Overzicht
project scarlett

Hoogtepunten: Twee versies van de Xbox Scarlett en State of Play-aankondiging

En Link in Mario Maker en mogelijk vervolg op Spider-Man

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week! Van het belangrijkste nieuws tot onze uitgebreide GNL-artikelen.

Nieuwe update laat je als Link spelen in Super Mario Maker 2

Deze week verschijnt er een gratis update voor Super Mario Maker 2 waarmee onder andere Link van The Legend of Zelda aan het creatieve spel wordt toegevoegd.

Super Mario Maker 2 is inmiddels bijna een half jaar uit en Nintendo is nog altijd bezig met het verbeteren en uitbreiden van de game. Via een persbericht heeft de uitgever laten weten dat The Legend of Zelda-held Link aan het bouwspel van Mario wordt toegevoegd. Spelers kunnen levels voortaan dus spelen als Link, hoewel dit alleen in de originele Super Mario Bros.-stijl mogelijk is.

Lees hier meer.

Super Mario Maker 2

Ancestors-ontwikkelaar: 'Critici hebben de game niet eens gespeeld'

Voormalig Assassin's Creed-ontwikkelaar Patrice Désilets is ervan overtuigd dat Ancestors: The Humankind Odyssey slechte reviews heeft ontvangen doordat critici de game niet hebben gespeeld.

De ontwikkelaar geeft aan dat hij gewend is aan beter cijfers dan die van Ancestors: The Humankind Odyssey. Dit vertelt hij aan Reboot Develop Red.

"Mensen hadden de verwachting dat ik met mijn studio van 35 man een game met vergelijkbare kwaliteit als AC kon produceren. Echter is dit simpelweg niet mogelijk. We hebben moeilijke beslissingen moeten nemen om de game te kunnen verschepen, ook al wilde we dat anders doen.", verhaalt de ontwikkelaar.

Lees hier meer.

ancestors

Vervolg op Marvel's Spider-Man komt mogelijk in 2021 uit

Een vervolg op Marvel's Spider-Man zou in 2021 uit kunnen komen, zo meent de presentator van de Kinda Funny Gamecast.

Imran Khan is naast presentator van de Kinda Funny Gamecast de voormalige senior editor van Game Informer. In de meest recente aflevering meldt hij dat hij denkt dat de game rond Kerstmis 2021 uitkomt. "Ik weet te veel over dit onderwerp, dus ik kan niet teveel speculeren. Ik denk dat Spider-Man 2 sneller komt dan we denken."

Khan denkt dat het feit dat Sony de eerste Spider-Man gebruikte om de PlayStation 5 mee te demonstreren ook een teken aan de wand is. Eerder dit jaar vergeleek Sony de PS4 en PS5 met elkaar via die game. Daarmee toonde het bedrijf aan hoe snel spellen worden geladen op de aankomende console.

Lees hier meer.

Spider-man

Marco van Basten verwijderd uit FUT vanwege 'Sieg Heil'-opmerking

EA heeft Marco van Basten uit Fifa Ultimate Team verwijderd. Dit is gebeurd na aanleiding van een 'Sieg Heil'-opmerking die de man uitsprak tijdens voetbalshow De Eretribune.

Dit heeft EA bekendgemaakt in een bericht aan de Fifa-community. Marco van Basten is 'tot nader order' niet te verkrijgen uit pakketten of in een Draft. Daarnaast zijn de kaarten van Van Basten niet meer te maken in Squad Building Challenges.

In een verklaring van EA Sports vertelt de ontwikkelaar op de hoogte te zijn van de recente opmerking van Marco van Basten. "Fifa is voor iedereen, en we gaan uit van gelijkheid en diversiteit in ons spel.", bericht EA Sports.

Lees hier meer.

Nieuwe regelgeving van YouTube staat meer gamegeweld toe

Een nieuwe regelgeving van YouTube staat contentmakers op het gebied van gaming toe om virtueel geweld te tonen zonder hierbij rekening te hoeven houden met leeftijdsrestricties.

Dit nieuwe beleid is vandaag in werking gegaan en treft dezelfde uitzonderingen qua geweld als die van televisie en film. Dit houdt in dat wanneer er video's geplaatst worden waar geweld niet centraal staat, deze zonder beperkingen kunnen worden bekeken. Daarnaast is het belangrijk dat het geweld niet spontaan ontstaat. Wanneer geweld centraal staat of het geen geschreven scenario is, moet de leeftijd wel worden bevestigd.

Lees hier meer.

'Microsoft werkt toch aan goedkopere versie van Xbox Scarlett'

Microsoft werkt mogelijk aan twee verschillende volgende generatie Xbox-versies. Volgens verschillende bronnen staat er een goedkopere next-gen Xbox in de maak is, genaamd Lockhart.

Verschillende bronnen wisten dit nieuws te melden bij zowel The Verge als Kotaku. De bronnen worden in bescherming genomen, maar wel is bekend dat de vier mensen in kwestie een kort lijntje hebben met Microsoft. Deze tweede Xbox-console moet minder gaan kosten door het ontbreken van een disc drive en minder krachtige hardware. De kracht van de Lockhart is volgens de berichten min of meer gelijk aan het vermogen van de PlayStation Pro, hoewel een krachtige CPU een hogere framerate moet ondersteunen. Tevens beschikt Lockhart over een solid-state drive, wat de laadtijden moet verminderen.

De krachtigere Scarlett-console moet volgens de bronnen van Kotaku games in 4K en 60fps draaien, terwijl het streven voor Lockhart 1440p met 60fps is. Dit zou echter het doel van Microsoft zijn en betekent niet dat alle ontwikkelaars dit gaan bereiken met hun games.

Lees hier meer.

project scarlett

Xbox-baas heeft werkende Project Scarlett in huis staan

Xbox-baas Phil Spencer heeft thuis een werkende versie van Project Scarlett staan.

De nieuwe console van Microsoft die de Xbox One (X) opvolgt komt pas rond de feestdagen van 2020 uit, maar toch heeft Spencer al een werkend exemplaar in zijn huis staan. Daarmee lijkt het waarschijnlijk dat de specificaties van de console nagenoeg vastliggen.

"En het is begonnen... deze week heb ik Project Scarlett naar huis gebracht en het is nu mijn primaire console, waar ik mijn games op speel, met de gemeenschap contact onderhoud en ja, mijn Elite Series 2-controller op gebruik. Ik heb de grootste lol. Geweldig gedaan door het team, 2020 wordt een ongelooflijk jaar", aldus Spencer op Twitter.

Lees hier meer.

Q&A: Wat is je het meest bijgebleven van twintig jaar Gamer.nl?

Gamer.nl bestaat twintig jaar en in die periode is een hele rits aan schrijvers gekomen en weer gegaan. Ik sprak met een aantal spraakmakende oud-redacteuren en huidig hoofdredacteur Lucas en stelde hen de vraag: wat is je het meest bijgebleven van twintig jaar Gamer.nl?

Erwin Bergervoet (redacteur; hoofdredacteur; eindredacteur, 2002-2012)

Ik was 17 jaar oud toen ik in 2002 begon te schrijven voor Gamer.nl en dat heb ik vervolgens bijna tien jaar volgehouden. In die periode heb ik de website zien groeien en professionaliseren. In de beginperiode mochten we blij zijn als uitgevers mondjesmaat hun games ter review beschikbaar stelden. Later werden we geregeld uitgenodigd voor extravagante perstrips. De trip naar de Hitler-bunker Wolfschanze in het noordoosten van Polen, ter promotie van Call of Duty 2, heeft op mij het meeste indruk heeft gemaakt.

Maar nóg gedenkwaardiger waren de crewmeetings die we in de begindagen hadden op het kantoor in Den Haag. We sjouwden een paar kratten Grolsch van de Konmar het kantoor binnen, sloten de SingStar-microfoons aan op de PlayStation 2 en zongen net zo lang tot we schor en dronken in onze slaapzakken kropen. Onze zelfverzonnen spelmodus waarbij het nummer al zingende in het Duits vertaald moest worden, zal ik niet snel vergeten. Ich möchte nie mehr tanzen gehen, schuldige Füße haben kein Rhythmus.

Lees hier meer.

gamer 20

Review:Darksiders Genesis is simpel en uit balans

Darksiders Genesis is in veel previews vergeleken met actie-rpg’s als Diablo en Torchlight, maar dat is niet helemaal terecht. Het is eerder het vertrouwde Darksiders dat je kent, maar dan vanuit een ander perspectief.

Games als Diablo zijn namelijk opgezet als een groot loot-festijn, waarbij het vinden van nieuwe spullen en het steeds maar sterker worden het hele punt van het spel is. In Genesis vind je nauwelijks loot, word je niet merkbaar sterker en is het beleven van een avontuur je enige drijfveer.

Dat is niet per se slechter of beter, maar het maakt de opzet wel een stuk simpeler. Als War of zijn broer Strife doorloop je een aantal levels en slacht je alles af wat op je pad komt. Vaak eindigt een missie met een eindbaasgevecht, waarin je net even wat meer tactiek nodig hebt dan het hersendode geram tegen de normale vijanden. Daarna is het door naar de hubwereld, waar je een aantal items en upgrades kunt kopen, en op naar de volgende missie.

Lees hier meer.

Nieuwe PlayStation State of Play-presentatie volgende week uitgezonden

Op dinsdag 10 december wordt een nieuwe State of Play-uitzending getoond waarin nieuwe PlayStation-games worden onthuld.

De presentatie wordt op dinsdag 10 december om 15:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden via Twitch, YouTube en Facebook. Deze vierde aflevering van State of Play duurt ongeveer twintig minuten en bevat "nieuws, game-onthullingen en updates".

In het bericht op de PlayStation Blog wordt gemeld dat fans niet hoeven te hopen op nieuws over de PlayStation 5. Verdere details zijn nog niet bekend, maar de kans is aanwezig dat er een nieuwe trailer van Ghost of Tsushima wordt getoond. De Youtube-playlist van de game is namelijk recentelijk bijgewerkt. Mogelijk komen games als The Last of Us 2 of de uitgelekte remake van Resident Evil 3 aan bod.

Lees hier meer.

State of Play

Dit artikel delen:

Lees meer

De Game Boy Micro is het slachtoffer van Nintendo’s eigen succes Assassin’s Creed: The Rebel Collection is onversneden piratenplezier
2

Reacties op: Hoogtepunten: Twee versies van de Xbox Scarlett en State of Play-aankondiging

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • DragonystaPS4

  • 8 december 2019 10:13
  Maar dan is de lockhart toch ook niet echt een next gen console?? Iig wel fijn dat er een goedkopere versie aankomt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DrZuurbekjeNL

  • 8 december 2019 16:17
  @DragonystaPS4, nee idd, is het dan niet slimmer om gewoon een One X te halen/houden, die heeft nog betere specs…..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.