Overzicht
Mortal Kombat 11

Update: Mortal Kombat 11: Alle personages en Fatalities

Bruter dan bruut

Geschreven door Jacco Peek op
Mortal Kombat 11 bevat een hele hoop oude en nieuwe personages. In dit overzicht vind je ze allemaal, inclusief hun Fatalities met input. De lijst wordt voor gaandeweg aangevuld met of vervangen door nieuwe Fatalities uit Mortal Kombat 11 zodra ze bekend zijn.

Dit bericht is geüpdatet op 2 mei.

Jade

Sluipmoordenaar en Imperial Bodyguard Jade maakte na een mysterieuze vertoning in Mortal Kombat 2 haar opwachting in Mortal Kombat 3 Ultimate. Haar vechtstijl is typisch die van een ninja en met haar uitschuifbare stok kan ze snel uithalen vanaf een respectabele afstand. Een van haar Fatalities, Poll Dance, hangt spelers dan ook op aan de stok en om de overgebleven romp in de rondte te draaien.

Bow Before Me (Elke afstand)

Xbox One: Onder, Onder, Voren, Onder, B
PlayStation 4: Onder, Onder, Voren, Onder, Rondje

Poll Dance (Dichtbij)

Xbox One: Achter, Voren, Onder, Voren, X
PlayStation 4: Achter, Voren, Onder, Voren, Vierkantje

Erron Black

Erron Black is een vrij nieuw personage in het Mortal Kombat-universum en vecht als een ware cowboy. Deze schutter uit Texas heeft revolvers, een repeater-geweer, een kraaienpoot en een flink zwaard. Vanaf een afstand is Erron Black effectief, zowel met rake schoten als afleidingen voor de echte aanval. Zijn Fatalities bestaan uit Sand Form, een granaat die zand vrijlaat, en Six-Shooter, een salvo van pijnlijke schoten.

Melted (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Onder, Onder, Onder, X
PlayStation 4: Onder, Onder, Onder, Vierkantje

Death Trap (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Onder, Voren, Onder, Y
PlayStation 4: Onder, Voren, Onder, Driehoekje

Kabal

Qua uiterlijk heeft Kabal iets weg van een Predator uit Alien, maar dan met twee dodelijke haakzwaarden. Hiermee grijpt hij vijanden om ze vervolgens weg te slingeren, maar ook kan hij z’n bereik vergroten door ze aan elkaar te linken. Daarnaast is hij behoorlijk snel, zodat je vlot aardige afstanden kunt overbruggen. Het personage is sinds Mortal Kombat 3 in veel games speelbaar en in het verhaal is hij lid van de Black Dragon.

Road Rash (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Achter, Voren, Onder, Voren, A
PlayStation 4: Achter, Voren, Onder, Voren, Kruisje

Hooked (Dichtbij)

Xbox One: Onder, Onder, Onder, B
PlayStation 4: Onder, Onder, Onder, Rondje

Kung Lao

Al sinds Mortal Kombat 2 gebruikt de Shaolin-monnik Kung Lao zijn iconische hoed als dodelijk wapen. Door het scherpe object niet alleen van veraf te werpen, maar ook van dichtbij ermee te zwaaien kan Kung Lao flink wat schade aanrichten. Ook is hij in staat te teleporteren en zo zelfs even afwezig te zijn van het strijdveld.

Headed Nowhere (Dichtbij)

Xbox One: Onder, Voren, Achter, Onder, Y
PlayStation 4: Onder, Voren, Achter, Onder, Driehoekje

Meat Slicer (Dichtbij)

Xbox One: Onder, Voren, Onder, A
PlayStation 4: Onder, Voren, Onder, Kruisje

Sub-Zero

In Mortal Kombat 11 speel je met de tweede versie van Sub-Zero, Kuai Liang. Het razend populaire personage is in staat objecten te vormen van ijs en zo met bijvoorbeeld ijshamers uithalen. Ook kan hij tegenstanders bevriezen en zo snel een paar stoten uitdelen. In feite is er niet heel veel veranderd aan Sub-Zero, maar dat is voor Mortal Kombat-fans zeker geen straf.

Ice-Cutioner (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Voren, Achter, Voren, Y
PlayStation 4: Voren, Achter, Voren, Driehoekje

Frozen in Time (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Achter, Onder, Achter, B
PlayStation 4: Achter, Onder, Achter, Rondje

Scorpion

Scorpion kan uiteraard niet ontbreken in een Mortal Kombat-game, dus is hij gewoon weer terug voor Mortal Kombat 11. De antiheld staat bekend om zijn gebruik van helvuur, dat hij moeiteloos kan combineren met zijn zwaard en dolken aan kettingen. Een van zijn brute Fatalities voert hij dan ook uit met het langeafstandswapen.

scorpion mk11

You're Next (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Achter, Onder, Onder, X
PlayStation 4: Achter, Onder, Onder, Vierkantje

Chain Reaction (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Onder, Voren, Achter, Y
PlayStation 4: Onder, Voren, Achter, Driehoekje

Baraka

Baraka is een beest, letterlijk. Dit oorlogshoofd van de vleesetende Tarkatan-stam werd al in Mortal Kombat 2 geïntroduceerd en staat bekend om zijn scherpe tanden en zwaarden aan beide armen. Qua vechtstijl is hij iets langzamer, maar niet bang om vijanden te verrassen met indrukwekkende steekbewegingen.

Baraka Mortal Kombat 11

Food for Thought (Dichtbij)

Xbox One: Achter, Onder, Achter, Y
PlayStation 4: Achter, Onder, Achter, Driehoekje

Rock, Paper, Baraka (Dichtbij)

Xbox One: Achter, Voren, Achter, A
PlayStation 4: Achter, Voren, Achter, Kruisje

Raiden

De god van de donder heeft er nog nooit zo mooi uitgezien als nu in Mortal Kombat 11. Het iconische personage is een van de krachtigste vechters uit het universum en kan bliksemstralen oproepen om zijn aanvallen kracht bij te zetten. Hoewel veel van zijn aanvallen stoten en trappen betreffen, heeft Raiden ook een staf om tikken mee uit te delen.

Mortal Kombat 11

Alternating Current (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Achter, Onder, Achter, X
PlayStation 4: Achter, Onder, Achter, Vierkantje

Direct Current (Dichtbij)

Xbox One: Onder, Voren, Achter, A
PlayStation 4: Onder, Voren, Achter, Kruisje

Shao Kahn

Shao Kahn maakt onderdeel uit van het Mortal Kombat 11-roster, maar alleen als je de game vooruit bestelt. Deze eindbaas uit Mortal Kombat 2 en 3 is een machtige vechter die gezien wordt als de belichaming van het kwaad. Met zijn grote Wrath-hamer richt hij immense schade aan en van een afstand kan hij zowel zeer snel naar voren sprinten als spelers vastzetten met zijn speer. Momenteel is het nog onbekend hoe zijn Fatalities heten en uitgevoerd worden.

Back Blown Out (Dichtbij)

Xbox One: Achter, Voren, Onder, Onder, Y
PlayStation 4: Achter, Voren, Onder, Onder, Driehoekje

Kahn-Sequences (Dichtbij)

Xbox One: Achter, Voren, Achter, X
PlayStation 4: Achter, Voren, Achter, Vierkantje

D’Vorah

Als Kytinn heeft D’Vorah de natuur aan haar zijde. Deze insectachtige dame kan namelijk verschillende beesten oproepen om vijanden de steken en in de weg te zitten, terwijl ze haar andere dodelijke wapens inzet. De belangrijkste hiervan zijn vier puntige poten, die de tegenstander afzonderlijk grijpen en steken. Met een van haar bewegingen kan ze zelfs veranderen in een insect dat gemakkelijk aanvallen ontwijkt.

New Species (Dichtbij)

Xbox One: Achter, Voren, Achter, A
PlayStation 4: Achter, Voren, Achter, Kruisje

Can't Die (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Achter, Onder, Onder, B
PlayStation 4: Achter, Onder, Onder, Rondje

Geras

Geras is een van de gloednieuwe personages in Mortal Kombat 11. De vechter, eigenlijk een kunstmatige intelligentie, gebruikt met name zand en steen om klappen uit te delen. Geras’ vechtstijl is iets langzamer, maar de combinatie van lichte zandaanvallen en stoten met rotsblokken zijn verwoestend.

Phasing Through Time (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Achter, Onder, Onder, A
PlayStation 4: Achter, Onder, Onder, Kruisje

Peeling Back (Dichtbij)

Xbox One: Onder, Voren, Achter, X
PlayStation 4: Onder, Voren, Achter, Vierkantje

Kano

Kano behoort tot de oude garde van de Mortal Kombat-franchise en keert weer terug in het elfde deel. Het hoofd van de criminele organisatie Black Dragon heeft een onorthodoxe vechtstijl en kan laserstralen uit zijn mechanische oog schieten. Ook combineert hij messen met een Iron Man-achtig apparaat op zijn borst waarmee hij de tegenstander naar zich toetrekt.

Last Dance (Dichtbij)

Xbox One: Voren, Onder, Onder, X
PlayStation 4: Voren, Onder, Onder, Vierkantje

Face Like a Dropped Pie (Dichtbij)

Xbox One: Achter, Onder, Voren, Y
PlayStation 4: Achter, Onder, Voren, Driehoekje

Jax Briggs

De cyborg Jax Briggs verscheen voor het eerst in Mortal Kombat 11 en past qua vechtstijl in de categorie zwaargewichten. Veel van zijn aanvallen, zoals knietjes, ellebogen, low kicks en bovenpercuts vinden plaats van dichtbij, al is hij ook niet vies van een Sbovenerman punch. Zijn mechanische armen gloeien steeds feller bij elke achtereenvolgende stoot, waardoor ze toenemend meer schade aanrichten. Vooralsnog zijn Jax Briggs’ Fatalities voor Mortal Kombat 11 niet bekend.

Mortal Kombat 11

Coming In Hot (Dichtbij)

Xbox One: Voren, Onder, Voren, A
PlayStation 4: Voren, Onder, Voren, Kruisje

Still Got It (Dichtbij)

Xbox One: Achter, Voren, Achter, Onder, X
PlayStation 4: Achter, Voren, Achter, Onder, Vierkantje

Cassie Cage

Deze dochter van Johnny Cage en Sonya Blade verscheen voor het eerst in Mortal Kombat X en keert terug in het elfde deel. Dankzij de sbovenerkrachten van haar vader en speciale training van haar moeder bezit Cassie over een veelzijdige set bewegingen. Denk aan een drone die kan schieten en dient als steun tijdens slingertrappen en twee snelle pistolen.

I <3 U (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Onder, Onder, Voren, B
PlayStation 4: Onder, Onder, Voren, Rondje

#GirlPower (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Achter, Onder, Onder, Y
PlayStation 4: Achter, Onder, Onder, Driehoekje

Kotal Kahn

Osh-Tekk-krijger en Keizer van Outworld Kotal Kahn uit Mortal Kombat X maakt ook zijn opwachting in Mortal Kombat 11. Met zijn indrukwekkend grote Macuahuitl, een soort zaag, deelt hij trage, maar zeer krachtige klappen uit. Nieuw in Mortal Kombat 11 is zijn vaardigheid om in een jaguar te veranderen en met razende snelheid op de vijand af te stormen.

Totem Sacrifice (Dichtbij)

Xbox One: Achter, Onder, Achter, A
PlayStation 4: Achter, Onder, Achter, Kruisje

Kat Food (Dichtbij)

Xbox One: Achter, Voren, Achter, Voren, X
PlayStation 4: Achter, Voren, Achter, Voren, Vierkantje

Skarlet

Ook Skarlet is weer terug met haar lugubere vechtstijl. De tovenares vervormt namelijk bloed in allerlei scherpe wapens en projectielen, zoals een grote zeis die tegenstanders vastnagelt aan de grond en bloed dat tegenstanders vasthoudt in de lucht. In combinatie met haar snelle dolksteken en de mogelijkheid om anderen naar haar toe te trekken is Skarlet uiterst onvoorspelbaar.

Bloody Mess (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Voren, Achter, Onder, A
PlayStation 4: Voren, Achter, Onder, Kruisje

Heart Condition (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Onder, Onder, Voren, B
PlayStation 4: Onder, Onder, Voren, Rondje

Sonya Blade

Sonya Blade is prominent aanwezig in de Mortal Kombat-marketing, omdat de stem van het personage wordt ingesproken door UFC- en WWE-ster Ronda Rousey. Sonya is een behoedzame soldaat van de speciale eenheid en heeft daarom een aantal handige gadgets op zak. Denk aan een armkanon, granaten en een sentry gun. Verder is ze relatief snel en zet ze, net als Rousey, soms een arm bar in.

To the Choppa (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Onder, Voren, Achter, Y
PlayStation 4: Onder, Voren, Achter, Driehoekje

Supply Drop (Dichtbij)

Xbox One: Achter, Voren, Onder, A
PlayStation 4: Achter, Voren, Onder, Kruisje

Johnny Cage

Misschien wel het mafste personage uit de Mortal Kombat-franchise verschijnt natuurlijk ook in het nieuwe deel. Zo mislukt als zijn acteercarrière is, zo goed kan Cage vechten met zijn snelheid en andere krachten. Zijn vechtstijl is een mix van verschillende vechtsporten en met name zijn groene schaduwstoten zijn gevaarlijke wapens, los van zijn punchlines dan.

Mr. Cage's Neighborhood (Dichtbij)

Xbox One: Voren, Achter, Onder, Onder, B
PlayStation 4: Voren, Achter, Onder, Onder, Rondje

Who Hired This Guy (Dichtbij)

Xbox One: Voren, Onder, Voren, X
PlayStation 4: Voren, Onder, Voren, Vierkantje

Noob Saibot

Noob Saibot werd ooit geïntroduceerd als Sub-Zero, maar na te zijn vermoord door Scorpion draagt zijn jongere broer deze titel. Ooit bezat hij de kracht om ijs te gebruiken in gevechten, maar na zijn transformatie beschikt hij over duistere magie die hem onder andere laat teleporteren. Naast deze snelle schaduwaanvallen bezit Noob over een zwaard met roterende bladen aan het uiteinde. Zijn Fatalities zijn nog onbekend.

Double Trouble (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Achter, Voren, Achter, Voren, B
PlayStation 4: Achter, Voren, Achter, Voren, Rondje

Split Decision (Dichtbij)

Xbox One: Onder, Onder, Onder, X
PlayStation 4: Onder, Onder, Onder, Vierkantje

Jacqui Briggs

Jacqui Briggs is lid van de Speciale Eenheid en net als haar vader een waardige vechter. Als Olympisch boxer is ze zeer kundig met haar vuisten, maar dankzij haar aanvullende training is haar vechtstijl veelzijdiger dan dat. Met haar mechanische handschoenen kan ze plasma-energie en andere soorten kogels schieten, afhankelijk van de variatie die je kiest.

Spider Mines (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Voren, Achter, Voren, A

PlayStation 4: Voren, Achter, Voren, Kruisje

Nothin' But Neck (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Achter, Voren, Achter, B
PlayStation 4: Achter, Voren, Achter, Rondje

Liu Kang

Als hoofdpersoon van de eerste vier games en de live-action-film is Liu Kang een van de toegankelijkere personages. Na een transformatie is hij de duistere versie van zichzelf geworden, die je in Mortal Kombat 11 onder de knoppen krijgt. Net als de allereerste game heeft hij echter zijn kenmerkende nunchaku’s om snelle combinaties mee te maken.

Burn Out (Dichtbij)

Xbox One: Onder, Achter, Onder, Voren, X
PlayStation 4: Onder, Achter, Onder, Voren, Vierkantje

Belly of the Beast (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Achter, Onder, Achter, Voren, Y
PlayStation 4: Achter, Onder, Achter, Voren, Driehoekje

Cetrion

De natuurgodin Cetrion is een nieuw personage in Mortal Kombat en gebruikt vrijwel alleen magische krachten in gevechten. Ze tovert met gemak rotsen uit de grond, kan water bevriezen tot ijs en bestuurt boomwortels om vijanden vast te zetten. Haar Fatalities heten Maintaining Balance, een aanval met vier elementen, en Good and Evil, een energiestraal die ze vanuit de ruimte om de tegenstander afvuurt. De input voor beide Fatalities is nog niet bekend.

Maintaining Balance (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Achter, Onder, Voren, Onder, B

PlayStation 4: Achter, Onder, Voren, Onder, Rondje

Good and Evil (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Achter, Onder, Achter, A
PlayStation 4: Achter, Onder, Achter, X

Kollector

Kollector is een gevaarlijke tegenstander, al is het maar om zijn zes armen. Twee hiervan houden zijn rugzak met messen vast, die blijkbaar geen banden heeft, en de rest deelt klappen uit of werpt tegenstanders naar de andere kant van de stage. Kollector heeft ook nog een ander wapen, namelijk een gouden spooklamp aan een ketting die het personage wat extra bereik geeft. Vooralsnog zijn de Fatalities van het nieuwe personage nog niet bekend.

For the Kollection (Dichtbij)

Xbox One: Onder, Onder, Onder, Onder, B
PlayStation 4: Onder, Onder, Onder, Onder, Rondje

Head Lantern (Dichtbij)

Xbox One: Onder, Voren, Achter, X
PlayStation 4: Onder, Voren, Achter, Vierkantje

Kitana

Hoewel Kitana al 10.000 jaar leeft is ze een ontzettend snelle vechter. Het herkenbare personage is al aanwezig sinds Mortal Kombat 2 en gebruikt haar ijzeren waaiers nog steeds als moordwapens. Vaak dienen ze als afleiding voor de daadwerkelijke aanval, zoals een vliegende stoot.

Gore-Nado (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Onder, Onder, Onder, Onder, Y
PlayStation 4: Onder, Onder, Onder, Onder, Driehoekje

Royal Execution (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Onder, Achter, Voren, X
PlayStation 4: Onder, Achter, Voren, Vierkantje

Frost

Frost is de protégé van Sub-Zero en heeft in Mortal Kombat 11 een nieuw robotuiterlijk. Daarbij heeft ze een diverse moveset die in onderstaande video wordt uitgelicht. Zo kan ze haar hoofd eraf halen en deze als bom gebruiken.

Ice Sculpture (Dichtbij)

Xbox One: Voren, Achter, Onder, X
PlayStation 4: Voren, Achter, Onder, Vierkantje

The Cyber Initiative (Gemiddelde afstand)

Xbox One: Achter, Voren, Onder, Voren, B
PlayStation 4: Achter, Voren, Onder, Voren, Rondje

Dit artikel delen:

Lees meer

Gerucht: Mighty Switch Force-collectie naar PS4, Switch en Xbox One De beste gamedeals van de week: Dragon Ball FighterZ en NieR: Automata
5

Reacties op: Update: Mortal Kombat 11: Alle personages en Fatalities

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Stofkap

  • 22 april 2019 17:25
  Prima artikel! ‘Nog nooit zo mooi dan…’, bij het stuk over Raiden, deed alleen wel een beetje pijn. Soort tekstuele fatality.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hastur

  • 23 april 2019 02:29
  Ik had via TheQuartering begrepen dat er 'woke' en SJW elementen in MK11 zijn verwerkt. Mocht dat waar zijn, dan zal ik het spel links laten liggen.

  Want als ik ergens een hekel aan heb, dan zijn het wel mensen die op een betweterige manier hun moraal aan anderen opdringen. Get woke, go broke.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Tonne

  • 23 april 2019 11:03
  @Hastur TheQuartering is een zure kut.
  Ik heb de game sinds zaterdag en het is brilliant. Story is geweldig, challenges zijn uitdagend en tof.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Qinneth

  • 24 april 2019 09:25
  Sommige karakters hebben verkeerde video's erbij geplaatst gekregen en er zijn diverse typfouten door het artikelen heen verspreid. Blijkbaar was Pasen een zware ervaring voor Jacco.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 3 mei 2019 03:24
  Het is geen Mortal Kombat 3 Ultmate, maar Ultimate Mortal Kombat 3. Bij Erron Black staat een filmpje uit mortal kombat X en in de tekst wordt ook gesproken over fatalities die hij in X heeft en niet in 11.
  Bij Shao Kahn staat in de tekst dat we nog niet weten hoe zijn fatalities gaan of hoe ze heten. Vervolgens staan ze er wel gewoon onder.
  Welke "eerste game" bedoelen jullie waar Lui Kang nunchucks zou hebben? NIet in de allereerste MK in ieder geval.
  Jax voor het eerst in MK 11? ik denk dat jullie MK2 bedoelen. En hij is helemaal geen cyborg, Hij heeft alleen 2 mechanische armen, verder is ie gewoon mens.
  Slordig slordig slordig. Zoals al jullie berichtgevingen over MK11 slordig zijn en vol staan met halve waarheden en info die gewoon niet goed gelezen is. Als ik namelijk jullie bron nalees staat het daar gewoon wel goed in, dus door jullie niet goed gelezen.

  P.S. nu is het natuurlijk wachten op de 1e die de reactie geeft "jij kan het niet beter" of "jij maakt daar en daar ook een spel of grammatica fout". Ik ben geen professional die voor een officiele site werkt. Het is mijn vak niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.