Partnerbijdrage
Samsung Galaxy S22+

Games om je Galaxy S22 te laten zweten

Klamme handen in de brandende zon

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Games op smartphones worden met de dag beter dankzij mooiere graphics en strakkere framerates. Toch blijft het vaak nog een uitdaging voor een smartphone om zichzelf koel te houden tijdens spellen waar de apparaten tot het uiterste gepusht worden. De Samsung Galaxy S22 heeft de nieuwste cpu en gpu, maar de volgende games laten zelfs deze krachtpatser zweten.

Dit artikel is een partnerbijdrage van Mobiel.nl. Lees hier wat dat betekent.

Genshin Impact

Genshin Impact verscheen in 2020 voor pc, PlayStation 4 en smartphones. De actie-rpg bleek een groot commercieel succes en dat is meer dan terecht. De game ziet er fenomenaal uit op alle apparaten en speelt ook lekker weg. In Genshin Impact bestuur je een team van vier personages met elk hun eigen vaardigheden. Terwijl je missies doet verhoog je het level van je personages en speel je ook nieuwe personages vrij waarmee je kunt spelen.

Op smartphones is Genshin Impact zeker een prettige ervaring; het ziet er prachtig uit op een Galaxy S22. De game vraagt zoveel kracht van smartphones dat lang niet elke telefoon de game kan draaien. Gelukkig is dat voor de Galaxy S22 geen probleem. Wel is er een modus om de game in 60 fps te laten draaien en dan begint het apparaat toch wel te zweten. Naast die modus zijn er verscheidene instellingen beschikbaar om de game grafisch tot in de puntjes aan te passen. Zulke instellingen waren voorheen alleen op pc beschikbaar, maar zijn gewoon aanwezig in Genshin Impact voor smartphones.

Genshin impact

League of Legends: Wild Rift

Riot Games’ populaire moba League of Legends gaat al een decennium mee, maar kwam in 2020 voor het eerst naar smartphones. In plaats van een simpele port heeft de ontwikkelaar de hele game vanaf de grond opgebouwd speciaal voor smartphones. Daarvoor heeft het een aantal aanpassingen gedaan om potjes sneller af te laten lopen, het speelveld iets terug te schalen en bepaalde vaardigheden aan te passen om de speelervaring fijner te maken.

Het resultaat is een ontzettend goed geoptimaliseerde moba voor smartphones. De vloeiende menu’s brengen je van de prachtig geanimeerde champion viewer naar een in-game potje zonder te haperen. In de instellingen zijn dan ook veel opties te vinden om alles grafisch naar wens aan te passen. Zo heeft de game een 90 fps- en 120 fps-modus om je S22 écht aan het werk te zetten. Het 120 Hz OLED-scherm ondersteunt het maximum zonder problemen, maar reken wel op een batterij die sneller leegloopt.  

League of Legends Wild Rift

Call of Duty Mobile

Call of Duty zou geen Call of Duty zijn als het er niet afgewerkt en strak uitzag. Call of Duty Mobile is dan ook geen uitzondering op die regel. Het spel is net als Wild Rift een perfecte overzetting van een bekende franchise naar een mobiel platform. Met populaire modi als Free for All, Ground War en Battle Royale valt er genoeg te beleven binnen de game. Ook is de besturing volledig naar eigen smaak aan te passen, waardoor schieten met twee duimen toegankelijker wordt dan ooit.

Ook grafisch weet Call of Duty Mobile te imponeren. Spelers hebben de optie om schaduwen in real time te laten renderen, anti-aliasing te gebruiken om de scherpe randjes er af te halen en zelfs een vervaagd diepteveld om nog realistischer over te komen. Tot slot is er ondersteuning voor 60 fps - hier wordt het duidelijk dat de Galaxy S22 lekker warm wordt om de mooie graphics op het scherm te krijgen.

Call of Duty Mobile

Asphalt 9: Legends

Voor wie in de tuin wilt relaxen maar tegelijkertijd over de straten wil scheuren is er Asphalt 9: Legends. De Asphalt-franchise gaat al jaren mee en het nieuwste deel in de reeks gooit er zoals gewoonlijk een schepje bovenop. Spelers kunnen hun auto’s tot in de puntjes aanpassen en personaliseren. De races verschillen van gewone wedstrijden op de straten tot actievolle evenementen met natuurrampen die het aardig pittig maken.

Dat gebeurt allemaal terwijl de zonnestralen langs de gebouwen of bergen schijnen op de strakke auto’s van Asphalt 9: Legends. De reflecties die je ziet zijn van hoog niveau en eigenlijk niet wat je gewend bent van een smartphonegame. Dat valt misschien nog te doen voor een toestel uit de middenklasse, maar met de Galaxy S22 ben je ervan verzekerd dat je het in heerlijk soepele 60 fps kan spelen. De snelheid van de game zet je smartphone echter zeker aan het werk. Om de warmte weg te halen uit je handen zou je een controller aan kunnen sluiten via bluetooth, natuurlijk ook een verbeteringen qua besturing.

Asphalt 9

Ark: Survival Evolved

Niemand had ooit gedacht dat Ark: Survival Evolved naar smartphones zou komen. De game is al een tijdje beschikbaar op consoles en pc en de smartphoneversie is daarom meer een overzetting dan game speciaal gemaakt voor het platform. In de populaire survivalgame word je wakker op een eiland dat wordt bewoond door dinosauriërs. Het is aan de speler om te overleven door wapens te craften, huizen te bouwen en tegen dino’s te vechten. Ondertussen ligt ook het gevaar van andere spelers op de loer.

Ark: Survival Evolved is een uitgebreide game met veel functies en mogelijkheden. Daarom is het een wonder dat het spel volledig speelbaar is op smartphones. Het is dan ook vanzelfsprekend dat Ark veel rekenkracht van je smartphone vraagt. Het hele eiland, de dinosauriërs, alle bouwwerken en alle spelers moeten ingeladen worden. Als het er ook nog eens mooi uit moet zien, dan vergt dat een krachtige smartphone zoals de Galaxy S22. Ark: Survival Evolved krijgt het hoe dan ook voor elkaar om dat te realiseren. 

Ark Survival Evolved

Dit zijn slechts vijf van de games die je telefoon echt aan het werk zetten. Zelfs de pijlsnelle Galaxy S22 wordt van deze games een beetje warm. Natuurlijk zijn er nog veel meer games die allemaal erg veel rekenkracht kosten. Eén ding is zeker: er zijn genoeg games voor smartphones die er beter uit zien dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt is een krachtige telefoon en een volle batterij!

Dit artikel delen:

Lees meer

Zynga-overname door Take-Two afgerond Microsoft sloeg exclusieve deal met Marvel af