Partnerbijdrage

Alles wat we weten over Rainbow Six Extraction

Verschijnt op 20 januari 2022 voor consoles en pc

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Nadat Rainbow Six Extraction verscheidene keren werd uitgesteld, lijkt de releasedatum van 20 januari 2022 nu toch echt gehaald te worden. De laatste tijd komt er steeds meer informatie naar buiten over de game. Tijd om dat allemaal op een rijtje te zetten!
Dit artikel is een partnerbijdrage van Ubisoft. Lees hier wat dit betekent.
De game stond ooit bekend als Rainbow Six Quarantine, maar die naam bleek zeker gezien de huidige situatie waarin we leven niet zo handig gekozen. Uiteindelijk werd de naam dus veranderd naar Rainbow Six Extraction. Met de naderende releasedatum is het tijd om op te sommen wat we allemaal van de game kunnen verwachten van deze unieke shooter met sci-fi-elementen.
rainbow six extraction

Releasedatum en crossplay

Rainbow Six Extraction werd tijdens E3 2019 aangekondigd met een releasedatum van vroeg in 2020, maar dat bleek te ambitieus. Vervolgens dook de game twee jaar later weer op tijdens E3 2021, met de belofte dat de game op 16 september 2021 zou verschijnen. Ook dat bleek niet haalbaar, want in juli van dit jaar gaf Ubisoft aan meer tijd nodig te hebben, met uitstel tot 20 januari 2022 als gevolg.

Aangezien er de laatste weken steeds meer informatie naar buiten komt over Rainbow Six Extraction, lijkt het er op dat Ubisoft deze releasedatum wél gaat halen. Wanneer de game verschijnt, kunnen spelers de shooter spelen op pc, PlayStation 5, Xbox Series X en S, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. Cross-play tussen deze platforms is mogelijk.

Vorige week kondigde Ubisoft een extra element van cross-play aan, namelijk de Buddy Pass. Bij iedere aankoop van Rainbow Six Extraction zitten twee Buddy Pass-tokens, die een speler uit kan delen aan twee vrienden om gratis tot veertien dagen mee te spelen. De progressie die in deze periode wordt gemaakt, wordt meegenomen wanneer de speler de game zelf alsnog koopt.

Rainbow Six Extraction kost €39,99 op pc en €49,99 op consoles. De Deluxe Editie, inclusief drie bonuspakketten, kost op alle platforms 10 euro meer. Als je de game koopt via de Ubisoft Store kun je bij inlevering van 100 Ubisoft Connect Units 20% korting krijgen. Ubisoft Connect Units zijn ook voor andere voordelen in te leveren en te verdienen door in-game uitdagingen te voltooien in Ubisoft-games. 
rainbow six extraction

De gamemodi

Nu we weten wanneer Rainbow Six Extraction uitkomt en op welke platforms we het kunnen spelen, is het tijd om het te hebben over de inhoud van de game. De game heeft een singleplayermodus, maar het draait vooral om de co-op multiplayermodus. Hierin ga je met twee teamgenoten aan de slag, en iedere missie vindt plaats over drie maps. Na iedere missie kun je ervoor kiezen samen door te gaan, om moeilijkere vijanden te bevechten waar betere beloningen tegenover staan. Bedenk echter goed of dit verstandig is, want je riskeert telkens al je loot en als je faalt ben je alles kwijt. Soms kun je er dus beter voor kiezen te stoppen om er met de buit vandoor te gaan!

In totaal zitten er dertien spannende missies in de game. Het verhaal in deze missies draait om de Archaeans. Dit zijn alienachtige beesten die je het leven zuur proberen te maken door de omgeving te infecteren met hun viezigheid, en je constant achterna te zitten.

Bij release is er nog geen campagne beschikbaar, maar Ubisoft heeft bevestigd dat meer gamemodi gratis na de release zullen verschijnen.

Rainbow Six Extraction

Operators en maps

Bij lancering zitten er achttien Operators, twaalf constant veranderende maps, 25 gadgets, 69 wapens en dertien soorten vijanden in Rainbow Six Extraction. Alle Operators hebben hun eigen abilities, progressiepaden, speelstijlen en customization-opties. Met meer dan achthonderd mogelijke squad-combinaties kun je voor iedere missie het ideale team samenstellen om die specifieke situatie het beste aan te pakken.

Voorbeelden van abilities van de Operators zijn de plakkende explosieven van Hibana, of Capitao’s smoke screen. Oh, en Rainbow Six Siege-spelers zullen zich Tachanka’s LMG ook nog wel herinneren. Want ja, deze keert terug in Rainbow Six Extraction!

In de game zijn de Archaeans opgedoken in San Francisco, New Mexico, Alaska en New York. Dit zijn de regio’s waar de twaalf maps over verdeeld zijn. En dit zijn niet zomaar maps: volgens Ubisoft zijn ze allemaal minstens drie keer zo groot als de meeste Rainbow Six Siege-maps. Op deze maps tref je locaties aan als verlaten casino’s en hotels, laboratoria en een verwoest Liberty Island.

Geen map is iedere playthrough hetzelfde. De doelstellingen, vijanden en verschillende andere aspecten veranderen namelijk telkens weer. Ubisoft heeft benadrukt dat het bedenken van creatieve manieren om de unieke situaties aan te pakken belangrijk is om succes te behalen in de missies.

Rainbow Six Extraction

De Archaeans

Dan nog even iets meer over de vijanden waar we in Rainbow Six Extraction de strijd mee aangaan. Zoals al eerder gezegd, zitten er dertien variaties van deze vijand in de game om je het leven moeilijk te maken. Ze zorgen voor onvoorspelbare gameplaymomenten, omdat ze allemaal hun eigen abilities hebben en meerdere mutaties die op willekeurige momenten een rol kunnen spelen.

Naarmate je progressie maakt in het spel, kom je oog in oog te staan met de gevaarlijkste vijanden van de game: de Proteans. Deze parasieten kunnen het uiterlijk en DNA van Operators nabootsen op een ‘schokkende en dodelijke manier’. Meer dan dat is er nog niet bekend over deze mysterieuze, extra sterke vijanden.

Na release

Ubisoft belooft de game na lancering nog van allerlei updates te voorzien, zoals gratis extra content en thematische evenementen die de hele game veranderen. Een ranked-modus genaamd Maelstrom Protocol, bedoeld voor de "most skilled Rainbow Six players", zit al meteen als extra content in de game, net zoals wekelijkse Assignments. Deze bieden extra uitdagingen voor de speler, zoals het spelen zonder HUD of met minder munitie. Kort na de release volgen nog de Crisis-events, die nieuwe Operators toevoegen om als te spelen of nieuwe vijanden om te bestrijden. Het moet genoeg zijn om Rainbow Six-fans voorlopig bezig te houden, en laat dat nu net zijn waar spelers van deze franchise op zitten te wachten!

Rainbow Six Extraction verschijnt op 20 januari 2022 voor pc, PlayStation 5, Xbox Series X en S, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sifu komt een paar weken eerder uit WWE 2K22-vernieuwingen onthuld
2

Reacties op: Alles wat we weten over Rainbow Six Extraction

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ceiro

  • 18 november 2021 19:28
  Ik ben eigenlijk wel benieuwd, ik vond back 4 blood als co-op echt minder!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Floks

  • 18 november 2021 19:55
  @Ceiro ja en nee, tegen de tijd dat de game in prijs is gedaald, verwacht ik niet heel veel spelers meer. Maar misschien hebben ze geleerd van Siege, want daar ging het wel goed!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.