Partnerbijdrage

MSI Clutch GM41 Lightweight V2 met NVIDIA Reflex is dé gamemuis van 2021

Met de MSI Clutch GM41 op je bureau kan het niet meer aan je hardware liggen

Geschreven door Partner bijdrage op
We hoeven hier niemand te overtuigen wat de waarde is van een goede gamemuis. Maar gamemuizen bestaan in allerlei soorten en maten, waardoor het soms lastig is een goede keuze te maken. De MSI Clutch GM41 Lightweight V2 voldoet gelukkig aan heel veel voorwaarden wanneer je als pc-gamer op zoek bent naar de ideale muis.

 Dit artikel is een partnerbijdrage van MSI. Lees hier wat dit betekent.

Natuurlijk kan je keuze vanwege zeer persoonlijke redenen op een andere muis vallen. Misschien zijn je handen te groot of vind je het design niet mooi. Maar dat staat los van het feit dat de MSI Clutch GM41Lightweight V2 ontzettend toegankelijke en fijne eigenschappen heeft waar het gros van pc-gamers wat aan heeft. We willen allemaal nog wel eens hardware de schuld geven van een gemist schot, maar met een muis als die van MSI kan dat eigenlijk niet meer. Tijd om je play te verbeteren!

Spelen op een hoger niveau

De MSI Clutch GM41Lightweight V2 is een zeer lichte gamemuis van 65 gram (zonder kabel) en met een asymmetrisch design. Mede dankzij het lage gewicht is de muis zeer geschikt voor competitieve fps-games, waar een fractie van een seconde het verschil maakt. Aan boord zit een zeer accurate sensor die op een ontzettend hoge snelheid bewegingen registreert (op 400 ips) met een accuraatheid van maximaal 16.000 dpi. Bovendien is er een responstijd van 1 ms, waardoor je eventuele toekomst als e-sporter en haarfijn uitziet.

De muis is goed voor meer dan zestig miljoen keer klikken, waardoor je er dus jaren mee vooruit kunt. Aan de zijkanten zitten daarnaast antislipgrips, waardoor je hem altijd ferm vasthoudt. De MSI Clutch GM41Lightweight V2 is daarmee één van de meest duurzame gamemuizen van dit moment. Over duurzaamheid gesproken: MSI levert een speciale sleeve mee voor de kabel, waardoor er geen frictie ontstaat tijdens het gamen. Daardoor gaat de kabel minder snel kapot en zit hij ook nooit in de weg tijdens die intense potjes. Houd je verder van personalisatie-opties voor je gaming gear? Via de MSI Dragon Center-app op je computer pas je de RGB Mystic Light en meer aan op je huidige opstelling, zodat alles er ook nog eens helemaal top uitziet. Wel zo fijn tijdens het streamen.

Inclusief Nvidia Reflex

Eén van de belangrijkste aspecten van de MSI Clutch GM41Lightweight V2 is de ondersteuning voor Nvidia Reflex. Dit is een programma software dat onder meer samenwerkt met de GPU (van Nvidia) en een G-Sync-display, waardoor latency tot een absolute minimum beperkt wordt. Dit is met name belangrijk voor gamers onder ons die op topniveau moeten presteren of voor spelers die graag het maximale uit hun speelsessies hardware willen halen. Hoe eerder een game reageert op de input vanuit de hardware en de speler, hoe beter dat is voor de gameplay. Je schoten krijgen daardoor een hogere precisie, terwijl vijanden veel sneller het loodje leggen. Dat is dus een win-winsituatie.

Er wordt soms een beetje lacherig gedaan over of iemand een andere speler wel of niet raakte in een online first person shooter. Er komt dan al gauw een term als ‘hit registration’ naar boven. Daarmee duiden gamers aan in hoeverre een game in staat is een schot te registreren. Soms lijkt het namelijk echt dat je iemand raakt, terwijl het schot mist. Je klikt precies op het moment dat de vijand in je vizier staat, maar diegene komt er met een waarschuwing vanaf. Dat is een irritante situatie waarin veel pc-gamers terechtkomen. Dat komt doordat de vijand snel beweegt en er systeemvertraging optreedt, waardoor de game engine de positie van je vizier achter de andere speler plaatst.

De informatie die je op het scherm ziet, loopt altijd achter op wat je zelf registreert. Dat komt doordat een computer de informatie moet verwerken, de frames moet renderen en die informatie moet presenteren. In games waar een enkele milliseconde verschil maakt, kan extra vertraging ervoor zorgen dat je een schot mist en daardoor de wedstrijd uit handen geeft. Spelers met een lagere systeemvertraging hebben in die situaties een voordeel en dat is waar Nvidia Reflex het verschil kan maken. Die vangt een deel van het verschil op. Natuurlijk moet je nog steeds goed zijn in de game en een goed netwerk hebben, maar met de MSI Clutch GM41Lightweight V2 ligt het dus niet aan de muis.

MSI Clutch GM41 Lightweight V2

Ben je op zoek naar een ontzettend fijne muis die lekker in de hand ligt, aan te passen is naar je huidige lichtinstellingen en veel mogelijkheden biedt? En wil je een gameervaring die ontzettend responsief is, die zaken als systeemvertraging kan opvangen? Dan doe je er goed aan de MSI Clutch GM41 Lightweight V2 met Nvidia Reflex in huis te halen. Dit is dé gamemuis van 2021.

Dit artikel delen:

Lees meer

Skull & Bones-regisseur vertrekt bij Ubisoft Medeoprichter Playground Games vertrekt bij studio
4

Reacties op: MSI Clutch GM41 Lightweight V2 met NVIDIA Reflex is dé gamemuis van 2021

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 004

  • 5 januari 2022 16:33
  De tijd dat redelijk vergelijkbare muizen nog 30-40 gulden kosten. Wat een ongelofelijk idiote prijs voor zo`n waarschijnlijk fijne maar basic muis.

  Uiteindelijk maken dit soort zaken heel weinig uit in performance. Het is net zoiets als een voetballer die zogenaamd betere schoenen heeft. Uiteindelijk bepaald het niveau van de speler prakties alles waarbij dit soort extra`s weinig verschil maken. Ik zie het in games waarbij sommige spelers high end systemen met Nvidea reflex technologie en dergelijke hebben tegenover spelers met oudere systemen zonder deze toeters en bellen en nog steeds de competitie ver achter zich laten ondanks dit zogenaamde nadeel. Relatief lage kwaliteit producten voor veel geld voor maximale winst terwijl de ontwikkelingskosten ervan alleen maar kleiner zijn geworden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  -JK-

  • 5 januari 2022 16:56
  Toch heb ik liever dit soort artikelen dan reclame banners enzo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • 004

  • 5 januari 2022 17:23
  @-JK- Deels eens. Ondanks dat reclame vervelend is weten mensen echter wel dat het niet door in dit geval gamer.nl zelf wordt aangeprezen. Door dit soort artikelen is het uiteindelijk dus moeilijk een bron waar je je nieuws vandaan haalt te kunnen vertrouwen qua objectiviteit.

  Ondanks dat ik reclame vervelend vind vind ik het denk ik nog vervelender dat ik constant moet nagaan of ik de informatie kan vertrouwen van de persoon die dit levert. Ik word er om eerlijk te zijn gestoord van.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  LordLuc

  • 5 januari 2022 18:32
  Ik heb Razer, Steel Series, Logitech, Microsoft muizen gehad. Ook de duursten zijn kapot gegaan binnen 3 jaar (linker muisknop die dubbelklikt bij 1x drukken).
  Dus ik denk wel 2x na voordat ik er weer veel geld aan uitgeef. Heb nu een el cheapo muisje van de Action voor 5 euro. Ach ik speel toch alleen maar singleplayer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.