Overzicht
Planet Zoo

Hoogtepunten: Nieuwe Tony Hawk-game en Shenmue 3

Verder: Planet Zoo review en Phil Spencer over vr en Scarlett

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week! Van het belangrijkste nieuws tot onze uitgebreide GNL-artikelen.

Nieuwe Tony Hawk-game mogelijk in de maak

Tony Hawk zou samen met een ontwikkelaar mogelijk werken aan een nieuwe skategame.

Het gerucht ontstond in eerste instantie dankzij insider Sabi, die een paar weken geleden al op Twitter meldde dat men bij Activision remakes van de eerste twee Tony Hawk-games overwoog. Onlangs haalde hij die eerdere geruchten weer aan en meldde hij "hopelijk houd je van skaten".

Lees hier meer.

Tony Hawk

Voorspel: Aseksualiteit in The Outer Worlds

Aseksualiteit komt in videogames nauwelijks voor, maar The Outer Worlds laat zien hoe het kan. Dat terwijl Death Stranding, maar ook de Borderlands-reeks, juist weer stappen achteruit zetten.

The Outer Worlds is op veel manieren een charmante game. Het is de Fallout-game waar fans al lang om vroegen. De dialogen zijn goed geschreven, de werelden ogen prachtig en de keuzes in het verhaal zijn verrekte lastig. Persoonlijk vind ik een van de hoogtepunten je mogelijke compagnon Parvati Holcomb. Dit personage kom je al heel snel tegen, waarna ze je de rest van de game kan vergezellen.

Lees hier meer.

Phil Spencer: 'Virtual reality geen focus voor Xbox Scarlett'

Volgens Xbox-baas Phil Spencer wordt er geen focus gelegd op virtual reality bij de Project Scarlett, de volgende generatie Xbox-console.

Tijdens het X019-evenement in Londen heeft de Australische website Stevivor een gesprek gehouden met Spencer over de volgende generatie van Xbox. In het gesprek werd onder andere de visie van Microsoft met betrekking tot virtual reality besproken. Uit het gesprek blijkt dat Microsoft een standvastige houding heeft aangenomen als het hierom gaat. Er is volgens Spencer een prominent tekort aan vraag vanuit de consument naar vr-mogelijkheden en om die reden ligt de prioriteit van Project Scarlett niet bij deze technologie.

Lees hier meer.

project scarlett

Google verklaart waarom veel Stadia-games niet in 4K en 60fps speelbaar zijn

Google heeft een verklaring gegeven voor het feit dat veel games niet in 4K en 60fps gespeeld kunnen worden op de nieuwe gamestreamingsdienst Google Stadia.

Veel Stadia-gebruikers zijn niet helemaal tevreden met de lancering van Google Stadia wegens het ontbreken van een aantal ontbrekende functies die Google had beloofd. Een van de kritiekpunten is dat meerdere games niet in 4K en/of 60fps gespeeld kunnen worden, terwijl het abonnement dat op dit moment vereist is dit wel als functie noemt. Zo zijn er meldingen ontvangen over de tekortkomingen van Red Dead Redemption 2 en Destiny 2.

Lees hier meer.

Google Stadia

Star Wars Jedi: Fallen Order is de snelst verkochte Star Wars-game op pc

Star Wars Jedi: Fallen Order is de snelst verkochte Star Wars-game van EA op pc ooit.

Dat heeft uitgever Electronic Arts laten weten middels een persbericht. Het bedrijf baseert dit op de eerste twee weken sinds dat de game te koop is. Specifieke verkoopcijfers zijn niet gegeven.

Daarnaast laat het bedrijf weten dat het de snelst verkochte lancering van een digitale Star Wars-game ooit is. Met fysieke exemplaren meegerekend is het dus waarschijnlijk dat een andere Star Wars-game sneller verkocht op lancering - al laat EA niet weten welke game dat is.

Lees hier meer.

star wars

Metroid Prime Trilogy en Super Metroid-remake mogelijk onderweg naar de Switch

Volgens een industry-insider komen er een remake van Super Metroid en een overzetting van Metroid Prime Trilogy naar Switch.

Het gerucht is de wereld in geholpen door Leaky Pandy, die eerder al correcte informatie op voorhand voorspelde - waaronder Direct-aankondigingen. Volgens hem zou er een remake van de populaire SNES-game Super Metroid in de maak zijn, alsmede een Switch-overzetting van Metroid Prime Trilogy, waarin de drie door Retro Studios ontwikelde Metroid Prime-games zitten. De spellen zouden in de komende twee fiscale jaren moeten uitkomen.

Zeker Metroid Prime Trilogy is al vaker in Switch-geruchten voorbij gekomen, maar is vooralsnog niet officieel aangekondigd. De enige Metroid-game die officieel in ontwikkeling is, is Metroid Prime 4. De ontwikkeling van dat spel werd echter opnieuw opgestart. De andere, hierboven vernoemde Metroid-games zijn vooralsnog alleen geruchten.

Review: Shenmue 3 vertraagt het leven

De eerste Shenmue verscheen vlak voor de millenniumwisseling en benadrukte dat games een gooi naar realisme kunnen en willen doen. Shenmue 3 wekt niet de schijn van realistische game, maar is daardoor des te leuker.

In twintig jaar heeft Yu Suzuki nauwelijks getornd aan het concept van de serie en om die reden valt vooral op hoe onze perceptie van realisme verandert. In 1999 deed Shenmue een gooi naar een levensechte representative van de werkelijkheid. Anno 2019 blinkt deeltje drie vooral uit als spelvorm, niet als realistische verhaalvertelling. En eigenlijk is dat precies waarom Shenmue 3 de moeite waard is.

Lees hier meer.

Shenmue 3

'Batman: Arkham Legacy wordt op The Game Awards onthuld'

Een nieuwe game in de Arkham-reeks, genaamd Batman: Arkham Legacy, zou in december op The Game Awards worden onthuld.

Dat claimt YouTube-kanaal SLCMOF. Volgens hen komt de informatie van dezelfde bron die eerder de geannuleerde Damian Wayne Batman-game lekte. The Arkham Channel bevestigt tevens het gerucht.

Er gaan al geruime tijd geruchten over een nieuwe Arkham-game van Warner Bros Montréal. Het spel zou al op verschillende evenementen worden aangekondigd, maar vooralsnog is dat niet gebeurd. Dit nieuwe gerucht herhaalt de info uit eerdere reportages: het spel zou draaien om het Court of Owls-verhaal. Vooralsnog is echter nog niets bevestigd.

Lees hier meer.

Planet Zoo is hard werken voor dierenwelzijn

Een aantal jaar geleden kocht ik specifiek voor Planet Coaster een nieuwe game-pc. Als groot liefhebber van Frontier Developments’ Rollercoaster Tycoon 3 vond ik het namelijk belangrijk dat hun nieuwste pretparksimulator zo stabiel mogelijk draaide. Zover ben ik voor hun nieuwste game – Planet Zoo – niet gegaan, maar de ervaring was er zeker niet minder om.

Wél anders. Na jarenlang pretparksimulaties spelen wist ik in Planet Coaster precies wat ik deed. Ik wilde mijn ultieme pretpark bouwen, zonder verdere obstructies of een geldlimiet. Ik ging dan ook linea recta naar de sandboxmodus waar ik vele honderden uren heb gespendeerd; de andere modi in de game heb ik niet eens aangeraakt. Als leek op het gebied van dierentuinsimulators kwam ik daar in Planet Zoo niet mee weg. Daar is de gameplay ondanks het gemeenschappelijke genre simpelweg te anders voor.

Lees hier meer.

Planet Zoo

Codemasters koopt de ontwikkelaar van Project Cars

Uitgever Codemasters heeft de Britse studio Slightly Mad Studios, bekend van de Project Cars-games, gekocht.

Het bedrijf heeft 30 miljoen dollar in geld en aandelen uitgegeven. Ian Bell blijft de CEO van de studio. Slightly Mad zou op dit moent aan "een onaangekondigde Hollywood blockbustergame" werken.

Door de aankoop krijgt Codemasters steeds meer een monopoliepositie binnen het racegenre. De uitgever is ook de eigenaar van franchises als Dirt, Grid en heeft ook de F1-licentie in het bezit.

Begin dit jaar liet Bell weten dat Slightly Mad Studios aan een eigen console werkte genaamd The Mad Box. Sindsdien is het apparaat echter nooit meer genoemd, en door de aankoop van Codemasters lijkt het onwaarschijnlijk dat het project nog doorgaat.

Lees hier meer.

Project Cars 2

Dit artikel delen:

Lees meer

De gamereleases van december 2019 Games hoeven niet altijd leuk te zijn
0

Reacties op: Hoogtepunten: Nieuwe Tony Hawk-game en Shenmue 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.