Partnerbijdrage

Wat is Game On en waarom moet je er heen?

Vijftig jaar aan videogames

Geschreven door Partner bijdrage op
Vijftig jaar geleden kwam de eerste commercieel verkrijgbare videogame uit: Computer Space. Sindsdien is de wereld van gaming ontzettend gegroeid. Om het jubileum te vieren brengt Forum Groningen vanaf 2 oktober Game On naar Nederland; een interactieve tentoonstelling rondom games. Dat klinkt natuurlijk erg leuk, maar wat kan je er doen?

Dit artikel is een advertorial van Game On Groningen. Lees hier wat dit betekent.

Van Arcadekast tot PlayStation 5

Door de jaren heen is de gameindustrie rigoureus veranderd. Anno 2021 levert het meer geld op dan Hollywood en de sportwereld bij elkaar. Van een klein groepje hobbyisten naar meer dan drie miljard gamers op de wereld: games zijn een groot onderdeel van ons leven geworden. Het is daarom alleen maar interessant om met eigen ogen te zien hoe dat allemaal begon, of je nou opgegroeid bent met Space Invaders of met Halo.

Met meer dan honderdtwintig arcadekasten, consoles en handhelds valt er heel veel te zien en te beleven tijdens de tentoonstelling. Verder kun je ook coole props, artwork en schetsen bekijken die onderdeel uitmaakten van het creatieve ontwikkelproces van games. Omdat ook in Nederland veel games worden ontwikkeld, besteedt Game On dit keer extra aandacht aan games van Nederlandse bodem. Duik bijvoorbeeld in de wereld van Horizon van het Amsterdamse Guerrilla Games en ontdek hoe deze franchise uit de grond gekomen is.

Game On Groningen

Openingsweekend en meer

Voor mensen die niet het openingsweekend kunnen bijwonen is er alsnog genoeg te beleven gedurende Game On. De tentoonstelling eindigt namelijk pas op 6 maart 2022. Tot die datum zullen er meerdere evenementen plaatsvinden. Zo kun je een masterclass bijwonen van Tomas Sala, de ontwikkelaar achter de game The Falconeer, en een live interview met Arjan Brussee, de ‘gamekoning van Nederland’. Arjan heeft al tientallen jaren ervaring met het maken van games. Zo heeft hij meegewerkt aan onder andere Killzone en is hij nu werkzaam bij Epic Games voor Fortnite.

Game On Groningen

Game On

Zoals je leest valt er genoeg te beleven voor jong én oud tijdens Game On in Groningen. Het evenement loopt van 2 oktober tot en met 6 maart. Houd de agenda van Game On goed in de gaten om niks te missen. Zo is de masterclass van Tomas Sala alleen op 14 oktober bij te wonen en het gesprek met Arjan Brussee op 27 oktober. Voor de Game On-tentoonstelling is geen vaccinatiebewijs nodig. Voor andere bezigheden, zoals de masterclass en interviews, kan dit wel het geval zijn. Tickets kun je hier kopen. Tot dan!

Oh, en wil je korting krijgen, gebruik dan onze eigen kortingscode: GameOnUnlimited, en ontvang drie euro korting!

Game On Groningen

Dit artikel delen:

Lees meer

PETA wil hanengevechten uit Far Cry 6 gehaald zien worden Alle Nintendo 64-games op Switch Online zijn in 60hz speelbaar
4

Reacties op: Wat is Game On en waarom moet je er heen?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Billy-Butcher

  • 2 oktober 2021 15:12
  Diabolical

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 12 oktober 2021 12:15
  Dit bericht is geplaatst op 12 oktober en verteld een hoop over het openings weekend van 2 oktober alsof het nog toekomst is. Beetje raar. Misschien opnieuw naar boven geschoven? Denk het wel gezien de ene andere reactie. maar dan had beter een beetje edit door de tekst gepast, denk ik.
  Nu leest het heel raar alsof 2 oktober nog moet komen, zoals trek je mooiste outfit aan voor het cosplay. Of voor hen die het openingsweekend niet kunnen bijwonen..
  Als het al geweest is is dat een beetje raar geschreven. Want op dit moment zal niemand er dan bij kunnen zijn 10 dagen naderhand. Of is het 2 oktober 2022? Hahah
  Misschien even wat tekst editen?

  Een gemiste kans ook om deze partner bijdrage te voorzien van een impressie van het openingsweekend. Dat had meteen een mooie aanvulling geweest met een top reden om extra aandacht te pakken,

  Overigens lijkt me dit wel echt een leuk uitje, beetje ver weg vanuit het verre zuiden. Maar toch denk ik dat dit een leuke plek is voor gamers om te verwonderen over de geschiedenis van onze hobby( en sommige mogelijk hun werk).
  Leuk dat er een plek is die aandacht geeft aan dit onderwerp.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 12 oktober 2021 14:44
  @watashi wa maurice desu. Ja beetje zonde dat het in Groningen is, anders best graag naar toe gegaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 12 oktober 2021 16:50
  @kleinekoosjer
  Ja daar kunnen ze natuurlijk niks aan doen want een locatie komt beschikbaar en dus pakken ze het aan.dat zou ik ook doen. Trots om het al te mogen doen denk ik. Maar als het meer midden van het land zou zijn, zou ik ook zeker een keer gaan. Nu is het nagenoeg 3 uur rijden. En dat is het mij helaas niet waard.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.