Partnerbijdrage
xbox ps5

Deze PS5- en Xbox Series X-games zien we graag verschijnen

We dromen alvast over de next-gen

Geschreven door Partner bijdrage op
Eind dit jaar kunnen we aan de slag met de PlayStation 5 en Xbox Series X. Er zijn al een aantal games voor de next-gen consoles van Sony en Microsoft onthuld. Natuurlijk is er nog veel meer in de maak. De volgende spellen willen we dolgraag spelen!

Dit artikel is een partnerbijdrage van Bol.com in samenwerking met de redactie van Gamer.nl. Lees hier wat dat precies betekent.

De onderstaande games zijn een mengelmoes van droomprojecten en spellen waarvan we verwachten dat ze in ontwikkeling zijn. Geen van deze spellen zijn officieel aangekondigd, dus vooralsnog blijft het bij dromen.

Grootste, open werelden

Het meest populaire genre van dit moment is de openwereldgame. Ze komen in vele soorten en maten, waardoor het genre behoorlijk fris aan blijft voelen. Het spreekt dan ook voor zich dat ontwikkelaars volgende generatie gigantische open werelden blijven ontwerpen. Dankzij de extra kracht in de PlayStation 5 en Xbox Series X zijn namelijk veel gedetailleerdere spelwerelden mogelijk.

Horizon Zero Dawn 2

Het is zo goed als zeker dat het Amsterdamse Guerrilla Games aan een vervolg op Horizon Zero Dawn werkt. Na de Killzone-reeks heeft Guerrilla een nieuwe franchise om trots op te zijn. Dankzij de positieve recensies en goede verkoopcijfers is een vervolg dan ook een inkoppertje. We verwachten meer grote robotwezens om op te jagen en een nog gevarieerdere spelwereld. Het zou een beetje saai om dezelfde locaties als het eerste deel te gebruiken. De ontwikkelaar moet dus een goede, verhaaltechnische reden vinden om een nieuw gebied te introduceren. Hoe dan ook gaat het er vast prachtig uitzien op de PlayStation 5.

Grand Theft Auto 6

De grootste openwereldfranchise is natuurlijk Grand Theft Auto. Het vijfde deel stamt alweer uit 2013, dus het wordt de hoogste tijd voor Grand Theft Auto 6! Liberty City en Los Santos zijn in de vorige twee delen van een nieuw likje verf voorzien, dus nu is mogelijk Vice City aan de beurt. De hippe strandstad is duidelijk geïnspireerd door Miami. De glooiende kust, drukbezochte discotheken en prachtige strandvilla’s zouden perfecte eye-candy zijn voor de volgende generatie consoles. Rest alleen nog de vraag in welke tijdsperiode de game zich gaat afspeelt en welke personages de hoofdrol vervullen.

Langverwachte vervolgen op exclusieve titels

Zowel PlayStation 4 als Xbox One hebben veel interessante exclusieve games. Daar gaan we zeker een aantal vervolgen van zien op PlayStation 5 en Xbox Series X. Van laatstgenoemde console weten we al dat Halo: Infinite en Senua’s Saga: Hellblade 2 er zitten aan te komen. Verder moet het wel heel gek lopen willen er geen nieuwe delen in de Forza Horizon- en Gears of War-series verschijnen. Ook op PlayStation 5 verwachten we weer een flink aantal prachtig vormgegeven filmische games.

Een nieuwe game van de makers van Ori

We weten dat Moon Studios, de ontwikkelaar van de Ori-games, bezig is met een nieuwe actie-adventuregame. Dit spel verschilt behoorlijk van hun vorige titels. Gezien de prachtige, sfeervolle graphics van Ori en diens vervolg, moet dat wel een game om in de gaten te houden worden. Wel kan dit spel nog even op zich laten wachten: Moon Studios is relatief klein en het spel zit nog maar in de conceptfase. We zijn razend benieuwd wat de ontwikkelaar met een ander genre weet te doen.

Marvel’s Spider-Man 2

De in spandex uitgedoste helden uit comics zijn al jaren enorm in trek. Mede de immens succesvolle bioscoopfilms hebben daarvoor gezorgd. Van alle superhelden blijft Spider-Man verreweg het populairste personage. Er gaan dan ook al geruime tijd geruchten over een vervolg op de geweldige PS4-game Marvel’s Spider-Man. Manhattan werd in dat spel al behoorlijk realistisch neergezet. Wellicht is op PlayStation 5 de tijd rijp om de rest van New York te verkennen – of een compleet andere stad. Een rol voor aardsrivaal Venom zou ook meer dan welkom zijn. Zolang het spel de soepele gameplay uit het origineel behoudt, kan dit niet misgaan.

God of War

De gewelddadige God of War-reeks kreeg in 2018 een tweede leven. De normaliter zo norse Kratos liet zich van zijn emotionele kant zien. Hij moest immers zijn zoontje beschermen, maar gelukkig kan Atreus ook prima voor zichzelf opkomen op het slagveld. Vooral het wapen dat Kratos in de game gebruikt – een magische hakbijl die op commando terugvliegt in de handen van de gevallen god – bleek een gouden greep. De makers hebben al laten weten dat er nog veel meer te bedenken valt in de fantasievolle, Noorse setting – zelfs het einde van God of War hint daar naar.

Verrassingen

Bovenstaande titels gaan we zo goed als zeker zien op PlayStation 5 en Xbox Series X. Het is alleen misschien nog wel leuker om compleet verrast te worden. Er zijn talloze in de vergetelheid geraakte franchises waar we maar wat graag vervolgen op zien.

Banjo-Kazooie 3

Het wordt de hoogste tijd dat de vrolijke beer en vogel terugkeren! Banjo-Kazooie is nog altijd een van Rare’s meest geprezen franchises. De oorspronkelijke twee games zijn in HD speelbaar op Xbox One – onder andere via Rare Replay. De spin-off Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts viel bij veel gamers wat minder in de smaak, dus er mag wel eens een langverwacht vervolg op de platformgames verschijnen. Een kleurrijke spelwereld in 4K met de typische solide verzamelgameplay en Britse humor waar de games om bekend staan… onze portemonnees zijn er klaar voor!

Bloodborne 2

Met Demon Souls en Dark Souls heeft FromSoftware een compleet nieuw genre in het leven geroepen: soulslikes. Deze spellen vragen het uiterste van je gaming skills. Je ziet het Game Over-scherm tientallen keren voorbij komen, maar opeens weet je dan tóch hoe je die pittige eindbaas overmeestert. Fans staan te springen om een vervolg op Bloodborne – zonder twijfel de meest sfeervolle soulslike. Bloodborne is misschien wel de meest geprezen PS4-exclusive ooit, dus een vervolg zou op voorhand al een succes zijn.

Ape Escape

Op PlayStation 5 zien we dolgraag een nieuwe Ape Escape verschijnen. De kleurrijke platformreeks valt precies in een genre waar het een klein beetje aan ontbreekt op Sony’s spelcomputers. Gamers vragen dan ook al jaren om een nieuwe game in de franchise. In de Ape Escape-games probeer je een stel brutale, losgebroken apen te vangen. In combinatie met de verbeterde haptic feedback en adaptive triggers op de DualSense-controller, zou dit een geweldig platformavontuur kunnen opleveren.

ape escape

Natuurlijk is het nóg leuker om compleet verrast te worden door nieuwe spellen die je niet zag aankomen. Compleet nieuwe spelwerelden en personages die je je nu nog niet eens kunt voorstellen. Hopelijk zien we naast bovenstaande droomprojecten dan ook vooral veel nieuwe franchises ontstaan op PlayStation 5 en Xbox Series X. Het worden hoe dan ook spannende tijden voor gamers!

Check hier bij Bol.com de aangekondigde games.

Dit artikel delen:

Lees meer

EA Access-abonnementsdienst komt naar Steam Team achter Super Mario Party verantwoordelijk voor 51 Worldwide Games
34

Reacties op: Deze PS5- en Xbox Series X-games zien we graag verschijnen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  hulstpower

  • 8 juni 2020 14:13
  voor mij een nieuwe god of war en een nieuwe game van moon studios en ben blij.
  Verder kijk ik wel heel erg uit naar Halo infinite.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  StormFox

  • 8 juni 2020 14:46
  Ik ben al blij met Cyberpunk 2077 op de PS5

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 8 juni 2020 15:40
  @StormFox is nog niet bevestigd volgens mij.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 8 juni 2020 15:42
  @hulstpower Niet bevestigd, maar we weten allemaal dat ie er gaat komen toch? :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 8 juni 2020 18:09
  @darkmanwls komt wel denk ik ook maar heb zo vermoeden dat ie ex word voor next gen xbox voor een tijdje

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Rexus

  • 8 juni 2020 16:26
  @hulstpower Sony heeft naar buiten gebracht dat alle releases na juni ook op de PS5 zullen draaien. Cyberpunk zal daarom op z'n minst speelbaar zijn :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 8 juni 2020 18:06
  @Rexus Sony games niet 3rd party want die beslissen dat zelf en volgens mij zei zei cd alleen over xbox dat ie op de one en series x draait dus ik zou het niet met 100 procent zeggen. En sinds micro de marketing rechten heeft zou zo maar kunnen dat ie op next gen ex word voor bepaalde tijd. Zolang ik het niet officeel gehoord heb ga ik er van uit dat ie nog niet komt. Kan natuurlijk wel maar is nog niks zeker over deze game en ps5

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 8 juni 2020 18:32
  @hulstpower Dat klopt niet wat je daar zegt, ALLE ps4 games na die tijd moeten ook draaien op ps5.
  https://tweakers.net/nieuws/167812/sony-alle-nieuwe-ps4-games-moeten-forward-compatibel-worden-met-playstation-5.html
  En heb je een bron voor het verhaal van die marketingrechten van microsoft? Is voor het eerst dat ik dat hoor.
  Edit: heb zelf wat onderzoek gedaan. Dat houd heel wat anders in dan wat jij denkt. Het houd in dat microsoft die games mag gebruiken op hun presentaties als E3 of gamescon. Het betekend totaal niet dat de game zelf exclusief is voor dat platform.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 8 juni 2020 19:55
  @darkmanwls ik zeg ook niet ex komt, ik zeg misschien next gen en micro heeft de marketing rechten. Ik zei misschien. Is de game wel een tijd ex voor series x. Heel wat anders dan dat ik zeg de game is ex voor xbox niet gezegd. Verder is cd project red zelf die zegd dat je de game op xbox maar 1 x hoeft te kopen en ze zeggen geen woord over de ps4 versie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 8 juni 2020 20:34
  @hulstpower Nee maar de regels die sony onlangs bekend heeft gemaakt vereisen dat iedere game die na die bepaalde datum worden uitgegeven ook automatisch moeten werken op ps5 met forwards compatibility. En sinds dat cyberpunk na die tijd uit komt geld dat daar ook voor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 8 juni 2020 21:19
  @darkmanwls ik had het gelezen. Ik dacht ergens anders dat het alleen om Sony ze games ging maar misschien het 1 of ander in vergist.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 8 juni 2020 23:01
  @hulstpower De deal met microsoft houd puur in dat op evenementen zoals de e3 of zo dat cyberpunk zijn aankondigingen dus doet op de microsoft booth en deel is van hun presentatie. En zorgt er voor dat ze dus niet ook nog eens bij Sony gaan staan. Gebeurd al jaren. Vorige E3 was the onthulling met keanu reeves ook op de microsoft booth. En sony heeft weer deals met anderen die hun aankondigingen bij hen doen, maar die ook gewoon op xbox consoles zullen uitkomen. Behalve de exclusives natuurlijk.
  Het is gewoon een slimme deal, want als mensen naar je booth komen om een klapper als cyberpunk te kijken, komen ze vanzelf ook naar de rest van je presentatie kijken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 9 juni 2020 07:16
  @darkmanwls Het houd neit alleen dat in.
  DLC komt vaak eerder in dit soort deals naar de console xbox heeft een one x console in cyberpunk style gaat niet met ps gebeuren.
  Verder alle reclame wat je op tv ziet zal zijn on xbox en natuurlijk is de game op ps.
  Maar het houd in dat alle marketing xbox logo heeft rond deze game op tv en zo voorts.
  Wat je deze generatie bij Call of duty reclame zag was allemaal ps.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 9 juni 2020 10:18
  @hulstpower Nou ja dat dus, het is vooral marketing zoals de term zelf al aan geeft. Een minder ingewijde zal de indruk kunnen krijgen dat ie dus voor een bepaalde game perse een bepaald systeem moet hebben. De gemiddelde echte gamer weet uiteraard wel beter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 9 juni 2020 12:03
  @darkmanwls ik snap het wel maar omdat het rond deze game still was of ie naar ps5 komt dacht misschien een korte tijd ex voor xbox maar dat zal wel niet. Maar zou het wel een goeie set vinden van xbox als ze dat wel voor elkaar kregen. Maar denk het niet hoor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 9 juni 2020 13:02
  @hulstpower xbox heeft inmiddels een paar leuke eigen studio's. Die zitten straks niet om exclusives verlegen, als ze het goed aanpakken

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 9 juni 2020 14:21
  @darkmanwls Eerst zien dan geloven ik had toen met pr van halo 5 grote verwachtingen en viel vies tegen die game.
  Verder was ik wel heel blij met gears 5 en gears tactics en ori dus gaat de goede kant op.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 9 juni 2020 15:10
  @hulstpower Ligt er maar net aan wat je smaak is, ik vind alle halo games persoonlijk leuk, maar verder gewoon een FPS waar er al honderden van zijn. Al heeft de serie wel fantastische muziek. Maar er zijn miljoenen mensen die Halo echt fantastisch vinden. En hetzelfde geld voor iedere game eigenlijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 9 juni 2020 17:03
  @darkmanwls halo onder bungie was gewoon heel goed muziek denk dat Sony geen game heeft die kan tippen aan de muziek van halo. Maar waar halo ooit stond voor baanbrekend op consoles is dat helaas niet meer. Maar de hype is wel groot bij deze voor mij

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 9 juni 2020 18:34
  @hulstpower Ook dat is natuurlijk puur persoonlijke mening of sony niets heeft wat beter is. Maar die discussie is ook niet belangrijk, halo heeft goeie muziek.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.