Overzicht
game awards

De vijf beste aankondigingen van The Game Awards

Langverwachte trailers en verrassende sequels

Geschreven door Denian Franken op
Afgelopen nacht zijn The Game Awards uitgereikt. Naast de vele prijzen die tijdens de dik twee uur-durende show werden uitgereikt, zijn er ook een hele hoop nieuwe games getoond. Sommige onthullingen waren voor de show al gelekt, maar we zijn ook voor een aantal complete verrassingen komen te staan. Dit waren de vijf beste aankondigingen van The Game Awards.

Eerste gameplaybeelden Star Wars Jedi: Survivor

Het was bij voorhand al duidelijk dat Respawn Entertainment meer ging onthullen van Star Wars Jedi: Survivor bij The Game Awards. Gisternacht kregen we inderdaad de allereerste gameplaybeelden te zien van het vervolg op Fallen Order uit 2019. Hoofdpersonage Cal Kestis is inmiddels ouder geworden en in de trailer is te zien hoe hij met twee lightsabers zwaait. Ook is het bekend gemaakt dat de game 17 maart 2023 uitkomt.

Lees hier meer over de nieuwe trailer van Star Wars Jedi Survivor

Hades 2

Een complete verrassing tijdens de show was de onthulling van een vervolg op de geprezen roguelike Hades uit 2020. Het is namelijk nooit eerder voorgekomen dat indie-ontwikkelaar Supergiant Games met een vervolg op een van hun games komt. Hades 2 kent ditmaal een vrouwelijk hoofdpersonage, genaamd Zagreus – oftewel de prinses van de onderwereld. In de onthullingstrailer krijgen we al veel nieuwe gameplay en personages te zien. Een releasedatum is nog niet bekend en het is ook nog niet duidelijk op welke platforms de games straks verschijnt.

Lees hier meer over de onthulling van Hades 2

Death Stranding 2

Hideo Kojima hintte al geruime tijd op een nieuwe game. Sinds vannacht weten we dus dat dit het tweede deel van de apocalyptische game Death Stranding betreft. Kojima verscheen zelf op het podium om het nieuws aan te kondigen. In de eerste trailer die is uitgebracht schijnen een hele hoop geheimen te zitten. Genoeg redenen voor Death Stranding-fans om de trailer een paar keer door te spitten.

Lees hier meer over de onthulling van Death Stranding 2

Horizon Forbidden West: Burning Shores-dlc

Dat er een uitbreiding van Horizon Forbidden West aan zat te komen, wisten we eigenlijk al. Maar nu is de titel officieel onthuld en krijgen we ook voor het eerst beelden te zien. In de nieuwe dlc reist hoofdpersonage Aloy af naar de Burning Shores, een gebied dat vroeger bekend stond als Los Angeles. Volgens Guerrilla Games is de uitbreiding zo ambitieus, dat hij alleen voor de PlayStation 5-versie kan verschijnen. Dat gebeurt op 19 april volgend jaar.

Lees hier meer over de onthulling van de nieuwe Horizon Forbidden West-dlc

Earthblade

Earthblade is een nieuwe game van de ontwikkelaars van Celeste, de indiegame die Gamer in 2018 bekroonde tot de beste game van het jaar. Earthblade werd vorig jaar al voor het eerste genoemd, maar nu zijn er eindelijk gameplaybeelden getoond. De game komt in 2024 uit en wordt sowieso uitgebracht op pc. Meer informatie rondom de release van deze nieuwe indieparel zal ongetwijfeld volgen.

Lees hier meer over de onthulling van Earthblade

Dit artikel delen:

Lees meer

The Game Awards met Martin Verschoor - Bonuslevel 140 Vervolg op Remnant: From the Ashes onthuld
2

Reacties op: De vijf beste aankondigingen van The Game Awards

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  COSMIC_TSAR

  • 9 december 2022 14:34
  Dan ben ik heel blij dat ik hier niet voor ben opgebleven… Alleen Hades 2 doet me iets.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 9 december 2022 14:50
  Voor mij zijn de beste aankondigingen Star Wars Jedi: Survivor, Horizon: Burning Shores en Warhammer 40 000: space marine 2.

  After Us ziet er ook interessant uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.