Partnerbijdrage
HP Omen Mindset

Ervaar de Omen X Mindframe-headset op de Omen Arcade

De eerste headset met actieve koeling

Geschreven door Partner bijdrage op
HP organiseert dit weekend de Omen Arcade in Rotterdam, een evenement waar je beroemde League of Legends-spelers kan ontmoeten, mee kan kijken met Nederlandse streamers als Melania Myloti en TheDutchTerms, prijzen kan winnen en producten van Omen kan uitproberen. Onder de aanwezige producten is de Omen X Mindframe headset, de eerste headset ter wereld die je oren koel kan houden tijdens het gamen

Met name in de zomer is gamen met een closed-back headset geen pretje: het zweet hoopt zich op in de oorschelpen terwijl je oren zelf langzaam gebakken worden in. De simpele oplossing is om af-en-toe een pauze nemen, maar daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Gelukkig heeft HP nu met Omen X Mindframe headset de perfecte oplossing: koelelementen in de oorschelpen.

HP Omen Mindset

Comfort boven alles

De Mindframe dankt zijn koelend vermogen aan het zogenaamde FrostCap, een actief koelingssysteem dat verwerkt zit in de oorschelpen van de headset. Dit systeem wisselt hitte uit met de buitenkant van het frame, waardoor het speakerrooster aan de binnenkant koel wordt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over oververhitte oren tijdens gamen in de zomer. De hoeveelheid koeling kan je reguleren via de meegeleverde OMEN Command Center software.

Aandacht voor comfort is overigens niet beperkt tot het koelingssysteem binnenin de oorschelpen: ook de oorschelpen zelf zijn voorzien van een zeer comfortabel traagschuim dat bedekt is met een laag ademende, zachte stof. De hoofdband is minstens even comfortabel en is gemaakt met een dubbele ophanging die bestaat uit een vaste plastic band voor structurele ondersteuning en een dunne band met kunstleer dat rust op het hoofd. De kunstlederen hoofdband is flexibel genoeg om op elk hoofd te passen, ongeacht de omvang of vorm.

HP Omen Mindset

Functionaliteit te over

Alleen comfort is natuurlijk niet genoeg om een headset de moeite waard te maken, daarom is de Mindframe headset ook voorzien van een aantal handige functies. Dat begint bij de microfoon, die automatisch gedempt wordt als je hem weg klapt. De microfoonarm is flexibel, zodat je hem altijd op de beste positie ten opzichte van je mond kan plaatsen. Nu is het niet zo dat deze positie perfect hoeft te zijn, want de microfoon op de Mindframe is voorzien van noice-cancelling techniek die achtergrondgeluid onderdrukt.

Als de microfoon aanstaat hoor je in real-time je eigen stem via de headset speakers, zodat je in de gaten kan houden of je teamgenoten niet doof worden van je enthousiaste geschreeuw.

Op de rechter oorschelp zit een zeer fijn uitgevoerd traploos volumewiel, zodat je niet in de geluidsinstellingen van je computer hoeft te rommelen als het volume omlaag moet tijdens het gamen.

Mocht je wel de tijd hebben om diep in de instellingen te duiken dan kan dat via de OMEN Command Center. Hier kan je behalve de intensiteit van de koeling ook de RGB-verlichting op de oorschelpen aanpassen. Deze ledjes hebben ondersteuning voor maar liefst 16,8 miljoen kleuren – meer dan genoeg keuze om je eigen draai te geven aan de Mindframe.

HP Omen

Als je inmiddels benieuwd bent naar de Mindframe headset en deze wilt uitproberen hebben we goed nieuws, want hij is uit te proberen op de Omen Arcade dit weekend! Zaterdag 13 april van 10:00 tot 18:00 en zondag 14 april van 12:00 tot 17:00 kan je dikke prijzen winnen op het Eendrachtsplein, waaronder de Omen X by HP Mindframe headset. Bovendien zijn Deficio en xPeke van het League of Legends-team Origen aanwezig, samen met de Nederlandse Twitch-streamers Melania Myloti, TheDutchTerms en Harm van HetGameS.

Je kan je hier inschrijven voor de OMEN Arcade, als je dat doet maak je automatisch kans op een OMEN 800 headset!