Partnerbijdrage

Waarom de Cooler Master SK622 het perfecte toetsenbord voor shooters is

Low-profile schakelaars voor snelle registratie

Geschreven door Partner bijdrage op
Het aanbod van mechanische toetsenborden is de afgelopen jaren geëxplodeerd, waardoor het lastig kan zijn om door de bomen het bos nog te zien. Voor shooters is de keuze gelukkig makkelijk gemaakt: daar zijn 60%-toetsenborden zondermeer regerend kampioen. De Cooler Master SK622 gaat hierin nog een stapje verder door de 60%-layout te combineren met low-profile schakelaars, om zo het ultieme shooter-toetsenbord te vormen.

Dit artikel is een partnerbijdrage van Cooler Master. Wat dat precies betekent, is na te lezen op onze partnercontent-pagina.

Cooler Master SK622 Specificaties

Mechanische switch: Cherry MX Red

Materiaal: Aluminium, Plastic

Gewicht: 446 gram

Breedte: 103 mm

Hoogte: 30.3 mm

Diepte: 293 mm

Draadloze verbinding: Bluetooth

Kabellengte: 1,8 meter

Toetsverlichting: RGB 

Prijs: €129,95

Het belangrijkste voordeel van de 60%-layout is dat de SK622 veel minder ruimte inneemt op je bureau dan een volledig toetsenbord, met als logisch gevolg dat je meer ruimte hebt om de muis te manoeuvreren. Het feit dat je de muis verder kan bewegen voordat je hem op moet tillen en terug moet zetten is voor iedereen fijn, maar met name voor gamers die een lage sensitivity hanteren is dit een uitkomst om makkelijker flickshots te raken of langer je doelwit te tracken.

De tweede reden dat de SK622 het ultieme toetsenbord is voor shooters zijn de low-profile TTC-schakelaars. Deze schakelaars hebben een activatiepunt van 1,2mm en raken na 3,2mm de onderkant van de schakelaar. Dit maakt ze 40% sneller dan reguliere schakelaars, die doorgaans een activatiepunt van 2mm hebben. Omdat het activatiepunt lager ligt wordt je toetsaanslag sneller geregistreerd, met alle voordelen van dien.

Een bijkomend voordeel van deze low-profile schakelaars is de lagere hoogte van de SK622 vergeleken met normale toetsenborden. Dit zorgt in combinatie met de ergonomische keycaps voor een strak uiterlijk en een zeer comfortabel toetsenbord. De schakelaars van de SK622 zijn Cherry MX-compatible, waardoor je de meegeleverde keycaps kan vervangen voor een eigen set. Ook qua type aanslag is de SK622 van alle markten thuis: dit toetsenbord is namelijk verkrijgbaar met Red, Blue of Brown schakelaars.

Gamen én werken

De compacte 60%-layout maakt de SK622 zeer geschikt om mee te nemen naar je werk of studie, of zelfs voor wat tikwerk in de trein. Dit toetsenbord is namelijk niet alleen bekabeld te gebruiken via zijn USB C-verbinding, maar kan ook via Bluetooth verbinding maken met drie apparaten. Hierdoor kan je snel wisselen tussen een laptop, desktop of een mobiel apparaat. De Bluetoothverbinding werkt namelijk met MacOS, iOS, Android en Windows 8 of hoger, waardoor je zelfs op je telefoon een stukje kan tikken – mocht het ooit zover komen.

Tijdens het bekabeld gebruik van de SK622 kan je rekenen op N-key rollover, waardoor je zoveel toetsen in kan drukken als je wil zonder dat er een gemist wordt. Over Bluetooth krijg je 6-key rollover, meer dan genoeg voor zelfs de snelste typisten. De SK622 maakt gebruik van Bluetooth 4.0, wat zorgt voor minimale input lag en zeer laag stroomverbruik.

Dat lage stroomverbruik zorgt ervoor dat je zonder problemen meerdere dagen kan werken op de interne 4000mAH-accu. De meegeleverde suède draagzak en het geringe gewicht van 446gr zonder kabel maakt de SK622 ook daadwerkelijk geschikt om meerdere dagen mee te nemen zonder dat hij krasjes oploopt of je rugzak nodeloos verzwaart.

De topplaat van geborsteld aluminium van de SK622 zorgt bovendien voor een stevig gevoel en vrijwel geen buiging, zelfs als je furieus aan het typen bent. Voor gamers die hun toetsenbord liever op een hoek hebben is de SK622 voorzien van stevige pootjes die het toetsenbord ongeveer zes graden optillen, wat verder bijdraagt aan de uitstekende ergonomie van dit toetsenbord.

Dit artikel delen:

Lees meer

Niantic test mobiele Pikmin-game 'Nieuwe Battlefield speelt zich tien jaar in de toekomst af'
5

Reacties op: Waarom de Cooler Master SK622 het perfecte toetsenbord voor shooters is

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  HunterSeeker

  • 30 maart 2021 13:46
  Ik heb zelf een voorkeur voor een numpad en multimedia toetsen.
  misschien zelfs wat macro toetsen erbij.
  Heb ook een logitech inrichting nu en zal ook niet afwijken naar een ander merk. Maar mocht ik ooit helemaal opnieuw beginnen dan neem iig niet dit kleine, minimalistische toetsenbord met meer beperkingen dan features.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GoofyZ3

  • 30 maart 2021 14:11
  Ik mis een hoop functies op dit toetsenbord. En draadloos zorgt meestal voor input lag, waarom speciale toetsen gebruiken om vervolgens draadloos te gaan. Dat ene draadje is niet boeiend. Een draadloze muis heeft wel voordelen, ik heb die van logitech en dan met een speciale muismat die de muis draadloos oplaad. Geen gedoe met batterijen of opladen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sabor

  • 30 maart 2021 15:00
  Ik ben nog steeds helemaal tevreden met mijn 20 euro logitech toetsenbord. :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 30 maart 2021 15:04
  Het is recht, het is te klein, he t is onverantwoord om op zoiets te werken.. En al die bling bling is zo onnodig, ik begrijp echt niet waarom je een hele disco onder je vingers zou willen hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paxopoxo

  • 30 maart 2021 15:25
  @SuperDre Niet echt. Ik maak nu ook al jaren gebruik van 60% en 65% keyboards en het gaat mij prima af. Ik gebruik het voor thuiswerken en gamen, die disco is helemaal niet nodig. Ik maak gewoon gebruik van een static kleur onder mijn keyboard en dat zorgt juist voor betere zichtbaarheid in het donker en een rustige uitstraling (donker oranje licht met witte keys en board momenteel).

  Ja numpad, multimedia keys en macro's etc. kan je wel missen maar ik maakte daar nooit gebruik van, ook niet toen ik tussendoor een Ducky One 2 RGB Full size had. Daarnaast zijn de Multimedia keys en alles prima te benaderen via de FN functie.

  Enigste probleem die ik had met mijn Ducky One 2 mini (60%) was dat ik geen pijltjestoetsen had, dit is opgelost nu door mijn 65% keyboard die dit wel heeft.

  Wanneer je een lage DPI gebruikt voor meer precisie in shooters is meer ruimte echt een must op je muispad. Heb ook een XXL deskpad met dan een 65% keyboard en het is fantastisch en kan nooit meer terug naar de enorme full size keyboards met onnodige functies die ik niet gebruik en de ruimte die het opslokt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.