HP maakt meters in de mainstream met het Victus-merk

HP maakt meters in de mainstream met het Victus-merk

Naast het in 2016 gelanceerde OMEN kent hardwareboer HP sinds kort een nieuw dochtermerk voor gamers: Victus. Van een onervaren nieuwkomer op de markt is hier geen sprake; Victus heeft voor haar eerste reeks laptops duidelijk een heldere visie. Dit is wat je van het pasgeboren broertje van OMEN kan verwachten.

Dit artikel is een partnerbijdrage van HP. Wat dat precies betekent, is na te lezen op onze partnercontent-pagina.

Als merk is Victus pas net gelanceerd in de Benelux. HP maakte het nieuwe vaandel afgelopen zomer wereldkundig, met allereerst een reeks rechtlijnige 16,1 inch-laptops. De simpelweg ‘Victus 16.1’ genoemde notebookreeks bestaat uit één simplistische behuizing, waarin meerdere verschillende gamesystemen geassembleerd kunnen worden. 

 

Budgetvriendelijk, maar wel met pit

Terwijl Omen zich verder bewerkstelligt als premiummerk, moet Victus net daaronder opereren. Door de gamer bedienen met een zekere doeltreffendheid, wil Victus je budget tegemoetkomen. De vanafprijs van Victus' instapmodel ligt op 949 euro; aanzienlijk lager in het middensegment dan menig gamemerk wil gaan.

Victus belooft, ondanks de lagere instap, prestatiedrang pur sang. De eerste 16,1 inch-modellen zijn uitgerust met snel DDR4-geheugen, ssd-opslag tot PCIe 4.0, Intel-processoren van de elfde generatie en efficiënte gpu’s tot aan Nvidia's GeForce RTX 3060. Afhankelijk van het model kunnen de grafische prestaties uiteenlopen, maar het huidige aanbod van Victus lijkt quitte te spelen met de vorige reeks high-end OMEN-laptops. Maar dan dus voor een fractie van de prijs.

Daarmee is Victus de afgewogen middenman in het aanbod. De laptops kosten minder, maar pakken alsnog allerlei luxe voor gamers mee. Dat sentiment zie je ook terug in de huidige displays, waar Victus voor een 1440p-resolutie op 165 hertz kiest. Zeker voor 16,1 inch biedt dat een nette balans tussen scherpte en zelfs esports-achtige snelheid. 

 

Verfrissend in minimalisme

Wie vroeger buiten de deur een raid mee wilde pakken, moest nog te vaak beroep doen op schreeuwerige bakbeesten van laptops. Met Victus staat HP juist garant voor meer neutrale insteek qua stijl, die al snel een flinke tik tijdlozer voelt.

Wat Victus qua uiterlijk siert, is dat de laptops niet per se moeten opvallen. Het logo is simplistisch, de eerste aluminiumchassis zijn neutraal gekleurd en het fysieke lijnenwerk van de laptops is bijzonder rechttoe-rechtaan. In het anders zo in het oog springende landschap van gaminglaptops verdient dat een originaliteitsprijs. Rgb-verlichting is op het toetsenbord nog wel aanwezig, maar overdreven kermis-effecten worden ons bespaard.

Voor de een klinkt dat misschien saai, voor de ander is het vooral een opluchting. Een bijkomend voordeel van de rustiger ogende gaminglaptop is dat deze ook niet misstaat in een collegezaal of op de kantoorvloer. Ideaal voor gamende studenten en ‘casual’ gamers dus.

 

Luxe uit de achterban

Victus' unicum blijft toch het gegeven dat dit merk al een flinke historie kent. Enkele luxe initiatieven die HP al heeft lopen, worden direct overgeheveld naar Victus. Denk aan fraaie speakersystemen van Bang & Olufsen of het geïntegreerde OMEN Gaming Hub. Dat laatste stelt je onder meer in staat om hardwareprestaties in te zien en nauwkeurig aan te passen, precies zoals de meest luxueuze gaminglaptops dat doen.

Datzelfde gaat bijvoorbeeld ook op voor de koeltechniek. In de Victus 16.1-modellen vinden we twee afzonderlijk aan te drijven ventilatoren, drie heatpipes en hittegeleiders voor twee M.2-ssd’s. Een koelsysteem als dit gaat prima gepaard met Victus’ eerste aanbod in cpu's en gpu's om in de laptops te plaatsen, zonder overdreven luid, heet of prijzig te worden.

Ook in uitbreidbaarheid lijken de Victus-laptops soortgelijke opties te bieden als gevestigde luxemodellen. Op vrijwel alle door Victus geïmplementeerde moederborden is het mogelijk om bijvoorbeeld een extra RAM-module of een ssd bij te prikken.

 Lees: gamers een draagbare thuisbasis bieden, zonder al te veel poespas.

-

Victus snapt, los van technische luxe, wat gamers wel en niet zoeken in een gangbare laptop. Zo zien we bijvoorbeeld ook een brede reeks poorten op de eerste Victus-laptops. Ondanks het smallere en minimalistische ontwerp prijkt aan Victus’ flanken aardig wat connectiviteit. Voor gebruikers die van hun laptop ook een volwaardig thuisstation willen maken, is er meer dan genoeg mogelijkheid om displays en randapparatuur aan te sluiten.

Victus is nieuw, maar voelt vertrouwd. Mocht je een dezer dagen dus een Victus-laptop in het wild tegenkomen en je afvragen ‘hoe het nou zit’ met dat merk, weet dan dat het van goeden huize komt. Van een onervaren nieuwkomer is hier geen sprake; er staat direct een doeltreffende visie, ondersteund door praktijkervaring met OMEN. Victus kost een tik minder en oogt slanker, en doet toch precies wat het moet doen. Lees: gamers een draagbare thuisbasis bieden, zonder al te veel poespas.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou