Overzicht
Top 100

De Top 100 van 2019: Deel 2: 70 t/m 41

We gaan door!

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Het jaar is bijna ten einde en dat betekent dat Gamer.nl traditiegetrouw alvast vooruitblikt op de meest veelbelovende games van volgend jaar. In de Top 100 van 2019 tellen we af naar nummer 1, die op oudjaar wordt onthuld. Vandaag presenteren we de nummers 70 tot en met 41.

Lees hier de regels voor de Top 100 van 2019 en waarom bepaalde games wel of niet in de lijst staan.

70. My Friend Pedro
Ontwikkelaar: DeadToast Entertainment
Platforms: pc, Switch
Releasedatum: 2019

Geweld hoeft niet altijd bruut te zijn. Sidescroller My Friend Pedro verheft vijanden met lood doorzeven tot een ware kunst. Sierlijk zweef je door de lucht, twee semi-automatische wapens knal je leeg op verschillende doelen tegelijk, en als je iemand niet rechtstreeks kan raken, gooi je gewoon een koekenpan in de lucht om je kogels te laten afketsen. My Friend Pedro is sierlijker, spectaculairder en vrolijker dan de gemiddelde scène uit een Deadpool-film. Oh, en je beste vriend is een pratende banaan. Heb je meer redenen nodig waarom deze game in de Top 100 staat?

My Friend Pedro

69. Cat Quest 2: The Lupus Empire
Ontwikkelaar: The Gentlebros
Platforms: Android, iOS, pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One
Releasedatum: 2019

In Cat Quest 2: The Lupus Empire is er oorlog uitgebroken tussen de Cats of Felingard en de honden van Lupus Empires. De oorlog zorgt ervoor dat een kat en hond noodgedwongen samen moeten werken. Samen gaan zij op avontuur in deze open wereld vol harige huisdieren. Het maakt van Cat Quest II meteen een ideale co-op-game waar de honden wél brood van lusten.

Cat Quest 2: The Lupus Empire

68. The Elder Scrolls: Blades
Ontwikkelaar: Bethesda Game Studios
Platforms: Android, iOS, pc
Releasedatum: 2019

Op een echte nieuwe Elder Scrolls moeten we nog even wachten, maar in 2019 kunnen we wel overal en altijd de wereld van Tamriel duiken met deze mobiele game. De naam slaat niet op zwaarden, maar op de koningsgarde in de wereld van The Elder Scrolls waar jij onderdeel van bent. In verschillende modi voer je quests uit, strijd je tegen andere spelers of herbouw je je vernietigde thuisstad. The Elder Scrolls: Blades is een free-to-play-titel, dus je kan lekker gratis uitproberen hoe The Elder Scrolls op je telefoon is zodra ‘ie uitkomt.

The Elder Scrolls: Blades

67. Dead or Alive 6
Ontwikkelaar: Team Ninja
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 15 februari 2019

Denk je aan Dead or Alive, dan is de kans groot dat je aan hevig schuddende borstpartijen denkt. Daar moet met dit zesde deel echter verandering in komen volgens ontwikkelaar Team Ninja. Hoewel de vrouwelijke vechters nog altijd behoorlijk bedeeld zijn door Moeder Natuur, heeft de zwaartekracht minder extreme effecten op de bustes. De nadruk moet juist meer op realistisch vechten liggen. Vechtersbazen zweten en worden bijvoorbeeld vies. Of we Dead or Alive 6 nou echt als ‘realistisch’ zouden bestempelen is niet eens een vraag, maar het is in ieder geval een positieve ontwikkeling dat de vechtreeks serieuzer wordt. Het is immers 2019.

Dead or Alive 6

66. Windjammers 2
Ontwikkelaar: DotEmu
Platforms: pc, Switch
Releasedatum: 2019

De Franse ontwikkelaar DotEmu bracht de Neo-Geo-klassieker Windjammers al naar de PS4 en Switch en gaat nu zelf een poging wagen om een echt vervolg te maken. In plaats van uitgekiende pixel-art wordt de game met handgetekende animaties tot leven gebracht. De studio heeft al eerder oude franchises als Streets of Rage en Wonderboy uit het graf gehesen, dus hopelijk lukt het ze om op gepaste wijze de zomerse frisbee-sport voort te zetten.

Windjammers

65. Session
Ontwikkelaar: Crea-ture Studios
Platforms: pc, Xbox One
Releasedatum: 2019

“Als EA geen nieuwe Skate-uitbrengt, dan doen wij het wel”, moeten ze bij Crea-ture Studios hebben gedacht. Met behulp van Kickstarter verzamelden zij genoeg geld voor de ontwikkeling van Session. Net als bij Skate – en in tegenstelling tot de Tony Hawk-games – draait Session niet om punten, maar om heel nauwkeurig trucjes uitvoeren met de strakke besturing. De vraag naar zo’n game is groot, dus wij zetten Session vast op de agenda!

Session

64. Left Alive
Ontwikkelaar: Square Enix
Platforms: pc, PlayStation 4
Releasedatum: 2019

We nemen het je niet kwalijk als je de beelden van Left Alive aanziet voor een nieuwe Metal Gear Solid. De hand van artiest Yoji Shinkawa is onmiskenbaar aanwezig, zowel in het ontwerp van de personages als in de coverart van het spel. Ook de setting doet denken aan Metal Gear: in de toekomst zijn wandelende robots die op ieder terrein inzetbaar zijn gemeengoed geworden. In Left Alive ligt de nadruk wel veel meer op actie. Toch is het geen goedkoop aftreksel; de game is een spin-off van de serie Front Mission, waarvan het eerste deel al in 1995 verscheen.

Left Alive

63. The Settlers
Ontwikkelaar: Ubisoft Blue Byte
Platforms: pc
Releasedatum: Herfst 2019

Een kwart eeuw na de release van de oorspronkelijke The Settlers, keert de serie komend jaar terug. Nadat de Settlers hun thuisland hebben moeten verlaten na een mysterieuze aardbeving, beginnen ze een nieuwe nederzetting in een nieuw land met nieuwe uitdagingen. Settlers-games combineren van oudsher strategie met management, waardoor je andere koninkrijken bijvoorbeeld kon verslaan simpelweg met je leger, maar ook via priesters of door alle handelsroutes te bemachtigen. We zijn benieuwd op welke originele wijze we in 2019 de wereld kunnen veroveren!

The Settlers

62. Ace Combat 7: Skies Unknown
Ontwikkelaar: Bandai Namco Entertainment
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 18 januari 2019 (1 februari 2019 voor pc)

In Ace Combat 7 bereikt het conflict tussen de Osean Federation en het Kingdom of Erusea nieuwe hoogtes, maar laten we eerlijk zijn: Ace Combat spelen we voor de intense dogfights en prachtige graphics. Bandai Namco slaagde er in het verleden altijd in om de snelheid en sensatie te bieden die bij een straaljager hoort, maar het tegelijkertijd toegankelijk en leuk te maken om met topsnelheden je vijanden aan brokstukken te schieten. Wie nog meer intensiteit zoekt zit goed op de PlayStation 4; die versie bevat een aantal exclusieve vr-missies.

Ace Combat 7

61. Wasteland 3
Ontwikkelaar: InXile Entertainment
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2019

De originele Wasteland diende naar verluidt eind jaren ’90 als grote inspiratie voor de Fallout-serie, dat daarna veel succesvoller zou worden. Inmiddels is de serie een aantal jaren terug aan een tweede leven begonnen, met een nieuw deel in 2019 als gevolg. Wasteland 3 speelt zich af in post-apocalyptisch Colorado, waar een ijskoude winter is begonnen. Na het tegenvallende Fallout 76 kan de nieuwe Wasteland onze honger naar overleven in een door een nucleaire oorlog verwoest Amerika misschien wél stillen.

Wasteland 3

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Nummers 60 t/m 51
 3. Nummers 50 t/m 41

Dit artikel delen:

Lees meer

Puur plezier in Assassin's Creed Odyssey 'Epic haalt 3 miljard dollar aan winst binnen in 2018'
5

Reacties op: De Top 100 van 2019: Deel 2: 70 t/m 41

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Undefused

  • 28 december 2018 12:04
  Ace combat is de enige uit deze lijst(van vandaag) die me interesseert, ben benieuwd naar de top 40!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sandro

  • 28 december 2018 12:27
  Manifold Garden was ik alweer bijna vergeten. Hopelijk is 2019 het jaar dat ie eindelijk verschijnt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fordon_Greeman

  • 28 december 2018 13:27
  Mijn buikgevoel zegt Wind Jammers 2 en My friend Pedro.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fifa

  • 28 december 2018 15:22
  Gamer.nl
  Waar is het artikel met De beste gamedeals van de week?
  Elke week plaatsen we in samenwerking met Budgetgaming.nl de scherpste gamedeals van de week.
  Die van deze week zie ik nergens staan!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Floks

  • 28 december 2018 20:24
  keuzes, ace combat op de xbox of pc of toch de ps4? Heb er nu al zin in

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.