Overzicht
pokemon sword and shield

Hoogtepunten: Gelekte PS5-controller en uitbreidingen voor Pokémon Sword en Shield

Ander uiterlijk voor Sméagol in The Lord of the Rings: Gollom

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week! Van het belangrijkste nieuws tot onze uitgebreide GNL-artikelen.

Gelekte foto's tonen PlayStation 5-controller

In gelekte afbeeldingen is vermoedelijk de PlayStation 5-controller te zien. De kans is groot dat het hier nog niet om de uiteindelijke versie gaat.

Sony heeft nog niks bevestigd, maar alles wijst erop dat de controller in de afbeelding de opvolger van de DualShock 4 is. De controller is namelijk gekoppeld aan de devkit van de PlayStation 5. De foto's zijn volgens de berichten geüpload door een schoonmaker die de devkit aantrof op zijn of haar werkplek. Vervolgens zijn deze op Reddit geplaatst.

Lees hier meer.

PlayStation 5

Sony onthult logo voor PlayStation 5

Sony heeft tijdens zijn presentatie op de Consumer Electronics Show afgelopen nacht het logo van PlayStation 5 onthuld.

Het PS5-logo, dat hieronder zowel op een zwarte als witte achtergrond is te zien, heeft hetzelfde design als het PS4-logo. Erg verrassend is het logo dus niet.

Tijdens de presentatie werden ook de verschillende mogelijkheden van de PlayStation 5 nog eens bevestigd. Zo is er 3D-geluid, zitten er haptische triggers op de controller, bevat het systeem een ultra-high speed solid state drive, is er ray tracing aanwezig en is er ondersteuning voor ultra high-definition blu-rays.

Lees hier meer.

PlayStation 5

Sméagol wijkt af van filmuiterlijk in The Lord of the Rings: Gollum

Daedalic Entertainment gaat in hun nieuwe game, The Lord of the Rings: Gollum, afwijken van het filmuiterlijk van Sméagol.

Dit blijkt uit de laatste editie van het tijdschrift Edge. De ontwikkelaar wil de fans van de ongekend populaire filmreeks van Peter Jackson niet teleurstellen, maar Gollum ziet er wellicht wel heel anders uit door het uiterlijk niet te baseren op acteur Andy Serkis.

"Het is niet zo dat we mensen die enkel de films hebben gezien ongelukkig willen maken, maar kort door de bocht lijkt Gollum niet op Andy Serkis. We zijn in beginsel begonnen met het persoon dat hij ooit was en hebben hem geleidelijk laten evolueren. Je kan zien dat Gollum, voor dat de ring hem verbasterde, ook gewoon een een mensachtige was", verklaart Kai Fiebig, senior producent bij Daedalic Entertainment.

Lees hier meer.

Gerucht: Nieuw Switch-model met betere CPU lanceert in 2020

Volgens de Taiwanese website DigiTimes werkt Nintendo aan een vernieuwd Switch-model.

Volgens de website wordt het vernieuwde model ergens in het midden van 2020 gelanceerd. De productie van het apparaat begint naar verluidt aan het einde van het eerste kwartaal van 2020. Het vrijgegeven nieuws komt overeen met het eerdere nieuws dat Wall Street Journal naar buiten bracht. Journalist Takashi Mochizuki berichtte in augustus dat Nintendo plannen heeft om de productlevenscyclus te verlengen met andere modellen.

Digitimes rapporteert dat Nintendo de bedoeling heeft om het nieuwe Switch-model te voorzien met een behuizing van verschillende metalen. Daarnaast wordt de CPU verbeterd. Hoewel er nog niks bekend is van het aankomende model, zijn de verwachtingen dat de volgende console moet functioneren als een Switch Pro.

Lees hier meer.

Nintendo Switch Lite

Hands-on: Zombie Army 4: Dead War is uitgebreider dan zijn voorgangers

Het is waarschijnlijk niet de game die 2020 gaat definiëren, maar voor gamers met een voorliefde voor uiteenspattende zombielichamen komt Zombie Army 4: Dead War als geroepen. Ontwikkelaar Rebellion bracht in 2015 een verzamelbundel uit met de eerste drie delen. Zes jaar later, wordt hetzelfde concept opnieuw leven in geblazen. Is het vervolg op Zombie Army: The Trilogy nog steeds enkel hersenloos vermaak?

Zombie Army 4: Dead War bestaat voor een groot deel uit de campagnemodus en deze komt het best tot zijn recht wanneer hij met drie andere spelers in online coöp wordt gespeeld. Traditiegetrouw is iedereen bewapend met een sluipschuttersgeweer .Zombie Army begon namelijk ooit als spin-off van de Sniper Elite-franchise. Het simpelweg vermorzelen van halfdode levensvormen was destijds meer dan genoeg om de behoefte van spelers te bevredigen. We zijn inmiddels vier delen verder en wordt het de hoogste tijd dat er wat extra’s aan de game wordt toegevoegd. Gelukkig beschikt Zombie Army 4: Dead War over een aantal mogelijkheden.

Lees hierde volledige hands-on.

CES 2020: Laser is het nieuwe OLED en laptops met vouwbaar scherm

Alle persconferenties en de eerste beursdag van de CES 2020 zitten er op en dat betekent een hoop sappig nieuws. Vandaag lees je over de laser-televisies van Hisense, laptops met vouwbare oled-schermen en een Sony auto.

Lees hier meer.

Productie van tweede seizoen The Witcher gaat van start

De productie van het tweede seizoen van de Netflix-serie The Witcher is van start gegaan.

Dat blijkt uit een tweet van showrunner Lauren S. Hissrich. Zij meldt dat ze het moeilijk vindt om haar gezin achter te laten voor werk. "Op naar The Witcher seizoen 2", zo claimt zij. Het gaat hierbij waarschijnlijk om pre-productie, zodat het daadwerkelijke filmen met acteurs binnenkort van start kan gaan.

Lees hier meer.

The Witcher

Verwijderde tweet wijst mogelijk op 2020-release voor Overwatch 2

Overwatch 2 is vorig jaar aangekondigd tijdens Blizzcon, maar een specifieke datum of periode voor de release was nog niet bekend. Een inmiddels verwijderde tweet lijkt te wijzen op een release in 2020.

De tweet is afkomstig van het officiële Twitter-profiel van PlayStation Brazilië en in deze tweet staat het volgende: “2020 wordt het jaar dat Overwatch 2 naar de PS4 komt en om ons voor te bereiden hebben we met enkele van de ontwikkelaars gesproken, die ons geweldige informatie hebben gegeven,” waarna er gelinkt wordt naar een interview. Deze tweet is inmiddels verwijderd, het interview is er wel nog.

Lees hier meer.

Overwatch 2

Pokémon Sword en Shield krijgen twee uitbreidingen

De Switch-games Pokémon Sword en Shield krijgen twee uitbreidingen in de vorm van The Isle of Armor en The Crown Tundra.

Beide uitbreidingen zijn onderdeel van een Expansion Pass die vanaf vandaag via de eShop gekocht kan worden voor 29,99 euro. In plaats van nieuwe Pokémon-games te ontwikkelen die zich in dezelfde regio als eerdere titels afspelen, wil ontwikkelaar Game Freak op deze manier huidige spelers nieuwe avonturen aanbieden.

Lees hier meer.

pokemon sword shield

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX krijgt automodus

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX krijgt onder andere een automatische modus. Dat laat Nintendo in een persbericht weten.

Wanneer spelers deze modus met de L-knop inschakelen, wandelen de pokémon zelf rond in de kerker tot ze een vijand treffen. Tijdens gevechten is het ook mogelijk om een automatische aanval uit te voeren met de A-knop, in plaats van één van de vier aanvallen te kiezen.

Daarnaast kunnen spelers met acht andere pokémon door een kerker spelen, in plaats van de gebruikelijke drie metgezellen. De extra pokémon bevinden zich ergens in de random spelwereld en zullen zich aansluiten bij het avontuur. Tot slot kunnen verslagen spelers zich laten redden door andere spelers, of pokémon uit hun eigen reddingsteam.

Lees hier meer.

Pokémon Mystery Dungeon

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Donkey Kong 64 Ik wil geen Switch Pro, maar Nintendo moet wel
0

Reacties op: Hoogtepunten: Gelekte PS5-controller en uitbreidingen voor Pokémon Sword en Shield

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.