Partnerbijdrage
pc

De voordelen van zelf je game pc samenstellen

Gamen op maat

Geschreven door Partner bijdrage op
Zelf een pc bouwen kan hartstikke leuk zijn, met name als je flink onderlegd bent in alle recente ontwikkelingen en het kiezen van de juiste onderdelen. Voor de minder ervaren pc-bouwers kan het echter een mijnenveld zijn, waarbij foute keuzes heel makkelijk gemaakt zijn. Het is daarom geen slecht idee om je gaming pc samen te stellen bij een gespecialiseerd bedrijf, zodat je een gaming pc krijgt die aansluit bij jouw wensen.

De meeste bedrijven die voorgebouwde gaming pc’s verkopen hebben namelijk maar een beperkte selectie aan vaste configuraties, waarbij de kans groot is dat die niet precies aansluiten op jouw wensen. Zo zullen streamers vaak een krachtigere CPU willen voor encoderen en videobewerking, terwijl iemand die veel films en series bijhoudt waarschijnlijk een flinke harde schijf wil. Zoek daarom naar een partij die meerdere opties aanbiedt, zoals Gamingpcshop.nl, die de mogelijkheid bieden om een gaming pc aan te passen naar jouw voorkeuren en wensen. Die aanpak heeft een paar noemenswaardige voordelen ten opzichte van zelf een pc bouwen.

Op maat

Je kan tijdens het samenstellen van je pc precies de focus leggen op de componenten die voor jouw toepassing belangrijk zijn. Gamen op 4K? Met één klik gooi je een RTX 2080 Ti in je systeem. Extra RAM voor het openhouden van meer dan vier Chrome-tabbladen? Een moederbord met extra USB-slots voor VR? Of misschien een capture card voor het streamen van console games? Het kan allemaal.

Een leuke feature bij Gamingpcshop.nl maakt dat wel heel makkelijk, want terwijl je componenten toevoegt, verandert of weghaalt, kun je per game zien welke instellingen je ongeveer mag verwachten van je configuratie. Als je specifieke wensen hebt, bijvoorbeeld om Red Dead Redemption 2 op Ultra settings te kunnen draaien, dan kan je makkelijk een configuratie samenstellen die dat precies haalt. En als je hem voor middernacht besteld, heb je hem de volgende dag nog binnen ook.

Plug en play

Zodra de postbode je gloednieuwe pc heeft geleverd, hoef je alleen nog maar de stekker in het stopcontact te steken en je bent klaar om te gamen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het installeren van Windows (of Linux, als dat je ding is), drivers en stuurprogramma’s van bijvoorbeeld je moederbord, grafische kaart en randapparatuur – alles is geregeld en mocht je toch tegen een probleem aanlopen, staat er altijd een klantenservice klaar om je vragen te beantwoorden. En dat is een stukje lastiger als je zelf alle onderdelen bij elkaar hebt gescharreld.

Hardware Update

Garantie

Misschien wel het meest ondergewaardeerde voordeel van deze manier om je pc samen te stellen, is de uitgebreide garantie. Als je zelf een pc bouwt kan je alleen rekenen op de fabrieksgarantie, die op de meeste onderdelen maar een of twee jaar geldig is. Bij Gamingpcshop.nl krijg je bijvoorbeeld drie jaar aan volledige garantie, zowel in Nederland als België. Daarnaast kun je ook kiezen voor aanvullende garantiepakketten.

Mocht je nu overtuigd zijn om je gaming pc daar te laten maken, dan krijg je nu ook nog eens een gratis Cooler Master Devastator 3 combo ter waarde van 39 euro bij je game pc als je de code: gamer in je bestelling opneemt.

Dit is een partnerbijdrage van Gamingpcshop.nl en dus geen redactionele content van Gamer.nl.