Overzicht
Top 100

De Top 100 van 2019: Deel 2: 70 t/m 41

We gaan door!

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

50. Skull & Bones
Ontwikkelaar: Ubisoft Singapore
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2019

Als je van mening bent dat de zeeslagen uit Assassin’s Creed naar meer smaken, dan hebben we goed nieuws voor je: Skull & Bonus ís meer. Terwijl zeeslagen in Assassin’s Creed na Black Flag tot een zij-activiteit zijn verworden, is Skull & Bonus gebouwd op dezelfde fundamenten en juist alleen maar een zeevaardersgame. Daardoor is het piraatje spelen in Skull & Bones ook een stuk diepgaander. Je kunt bijvoorbeeld undercover gaan onder andere vlaggen. Wij zien dat piratenleventje wel zitten en daarom vinden we Skull & Bones precies halverwege de Top 100 terug.

Skull & Bones

49. Harry Potter: Wizards Unite
Ontwikkelaar: Niantic Labs
Platforms: Android, iOS
Releasedatum: 2019

Sinds de boeken van J.K. Rowling droomt menig millennial ervan om een tovenaar te zijn. Met Harry Potter: Wizards Unite komen we weer iets dichterbij die kinderwens. Het spel wordt ontwikkeld door de makers van Pokémon Go en is net als dat spel een augmented reality-game voor je telefoon, die gebruik maakt van je locatie. Met je magische spreuken vecht je tegen mythische wezens uit Harry Potter en Fantastic Beasts. Het lijkt haast een onmogelijke opgave om deze game net zo succesvol te maken als Pokémon Go, maar het is zeker een spel om in de gaten te houden.

Harry Potter Wizards Unite

48. Jump Force
Ontwikkelaar: Spike Chunsoft
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 15 februari 2019

In Jump Force belanden allerlei mangahelden in de echte wereld. Naast posterboys Goku (Dragon Ball), Luffy (One Piece) en Naruto (Naruto), zitten er ook personages in uit onder andere Bleach en Yu-Gi-Oh! en Death Note. Samen bundelen zij hun krachten om te vechten tegen hetgeen hen in de echte wereld heeft gebracht.

Jump Force

47. Mario & Luigi: Bowser's Inside Story + Bowser Jr.’s Journey
Ontwikkelaar: AlphaDream
Platforms: Nintendo 3DS
Releasedatum: 25 januari 2019

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story + Bowser Jr.’s Journey is een remake van de game die bijna tien jaar geleden al op de Nintendo DS verscheen. In het hoofdverhaal gaan we opnieuw opzoek naar een medicijn tegen een ziekte die heel Mushroom Kingdom in gevaar brengt. Mario en Luigi zijn echter opgeslokt door Bowser en werken daardoor op een wel heel bijzondere manier samen met de ultieme slechterik om samen het koninkrijk te redden. Inderdaad, vanuit Bowser’s ingewanden! Nieuw in deze remake is dat Bowser Jr. zich ermee bemoeit in zijn eigen verhaallijn, waarin hij wordt bijgestaan door allerlei troopers in een meer strategische modus.

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story + Bowser Jr.’s Journey

46. The Last Campfire
Ontwikkelaar: Hello Games
Platforms: Onbekend
Releasedatum: 2019

The Last Campfire is een avonturengame waarin je een nieuw land vol vreemde wezens en mysterieuze ruïnes verkent. Behalve de schattige stijl is de ontwikkelaar achter de game opvallend: Hello Games. Deze studio ging met No Man’s Sky eerst diep door het stof daar de game bij lancering zijn beloftes met geen mogelijkheid waar maakte, maar revancheerde zichzelf met ijzersterke updates die die game tot op heden relevant houden. Hopelijk is The Last Campfire van meet af aan goed!

The Last Campfire

45. Trials Rising
Ontwikkelaar: RedLynx en Ubisoft Kiev
Platforms: pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One
Releasedatum: 12 februari 2019

De Trials-serie gaat al even mee, maar fans kunnen maar niet genoeg krijgen van de uitdagende motorparcoursen. Dankzij meer tracks dan ooit belooft dit deel toegankelijker voor nieuwkomers te worden, maar vinden de meer ervaren spelers ook de uitdaging die zij zoeken. Wie er graag niet alleen met zijn vaardigheden uitspringt kan nu zijn outfit en motorskin volledig aanpassen en voor wie echt van een uitdaging houdt, is er de nieuwe multiplayermodus Tandemmotor. Hierin bedienen twee spelers allebei de helft van de kracht en balans van de motor. Zie dan maar eens de finish te halen…

Trials Rising

44. Ooblets
Ontwikkelaar: Glumberland
Platforms: pc, Xbox One
Releasedatum: 2019

Een soort liefdesbaby van Animal Crossing, Harvest Moon en Pokémon; dat is Ooblets. Je beheert je eigen boerderij, verkent je dorp, en verzameld en traint kleine wezentjes. Die heten Ooblets, dan snap je ook meteen de naam van het spel. Vechten is er trouwens niet bij in dit intens vrolijke spel: je houdt gewoon een danswedstrijd met andere Ooblets. Dit spel is dan ook niet geschikt voor chagrijnige mensen.

Ooblets

43. Dirt Rally 2.0
Ontwikkelaar: Codemasters
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 26 februari 2019

Volgens sommigen verschenen er in 2018 te weinig racegames. Het aanbod lijkt in 2019 vooralsnog niet heel veel groter te zijn, maar met Dirt Rally 2.0 verschijnt er in ieder geval weer een serieuze rallygame. Nu Codemasters de World Rallycross-licentie heeft bemachtigd, schitteren er onder andere acht officiële WRX-circuits in de game en kun je ook achter het stuur kruipen van een aantal officiële rallyauto’s.

Dirt Rally 2.0

42. Hades
Ontwikkelaar: Supergiant Games
Platforms: pc
Releasedatum: 2019

De ontwikkelaar achter geliefde games als Bastion en Transistor komt komend jaar met Hades. In het spel spelen we als Zagreus. Hoewel hij prins van de onderwereld is, heeft hij schijnbaar toch genoeg redenen om te proberen te ontsnappen uit het rijk van zijn vader Hades en Olympus te bereiken. Hij wordt hierbij geholpen door andere Olympische goden met giften. Zo kan Zeus hem helpen met een bliksemaanval. Ga je echter dood, dan eindig je weer bij je vader en mag je alles opnieuw proberen. Niemand zei dan het makkelijk zou zijn om te ontsnappen uit de onderwereld.

Hades

41. Manifold Garden
Ontwikkelaar: William Chyr Studio
Platforms: pc, PlayStation 4
Releasedatum: 2019

Dit spel kun je beter niet spelen als je onder invloed bent van deze of gene, want Manifold Garden is van zichzelf al trippy genoeg. Alsof je in een schilderij van M.C. Escher bent beland is perspectief maar iets relatiefs en slaat de architectuur van de levels soms ogenschijnlijk nergens op. Aan jou de taak om in deze onmogelijke wereld een uitweg te vinden. Abstract of niet, Manifold Garden verdient met zijn hersenkrakende design een concrete plek in onze Top 100.

Manifold Garden

Morgen gaan we verder met de Top 100 van 2019 en bespreken we nummers 40 tot en met 26. Tot dan! De Top 100 van 2019 is samengesteld door de gehele redactie van Gamer.nl. De artikelen zijn geschreven door Lars Cornelis, Michel Musters, Erik Nusselder en Arthur van Vliet. Bekijk ook ons overzicht met de beste 25 games van 2018

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Nummers 60 t/m 51
 3. Nummers 50 t/m 41

Dit artikel delen:

Lees meer

Puur plezier in Assassin's Creed Odyssey 'Epic haalt 3 miljard dollar aan winst binnen in 2018'
5

Reacties op: De Top 100 van 2019: Deel 2: 70 t/m 41

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Undefused

  • 28 december 2018 12:04
  Ace combat is de enige uit deze lijst(van vandaag) die me interesseert, ben benieuwd naar de top 40!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sandro

  • 28 december 2018 12:27
  Manifold Garden was ik alweer bijna vergeten. Hopelijk is 2019 het jaar dat ie eindelijk verschijnt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fordon_Greeman

  • 28 december 2018 13:27
  Mijn buikgevoel zegt Wind Jammers 2 en My friend Pedro.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fifa

  • 28 december 2018 15:22
  Gamer.nl
  Waar is het artikel met De beste gamedeals van de week?
  Elke week plaatsen we in samenwerking met Budgetgaming.nl de scherpste gamedeals van de week.
  Die van deze week zie ik nergens staan!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Floks

  • 28 december 2018 20:24
  keuzes, ace combat op de xbox of pc of toch de ps4? Heb er nu al zin in

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.