Overzicht
Top 100

De Top 100 van 2019: Deel 2: 70 t/m 41

We gaan door!

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

60. Twin Mirror
Ontwikkelaar: Dontnod Entertainment
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2019

Twin Mirror is een psychologische thriller die niet alleen qua naam lijkt op de cultserie Twin Peaks. De game speelt zich af in een klein stadje in West-Virginia, waar hoofdpersoon Sam terugkeert na jaren weg te zijn geweest. Eenmaal daar aangekomen wordt hij wakker met een bebloed shirt, zonder enige herinneringen aan hoe hij daaraan komt. Door in de omgeving op zoek te gaan naar clous, puzzelt Sam langzaam de gebeurtenissen bij elkaar, waarbij de keuzes van de speler invloed hebben op Sam’s toekomst. Overigens is Twin Mirror niet de eerste ode aan Twin Peaks van ontwikkelaar Dontnod Entertainment; ook Life is Strange bevatte al veel hommages aan het werk van David Lynch.

Twin Mirror

59. Man of Medan
Ontwikkelaar: Supermassive Games
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2019

De makers van horrorgame Until Dawn starten met Man of Medan een nieuw project. Onder de noemer ‘The Dark Pictures Anthology’ maakt de ontwikkelaar verschillende, korte horrorverhalen. Man of Medan is daar het eerste resultaat van. De game draait om een groepje vrienden dat op zoek gaat naar een schip dat verloren is geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wie Until Dawn heeft gespeeld, weet een beetje wat ‘ie kan verwachten: emotionele dialogen, keuzes en heel veel schrikeffecten.

Man of Medan

58. Journey to the Savage Planet
Ontwikkelaar: Typhoon Studios
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2019

Journey to the Savage Planet draait om ruimte-exploratie, maar is verder allesbehalve serieus. De speler wordt er op uitgestuurd om een nieuwe planeet te verkennen en te onderzoeken of deze bewoonbaar is, maar het lijkt er op dat van alles fout gaat. Het is de eerste game van ontwikkelaar Typhoon Studios, dat is opgericht door Alex Hitchinson, de creative director achter Far Cry 4 en Assassin’s Creed 3.

Journey to the Savage Planet

57. Sea of Solitude
Ontwikkelaar: Jo-Mei Games
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2019

Wie dacht dat EA alleen maar grote, commerciële games maakt, heeft het mis. Onder het label EA Originals brengt de softwaregigant ook unieke, meer artistieke games uit, waar A Way Out en Unravel eerder al voorbeelden van waren. Ook Sea of Solitude wordt onder deze vlag uitgebracht. In dit spel speel je als de jonge vrouw Kay, die in een verlaten, ondergelopen stad op zoek gaat naar zichzelf.

Sea of Solitude

56. Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy
Ontwikkelaar: Capcom
Platforms: pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One
Releasedatum: 2019

Phoenix Wright is alleen voor de handheld? Objection! Nadat de games oorspronkelijk verschenen op de Game Boy Advance en later ook op onder andere de Nintendo 3DS, zijn komend jaar eindelijk de thuisconsoles aan de beurt. Lukt het jou om alle misdaden in Phoenix Wright: Ace Attorney, Justice for All en Trials and Tribulations op te lossen?

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy

55. Team Sonic Racing
Ontwikkelaar: Sumo Digital
Platforms: pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One
Releasedatum: 21 mei 2019

Een beetje platformheld heeft ook een racegame. Sonic Racing blijkt gelukkig al jaren meer te zijn dan een simpel aftreksel van Mario Kart en ook het nieuwe deel heeft weer wat originele foefjes om de concurrentie mee achter zich te laten. Zo race je nu in teamverband, wat een tactischere laag geeft aan het inzetten van items. Niet iedereen die voor je rijdt, is immers zomaar een doelwit. Of deze frisse insteek bij alle spelers in de smaak valt, is nog maar de vraag, en ook het uitstel van de game naar 2019 maakt ons nog ietwat voorzichtig.

Team Sonic Racing

54. Crackdown 3
Ontwikkelaar: Sumo Digital
Platforms: pc, Xbox One
Releasedatum: 15 februari 2019

Dat Crackdown 3 dit jaar weer in de Top 100 staat is al bijzonder op zichzelf. Het spel had in 2016 namelijk al moeten verschijnen, maar in februari is het dan echt eindelijk zover. In Crackdown 3 wordt de stad New Providence geregeerd door criminele bendes en mag de speler deze een voor een oprollen door kopstukken uit te schakelen. Dat doe je niet subtiel, maar het liefst zo overdreven mogelijk en door zoveel mogelijk schade aan te richten met granaten en raketwerpers. In de competitieve multiplayermodus Wrecking Zone is zelfs de gehele stad vernietigbaar. Dit wordt mogelijk gemaakt door een deel van de berekeningen in de cloud door te voeren, in plaats van lokaal op de Xbox. Alleen dat technische hoogstandje al is reden om Crackdown 3 – ondanks het jarenlange uitstel – nauwlettend in de gaten te houden. Enkele eerdere speelsessies met de game vielen tot nu toe tegen, wat Crackdown 3 een voorzichtige plaatsing op nummer 54 oplevert.

Crackdown 3

53. Among Trees
Ontwikkelaar: FJRD Interactive
Platforms: pc
Releasedatum: 2019

Survivalgame Among Trees werd aangekondigd op de afgelopen Game Awards. Veel is nog niet bekend over de titel, maar de stijlvolle, kleurrijke aankondigingstrailer is prikkelend genoeg. In Among Trees woon je in een hutje en leef je van het bos door gereedschap te maken of voedsel te koken. Dat klinkt intens rustgevend.

Among Trees

52. Travis Strikes Again: No More Heroes
Ontwikkelaar: Grasshopper Manufacture
Platforms: Switch
Releasedatum: 18 januari 2019

Travis Strikes Again: No More Heroes belooft heel erg meta te worden. Als de huurmoordenaar en voormalig honkbalspeler Badman wraak wil nemen op Travis Touchdown, belanden ze in de demonische gameconsole Death Drive MK-II, waar Travis de spellen kan besturen via de Death Glove. Travis en Badman proberen nu als eerste verschillende spellen uit te spelen, waaronder racegames en actiegames. Uiteraard wordt elk spel afgesloten met een eindbaas! Het is misschien niet het langverwachte No More Heroes 3, maar dit tussendoortje kan wel eens erg leuk uitpakken.

Travis Strikes Again: No more heroes

51. Tropico 6
Ontwikkelaar: Limbic Entertainment
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2019

Er komt nog best wat kijken bij het runnen van een dictatuur. Dat bewijzen de Tropico-games al sinds jaar en dag. Tropico 6 wordt ontwikkeld door een nieuwe studio, maar draait nog steeds om hetzelfde principe: de bevolking onder de duim houden en de grenzen van het politiek toelaatbare opzoeken. Nieuw is echter dat je dit keer hele archipels tegelijk aanstuurt en daarom ook bruggen, tunnels en kabelbaantjes tussen verschillende eilanden mag maken. Ook verkiezingstoespraken houden keert weer terug. Mag je weer heerlijk beloftes doen die je vervolgens helemaal niet kunt (of wilt) waarmaken!

Tropico 6

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Nummers 60 t/m 51
 3. Nummers 50 t/m 41

Dit artikel delen:

Lees meer

Puur plezier in Assassin's Creed Odyssey 'Epic haalt 3 miljard dollar aan winst binnen in 2018'
5

Reacties op: De Top 100 van 2019: Deel 2: 70 t/m 41

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Undefused

  • 28 december 2018 12:04
  Ace combat is de enige uit deze lijst(van vandaag) die me interesseert, ben benieuwd naar de top 40!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sandro

  • 28 december 2018 12:27
  Manifold Garden was ik alweer bijna vergeten. Hopelijk is 2019 het jaar dat ie eindelijk verschijnt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fordon_Greeman

  • 28 december 2018 13:27
  Mijn buikgevoel zegt Wind Jammers 2 en My friend Pedro.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fifa

  • 28 december 2018 15:22
  Gamer.nl
  Waar is het artikel met De beste gamedeals van de week?
  Elke week plaatsen we in samenwerking met Budgetgaming.nl de scherpste gamedeals van de week.
  Die van deze week zie ik nergens staan!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Floks

  • 28 december 2018 20:24
  keuzes, ace combat op de xbox of pc of toch de ps4? Heb er nu al zin in

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.