Partnerbijdrage

Trust Fyru GXT 258: zeer complete usb-microfoon met scherpe prijs

Veelzijdige usb-microfoon met een lage leercurve

Geschreven door Partner bijdrage op
Het in Dordrecht gevestigde Trust staat bekend om zijn prijsvriendelijke peripherals voor dagelijks gebruik. Maar Trust maakt niet alleen ergonomisch verantwoorde toetsenborden en muizen, er is ook een zeer groot aanbod voor gamers. Zoals de Fyru 258 usb-microfoon, bedoeld voor content makers.

Dit artikel is een partnerbijdrage van Trust. Wat dat precies betekent, is na te lezen op onze partnercontent-pagina.

Ook binnen het grote gaming-aanbod blijft Trust zich richten op dezelfde kernwaarde als bij de standaard peripherals: een prima kwaliteit voor een niet al te hoge prijs. De nieuwe Trust Fyru GXT 258 usb-microfoon past dan ook perfect in dit plaatje, je haalt hem namelijk al in huis voor 90 euro. Ondanks de schappelijke prijs, is de Fyru van alle gemakken voorzien. De microfoon is volledig plug-and-play: je bent dus niet eindeloos bezig met het instellen van software, simpelweg de usb-kabel inprikken en je kunt aan de gang. Het feit dat er geen essentiële software verbonden is aan deze microfoon maakt hem niet alleen compatibel met Windows en Mac, maar ook met de Playstation 4. Eind maart zal Trust naast de chique-ogende zwarte variant van deze microfoon ook nog speciale, witte versie uitrengen die speciaal geschikt is voor de Playstation 5.

Instelopties

De minijackuitgang op de microfoon biedt de mogelijkheid tot het aansluiten van een hoofdtelefoon en volledig latency-vrije sidetone van je eigen stem en de microfoon kan audio in 48kHz opnemen. De sidetone wordt daarnaast zelfs weergegeven op 96kHz: zeer hoge kwaliteit audio dus. Ook beschikt de Fyru over een ingebouwd popfilter wat ervoor zorgt dat de scherpe klank van s’en en t’s en de ploppende klank van p’s automatisch wordt onderdrukt. De frequentierespons van de microfoon loopt van 30 tot 18000Hz, wat in de praktijk zorgt voor een uitstekende weergave van stemmen. Naast alle handigheden op audiogebied, heeft Trust ook gedacht aan de fun-factor voor gamers: de Fyru beschikt over ledverlichting in vijf verschillende kleuren.

Op de microfoon zelf vind je alle benodigde knoppen om de microfoon naar jouw wensen in te stellen. Je krijgt controle over de hoeveelheid gain - dit bepaalt het opnameniveau van de microfoon - en er is een aparte instelling voor het volume van de monitoring. Ook de verschillende kleuren ledverlichting zijn in te schakelen zonder softwarematige ingrepen. Dat maakt de Fyru uitzonderlijk hands-on in de gebruikservaring. Om het pakket compleet te maken, levert Trust daarnaast een bijna 2 meter lange usb-kabel en een stevige desktop standaard mee. Per ongeluk omstoten is er daarom zeker niet bij, niet in de laatste plaats omdat het ontwerp van de Fyru robuust te noemen is: de usb-microfoon met standaard weegt maar liefst 1 kilo. de universele 5/8” schroefmontage onderop de Fyru, is deze usb-microfoon echter ook eenvoudig te monteren op verschillende microfoonstatieven.

4 in 1: de multifunctionele opnamekarakteristieken van de Fyru

Trust biedt met de Fyru een usb-microfoon die ongelofelijk divers is in zijn inzetbaarheid. Deze usb-microfoon heeft namelijk drie ingebouwde membranen. Dat zorgt ervoor dat de Trust Fyru over vier verschillende opnamekarakteristieken beschikt. Maar wat betekent dat precies? Het membraan in een microfoon neemt het geluid waar. De meeste usb-microfoons beschikken over één zo’n membraan. Dit membraan wijst naar de mond - of het instrument - van de gebruiker en vangt de geluidsgolven op. In de praktijk betekent het hebben van meerdere membranen dat deze éne microfoon tegelijkertijd verschillende kanten op kan kijken.

De verschillende karakteristieken waarover deze microfoon beschikt, staan voor verschillende combinaties van de ingebouwde membranen. Schakel je bijvoorbeeld de bi-directionele karakteristiek in, een combinatie van twee membranen, dan kijkt de microfoon twee kanten op. Je kunt dan vanaf twee verschillende richtingen (de voor en de achterkant) in de microfoon praten zonder dat het signaal van klank verandert.

Naast deze bi-directionele karakteristiek, is er ook een omnidirectionele instelling die ervoor zorgt dat de microfoon vanaf álle mogelijke hoeken geluid opvangt. Dat maakt de Fyru perfect om bijvoorbeeld met meerdere mensen tegelijk een podcast opnemen. In bi-directionele- of omni-modus kun je deze microfoon namelijk in het midden van een tafel te zetten en er met meerdere mensen omheen plaatsnemen. Uiteraard is er ook een standaard karakteristiek beschikbaar voor de gebruikers die de Fyru alleen als streaming- of multiplayer-microfoon in willen zetten. De Fyru heeft zelfs een speciale stereokarakteristiek die perfects geschikt is voor het opnemen van muziek.

De Fyru is een zeer betaalbare, uitzonderlijk multi-inzetbare opnameoplossing voor de serieuze gamer, streamer en mediamaker. Dankzij het ontwerp met meerdere membranen, zet je de Fyru moeiteloos in tijdens een veelvoud aan verschillende situaties. De microfoon is plug-and-play, volledig hands-on in gebruik en er is geen noodzaak tot het onder de knie krijgen van ingewikkelde software. Een ingebouwd popfilter, vijf kleuren ledverlichting, vier verschillende richtingskarakteristieken: dit alles maakt van de Fyru een zeer complete usb-microfoon, en dat voor een verrassend scherpe prijs.

Dit artikel delen:

Lees meer

GhostWire: Tokyo-ontwikkelaar opent eigen studio Super Mario 3D All-Stars nog een week verkrijgbaar
0

Reacties op: Trust Fyru GXT 258: zeer complete usb-microfoon met scherpe prijs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.