Overzicht
Starfield

Xbox en Bethesda Games Showcase: al het nieuws verzameld

Met o.a. Starfield, Forza Motorsport, Diablo 4 en Hollow Knight: Silksong

Geschreven door Michel Musters op
Vanavond zond Microsoft de Xbox en Bethesda Games Showcase uit, waar onder andere de eerste gameplay van Starfield werd getoond. In dit artikel is er een handig overzicht met alle aankondigingen te vinden.

Eerste uitgebreide gameplay van Starfield getoond

Bethesda heeft vanavond de eerste uitgebreide gameplaybeelden van Starfield onthuld. Dat werd vanavond tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase gedaan. Bethesda's Todd Howard vertelde tijdens het tonen van de gameplaybeelden meer over de game.

Zo wordt in de beelden een blik geworpen op de planeet Kreet in het jaar 2330. Spelers bezoeken naar bijvoorbeeld een ruimtestation en komen in gevechten terecht waarin ze verschillende geweren gebruiken. Ook is te zien hoe spelers sloten kunnen kraken.

Verderop in het gameplaysegment werd de belangrijkste stad in de game, New Atlantis, bezocht, waar spelers bijvoorbeeld nieuwe missies kunnen verkrijgen. Ook werd getoond hoe spelers hun eigen personage kunnen aanmaken, alsmede een eigen ruimteschip waarmee door de ruimte gereisd kan worden.

Lees hier de rest van het nieuwsbericht.

Forza Motorsport komt in de lente van 2023 uit

De nieuwe Forza Motorsport verschijnt in de lente van 2023 op Xbox Series X en S en pc. Dat hebben Microsoft en ontwikkelaar Turn 10 aangekondigd tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase. Het nieuwe deel in de racefranchise heet simpelweg Forza Motorsport.

De game krijgt real-time raytracing en een dynamische dag- en nachtcyclus. De complete rijervaring is ook op de schop gegaan. Zo zijn racetracks procedureel gegenereerd om ze realistischer te maken. Naast een trailer werd er ook een gameplaysegment gezien in de vorm van Maple Valley, een track die ook in de eerste Forza Motorsport zat.

Lees hier verder.

Diablo 4 verschijnt in 2023 op consoles en pc

Diablo 4 moet ergens volgend jaar op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One uitkomen. Dat heeft Blizzard vanavond aangekondigd. Ook werd de vijfde en tegelijk laatste klasse onthuld, de Necromancer. De andere klassen zijn Barbarian, Rogue, Sorceress en Druid.

Blizzard vertelde onder andere dat klassen in grote lijnen vastliggen, maar dat spelers wel allerlei aanpassingen aan personages kunnen vallen, waaronder het uiterlijk. Verder werd ook gepraat over de open spelwereld, waar ongeveer 150 kerkers in te vinden zijn. Nieuw zijn Strongholds, vijandelijke gebieden die spelers moeten zien te heroveren om ze om te toveren naar vriendelijke stadjes.

Het complete nieuwsbericht is hier te vinden.

Hollow Knight Silksong komt ook naar Xbox en Game Pass

Hollow Knight Silksong komt ook op Xbox-consoles en Game Pass uit. Dat werd tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase aangekondigd. De game was al bevestigd voor Nintendo Switch en pc, maar nu is dus ook duidelijk dat het spel op Xbox-consoles uitkomt en op dag van release op Game Pass verschijnt. Een releasedatum werd niet gegeven, maar er werd wel een nieuwe trailer getoond, die hieronder is te zien.

Hollow Knight is een metroidvania uit 2017 die geprezen wordt om zijn leveldesign en gameplay. In eerste instantie zou Silksong een uitbreiding op de game worden, maar men besloot er een volledig vervolg op te maken.

Lees hier meer.

Hideo Kojima werkt aan Xbox-game met cloudtechnologie

Hideo Kojima gaat een Xbox-game ontwikkelen die gebruikmaakt van cloudtechnologie.

Kojima, de bedenker van de Metal Gear-reeks en Death Stranding, verscheen kort in de Xbox en Bethesda Games Showcase. Daarin meldde hij dat hij samenwerkt met Xbox Game Studios om aan een spel te werken die hij al een tijdje wilde maken, maar wat niet mogelijk was vanwege technologische limieten.

Veel details gaf hij niet, maar volgens hem is het "iets dat iemand nog nooit eerder heeft ervaren of gezien. Ik heb erg lang gewacht op de dag dat ik het eindelijk kon maken. Met Microsofts nieuwe cloudtechnologie en de veranderende trends in de industrie, is het nu mogelijk om mijzelf uit te dagen om dit nooit eerder verschenen concept te maken. Het gaat misschien een tijdje duren, maar ik kijk er naar uit om met Xbox Game Studios samen te werken en in de toekomst meer te laten weten."

Lees de rest van het nieuwsbericht hier.

Kojima Productions

Overwatch 2 verschijnt op 4 oktober als free-to-play-game

Overwatch 2 komt op 4 oktober uit als free-to-play-game, zo is vanavond tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase aangekondigd. Het gaat om een Early Access-versie die beschikbaar komt op Xbox Series X en S, Xbox One, pc, PlayStation 5, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Op release kunnen spelers een nieuwe held besturen genaamd Junker Queen. Deze in Australië geborden held is een tank. Op 16 juni is Blizzard van plan om een livestream te houden waar het meer details geeft over dit personage, alsmede de game zelf en de aankomende gesloten bèta.

Bezoek het nieuwsbericht hier.

Obsidian komt in november met nieuwe game Pentiment

Obsidian werkt aan een nieuwe verhalende game genaamd Pentiment. Het spel werd vanavond tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase aangekondigd. Er gingen al langer geruchten dat Obsidian aan een nieuwe game werkte met een verhalende insteek.

Pentiment speelt zich af in het Duitsland van de zestiende eeuw. "Spelers besturen Andreas Maler, een reiziger en artiest die werkt in Kiersau Abbey tijdens grote onrust. Terwijl hij zijn meesterwerk afmaakt, raakt Andreas verzeild in een reeks moorden die plaatsvinden verspreid over 25 jaar." Spelers gaan op onderzoek uit om er achter te komen wat er aan de hand is.

Lees hier verder.

Arkane's vampiergame Redfall uitgebreid getoond

Redfall, de nieuwe game van Arkane, werd tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase uitgebreid getoond. De trailer toont hoe een speler een kerk verkent waar men al snel aangevallen wordt door vampiers. Daarop volgt een hoop schietactie, waarna er meer van de omgeving in het spel wordt getoond. Ook de verschillende personages die spelers kunnen besturen komen aan bod.

Redfall werd vorig jaar tijdens de E3-presentatie van Xbox onthuld. Het spel speelt zich af in een gelijknamig dorp op een eiland, dat is bezet door vampiers die de zon blokkeren. In de game kiezen spelers een personage om samen met anderen spelers of alleen de wezens uit te schakelen.

Hier valt meer te lezen.

Team Ninja werkt aan Wo Long: Fallen Dynasty

Team Ninja ontwikkelt een nieuwe actiegame genaamd Wo Long: Fallen Dynasty. Het spel werd voor het eerst getoond tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase en komt ergens begin 2023 in ieder geval naar Xbox-consoles, pc en Game Pass.

Wo Long: Fallen Dynasty speelt zich af in een fictieve versie van China, waar monsters en demonen mensen constant aanvallen en dorpen overhoop halen. Het hoofdpersonage neemt het op tegen zowel mensen als demonen. De gevechten zijn daarbij gebaseerd op Chinese martial arts.

Lees hier verder.

Metroidvania The Last Case of Benedict Fox onthuld

Tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase werd de metroidvania The Last Case of Benedict Fox onthuld. Het spel, dat wordt ontwikkeld door Plot Twist, speelt zich af in 1925, waarbij de titulaire detective in Boston op zoek gaat naar een vermiste familie. Hij verkent daarbij een landhuis. Ook kan hij in de gedachten van recentelijk overleden mensen duiken om trauma's te herleven.

De game valt daarbij vooral erg op dankzij de grafische stijl, die soms wat gotisch heeft en bij wijlen doet denken aan Tim Burton-animatiefilms.

Lees het complete nieuwsbericht hier.

Rick and Morty-bedenker werkt aan de game High on Life

Justin Roiland, de bedenker van Rick and Morty, werkt samen met Squanch Games aan het spel High on Life. Dat werd tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase onthuld. De first-person shooter draait om een student die een pratende geweer gebruikt om de aarde tegen een buitenaardse invasie te beschermen. De aliens willen mensen als een nieuwe drug gebruiken.

Spelers verzamelen gedurende het spel upgrades en meer pratende geweren om de buitenaardse wezens mee te vernietigen. Tijdens het spel geven deze pratende geweren feedback en hun eigen kijk op de sitatie.

Lees hier verder. 

En verder...

Dit artikel delen:

Lees meer

Stalker 2 komt volgens Microsoft pas in 2023 uit Gisteren onthulde Demonschool heeft veel weg van Persona
61

Reacties op: Xbox en Bethesda Games Showcase: al het nieuws verzameld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Improv

  • 12 juni 2022 22:50
  Hoogtepunten voor mij waren starfield, Diablo 4, Ereban: schaduw legacy, Forza Motorsport, Redfall, High on Life, en de nieuwe Plague Tale. Game pass all the way, als je het nog niet had neem je het nu wel. Vind het slim om alleen te tonen wat er in het komende jaar gaat gebeuren. Doen Nintendo en PS ook al een tijdje en werkt prima!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MissMeNL

  • 12 juni 2022 23:32
  Op diablo 4 na waren er voor mij geen grote verrassingen. D4 was geen verrassing maar wel tof om nieuwe gameplay te zien. Starfield weet ik nog niet. Plague tale ga ik ook wel spelen. Gelukkig komen veel op gamepass dus kan ze mooi uitproberen. Had echt gehoopt op fable.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 12 juni 2022 23:45
  Correctie vind ook die game the last case of Bendict Fox er tof uitzien. Verder eerst afkoelen dan pas iets schrijven haha.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 13 juni 2022 01:43
  Goede show met heel veel games. Alleen voor mij toch een beetje teleurstellend geen avowed en geen fable. Redfall vond ik niet echt special en vond het er een beetje generiek uitzien. Mooiste game was duidelijk motorsport nu al gt7 voorbij.

  Starfield vond ik ietswat tegenvallen grafisch gezien en de spelmechaniek zag er maar verouderd uit en deed me heel erg denken fall out. En de gezichtsanimatie dat was tenenkrommend slecht en dan nog 30 fps gaf het voor mij niet echt een next gen feel. Heb ook nog steeds geen games van het kaliber last of us, horizon of god of war gezien. Dus denk dat Sony niet heel erg wakker ligt van deze presentatie en dat is jammer want die hebben een schop onder der hol nodig.

  Mijn 2 favo games waren silksong en Diablo 4. Al met al wel de beste show van deze zomerfest maar ben ik weggeblazen nee het was zoals altijd kwantiteit voor kwaliteit

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tyranus

  • 13 juni 2022 08:00
  @Roy36NL

  Last of us vond ik niks aan, en God of war deeltje 10 ofzo krijgt ook al ac trekjes

  Verder een game van omvang starfield levert altijd iets in op gfx , schijnbaar snap je dat niet

  Het zag er super uit

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 13 juni 2022 08:27
  @Tyranus de last of us kan je game niet zijn dat kan, maar je moet wel kunnen zien dat de level in character design vele malen hoger ligt dan de character design van starfield zelfs Detroit become human doet dit better en das een early ps4 game. Nee ik keek heel erg uit naar starfield maar het is een soort fall out no man sky clone en voelt totaal niet als een nieuwe game das best knap voor een nieuw ip. deeltje 10 van God of war die was immers zeer verfrissend.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 13 juni 2022 09:37
  @Roy36NL je vergelijkt games die motion cap gebruiken met een game die dat niet doet. Starfield is daar te groot voor , horizon op ps heeft ook bepaalde punten Motion cap en bepaalde stukken niet. Maar de 30 gps kan echt niet en zakte soms zelfs lager maar ik geef ze voordeel van twijfel duurt nog 12 maanden en zal wel 60 gps mode krijgen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 13 juni 2022 10:49
  @hulstpower het maakt opzich toch ook niet uit hoe ze het doen ik zat nu naar characters te kijken die volgens mij allemaal een tia hebben gehad dit haalt in 1 keer de sfeer weg. En dat er na 12 maanden een heel verschil komt zal wel meevallen aangezien de game super groot lijkt wordt dit gebruikt om alle bugs eruit te halen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 13 juni 2022 11:01
  @Roy36NL de game gaat 60 gps draaien let maar op. Maar goed kan jou toch niet overtuigen want als in jou ogen iets slecht is van Xbox is en blijft het slecht. Juist fps word nu geoptimaliseerd in deze maanden. En met fsr 2.0 wat Xbox ondersteund kan dat heel makkelijk behaald worden. Maar misschien heb je gelijk en word en blijft het een 30 fps game

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 13 juni 2022 11:43
  @hulstpower dus we kunnen er over eens zijn dat 30 fps best een aanfluiting is dus en hoe jij je reactie afsluit kan jij dus ook niet met zekerheid zeggen dat het 60 fps wordt. Kortom voor je eerste grote triple a aankondiging toon je dit zo aan de wereld is toch schrijnend. Kijk ben geen race van maar Forza motorsport ademde deze status van een triple A wel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 13 juni 2022 12:22
  @Roy36NL en sony toen hun hun ps5 games toonde voor de 1e keer was ratched en spiderman ook 30 fps pas later werd duidelijk dat we een keuze hadden. Ga je niet eens zo druk maken wat de game nu is het duurt nog 12 maanden tor ie uit is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 13 juni 2022 13:00
  @hulstpower ow druk maken doe ik me niet hoor als ik echt perse 60 fps game ik wel op mijn game pc daar haalt ie dat zeker. Ik bedoel alleen maar aan te geven dat ze hun eerste echte nieuwe ip zo aankondigen vind ik deze game er niet jaw dropping uit zien. Maar meer dat ze verder bouwde op de verouderde mechanics van fallout erg jammer

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 13 juni 2022 13:16
  @Roy36NL maar dat was toch al lang verteld ze hebben de engine een oppoets beurt gegeven en het ziet er beter uit dan falloit 4, maar het is geen god of war ofzo mooi. Ik denk dat mijn verwachtingen lager waren dan die van jou. Maar gameplay boven grafics vind ik en gunplay zag er goed uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 13 juni 2022 13:26
  @hulstpower Nee joh kom op zag je hoe ze reageerde al ze geraakt werden zo houterig enzo. Wat ik wel mooi vond waren de omgevingen enz gaf een gevoel van immense grote.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tyranus

  • 13 juni 2022 09:43
  @Roy36NL

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Riyakuya

  • 13 juni 2022 05:07
  Geweldige show, heb er erg van genoten. Persoonlijk kan ik niet wachten om Red Fall, Forza, High on Life, Lightyear Frontier en Starfield te spelen. High on Life ziet erg echt hilarisch uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 13 juni 2022 07:23
  Voor wen fan van bethasda games, was ik super blik met starfield zie nu al deze game gaat me heel veel uurtjes kosten. Redfall vond ik er leuker uitzien dan ik dacht vooral omdat je hem dus sp kan uitspelen en mp. Danhigh on life vond ik een leuke verrassing. En dan forzq de kleime details wat in deze game een rol gaat spelen is het echt van next gen level baan temp en banden temp spelen een rol.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 13 juni 2022 08:20
  Vind vooral die the last case of Bendict Fox er geweldig uit zien zeg in de rust dingen terugkijken helpt enorm. En mijn motto gaat nu zijn. Wat er niet is komt wel of niet ook Banjo kazooie ooit. En ik check het via gamepass is het niets verwijder ik het weer. En wie weet zijn al die Indies geweldig. En misschien vind ik Redfall en Starfield wel geweldig zo niet haal ik het er weer af. Moet mij echt minder druk maken om video games. Zeker Omdat ik nog een jaar gamepass heb kosten deze games mij niets. En tegen Piet zeg ik minder discuseren met elkaar haha.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Lavalera

  • 13 juni 2022 08:28
  @Snoop213 Goed om te lezen Snoop. Hoop dat deze instelling je gaat helpen met meer plezier te hebben in dat soort games. En zoals je het beschijft is precies zoals ik gamepass ook zie. Prima als een game goed is, is een game niet zo goed zijn er genoeg anderen om te spelen. Geeft wat meer rust in je hoofd. Goed om te zien dat je een goede instelling hebt gevonden om het te benaderen top

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 13 juni 2022 08:38
  @Lavalera Daarom druk maken om wat er niet is zo zinloos. En wie is er een Banjo kazooie in de toekomst zo niet. Dan spelen we andere dingen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.