Overzicht
Top 100

De Top 100 van 2019: Deel 1: 100 t/m 71

Daar gaan we!

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Het jaar is bijna ten einde en dat betekent dat Gamer.nl traditiegetrouw alvast vooruitblikt op de meest veelbelovende games van volgend jaar. In de Top 100 van 2019 tellen we af naar nummer 1, die op oudjaar wordt onthuld. Tijd om de Top 100 af te trappen met de nummers 100 tot en met 71.

Even kort de regels

Niet alle games die nog uit moeten komen maken kans op een plekje in deze Top 100 van 2019. De belangrijkste regel is natuurlijk dat een game in 2019 moet verschijnen. Veel games in de lijst hebben als releasedatum '2019' en zouden best nog wel eens een jaar later kunnen uitkomen, maar daar gaan we voor het gemak niet van uit. Titels die zelfs '2019' nog niet als datum hebben staan, hebben we echter niet meegenomen. Het is de Top 100 van 2019 en niet de Top 100 van Hopelijk in 2019. Daarom zul je games als Cyberpunk 2077 niet tegenkomen in deze lijst.

Bij remakes en remasters bekijken we van geval tot geval of ze Top 100-waardig zijn, afhankelijk van hoe erg de game op de schop gaat. Tot slot worden ports van games die afgelopen jaar al op een ander platform zijn verschenen ook niet meegenomen.

100. Scavengers
Ontwikkelaar: Midwinter Entertainment
Platforms: Onbekend
Releasedatum: 2019

Scavengers is de eerste game van ontwikkelaar Midwinter Entertainment, een studio opgericht door mensen die onder andere aan de Warzone-modus van Halo 5: Guardians hebben gewerkt. Scavengers kent een beetje dezelfde opzet als die modus: spelers vormen teams en vechten tegen elkaar én computergestuurde tegenstanders. Belangrijk verschil is echter dat zodra je doelstellingen behaald zijn, je voormalige teamgenoten net zo goed vijanden kunnen worden. Veel meer is nog niet bekend over deze game. De releasedatum en zelfs de platforms waarop Scavengers verschijnt, moeten nog worden aangekondigd.

Scavengers

99. The Surge 2
Ontwikkelaar: Deck13 Interactive
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2019

De door Dark Souls geïnspireerde game The Surge krijgt dit jaar een vervolg. The Surge speelt zich af in een dystopische toekomst waarin de mensheid de wereld heeft uitgeput. Het nieuwe deel is gesitueerd in een verwoeste stad die groter is dan de wereld uit het eerste deel. Gevechten zijn tactischer, met onder meer een targetsysteem waarmee je specifieke ledematen van je tegenstander op de korrel neemt, zodat je bepaalde wapens en componenten kan sparen om vervolgens aan je eigen exoskelet toe te voegen.

Surge 2

98. Lost Ember
Ontwikkelaar: Mooneye Studios
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2019

Lost Ember werd in 2016 al aangekondigd. In die kleurrijke trailer zien we hoe de wereld heroverd is door de natuur. Als wolf verkent de speler deze wereld en ontdekt zo wat er met een oude beschaving is gebeurd. De wolf in kwestie is echter niet zomaar een wolf, maar eentje die andere dieren kan overnemen. Een stukje vliegen als een vogel, of juist even ondergronds gaan als mol? Het kan gewoon. Lost Ember wordt ook volledig speelbaar in vr met HTC Vive en Oculus Rift. PlayStation VR wordt nog als optie bekeken.

Lost Ember

97. Town
Ontwikkelaar: Game Freak
Platforms: Switch Releasedatum: 2019

Town is een gloednieuwe game voor de Nintendo Switch van Pokémon-ontwikkelaar Game Freak. De game speelt zich zoals de titel al doet vermoeden volledig af in één stadje. Dit dorp kent onder de bescherming van een groot kasteel al jaren vrede, maar nu zijn er plotseling allemaal monsters verschenen. Samen met de inwoners van het dorpje ga jij de strijd aan met deze wezens. Het is verfrissend om Game Freak weer eens een andere game, buiten de Pokémon-franhise, te zien maken. Laten we hopen dat het minstens zo’n geslaagd project is als bijvoorbeeld HarmoKnight en Drill Dozer.

Town

96. Draugen
Ontwikkelaar: Red Thread Games
Platforms: pc
Releasedatum: 2019

Ontwikkelaar Red Thread Games (bekend van Dreamfall Chapters) omschrijft Draugen zelf als een Fjord Noir-verhaal. Dit grimmige verhaal speelt zich af in Noorwegen gedurende de jaren 20 van de vorige eeuw. Als Amerikaanse reiziger zoek je midden tussen de fjorden en bergen naar je verloren zus. Tijdens de zoektocht word je vergezeld door de geheimzinnige, maar gezellige Lissie. De interactie met haar moet heel realistisch en natuurlijk aanvoelen, dankzij bijvoorbeeld een dynamisch dialoogsysteem.

Draugen

95. Ancestors: The Humankind Odyssey
Ontwikkelaar: Panache Digital Games
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2019

Ancestors: The Humankind Odyssey draait om de grootste reis die de mens ooit heeft gemaakt: de evolutie van primaat naar mens. De game speelt zich af tussen de 2 en 10 miljoen jaar geleden in Afrika. Waar je in het begin slingert tussen de bomen, jaag je later met heuse speren op prooien. Als speler bepaal je welke eigenschappen je traint en zo doorgeeft aan volgende generaties. Hoe de volgende iteraties van de mensachtigen eruit zien, is daardoor voor iedere speler anders. Aan ambitie geen gebrek dus bij ontwikkelaar Panache; Peter Molyneux en Will Wright zouden trots zijn. Hopelijk maakt Ancestors het wél waar.

Ancestors

94. Age of Wonders: Planetfall
Ontwikkelaar: Triumph Studios
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2019

Tijd voor wat Nederlandse trots in de Top 100. De bekende strategieserie Age of Wonders gaat komend jaar de ruimte in. Terwijl jij echter in cryoslaap was onderweg naar nieuwe werelden, is het rijk waarvoor je werkt ten onder gegaan. Aan jou de taak om midden tussen de ontstane chaos de brokstukken weer bij elkaar te vegen. Tussen het vechten met andere facties, het opbouwen van een toekomst en regeren over jouw eigen gemeenschap door, ontdek je misschien ook nog wel wat er precies gebeurd is en waardoor het ruimterijk gevallen is.

Age of Wonders: Planetfall

93. The Sinking City
Ontwikkelaar: Frogwares
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 21 maart 2019

The Sinking City is de nieuwe game van de makers van de Sherlock Holmes-games. Hoewel ’s werelds bekendste speurneus dit keer geen rol heeft, is het weldegelijk de bedoeling om weer lekker op onderzoek uit te gaan. Ditmaal in een wereld geïnspireerd door het werk van H.P. Lovecraft. De speler onderzoekt waarom het stadje Oakmont plotseling wordt geplaagd door een overstroming die een bovennatuurlijke oorzaak lijkt te hebben.

Sinking City

92. Yo-Kai Watch 4
Ontwikkelaar: Level-5
Platforms: Switch
Releasedatum: Eerste kwartaal 2019

Na Pokémon maakt komend jaar ook de populaire jrpg Yo-Kai Watch de overstap naar de Switch. In deze franchise draait het allemaal om de Yokai; geestachtige wezentjes die hun oorsprong kennen in de Japanse folklore. Yokai zijn te verzamelen en je kan ermee vechten. Het nieuwe deel speelt zich af in verschillende tijdsperiodes, maar we vinden het vooral tof om de reeks eens op een krachtiger platform dan de 3DS te mogen aanschouwen.

Yo Kai Watch 4

91. One Piece: World Seeker
Ontwikkelaar: Ganbarion
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 15 maart 2019

Het is weer tijd voor een nieuw One Piece-avontuur. Luffy en de Straw Hat Pirates hebben weer een gloednieuwe wereld om te verkennen: Jail Island. Naast het ontdekken van de spelwereld wordt er natuurlijk weer een hoop geknokt, waarbij Luffy zijn flexibele gum-gum-vaardigheden gebruikt. Met de supervisie van diverse mensen die aan de anime hebben gewerkt, kijken we met goede moed uit naar dit nieuwe deel in de serie.

One Piece World Seeker

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Nummers 90 t/m 81
 3. Nummers 80 t/m 71

Dit artikel delen:

Lees meer

Persona 3 is de haat-liefdeverhouding die je nodig hebt in je leven Fantastische personages in Marvel’s Spider-Man
17

Reacties op: De Top 100 van 2019: Deel 1: 100 t/m 71

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ivo001

  • 27 december 2018 11:25
  Het jaarlijkse aftellen is weer begonnen :)
  Wel jammer dat jullie gestopt zijn met de video versie, die was pas echt genieten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 27 december 2018 11:36
  Ik lees de regels: "De belangrijkste regel is natuurlijk dat een game in 2019 moet verschijnen."
  Allereerste game in de lijst: "De releasedatum en zelfs de platforms waarop Scavengers verschijnt, moeten nog worden aangekondigd."
  Zou deze game dan wel in deze lijst mogen staan?

  On topic: Ik kijk altijd erg uit naar deze lijst, ik maak altijd mijn eigen verlanglijstje op basis van deze lijst. Zoveel games waar ik nog nooit van gehoord heb en anders niet op mijn radar zouden staan. Bedankt!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 27 december 2018 14:19
  @fonsrutte het is een beetje nattevingerwerk vaak.. Veel games hebben gewoon nog geen releasedatum, dus proberen we het zo goed mogelijk in te schatten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 27 december 2018 14:22
  @ErikNus ah vandaar, misschien goed om erbij te zetten nu komt het vreemd over.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Shinjite

  • 27 december 2018 11:52
  Deze lijsten zit ik ook altijd op te wachten. Inderdaad jammer dat er geen video meer is. Daar ging ik dan even lekker voor zitten.

  Aan de hand van deze lijst heb ik zeker weer een aantal games gezien die me interessen pieken.

  Benieuwd naar de volgende titles.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Petsy

  • 27 december 2018 12:07
  Geen video's dit jaar? :(

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fealar

  • 27 december 2018 12:20
  @Petsy Sinds vorig jaar al niet meer. Ging te veel tijd in zitten lieten ze weten. Wel erg jammer keek er altijd naar uit!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Petsy

  • 27 december 2018 21:33
  @fealar Ja, dat dacht ik ook al. Evengoed jammer :(

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Mutsaers78

  • 27 december 2018 13:18
  Leuk deze lijst! En Ancestors: The Humankind Odyssey heeft mijn interesse!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fordon_Greeman

  • 27 december 2018 13:36
  Grappig. Als je van bovenaan begint, krijg je 2 cartoony screenshots te zien, #97 en #92 en jawel precies wat ik verwachtte. Beide 2 Switch games. Ik wil hiermee de Switch niet afvallen, heb er zelf een, maar misschien ook tekenend voor wat er op de Switch allemaal uitkomt? En dan vooral wat er niet op uitkomt?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Buzzard

  • 27 december 2018 13:49
  Jullie video was altijd erg goed gedaan! Ik vind het erg jammer dat jullie geen video meer maken voor de top 100 !

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 27 december 2018 13:54
  Draugen
  Void Bastards
  Desperados 3
  Zijn de games waar ik naar uitkijk

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Gjh199

  • 27 december 2018 14:14
  Zucht.. Weer geen video.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 27 december 2018 19:29
  Nu al een interessant lijstje. Ik zelf zet ik Ancestors: The Humankind Odyssey en One Piece: World Seeker hoger in mijn persoonlijke lijst.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  shadowfirenl

  • 27 december 2018 19:44
  Echt balen dat er geen video's meer gemaakt worden… hier keek ik ieder jaar weer naar uit…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SkyScourge

  • 27 december 2018 21:34
  Ja hier ook… filmpjes lieten ook goed gameplay zien. Kan je van stilstaande plaatjes en een verhaaltje niet zeggen vaak.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mistic

  • 28 december 2018 11:49
  De filmpjes waren natuurlijk super. Maar snap dat dat teveel tijd kost.
  Wel had ik graag een trailer in plaats van een screenshots gezien van de games die een hebben. Maar zoals elk jaar, staan er nu alweer een paar games op mijn lijstje voor 2019 waar ik nog niet van gehoord had :D Thx gamer.nl
  !

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.