Overzicht
Turtle Beach Stealth 600

De grote Gamer.nl Gaming Headsets Round-Up (Update)

De beste gameheadsets in drie verschillende prijsklassen

Geschreven door Sascha Meijer op
Welkom bij de tweede editie van de grote Gamer.nl Gaming Headsets Round-Up. In dit overzicht beoordelen we niet alleen alle tot nu toe besproken headsets met een cijfer, maar verdelen we ze ook in verschillende prijsklassen en wijzen voor elke prijsklasse de beste vijf modellen aan.

Sinds de laatste Gaming Headset Round-Up zijn er een hoop nieuwe modellen voorbijgekomen. Nu het stof van de E3 weer een beetje is neergedaald, leek het ons dan ook een goed moment om te kijken wat nou precies de beste gameheadsets zijn om straks te genieten van Halo Infinite of The Outer Worlds 2. We hebben daarin niet alleen de nieuw geteste headsets meegenomen, ook de prijzen van de oude modellen hebben we opnieuw bekeken. Zo kan het zijn dat headsets die de vorige keer in de duurste categorie vielen, nu een prijscategorie lager eindigen. Deze headsets kunnen vervolgens een prijscategorie lager juist wel, of juist niet meer in de top 5 terechtkomen.

In de Round-Up vind je, net als vorige keer, een korte samenvatting over de headset: je kunt zien wat de verbindingsmogelijkheden zijn en waar de headset goed in is, of juist niet. Mocht je vervolgens meer willen lezen over een van de headsets, kun je uiteraard een van de uitgebreide reviews raadplegen. Heb je de vorige Round-Up bekeken, dan ben je inmiddels bekend met onze beoordelingscriteria. Maar voor nieuwkomers doorlopen we ze hieronder.

Beoordelingscriteria

Het grootste deel van de beoordelingscriteria spreekt hoogstwaarschijnlijk voor zich, maar om elke vorm van twijfel weg te nemen lichten we ze allemaal vluchtig even toe.

Comfort: Dit zegt iets over het draagcomfort van de headset. Is de bekleding van de schelpen zacht en gaat deze goed om met warmte? Hoe is de klemdruk? Kun je eenvoudig een aantal uur achter elkaar met deze headset op gamen? Allemaal vragen die worden gevangen binnen dit criterium.

Klankbalans: Dit criterium is wellicht wat abstracter. Het gaat hier om de algehele balans tussen de verschillende onderdelen van het frequentiespectrum. Een headset kan bijvoorbeeld veel bas laten horen, maar het is wel fijn als daar ook een acceptabele hoeveelheid definitie in de hogere frequentieregionen tegenover staat. Het gaat dan ook niet zozeer om hoe neutraal de headset klinkt, maar eerder om hoe goed de headset met zichzelf in balans is. Meer informatie hierover is te vinden in dit artikel waarin uiteen wordt gezet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een gameheadset.

Lokalisatie: Het is natuurlijk essentieel om te horen waar je in-game vijanden zich bevinden. Dat kan - zeker in snellere online shooters - een essentieel onderdeel van de gameplay zijn. Bij het lokaliseren van deze vijanden helpt het als de headset niet alleen een gebalanceerde frequentierespons heeft, het is ook erg belangrijk dat de stereo-ervaring van de headset goed op orde is. Sommige headsets klinken nou eenmaal wat smaller of troebeler als het aankomt op het lokaliseren van in-game gebeurtenissen.

Bouwkwaliteit: Hoe voelt de headset in gebruik? Is hij stevig en kan hij tegen een stootje? Zijn de kabels stevig en bekleed met stof, of dun en zijn de pluggen gammel?

Gebruiksgemak: Gebruiksgemak zegt niet alleen iets over de headset in praktische zin, ook de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de eventueel bijbehorende software worden binnen dit criterium beoordeeld. Hoe eenvoudig is het om de software te installeren? Is de software overzichtelijk? Is de kabel van de headset lang genoeg? Reageren de knoppen op de schelpen van de headset snel en goed?

Multi-inzetbaarheid: Natuurlijk is het belangrijk dat de headset goed presteert tijdens het gamen, maar is de headset ook aangenaam tijdens het luisteren van muziek of bij het kijken van een film?

Microfoonkwaliteit: Tot slot het meest overzichtelijke criterium; is jouw stemklank voor online medegamers helder en vol, of juist schel en dun?

Prijsklassen

Zoals gezegd delen we de headsets op in verschillende prijsklassen. Zo kun je nog eenvoudiger beoordelen wat de ideale headset voor jou is. We hebben gekozen voor drie prijsklassen en binnen deze prijsklassen de vijf beste gameheadsets aangewezen:

 • De beste gameheadsets onder de 100 euro
 • De beste gameheadsets tussen de 100 en de 175 euro
 • De beste gameheadsets duurder dan 175 euro

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Beste gameheadsets onder 100 euro
 3. Beste gameheadsets tussen 100 en 175 euro
 4. De beste gameheadsets duurder dan 175 euro

Dit artikel delen:

Lees meer

THEA500 Mini kan Amiga-games emuleren Konami, Mediatonic en meer bedrijven aanwezig op Gamescom
5

Reacties op: De grote Gamer.nl Gaming Headsets Round-Up (Update)

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  NightyNite

  • 10 augustus 2021 14:07
  Ik had o.a. op basis van een review hier de Corair Virtuoso (RGB Wireless) XT gekocht. Wat een fantastische headset is dat. Ik ben er ontzettend blij mee. Heerlijke vrijheid met draadloos. Ontzettend veel aansluitmogelijkheden en hoge geluidskwaliteit. De Mic is ook erg goed!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Yoji

  • 11 augustus 2021 02:09
  Ik zie bijna nergens xbox series X of S bijstaan. Klopt dat er weinig compatible daarmee is? Of….?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • mathieuderuyck

  • 17 augustus 2021 23:38
  Wat een onzin. De Logitech Pro X Wireless staat ook nergens vermeld. Steelseries is het dan ook niet waard om vermeld te worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TjeerdLindeboom

  • 19 augustus 2021 08:30
  @mathieuderuyck De Logitech Pro X Wireless is absoluut getest (op gamer.nl/artikelen/review/logitech-g-pro-x-wireless-headset-met-een-groot-bereik/), maar de score was niet hoog genoeg om meegenomen te worden in dit artikel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  CroniC

  • 22 augustus 2021 16:07
  @TjeerdLindeboom.
  Welke vind je beter uit de test komen? De Arctic 9 of de Pro. Dat is mij niet helemaal duidelijk uit dit artikel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.