Partnerbijdrage
t7

Waarom een externe SSD de beste optie voor je game-opslag is

Draagbaar en dubbel zo snel

Geschreven door Partner bijdrage op
Gamen vanaf een SSD is ontegenzeggelijk de beste ervaring wat laadtijden betreft. Zelfs de duurste harde schijven komen namelijk niet eens in de buurt van een SSD als het gaat om bandbreedte en leessnelheid. Dankzij verbeteringen in flash-technologie en de USB-standaard is het nu ook mogelijk om van deze snelheid te genieten in een draagbaar formaat.

Dit artikel is een partnerbijdrage van Samsung Storage. Lees hier wat dit betekent.

Het idee om een externe schijf te gebruiken om je spellen en savegames op meerdere pc’s of consoles te spelen is bepaald niet nieuw. Maar tot voor kort was dit een pijnlijk trage aangelegenheid, met name omdat USB 2.0 met zijn 480 Mbps bij lange na niet snel genoeg was voor een soepele game-ervaring.

Connectiviteit

Zelfs de opvolger, USB 3.2 Gen 1 (voorheen bekend als USB 3.0), is met zijn 5 Gbps niet snel genoeg om vanaf te kunnen gamen, zeker omdat deze snelheid in de praktijk veel lager uitvalt. Dat is waar de gloednieuwe Samsung T7 Touch om de hoek komt kijken. Deze externe SSD is namelijk uitgerust met een USB 3.2 Gen 2 interface, die snelheden kan leveren tot 10 Gbps.

In de praktijk komt dat neer op een leessnelheid van 8400 Mbps en een schrijfsnelheid van 8000 Mbps. Hiermee is de T7 niet alleen twee keer zo snel als zijn voorganger, de T5, maar ook twee keer zo snel als SATA-SSD’s. Het laat zich dan ook raden dat de T7 Touch geen enkele moeite heeft met games en zelfs in veel gevallen responsiever is dan een courante SATA-SSD.

samsung ssd

Met de T7 kan je een flinke Steam-library met alle savegames van dien meenemen naar een LAN-party, een vriend of simpelweg naar een andere computer binnen je huis, zoals een HTPC of gaming-laptop. Met name voor die laatste categorie is het handig om extra opslag te hebben speciaal voor games, de vaak beperkte interne SSD-capaciteit kan je dan bewaren voor programma’s en systeembestanden.

Veilig

De Samsung T7 Touch is niet alleen razendsnel, maar ook voorzien van alle gemakken die je mag verwachten van een moderne SSD. Dat begint bij het gewicht: met slechts 58 gram en het formaat van een creditcard kan je hem zonder problemen in je broekzak vervoeren, mocht dat nodig zijn. De meegeleverde USB C-naar-A- en C-naar-C-kabels zorgen ervoor dat je geen dongles mee hoeft te slepen om de schijf te verbinden met je laptop of desktop.

Om te voorkomen dat jouw felbegeerde savegames in verkeerde handen vallen beschikt de T7 Touch bovendien over AES-256 hardwarematige encryptie, die ontgrendeld kan worden met een wachtwoord of de ingebouwde vingerafdrukscanner waar dit product zijn ‘Touch’ naam aan ontleent. Het instellen van de encryptie is een fluitje van een cent met de meegeleverde Samsung Portable SSD Software, waar tevens alle andere instellingen van de schijf beheerd kunnen worden.

samsung ssd

Wanneer de encryptie is ingesteld is de schijf onmogelijk uit te lezen voor kwaadwillenden, totdat jij het wachtwoord invoert of je vinger op de vingerafdrukscanner legt. Voor het opslaan van alleen games is het wellicht geen ramp dat je data in de verkeerde handen valt, maar als je ook backups of persoonsgegevens opslaat op de T7 is het een fijne gedachte dat je data veilig achter slot en grendel zit.

De T7 Touch is verkrijgbaar in het zwart of zilver en wordt aangeboden in capaciteiten van 500GB, 1 TB en 2 TB, respectievelijk voor €169,99, €249,99 en €459,99.

Dit artikel is een partnerbijdrage van Samsung Storage. Lees hier wat dit betekent.

Dit artikel delen:

Lees meer

Doom Eternal heeft voorlopig geen ray tracing Atari komt met acht Atari-hotels