Overzicht
Fortnite

Hoogtepunten: Dutch Game Awards 2022, NFT's en Star Wars

En onder andere Fortnite, Fifa 22 en Mafia

Geschreven door Rogina Hassan op
In dit weekoverzicht voorzien wij onze lezers van de hoogtepunten van afgelopen week op het gebied van gaming. Deze tien koppen moeten niet vergeten worden.

Summer Game Fest-showcase wordt op 9 juni gehouden 

Op 9 juni wordt de Kick Off Live-show van Summer Game Fest gehouden.

Dat heeft organisator Geoff Keighley aangekondigd. De show wordt om 20:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden en moet "gigantische nieuwe game-aankondigingen, wereldpremières en speciale gasten" bevatten.

Summer Game Fest, dat door The Game Awards-organisator Geoff Keighley wordt georganiseerd, werd in 2020 voor het eerst gehouden toen E3 ook niet doorging. Toen werden aankondigingen verspreid over heel de zomer onthuld.

Lees verder

Nieuwe Mafia-game zou in ontwikkeling zijn 

Er zou een nieuwe game in de Mafia-reeks in ontwikkeling zijn.

Dat claimt Kotaku te hebben vernomen. De game zou in vroege ontwikkeling zijn bij de Brighton-studio van Hangar 13 - de ontwikkelaar achter Mafia 3 en de remake van Mafia. Het spel zou de codenaam Nero dragen en in Unreal Engine 5 worden gemaakt. Verder zou het spel een prequel zijn op de Mafia-reeks en zich dus voor de andere games afspelen.

Lees verder

Dutch Game Awards 2022 worden op 6 oktober gehouden 

De uitreiking van de Dutch Game Awards vindt dit jaar op 6 oktober plaats.

Dat heeft organisator Dutch Games Association aangekondigd. De awardshow werd vorig jaar na enkele jaren afwezigheid weer gehouden - toen was Paladin Studio met het spel Good Job! de grote winnaar.

De Dutch Game Awards worden wederom in samenwerking met Dutch Media Week in Beeld en Geluid te Hilversum gehouden. 

Lees verder

Dutch Game Awards

'Meta wil tot 2024 vier nieuwe vr-headsets uitbrengen' 

Meta zou voor 2024 vier nieuwe virtualrealityheadsets willen uitbrengen.

Dat claimt The Information te hebben vernomen. De website zou met twee anonieme bronnen hebben gepraat die bekend zijn met de plannen van het bedrijf achter Facebook.

De eerste van de vier headsets, Project Cambria, zou voor de high-end vr- en ar-markt bedoeld zijn en in september moeten verschijnen. The Information meldde in eerste instantie dat de headset zo'n 800 dollar moet gaan kosten, maar Meta heeft inmiddels op de geruchten gereageerd door te melden dat de headset "veel duurder dan 800 dollar" wordt.

Lees verder

EA gaat cross-play uittesten in Fifa 22 

Cross-play komt in de nabije toekomst naar Fifa 22. Het gaat in eerste instantie om een test via specifieke modi en op een selectie van platforms.

Dat heeft Electronic Arts op de Fifa-website gemeld. Cross-play-functionaliteit wordt in "de nabije toekomst" getest, maar komt alleen beschikbaar via specifieke gamemodi, namelijk Online Seasons en Online Friendlies. Dat betekent dat cross-play voor nu niet voor Fifa Ultimate Team gepland staat.

De test komt beschikbaar voor alle Fifa 22-spelers op PlayStation 5, Xbox Series X en S en Stadia. 

Lees verder

Xbox Game Pass-games van de eerste helft van mei bekend 

Microsoft heeft bekendgemaakt welke games Xbox Game Pass-abonnees in de eerste helft van mei op de service kunnen verwachten.

Deze maand zijn NBA 2K22 (console en cloud) en Loot River (console, pc en cloud) al aan de dienst toegevoegd. 5 mei volgt de samoeraigame Trek to Yomi (console, pc en cloud), die dan ook officieel uitkomt. Op die dag verschijnt ook Citizen Sleeper (console, pc en cloud).

Op 10 mei volgen de spellen Danganronpa 2: Goodbye Despair Anniversary Edition (console, pc en cloud), This War of Mine: Final Cut (console, pc en cloud) en Eiyuden Chronicle: Rising (console, pc en cloud). Op 12 mei tot slot komt de consoleversie van NHL 22 naar EA Play en dus naar Game Pass Ultimate.

Lees verder

Fortnite

Alle Star Wars-games die in ontwikkeling zijn 

Er zijn behoorlijk wat Star Wars-games in ontwikkeling, zo blijkt uit diverse aankondigingen. In dit artikel zetten we alle aangekondigde Star Wars-games op een rijtje.

Hoewel er over veel van de aangekondigde games nog maar weinig bekend is en ook releasedata in de meeste gevallen nog ontbreken, zitten er veel bekende namen aan de games gekoppeld. Er is dus genoeg om naar uit te kijken, al hebben fans engelengeduld nodig om met veel van deze titels aan de slag te gaan.

Lees verder

Star Wars Eclipse

‘NFT-markt heeft steeds minder draagvlak’ 

Blijkens cijfers over het totale aantal verhandelde NFT’s en de hoeveelheid actieve portefeuilles is er steeds minder draagvlak voor de NFT-markt.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van data van de website NonFungible, dat allerlei informatie over de NFT-markt verzamelt, waaronder de verkochte aantallen. Het gemiddelde dagelijks verhandelde NFT’s kwam deze week op 19.000 uit, terwijl de piek vorig jaar september nog op 225.000 zat. Dat is een daling van bijna 92 procent.

Lees verder

Fortnite gratis speelbaar via Xbox Cloud Gaming 

Mensen kunnen Fortnite nu gratis spelen via Xbox Cloud Gaming.

Het enige dat geïnteresseerden nodig hebben, is een Microsoft-account en een apparaat dat werkt met Xbox Cloud Gaming (zoals een pc, Android- of iOS-apparaat). Normaliter is een Xbox Game Pass-abonnement nodig voor het spelen van games via de cloud, maar voor Fortnite dus niet.

Het is ook opvallend omdat Fortnite sinds de zomer van 2020 niet meer op traditionele wijze op iOS-apparaten speelbaar is. Apple verwijderde de game uit de App Store nadat Epic een eigen betaalsysteem toevoegde.

Lees verder

Fortnite

The Stanley Parable: Ultra Deluxe neemt zichzelf en jou op de hak 

Het is meer dan tien jaar geleden dat The Stanley Parable als mod verscheen, maar in die tijd is de game alleen maar relevanter geworden. Nu is de Ultra Deluxe-versie eindelijk speelbaar op alle platforms, met veel nieuwe content om te ontdekken.

The Stanley Parable: Ultra Deluxe is net als het origineel meer ervaring dan game. Het meta-avontuur laat je schaterlachen, maar zet je onder het genot van de heerlijke stem van Kevan Brighting wellicht ook aan het denken. Daarbij is het kantooravontuur twee keer zo lang als het origineel: nog steeds een korte ervaring, maar ditmaal wel een avondvullend programma.

Lees hier de hele review

The Stanley Parable

Dit artikel delen:

Lees meer

Final Fantasy 16 is ver af, nieuwe trailer ligt klaar De verborgen parels van deze week
0

Reacties op: Hoogtepunten: Dutch Game Awards 2022, NFT's en Star Wars

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.