Overzicht

Nieuws van de Week: Season 3 van start gegaan in Fortnite: Battle Royale

Burnout Paradise officieel aangekondigd voor PlayStation 4 en Xbox One en een tweede saveslot in Metal Gear Survive kost geld

Geschreven door Bob van der Laan op
In het Nieuws van de Week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Battle royale-modus in Mavericks: Proving Grounds laat 400 spelers tegelijkertijd strijden

Mavericks: Proving Grounds wil 400 mensen tegelijkertijd in één battle royale-game laten vechten.

In een interview vertelt Automaton-oprichter James Thompson dat ze tegelijkertijd vierhonderd spelers in een potje van de battle royale-modus in Mavericks: Proving Grounds willen laten strijden. In zowel PlayerUnknown's Battlegrounds als Fortnite: Battle Royale nemen 100 spelers het tegen elkaar op. In andere modi van Mavericks kunnen zelfs duizend spelers op een enkele server zitten. Ondanks deze grote hoeveelheid spelers richt Automaton erop om een game met een hoge grafische kwaliteit te produceren.

Om dit te bereiken maken ze grbruik van Improbable's SpatialOS-technologie. Op de website staat dat het "servers verbindt in de cloud om er één grote server van te maken". Zo zou de grote hoeveelheid spelers met elkaar verbonden kunnen worden.

Skate 4 volgens webwinkel in 2018 naar PS4 en Xbox One

Voor het eerst sinds de release van Skate 3 in 2010 zijn er concrete geruchten over een mogelijke Skate 4 die in 2018 uit moet gaan komen voor PlayStation 4 en Xbox One.

Deze week plaatste een Zweedse webwinkel, Webhallen.com, namelijk een exemplaar van Skate 4 voor de PlayStation 4 en Xbox One op hun webwinkel. Bij beide versies is al een mogelijke cover te zien en staat de prijs van 599 Zweedse Kroon, wat omgerekend zo’n 60 Euro is. Volgens de pagina moet de skategame dit jaar verschijnen.

De kans is ook aanwezig dat de pagina van Webhallen is aangemaakt zonder enige bevestiging van EA te hebben gekregen. De webwinkel heeft namelijk ook Half-Life 3, The Elder Scrolls 6 en Battlefield Bad Company 3 geplaatst.

Skate

Burnout Paradise Remastered officieel aangekondigd

Burnout Paradise Remastered verschijnt op 16 maart voor PlayStation 4 en Xbox One, zo heeft Electronic Arts aangekondigd.

Er gingen al langer geruchten over een remaster van de racegame die vorige generatie verscheen, maar nu is hij officieel aangekondigd. Criterion Games, de studio achter het origineel, werkt tevens aan de remaster.

Het spel zal in 4K en 60 fps speelbaar zijn op PS4 Pro en Xbox One. Daarbij wordt er ook aan een pc-versie gewerkt, maar die komt pas ergens later dit jaar uit. De remaster bevat alle content uit het origineel, alsmede alle uitbreidingen als Big Surf Island en de mogelijkheid om met motors te rijden. Er is een prijs van 40 dollar aangekondigd, een prijs in euro's is er nog niet.

Season 3 is van start gegaan in Fortnite: Battle Royale

De Season 3-Battle Pass heeft dertig meer items ten opzichte van Season 2. De nieuwe Battle Pass bedraagt 76 items, waaronder zes outfits, drie pickaxes, vier emotes en drie gliders. Spelers krijgen met de Battle Pass van Season 3 een aantal nieuwe soorten items, Back Blings, Skydiving FX Trails en Loading Screens, die het vorige seizoen nog niet bevatte.

Epic belooft dat het vrijspelen van de dertig nieuwe items geen extra tijd in beslag gaat nemen en dat spelers er zo’n 75 tot 150 uur aan kwijt zijn. Een andere optie om de items vrij te spelen is door een Battle Pass-bundel voor 2800 V-Bucks aan te schaffen die de eerste 25 tiers vrij speelt.

Ook heeft de ontwikkelaar aangekondigd dat de dagelijkse uitdagingen deels worden veranderd naar wekelijkse uitdagingen. Elke week verschijnen er zeven nieuwe uitdagingen, waarvan spelers er minimaal vier van moeten voltooien om de beloningen te krijgen.

Bekijk in het artikel alle details over het derde seizoen van Fortnite: Battle Royale.

'Derde map PlayerUnknown's Battlegrounds komt voor juli uit'

De derde PlayerUnknown's Battlegrounds-map moet voor juli 2018 beschikbaar komen in de game.

Ontwikkelaar Bluehole plaatste gisteren een update op Steam waarin het meldt dat men het de afgelopen maanden vooral druk had met cheaters verbannen uit de game. Alleen al in januari zijn er meer dan een miljoen cheaters verbannen.

Vanaf maart heeft de ontwikkelaar meer tijd om weer aan Battlegrounds zelf te werken en vanaf dan kunnen spelers dan ook regelmatig updates verwachten. Daar valt ook een nieuwe map onder, die voor juli 2018 beschikbaar moet komen.

Bluehole heeft al eerder over een mogelijke derde map gepraat. Die zou zich moeten afspelen rond de Adriatische Zee en zowel een strand als besneeuwde bergtoppen moeten bevatten. Meer info is nog niet bekend.

PUBG Exhilerating Battlefield

Karin 190z nu beschikbaar in GTA Online dankzij gloednieuwe update

Er is een nieuwe update uitgebracht voor GTA Online. De update voegt onder meer een nieuwe Sports Classics aan de Online-modus toe. Vanaf nu is de Karin 190z beschikbaar in GTA Online. De nieuwe Sports Classic is een kruising tussen de Datsun 240Z/Nissan Fairlady Z/Nissan S30 en Toyota 2000GT. Het voertuig is onderdeel van de wekelijkse Doomsday Heist-update en is voor 900 duizend GTA$ te verkrijgen via Legendary Motorsport.

Naast de Karin 190z kunnen spelers deze week weer dubbele GTA$ en RP verdienen. Dit kan tot en met 26 februari gebeuren met alle Smuggler's Run-missies. Hierbij moeten spelers gestolen goederen via de lucht in verschillende soorten vliegtuigen, helikopters en ultralights transporteren.

Verder krijgen spelers kortingen van 25% op Aircraft Workshop, The Doomsday Heist clothing, Import/Export tattoos en Special Cargo Crate en 30% korting op alle Yachts, Mobile Operations Center Cabs en Renovations, Yacht en Bunker Renovations, Ocelot Pariah, Coil Raiden (beide Sport Cars) en de Ocelot XA-21 Super Car.

Tot slot heeft Rockstar het nieuwe Premium Race- en Time Trial-programma bekendgemaakt. Het gaat om de Premium Stunt Race – ‘Damned’, die alleen met een Ruiner 2000 afgelegd moet worden, en de Time Trial – ‘Calafia Way’. Alleen de spelers die tijdens deze races in de top drie eindigen verdienen GTA$ en driedubbele RP.

Tweede saveslot in Metal Gear Survive kost tien euro

Vlak na de release van Metal Gear Survive voor PlayStation 4, Xbox One en pc hebben spelers ontdekt dat men moet betalen voor een tweede saveslot.

Wanneer de game opgestart wordt is er namelijk maar een enkel saveslot beschikbaar voor de spelers. Dit betekent dus wanneer men opnieuw aan het spel willen beginnen zij het eerste saveslot zouden moeten verwijderen. Wanneer zij dit niet willen maar toch een nieuwe saveslot willen, zullen zij er 1.150 Survival Coins, de in-game valuta die met echt geld gekocht kan worden, voor uitgeven. Dit is omgerekend tien euro. Spelers krijgen elke dag 30 SV door in te loggen, maar verder zijn er geen manieren om de valuta te verdienen.

Tevens kwamen spelers erachter dat er in de End User Licence Agreement (EULA) van het spel een wel erg opmerkelijke voorwaarde staat. Speler mogen het spel namelijk niet gebruiken om relaties te onderhouden en campagne te houden voor politieke doeleinden.

Sneller bouwen door gloednieuwe update in Fortnite: Battle Royale

De Season 3-update die donderdag uit is gekomen voegt verbeteringen toe aan het bouwen-systeem in de Battle Royale-modus van Fortnite. Dit heeft Epic Games bekendgemaakt.

Een van de features die de bouw-optie tijdens het spelen van Fortnite: Battle Royale is het ‘Turbo Building'. Dit laat spelers doorlopend objecten plaatsen door de bouwknop ingedrukt te houden. Dit komt goed van pas als spelers bijvoorbeeld een trap willen maken en gelijktijdig willen sprinten of bij het bouwen voor verdediging tegen vijanden. De andere feature die met de update komt is de ‘Auto Change Materials’-optie. Hiermee hoeven spelers niet meer zelf te wisselen van bouwmaterialen wanneer deze op zijn, maar wisselt het dankzij de feature bijvoorbeeld snel van naar steen wanneer er niet genoeg hout meer is. Spelers kunnen beide opties inschakelen via het opties-menu.

Soms kan er niet gebouwd worden doordat er bijvoorbeeld een boom of steen in de weg zit. Dankzij de 3.0.0-update kan hier doorheen gebouwd worden. Dit betekent dat spelers nu bijna altijd en overal kunnen bouwen. Epic laat wel weten dat wanneer spelers bijvoorbeeld een hoge trap maken en deze vast zit aan een boom, deze evengoed zal instorten wanneer de onderste laag vernietigd wordt.

Verder brengt de 3.0.0-update gloednieuw wapen met zich mee; de Hand Cannon Pistol. Deze zal Heavy Bullets gebruiken en komt over van de Save The World-modus. Bekijk in het artikel wat voor schade deze wel niet kan aanbrengen.

Discovery Tour-modus in Assassin's Creed: Origins bedekt geslachtdelen

Ubisoft heeft alle geslachtsdelen die zichtbaar zijn Assassin's Creed: Origins laten bedekken in de Discovery Tour-modus van het spel. De modus kwam afgelopen dinsdag beschikbaar in Assassin's Creed: Origins. Met de Discovery Tour-modus kunnen gebruikers 75 verschillenden rondleidingen starten door het oude Egypte waar Origins zich afspeelt.

Met de Discovery Tour zal er gestopt worden bij verschillende bezienswaardigheid, waar de camera bijvoorbeeld interessante detailleringen in een gebouw uitlicht. De rondleidingen zijn gecreëerd door een team historici. Met deze modus probeert Ubisoft het gebruik van de game in een onderwijsomgeving te assisteren.

Tijdens het spelen van de modus kwam RockPaperShotgun erachter dat alle geslachtdelen gecensureerd zijn door een en dezelfde zeeschelp. De reden achter het bedekken van de geslachtdelen lijkt vrij voor de hand liggend. De Discovery Tour-modus is namelijk onder andere gemaakt als een educatief programma dat gebruik kan worden voor (basis)scholen.

De Discovery Tour Mode is nu als gratis update beschikbaar voor de spelers die Assassin's Creed: Origins spel al bezitten op pc, Xbox One en PlayStation 4. Daarnaast kan het spel ook losgekocht worden voor 20 euro. Zo kan het spel gebruikt worden voor onderwijs zonder dat het hele spel aan te schaffen

Aankomende patch voor Kingdom Come: Deliverance brengt nieuw savesysteem

De ontwikkelaar van Kingdom Come: Deliverance, Warhorse Studios, heeft aangekondigd het controversiële savesysteem aan te gaan pakken.

Veel Kingdom Come-spelers waren niet tevreden met de functies en eiste een andere oplossing. Op pc konden spelers al een mod gebruiken om de beperkte savemechanieken te omzeilen. Nu lijkt het erop dat Warhorse de spelers tegemoetkomt. Via Steam heeft de ontwikkelaar namelijk laten weten dat het met een patch een ‘save and exit’-feature gaat toevoegen aan Deliverance. Met de feature kunnen spelers kiezen wanneer zijn willen stoppen zonder dat er progressie verloren gaat.

De enige manier om het spel waar en wanneer op te slaan is door een slok schnapps te drinken. Spelers kunnen maar drie van deze Saviour Schnapps-potions dragen en krijgen alleen aan het begin van de game een aantal van deze gratis. Wanneer deze op zijn kunnen ze alleen nog maar gekocht, gebrouwen of gevonden worden.

Kingdom Come Deliverance

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Metal Gear Solid Win een prijzenpakket van Dissidia Final Fantasy NT
1

Reacties op: Nieuws van de Week: Season 3 van start gegaan in Fortnite: Battle Royale

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Goodmushin

  • 25 februari 2018 09:50
  The 60 fps op de ps4 is ook erg nice! Speelt stukken beter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.