Overzicht
GTA 6

Update: GTA 6: Alle geruchten en feiten op een rij

Wat is Rockstar van plan?

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In 2013 bracht Rockstar voor het laatst een nieuwe GTA-game uit. Grand Theft Auto 5 groeide snel uit tot een wereldwijd succes en werd één van de bestverkochte games aller tijden. Uiteraard vraagt men zich dan af wat Rockstar in petto heeft voor GTA 6. In dit artikel zetten wij alle geruchten en feiten over GTA 6 op een rij.

Dit bericht is bijgewerkt op 26 maart 2023 met nieuwe informatie over de locatie van de game: 'GTA VI Vice City mapping Project'.

Met het succes van GTA 5 is een opvolger een absolute zekerheid. We weten inmiddels dat Rockstar de nieuwe game in de GTA-reeks in ontwikkeling heeft. Daarnaast zijn er een aantal geruchten verschenen. GTA 5 kwam op 17 september 2013 uit en werd aangekondigd op 3 november 2011. Hiermee zat er 22 maanden tussen de aankondiging en de lancering.

Grand Theft Auto 6-beelden gelekt

Op 18 september 2022 lekte een grote hoeveelheid beelden van Grand Theft Auto 6.

Een gebruiker genaamd teapotuberhacker heeft op GTAForums bijna honderd video's geplaatst, die naar eigen zeggen beelden van Grand Theft Auto 6 tonen.

De bestanden bevatten beelden van verschillende testfases van de game - een zogenoemde alfaversie. De onderstaande video is mogelijk de interessantste van het stel: daarin zien we hoe twee personages, Jason en Lucia - in lijn met eerder gelekte informatie een man en een vrouw - een Amerikaans eetcafé beroven.

Nieuwe mechanieken

In de video wordt een aantal nieuwe mechanieken getoond, zoals een balk die aftelt naar de komst van de politie en verschillende handelingsopties als je een pistool op iemand richt. 

In andere beelden zien we een personage met een pistool in de hand en een geweer op de rug, wat suggereert dat Grand Theft Auto 6 hetzelfde inventarissysteem krijgt als Red Dead Redemption 2, waarbij spelers moeten kiezen welke wapens zij meenemen.

Verder zien we iemand die een berichtje krijgt van de WhatsApp-parodie WhatUp! en verkent het personage Lucia een stripclub.

DMCA-strikes en broncode

Take-Two Interactive is begonnen met het verwijderen van de uitgelekte beelden van een pre-alfaversie van Grand Theft Auto 6.

Diverse beelden zijn al offline gehaald, waarbij wordt gemeld dat dit is gebeurd "vanwege een copyright strike van Take-Two". Daarmee lijkt zo goed als bevestigd dat de beelden inderdaad van een vroege versie van GTA 6 komen.

gta 6 vice city

Releasedatum GTA 6

Op vrijdag 4 februari kondigde Rockstar officieel aan dat de ontwikkeling van de nieuwe game Grand Theft Auto-reeks in volle gang is. Op basis van onderstaande geruchten lijkt het erop dat GTA rond 2024-2025 verschijnt.

“Met de ongekende populariteit van GTA 5 weten we dat velen van jullie nieuwsgierig zijn naar een nieuw deel in de Grand Theft Auto-serie. Bij elk nieuw project dat we starten, is het ons doel om aanzienlijk te verbeteren in vergelijking met dat wat we eerder hebben afgeleverd. We zijn blij dat we nu officieel kunnen bevestigen dat de actieve ontwikkeling voor het volgende deel in de Grand Theft Auto-serie in volle gang is,” meldde de ontwikkelaar in een persbericht.

Insider claimt dat GTA 6 rond de 'feestdagen' van 2024 verschijnt

Insider Tez2 staat er bekend om informatie rondom spellen van Rockstar Games uit te lekken. Velen zien hem als betrouwbaar, al zit hij er ook wel eens naast - zo claimde hij vorig jaar nog dat er dat jaar een trailer van GTA 6 zou uitkomen.

Hoe dan ook zegt hij nu te hebben vernomen dat Rockstar Grand Theft Auto 6 in 2024 wil uitbrengen, specifiek rond de feestdagen. Dit komt overeen met een eerder bericht dat Microsoft verwacht dat de game volgend jaar uitkomt. De insider meldt echter dat een uitstel naar 2025 ook tot de mogelijkheden behoort.

Tez2 meldt daarbij dat Rockstar mogelijk gedeeltes van het spel bewaart voor toekomstige uitbreidingen. Op die manier wil het bedrijf er voor zorgen dat de geplande releaseperiode gehaald wordt - het management zou koste wat het kost willen vermijden dat het spel uitgesteld wordt naar de feestdagen van 2025 of zelfs 2026. Tez2 claimt dat de kans groot is dat het spel ergens dit jaar officieel wordt onthuld.

Rockstar-medewerkers verwachten de game niet voor 2024 af te hebben

Uit een uitgebreide rapportage van Bloomberg blijkt dat Rockstar-medewerkers zelf niet verwachten dat GTA 6 binnen twee jaar af is. Dat zou betekenen dat de game op z'n vroegst in de zomer van 2024 verschijnt. De oorzaak daarvan zou een drastische ommekeer in werkomstandigheden zijn, waarmee crunch - overwerken voor een lange periode - zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Microsoft verwacht dat Grand Theft Auto 6 in 2024 uitkomt

Microsoft is in de veronderstelling dat Grand Theft Auto 6 ergens in 2024 uitkomt.

Dat meldt het bedrijf in een uitgebreid statement waar het reageert op het Britse Competition and Markets Authority, dat onderzoek of de overname van Activision Blizzard door Microsoft wel door mag gaan.

Ergens in het statement, waar Microsoft enkele belangrijke toekomstige gamereleases samenvat, valt kort het volgende te lezen: "Het langverwachte Grand Theft Auto 6 wordt naar verwachting in 2024 uitgebracht." Het is niet bekend of Microsoft dit baseert op informatie van ontwikkelaar Rockstar zelf of dat het een gok betreft.

Release mogelijk in 2025

De doorgaans betrouwbare journalist Tom Henderson claimt dat GTA 6 uitkomt in 2025. Dat meldt hij in een video op zijn YouTube-kanaal. Jason Schreier van Bloomberg ondersteunt deze claim op Twitter. "Ik weet niet waarom mensen denken dat GTA 6 in 2023 zou uitkomen. Alles dat Tom Henderson heeft gezegd over de game komt overeen met wat ik heb gehoord." Hendersom claimt ook dat Rockstar de game niet te vroeg wil aankondigen omdat ze de game na het aankondigen van de releasedatum niet willen uitstellen. Ook zou Rockstar crunch willen voorkomen. 

Zes jaar in ontwikkeling

Op 27 maart 2016 meldde een anonieme bron dat Rockstar begonnen is met het ontwikkelen van GTA 6. Dat zou betekenen dat de game zo'n zes jaar in ontwikkeling is. Ook verscheen er op 18 mei 2018 een bericht van Gamesradar dat GTA 6 'goed onderweg' is in het ontwikkelingsproces.

Remasters moeten wijken voor GTA 6

Het lijkt er ook op dat Rockstar heeft besloten om de remasters van Grand Theft Auto 4 en Red Dead Redemption voor nu op te schorten om zich volledig te kunnen richten op de ontwikkeling van Grand Theft Auto 6. De remasters zouden volgens bronnen van Kotaku niet volledig zijn geannuleerd, maar zouden mogelijk pas weer na de release van Grand Theft Auto 6 in ontwikkeling gaan.

Eerder meldde insider Tez2 dat Rockstar voorheen aan remasters van Grand Theft Auto 4 en Red Dead Redemption werkte, maar dat deze waren geannuleerd. Volgens hem zou dit vooral te maken hebben gehad met de negatieve feedback die Rockstar kreeg rondom de release van Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition.

Volgens Tez2 is ook de current gen-update van Red Dead Redemption 2 al geruime tijd geannuleerd.

GTA Online

Locatie GTA 6

Momenteel wijzen de meeste geruchten erop dat GTA 6 zich afspeelt in Vice City en omstreken.

Vice City en omgeving

Voglens een uitgebreide rapportage van Bloomberg zou Grand Theft Auto 6 zich in een fictionele regio geïnspireerd op Miami en omringende gebieden afspelen. De spelwereld zou nu al groter zijn dan in voorgaande GTA-games, met tevens meer binnenlocaties om te verkennen. Ook de gelekte beelden van de game bevestigen dat GTA 6 zich afspeelt in Vice City. 

Rockstar zou van plan zijn om na release updates uit te brengen waarmee nieuwe missies en steden worden toegevoegd. Volgens Axios-journalist Stephen Totilo zou de game oorspronkelijk drie steden bevatten. Totilo meldt niet om welke steden het gaat, maar hij meldt wel specifiek dat het om het verleden gaat - het is dus onwaarschijnlijk dat dit nog altijd het geval is.

Journalist Tom Henderson vergelijkt de 'veranderende map' van GTA 6 met die van Fortnite van Epic Games, waarbij de map continu wordt aangepast. Hendersom claimt dat er nieuwe locaties worden toegevoegd en dat de map zelfs uitgebreid zou kunnen worden. 

Moderne setting

Volgens journalist Tom Henderson heeft GTA 6 een moderne setting. Dat meldt hij in een video op zijn YouTube-kanaal. De reden hiervoor zou zijn dat dit de ontwikkelaars de ruimte en vrijheid geeft om zoveel mogelijk dlc uit te brengen voor GTA Online. Een jaren '80-setting zou teveel restricties met zich meebrengen. 

Vice City en Zuid-Amerika

In maart 2018 verscheen het gerucht dat GTA 6 zich gaat afspelen in Vice City en Zuid-Amerika. Het YouTube-kanaal 'The Know' bracht een video uit waarin een anonieme bron het kanaal van zodanig veel informatie had voorzien dat het als betrouwbaar werd beschouwd. Echter benadrukt het kanaal dat de gedeelde informatie met een korrel zout genomen moest worden. Volgens de bron draagt de nieuwe game van Rockstar namelijk de naam 'Project Americas'. Hiermee wordt verondersteld dat de game zich afspeelt in Vice City en Zuid-Amerika. De speler zou per vliegtuig heen en weer reizen tussen de twee locaties om bijvoorbeeld drugs te vervoeren voor missies in een Narcos-achtige stijl.

GTA Online-update

In maart 2022 dachten spelers hints te zien in een nieuwe GTA Online-update.Het gaat om één van de circuits uit de dlc, Height of Society, die een gelijkenis vertoont met de stad waar Vice City op gebaseerd is: Miami (Florida). Een afbeelding met de vergelijkingen tussen het circuit en de stad verscheen onlangs op Eurogamer. Daar is ook op te zien dat Height of Society ook lijkt op de stad Chicago, Michigan en het land Mexico. De afbeelding is hieronder te bekijken.

In december 2022 werden mogelijke logo's uit GTA 6 gevonden in GTA Online. Eind 2022 publiceerde iemand diverse video's van een vroege versie van Grand Theft Auto 6, waaruit onder andere blijkt dat het spel zich in Vice City afspeelt en dan er ten minste twee hoofdpersonages zijn.

Een fan toont nu op Twitter dat hij enkele logo's heeft gevonden in GTA Online die in de gelekte beelden al getoond werden. Het gaat om het Metro Mule-logo - dat in 2018 aan GTA Online via de Arena War-update werd toegevoegd - en de Vice City Mambas-decal als onderdeel van de LS Tuners-update.

Opvallend is dat beide logo's niet bestonden toen Grand Theft Auto: Vice City uitkwam. Ze zouden echter wel in de gelekte GTA 6-beelden voorkomen.

Gerucht GTA 6

GTA VI Vice City mapping Project

Sinds de grote GTA-leak van vorig jaar, waar beelden van GTA 6 op het internet verschenen, is er meer speculatie dan ooit over de langverwachte game. Een groep fans wilden echter niet langer wachten en hebben de ‘GTA VI Vice City mapping Project’ opgericht, een project om de volledige nieuwe map uit te tekenen op basis van de gelekte beelden van eerder dit jaar.

De map is ongelooflijk groot en bevat veel details door verschillende berekeningen en onderzoek. De kans bestaat dat de GTA 6 map in werkelijkheid nog groter is dan wat nu berekend en getekend is, want het is nog altijd ‘in progress’. Hieronder is een afbeelding te zien waarbij de map van de ’GTA VI Vice City mapping Project’ te zien is in vergelijking met de GTA 5-map.

GTA VI Vice City mapping Project map

Personages GTA 6

De meeste geruchten claimen dat GTA 6 twee hoofdpersonages krijgt: een man en een vrouw. In gelekte beelden van de game zijn de twee personages, genaamd Jason en Lucia, te zien. 

Bonnie & Clyde

Volgens een onderzoek van Bloomberg zou het hoofdpersonage in de aankomende Grand Theft Auto-game van Latijns-Amerikaanse afkomst zijn en onderdeel uitmaken van een tweetal hoofdpersonages. Hun verhaal zou geïnspireerd zijn door de bankovervallers Bonnie en Clyde. 

The Know meldde eerder dat GTA 6 een vrouwelijke protagonist gaat bevatten, en ook journalist Tom Henderson onderstreept dat. De game zou hierbij dezelfde formule volgen als GTA 5. Hij bevestigt daarbij dat één van de protagonisten vrouwelijk is. Volgens Henderson wordt zij de slimste van het stel en heeft ze kennis over dingen als technologie en hacken.

In GTA 5 kreeg de speler voor de eerste keer de beschikking over drie protagonisten in plaats van één. Hiermee geeft Rockstar aan open te staan voor veranderingen met deze personages.

Broer en zus

Volgens ingewijde Matheusvictor speelt een tweeling - bestaande uit een man en vrouw - de hoofdrol in de game. Hun ouders worden in 2003 gedood door het kartel in Brazilië. Spelers zouden dit meemaken via een proloog.

De kern van het spel zou zich echter in de moderne tijd afspelen. Broer en zus zouden al jarenlang van elkaar gescheiden zijn. Terwijl de broer werkt voor de DOA - een fictieve versie van de Drugs Enforcement Agency (DEA), zou de zus zich omhoogwerken in het kartel dat haar ouders heeft vermoord om op die manier wraak te nemen. Op die manier zouden broer en zus elkaar weer tegenkomen.

GTA Online

50 Cent hint naar betrokkenheid GTA 6

Rapper 50 Cent plaatste een logo van Grand Theft Auto-stad Vice City op zijn Instagram.

Het is niet bekend waar de artiest precies naar hint. "Ik leg het later uit, maar GLG (GreenLightGang), dit is groter dan Power, vertrouw me. BOOM" Met GreenLightGang bedoelt 50 Cent zijn fans en met Power refereert hij naar een televisieserie waarin hij een rol speelde.

Fans speculeren er sindsdien op los. Sommigen verwachten dat 50 Cent op de soundtrack van het langverwachte Grand Theft Auto 6 te vinden is, dat zich volgens geruchten onder andere in Vice City afspeelt. De uitgelekte beelden van GTA6 vorig jaar lijken dat te beamen.

Anderen denken dat de rapper mogelijk zelfs een rol in de game heeft. Eerder verscheen rapper Dr. Dre al in Grand Theft Auto Online. Tot slot speculeren sommigen dat er misschien een serie of film gebaseerd op GTA in de maak is, al zijn daar nooit berichten van naar buiten gekomen. 

Het logo is inmiddels weggehaald van zijn Instagram-pagina. Het is niet duidelijk of dat is omdat 50 Cent iets plaatste wat hij eigenlijk nog niet kwijt mocht, of omdat hij niets met GTA van doen heeft en Rockstar en Take-Two hem hebben verzocht het weg te halen.

Trailer GTA 6

De eerste trailer van GTA 6 zou nog in 2022 moeten komen. Dat meldt Tez2, een insider die onder de GTA-community als erg betrouwbaar wordt gezien. Hij laat daarbij weten dat hij verwacht dat de trailer vergelijkbaar wordt met de eerste trailer van Grand Theft Auto 5 - oftewel met in-game 'work in progress'-beelden in plaats van een CGI-trailer. 

Een preciezere datum wanneer de trailer getoond kan worden gaf Tez2 niet, maar Rockstar heeft er een handje van hun nieuwe games in de herfst te onthullen. Zo werd Grand Theft Auto 5 voor het eerst in november 2011 getoond en kwam de eerste trailer van Red Dead Redemption 2 in oktober 2016 uit.

Platform GTA 6

De kans is aanzienlijk groot dat GTA 6 enkel verschijnt voor de PlayStation 5 en Xbox Series X. Deze speculatie wordt ondersteund met de recente verschijning van een nieuwe vacature van Rockstar. Het bedrijf zei op zoek te zijn naar een nieuwe 'senior environment artist' voor de studio van Rockstar India.

In de betreffende vacature werd omschreven dat de persoon in kwestie nieuwe levendige gamewerelden moet kunnen creëren voor nieuwe 'next-gen'-projecten. Daaraan werd toegevoegd dat de persoon minstens vijf jaar ervaring moest hebben in het maken van 2D- en 3D-werelden. Hiermee wordt echter nog niet aangegeven of deze vacature betrekking heeft op GTA 6 of op een andere game van de ontwikkelaar.

Het lijkt er dus op dat de huidige generatie consoles geen eigen GTA-game heeft ontvangen. Het is de eerste keer dat Rockstar een generatie overslaat, al is dat zeer begrijpelijk gezien de alsmaar toenemende ontwikkeltijd voor Rockstar-titels. Het zou zomaar kunnen dat Rockstar de tijd neemt totdat er een voldoende aantal next-gen consoles is verkocht en dan de game pas uitbrengt, in plaats van vlak na release.

Rage 9-engine

Insider Chris Klippel meldt dat GTA 6 op een vernieuwde versie van de Rage-engine draait. Volgens de insider die we onder andere kennen van Rockstar Magazine is die engine zijn tijd ver vooruit. "De nieuwe versie van de Rockstar Games graphics engine (Rage9) die gebruikt wordt in GTA 6 is waarschijnlijk geweldig. Ik heb positieve informatie gekregen en we zullen niet teleurgesteld worden. Het gaat om een engine die zijn tijd ver vooruit is."

GTA 5

Screenshots GTA 6

Screenshot in GTA: The Trilogy


Spelers van Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition vermoeden dat ze een screenshot van Grand Theft Auto 6 in de collectie hebben ontdekt. Volgens GTA Forums is de screenshot te vinden in San Andreas. In Lil' Probe'Inn hangen allerlei foto's gerelateerd aan UFO's aan de muur. Op één van de foto's staat echter een gewoon huis.

Fans kunnen het huis op de foto in geen GTA-game terugvinden, terwijl het huis wel in hoge kwaliteit wordt afgebeeld. Daardoor is discussie ontstaan waar de foto precies vandaan komt. Het huis zou wijzen op Miami als locatie van GTA 6. Logischerwijs is dit niet meer dan speculatie. 

Dit artikel wordt bijgewerkt wanneer er meer informatie beschikbaar is.

Dit artikel delen:

Lees meer

Pretparksimulator Park Beyond verschijnt op 16 juni Street Fighter 6-video toont gevecht tussen E. Honda en Lily
59

Reacties op: Update: GTA 6: Alle geruchten en feiten op een rij

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Witty1889

  • 10 januari 2019 13:11
  Lijkt me eerlijk gezegd niet onlogisch dat GTA VI een launchtitel wordt voor next-gen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Derper

  • 10 januari 2019 14:51
  @Witty1889 hmmmm mij juist wel. Als ik mij goed herinner is elke GTA aan het einde van de console zijn leven uitgekomen (V remake daar gelaten). En ergens ook wel logisch aangezien de devkits dan beter begrepen worden en er beter optimized kan worden,.,

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Witty1889

  • 10 januari 2019 16:33
  @Derper Het probleem met een launch aan het einde van de levensloop van de PS4 is alleen dat dat betekent dat het spel uiterlijk begin volgend jaar uit zal moeten komen, mocht Rockstar nog enige interessante winst uit de verkoop willen halen. Een cross-gen launch zou wat dat betreft nóg logischer zijn. Gezien het karige succes van RDR2 Online zou het me niet verbazen dat Rockstar nu haast gaat maken met VI (zoals we ook TESVI kunnen verwachten volgend jaar nu Fallout 76 het putje is doorgespoeld, terwijl bij de eerste aankondiging nog werd gesproken over een jarenplan).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Derper

  • 11 januari 2019 16:57
  @Witty1889 mijn gok ik dat ze een remake van rdr2 eerder laten komen op de volgende generatie (net als de gtaV hdversie voor de ps4 en dus ook een pc versie) met alle dlc/passes/whatever erbij en dan jaren later met een nieuwe GTA komen. want als rd:o en gta:o hun werk blijven doen zou ik geen haast hebben met een volgende game bij rockstar, zoals je al zei.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sisko

  • 18 januari 2019 13:14
  @Witty1889 TESVI volgend jaar. HAHA. Sure. Ik wil daar wel geld op leggen dat dat niet gaat gebeuren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 9 april 2020 18:50
  @Derper Er is nooit een remake van V gemaakt, Dat was gewoon een port naar de nieuwere systemen. Een remake is de game vanaf de grond af aan opnieuw opbouwen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GoofyZ3

  • 29 april 2022 11:11
  @Derper dus over 6 a 8 jaar dus. Ps5 en xbox kunnen nog heel lang mee er is net een nieuwe engine uit Unreal engine die hele mooie plaatjes uit deze machines kunnen toveren. Dus duurt nog wel ffies. Ik verwacht niet dat pas over 7 jaar een nieuwe gta uitkomt. Geen 1 kind ken het spel dan en wil het wellicht geen eens spelen want we zitten allemaal aan de fortnite 3. Alle kinderen die ik nu spreekt haalt zijn schouders op voor gta en vind het helemaal niks. Maarja wat wil je elke 10 jaar een nieuwe game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Derper

  • 30 april 2022 12:22
  @GoofyZ3 Ik kan je niet helemaal volgen.
  1. GTA draait niet op Unreal engine.
  2. Dat kinderen het nu niet kennen maakt niks uit. Daar heb je marketing voor.
  3. Ze spelen vast niet exclusief 1 game, welke dan Fortnite 3 moet zijn?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Devenace

  • 10 januari 2019 13:29
  Waarom niet een GTA in de toekomst, in een Fifth Element achtige stad, met vliegende kraampjes bussen en taxi’s en misschien een vleugje Blade Runner, auto’s die kunnen rijden zoals in Back to the Future 2 maar ook gewoon kunnen opstijgen, steden die verschillende lagen hebben zoals de wegen waar je op kan rijden en daar tussen zweef/vlieg wegen en banen. Een GTA6 in een welke huidige stad zal niet meer dan een herhaling van zijn, ga je naar Zuid Amerika dan heb je al snel een Ghost Recon achtig iets in die richting.
  Futuristisch legt de lat velen malen hoger, ze hebben het verleden in Red Dead, doe nu maar de toekomst.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Archer83

  • 10 januari 2019 14:00
  @Devenace Cyberpunk 2077?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Derper

  • 10 januari 2019 14:50
  @Archer83 of de nieuwe good & evil

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Devenace

  • 10 januari 2019 14:58
  @Archer83 nee gewoon een GTA versie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  EnkiEridu

  • 10 januari 2019 16:55
  @Archer83

  Haha

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • KingofHearts045

  • 10 januari 2019 14:40
  @Devenace Dit meen je toch niet serieus he?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paxopoxo

  • 10 januari 2019 15:59
  @Devenace Lol, nee. GTA ontleent zich totaal niet voor zo'n setting.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Devenace

  • 10 januari 2019 16:30
  @Paxopoxo Waarom niet?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paxopoxo

  • 10 januari 2019 16:35
  @Devenace Omdat GTA eigenlijk een satire is over het leven in Amerika. Dit gaat over deze tijd of iconische Amerikaanse tijden zoals 80's in Miami (Vice City). Daarnaast vind ik dit meer iets voor Saints Row.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Devenace

  • 10 januari 2019 16:58
  @Paxopoxo Als je de film the Fifth Element hebt gezien of Blade Runner of Back tot the Future 2 dan kan je zien dat die satire heel goed mogelijk is in de toekomst.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paxopoxo

  • 10 januari 2019 16:56
  @Devenace Dat zou best kunnen maar zoals ik zeg ontleent GTA zich totaal niet voor zo'n setting. Net als RDR zich niet ontleent voor bijvoorbeeld deze tijd. Dan zal Rockstar een nieuwe IP moeten maken, een Rockstar game met jouw beschrijving lijkt me onwijs gaaf hoor, maar ze moeten dit niet onder Grand Theft Auto doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Witty1889

  • 10 januari 2019 16:35
  @Devenace Ik hoop eerlijk gezegd ontzettend dat VI zich op zijn minst deels in Zuid-Amerika afspeelt. De mogelijkheden voor een rags-to-riches verhaal dat zich afspeelt in de Favelas van Rio bijvoorbeeld (cf. het schitterende werk in Max Payne 3) zijn eindeloos en natuurlijk een prachtige mogelijkheid voor Rockstar om van hun heilige trio af te stappen (zijnde Liberty/Vice/LS).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.