Partnerbijdrage

Optimaliseer in-game geluid met de nieuwe SteelSeries Sonar applicatie

Uitgebreide equalizer en mixer geschikt voor iedere hoofdtelefoon

Geschreven door Sascha Meijer op
SteelSeries staat bekend om zijn uiterst comfortabele headsets en uitstekende randapparatuur met uitgesproken ontwerpen. Nu komt de Amerikaanse gamingspecialist met een nieuw stuk software om de gebruikservaring van haar producten nog verder te verbeteren: SteelSeries GG. In deze digitale hub kun je allerlei features en eigenschappen van jouw SteelSeries producten aanpassen.

Dit artikel is een partnerbijdrage van SteelSeries. Lees hier wat dit betekent.

SteelSeries GG integreert binnen deze hub alle bestaande software met compleet nieuwe innovaties. Zo vind je hier Engine terug, waarmee je bijvoorbeeld de kleur van de rgb-verlichting in diverse SteelSeries toetsenborden en muizen kunt aanpassen, maar biedt GG ook toegang tot het volledig nieuwe, op audio gerichte Sonar. Sonar is een zeer uitgebreide mixer die je de mogelijkheid geeft het geluid van ieder afzonderlijk computerprogramma te bewerken.

Equalizer om te winnen 

Hiervoor vind je in Sonar tal van verschillende audiotools. Voor het bewerken van je in-game geluid is er onder andere een uitgebreide equalizer aanwezig. Je kunt in de equalizer 10 verschillende filters aanzetten. Dat betekent dat je tot in het kleinste detail de frequentiebalans van je in-game geluid kunt vormgeven. Dat heeft als voordeel dat je per game de nadruk kunt leggen op wat de belangrijkste elementen zijn.

Bij snelle multiplayer shooters zoals Valorant en Apex Legends zul je er vaak voor kiezen om in het Upper Mids en Low Mids deel van de equalizer wat Gain toe te voegen. Dat betekent in de praktijk dat die delen van het frequentiespectrum harder worden ten opzichte van de rest. Bij snelle shooters zit in die delen van het frequentiespectrum vaak veel belangrijke informatie: in de Upper Mids hoor je geluiden als voetstappen en het herladen van wapens terwijl je in de Low Mids veel ruimtelijkheid en lokalisatie kunt horen. Door die frequenties te boosten kun je net wat sneller reageren op je tegenstanders, en dat kan voor grote voordelen zorgen tijdens multiplayersessies.

Je kunt de gemaakte instellingen opslaan in je eigen presets zodat je bij een volgende sessie direct kunt schakelen naar jouw ideale instellingen. Heb je wat minder ervaring met instellen van equalizers, of wil je gewoon direct aan de gang, kun je ook kiezen voor een van de presets. Er zijn presets die je geluid optimaliseren voor tal van games, waaronder CS:GO, Call of Duty Warzone en League of Legends. Je laadt deze presets met een druk op de knop en kunt ze daarna uiteraard zelf ook nog een beetje aanpassen.

Slim en flexibel 

Een andere, slimme mogelijkheid om een in-game voordeel te creëren, is het zeer efficiënt werkende Smart Volume. Deze functie zorgt ervoor dat je geluid als het ware wordt platgedrukt. Zachtere geluiden worden real-time en automatisch harder gemaakt zonder dat de hardste geluiden harder worden. Dit blijkt in de praktijk voornamelijk erg goed te werken bij het lokaliseren van je vijanden: je hoort met de juiste hoeveelheid Smart Volume aan zelfs de zachtste voetstappen op je af komen nog voordat je je vijanden ziet.

Speel je graag verhalende rpg’s, dan is de 7.1 surround sound van Sonar een uitstekende toevoeging. Deze zorgt er namelijk voor dat de immersie van de gamebeleving behoorlijk wordt vergroot. Dat komt een grote, levendige en sfeervolle spelwereld als die van Red Dead Redemption 2 of The Witcher 3 absoluut ten goede. Gebruik je daarbij de equalizer voor het toevoegen van een beetje Sub Bass, dan zullen de in-game tussenfilmpjes een echt filmisch karakter krijgen.

Elke gameheadset is geschikt

Het mooie aan de Sonar applicatie, is dat hij naast het bewerken van geluid, ook dient als mixer. Zo kun je tegelijk verschillende programma’s van hun eigen geluidsinstellingen voorzien. Stel je de equalizer perfect in voor je game, dan wil dat niet zeggen dat je Discord-chat met dezelfde setting ook direct lekker klinkt. In Sonar is het mogelijk om voor beide applicaties een andere equalizer curve te maken.

Ook biedt Sonar mogelijkheden voor het perfectioneren van de klank van je microfoon. Het zijn vooral de uitstekende Noise Reduction en Volume Stabilizer die met minimale instellingen zorgen voor een grote verbetering. Omdat Sonar werkt als een mixer, is er ook een ingebouwde ChatMix voor het regelen van de balans tussen in-game geluid en je chat.

Heb je geen SteelSeries gaming headset, dan kun je overigens nog steeds gebruik maken van dit uitgebreide pakket. Sonar werkt namelijk met iedere headset die geschikt is voor gebruik met een Windows-pc. Je kunt dus zelfs headsets van andere merken optimaliseren met deze nieuwe SteelSeries technologie.

Dit artikel delen:

Lees meer

Switch Online-leden kunnen Mario Kart 8 Deluxe-dlc alvast preloaden Philips stapt mogelijk in werkgeheugenmarkt
0

Reacties op: Optimaliseer in-game geluid met de nieuwe SteelSeries Sonar applicatie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.