Overzicht
gamereleases

De gamereleases van oktober 2020

Najaarsdrukte

Geschreven door Jacco Peek op
De najaarsdrukte is begonnen en oktober zit stampvol met grote gamereleases. Zo komt Fifa iets later dan gebruikelijk uit, verschijnt Watch Dogs Legion eindelijk en brengt EA een nieuwe Star Wars-game uit. Dit zijn de gamereleases van oktober!

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

1 oktober – PlayStation 4 en Xbox One

Een van de grootste platformiconen keert in oktober eindelijk terug. Na Spyro: Reignited Trilogy pakte Toys for Bob de kans om Crash Bandicoot 4 te maken met beide handen aan, en de ontwikkelaar lijkt met een waardig vervolg te komen. De nostalgiefactor is met een hubwereld en semi-tweedimensionale levels duidelijk aanwezig, al geeft de ondertitel - It’s About Time - weg dat Toys for Boy ook experimenteert met nieuwe elementen. Denk aan vier nieuwe maskers met bijbehorende krachten, meerdere speelbare personages en een moderne modus voor nieuwe spelers. Of Crash Bandicoot 4 zich met de klassiekers kan meten moet nog blijken, maar de eerste impressies zijn zeer goed.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Star Wars Squadrons

2 oktober – PlayStation 4, Xbox One en pc

EA’s volgende Star Wars-game is iets anders dan gebruikelijk: een ruimteshooter. In Star Wars Squadrons stappen spelers in schepen van zowel de New Republic als de Galactic Empire, die vlak na de gebeurtenissen in Return of the Jedi grootschalige gevechten voeten. Elk schip is samen te stellen met tal van onderdelen en neemt een vaste rol aan tijdens de filmische online Fleet Battles. Ook is er een campagne die beide kanten van de oorlog laat zien, met nieuwe en bekende planeten. Tot slot is Squadrons in virtual reality te spelen: wellicht de meest interessante feature van de game.

Star Wars Squadrons

Fifa 21

9 oktober – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

De nieuwe Fifa komt iets later dan gepland, maar nog steeds ruim op tijd voor het najaar. EA belooft de game vooral contextgevoeliger te maken, met spelers die bijvoorbeeld uit zichzelf een benodigd effect aan de pal geven bij passes en een manier om korter op de man te dribbelen. Ook is het mogelijk om in te grijpen tijdens wedstrijdsimulaties en krijgen spelers zelfs de mogelijkheid om teamgenoten te besturen. Het zijn de jaarlijkse subtiele aanpassingen die we van een nieuwe Fifa-game kunnen verwachten.

fifa 21

Age of Empires 3: Definitive Edition

15 oktober – pc

In aanloop naar het langverwachte Age of Empires 4 voorziet Microsoft elk deel van een Definitive Edition. Het laatste overgebleven deel is Age of Empires 3, dat vanaf 15 oktober ook in 4K speelbaar is. Verder krijgt de game nieuwe 3D-modellen, een geremasterde soundtrack, nieuwe geluidseffecten en cross-play tussen de Steam- en Windows Store-versies. Inhoudelijk krijgt de game twee nieuwe modi die draaien om historische gevechten en het leren van de meta. Als de voorgaande heruitgaven van Age of Empires een indicatie zijn, wordt Age of Empires 3 Definitive Edition een uitstekende remaster.

Age of Empires 3: Definitive Edition

Mario Kart Live: Home Circuit

16 oktober – Switch

De nieuwe Mario Kart is totaal iets anders dan je zou verwachten. Mario Kart Live: Home Circuit maakt namelijk gebruik van op afstand bestuurbare karts en augmented reality om heuse Mario Kart-races in de huiskamer na te bootsen. Spelers kunnen dan ook een eigen baan bouwen, die correspondeert met wat er in de game gebeurt. Raak je dus een object, dan komt het radiografische karretje tot stilstand. Het klinkt als een briljant idee voor kinderen, en hopelijk ook voor de gemiddelde Mario Kart-liefhebber.

mario kart live

Watch Dogs Legion

29 oktober – PlayStation 4, Xbox One, Stadia en pc

De ontwikkeling van Watch Dogs Legion schijnt een flinke kluif te zijn geweest. Gezien de ambitie van Ubisofts derde hacker-actiegame is dat ook geen verrassing; in Legion is letterlijk elke npc in het dystopische Londen speelbaar. De bakker op de hoek, die onschuldige oma en een techneut die in z’n vrije tijd aan drones sleutelt: iedereen is een potentiële rekruut voor hackergroep Dedsec. Hoewel de basisgameplay nog steeds bestaat uit alles wat los en vast zit hacken, platformen en sporadisch schieten, moeten de uiteenlopende achtergrondverhalen en vaardigheden van personages een nieuw soort openwereldervaring bieden. We zijn benieuwd.

watch dogs legion

World of Warcraft: Shadowlands

27 oktober – pc

Blizzard gaat gestaag door met de ondersteuning van ’s werelds bekendste mmo. Shadowlands biedt spelers een gloednieuwe regio, die tevens fungeert als de onderwereld in de Warcraft-wereld. Daar vinden spelers de hubstad Oribos, met daaromheen vijf nieuwe zones. De uitbreiding biedt vier raids, en nog eens vier voor spelers van het maximale level, en een nieuwe raid. Ook gooit Blizzard het levelsysteem om door spelers van level 120 terug te schroeven naar 50, met level 60 als het nieuwe maximum. Nieuwe spelers krijgen verder de gamemechanieken rustig uitgelegd op het begineiland Exile’s Reach, wel zo fijn voor een game met zo’n rijke geschiedenis als World of Warcraft.

World of Warcraft: Shadowlands

The Dark Pictures: Little Hope

30 oktober – PlayStation 4, Xbox One en pc

In plaats van een direct vervolg op horrorgame Until Dawn sloeg Supermassive Games een andere weg in met de Dark Pictures Anthology. In totaal verschijnen er acht korte losstaande games, waarvan Little Hope het tweede deel betreft. Ditmaal stranden vier studenten in het verlaten dorpje Little Hope, waar een mysterieus gas ze visioenen uit het verleden laat ervaren. Net als in voorganger Man of Medan maken spelers invloedrijke keuzes en is de game speelbaar in online co-op.

The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Pikmin 3 Deluxe

30 oktober - Switch

Terwijl we wachten op Pikmin 4 brengt Nintendo het derde deel opnieuw uit onder de Deluxe-noemer. Dat betekent dat het schattige puzzelavontuur is uitgebreid met onder andere een coöperatieve modus, een pro- en epiloog en algemene verbeteringen als een beter richtsysteem en verschillende moeilijkheidsgraden. Pikmin door goede banen leiden en puzzels oplossen moet daardoor nog aangenamer worden, al was het origineel op de Wii U al overtuigend genoeg.

gamereleases

Overige releases

Ook verschijnen in oktober: Super Mario 35 (Switch, 1 oktober), Ys Origin (1 oktober, Switch), Drake Hollow (1 oktober, pc), Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix (PS4, Xbox One en Switch, 6 oktober), Ride 4 (PS4, Xbox One en pc, 8 oktober), The Watchmaker (PS4, Xbox One, Switch en pc, 8 oktober), The Survivalists (PS4, Xbox One, Switch en pc), G.I. Joe: Operation Blackout (PS4, Xbox One, Switch en pc), Second Extinction (pc, 13 oktober), Cloudpunk (PS4, Xbox One en Switch, 15 oktober), Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice (pc, 15 oktober), NHL 21 (PS4 en Xbox One, 16 oktober), Amnesia: Rebirth (PS4 en pc, 20 oktober), Transformers: Battlegrounds (PS4, Xbox One, Switch en pc, 23 oktober), Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues (PS4, Xbox One en Switch) en Ghostrunner (PS4, Xbox One, Switch en pc 27 oktober).

Vorige gamereleases gemist? Kijk eerdere overzichten:

Dit artikel delen:

Lees meer

Crash Bandicoot 4: It’s About Time is de beste Crash-game ooit Demon's Souls-remake laat spelers kiezen tussen 4K en snelle framerate
0

Reacties op: De gamereleases van oktober 2020

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.