Overzicht
Alan Wake

Hoogtepunten: Nieuwe Cyberpunk 2077-patch en Remedy werkt aan Alan Wake 2

Total War: Rome Remastered aangekondigd

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Total War: Rome Remastered aangekondigd

De game komt op 29 april uit op Steam voor 29,99 euro. De remaster van de geprezen strategiegame moet een reeks visuele verbeteringen bevatten. Ook de gameplay wordt op plekken verbeterd.

Een resolutie van 4k wordt ondersteund, inclusief ondersteuning voor ultra-widescreen. Daarbij zijn verschillende gebouwen en objecten opnieuw gemodelleerd. De in-game camera is verbeterd en in Battle biedt de tactische map meer opties. Daarbij heeft de remaster in totaal 38 speelbare facties. 

Lees verder

Total War Rome Remastered

Nier Replicant ver. 1.22474487139… brengt oorsprong van serie naar het heden

Met een titel als Nier Replicant ver. 1.22474487139… (ja, inclusief de puntjes) trek je meteen mijn aandacht. Waarom zou je een game zo’n rare titel meegeven? Inmiddels weet ik het antwoord, want hoe moet je deze moderne versie van het origineel uit 2010 anders noemen? Een remaster zou te weinig eer zijn, een remake teveel. Alleen wat is het dan wel?

Na het lezen van deze preview heb je hopelijk een bevredigend antwoord op die vraag. Voor we zo ver zijn, is het belangrijk om te vertellen wat Nier Replicant ver. 1.22474487139… niet is. En daarvoor moet je eerst weten hoe het allemaal begon

Lees verder

Nieuwe Cyberpunk 2077-patch is nu uit

De update is gemiddeld 40 GB groot en kan op pc, PlayStation 4 en Xbox One binnengehaald worden. Op Google Stadia verschijnt de patch later.

In de lijst worden meer dan vijfhonderd aanpassingen genoemd die er vooral voor moeten zorgen dat het spel beter draait. Er zijn verschillende categorieën waarin deze verbeteringen zijn onderverdeeld, waaronder de spelwereld, prestaties en gameplay. 

Lees verder

Cyberpunk 2077

PlayStation Store sluit deze zomer op PlayStation 3, PSP en Vita

Dat heeft het bedrijf bevestigd. Er deden al een tijdje geruchten de ronde dat dit zou gebeuren. De Store gaat op 2 juli dicht op PS3 en PSP en op 27 augustus op de Vita.

Wanneer de winkels gesloten zijn, kunnen mensen niet meer digitale games of downloadbare content aanschaffen via deze consoles. Wel kunnen eerder gekochte producten nog gedownload worden. Vooral games die digitaal op één van deze consoles zijn uitgekomen, en verder op geen andere manier beschikbaar zijn, worden hierdoor benadeeld.

Lees verder

PlayStation Store

CD Projekt Red gaat in 2022 aan meerdere games werken

Dat heeft het bedrijf naar buiten toe gecommuniceerd. Het is de bedoeling dat meerdere spellen en uitbreidingen tegelijk worden ontwikkeld. Ook moeten toekomstige spellen kortere marketingfases krijgen - in tegenstelling tot Cyberpunk 2077, dat in 2012 werd aangekondigd maar pas vorig jaar uitgegeven werd.

Verder moeten ook de huidige franchises van de studio verder uitgebreid worden en moet er ook op het gebied van online gaming meer expertise ontstaan. Michal Nowakowski: "Singleplayer-rpg's zijn en blijven onze prioriteit. Maar we zien de gigantische potentie van zowel The Witcher als Cyberpunk en willen de reikwijdte van deze franchises naar nieuwe gebieden, media en soorten content uitbreiden. Ons doel is een rijker aanbod aan entertainment bieden om onze personages en fantasiewerelden aan nieuwe doelgroepen voor te stellen."

Lees verder

cyberpunk 2077

Voorspel: God of War: Ragnarok is dé plek voor een queer personage

Hoewel God of War: Ragnarok waarschijnlijk nog even op zich laat wachten, kunnen we wel alvast dromen over de nieuwe avonturen van Kratos. Die avonturen krijgen mogelijk een regenboograndje.

Jaren geleden schreven we over seks in de God of War-games. In de originele serie was seks zelfs een vaste minigame. Regelmatig lagen er vrouwen klaar voor Kratos, bij wie spelers met een cirkeltje, driehoekje en een paar draaien aan de stick wat orbs konden verzamelen.

Lees verder

Zestien Xbox 360- en Xbox-games aan Xbox cloud gaming toegevoegd

Microsoft heeft zestien backward compatible-games aan de Xbox cloud gaming-dienst toegevoegd.

Dat betekent dat Xbox Game Pass Ultimate-abonnees de zestien Xbox- en Xbox 360-games kunnen streamen naar Android-apparaten. Cloud gaming voor Xbox moet uiteindelijk ook naar webbrowsers en iOS komen. Ook wordt er gewerkt aan een app voor Windows 10.

Lees verder

Banjo en Kazooie

'Remedy werkt voor Epic Games aan Alan Wake 2'

Dat claimde GamesBeat-journalist Jeff Grubb, die de laatste jaren wel vaker op voorhand correcte informatie omtrent aankomende games naar buiten heeft gelekt, tijdens een Twitch-stream afgelopen woensdag.

"Ik heb gehoord dat Remedy aan Alan Wake 2 voor Epic werkt", zo meldde Grubb. "Het zou om een vervolg gaan die de fans van de franchise graag willen zien."

Lees verder

Alan Wake

Dit artikel delen:

Lees meer

Summer Game Fest begint dit jaar in juni Sony zet zijn PlayStation-geschiedenis in brand
0

Reacties op: Hoogtepunten: Nieuwe Cyberpunk 2077-patch en Remedy werkt aan Alan Wake 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.