Overzicht
battlefield 2042battlefield 2042

De gamereleases van november

Blockbusterseizoen in volle gang

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Net als in oktober verschijnt er ook in november een flink aantal grote games. Zo gaan EA en Activision ouderwets met elkaar de strijd om het predicaat grootste shooter van het jaar, verschijnt Forza Horizon 5 en wordt Final Fantasy 14 uitgebreid met Endwalker. Verder krijgen de GTA Trilogy en Pokémon Diamond en Pearl beiden een remaster. Dit zijn de gamereleases van november!

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP, hiermee spaar je coins, unlock je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer!

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl

Call of Duty: Vanguard

5 november - PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Call of Duty keert dit jaar weer terug naar de Tweede Wereldoorlog. Om de enigszins uitgekauwde setting boeiender te maken, poogt Sledgehammer Games zowel alle fronten van de oorlog in beeld te brengen als de eerste generatie speciale eenheden te verkennen. Op het gebied van gameplay moet Vanguard vooral aanvoelen als Modern Warfare, maar dan met een aantal subtiele gameplayverfijningen en destructieve levels in de multiplayermodus. Een Zombies-modus van Treyarch Games en een nieuwe Warzone-map zorgen dit najaar voor een hoop Call of Duty-content. Of de game daadwerkelijk weer eens indruk weet te maken, blijft echter nog even de vraag.

Animal Crossing: New Horizons - Happy Home Paradise

5 november – Nintendo Switch

Zo’n anderhalf jaar na release komt er een betaalde uitbreiding voor Animal Crossing: New Horizons uit: Happy Home Paradise. Daarin passen spelers hun ontwerpvaardigheden niet alleen toe op hun eigen eiland, maar ook op een complete archipel waar vrolijke beesten hun vakantie besteden. De gameplay bestaat dan ook uit het naar wens ontwerpen van een eiland, waarbij nu ook muren en belichting kunnen worden aangepast. Met de verdiende ‘poki’ kunnen spelers weer het centrale vakantie-eiland uitbreiden met zaken als een school of een bibliotheek, én vrijgespeelde voorwerpen meenemen naar huis. Het lijkt er dus op dat Animal Crossing: New Horizons opeens weer honderden uren aan nieuwe content biedt.

Forza Horizon 5

9 november – Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Het is telkens weer afwachten hoe Playground Games zichzelf nog kan overtreffen. Forza Horizon 5 lijkt in ieder geval de meest uitgebreide game in de racefranchise te worden, met als setting het gevarieerde Mexico. Verbeteringen als lokaal weer, nieuwe geluidseffecten, elf verschillende biomen en talloze (online) modi en minigames moeten spelers weer urenlang bezighouden op het virtuele autofestival. Daarbij is het zelfs mogelijk om de map aan te passen en evenementen totaal naar je hand te zetten via Event Lab. Hopelijk zijn de nieuwe setting en de sloot aan subtiele toevoegingen voldoende reden om weer op roadtrip te gaan. 

Forza Horizon 5

Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition 

11 november – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc

Ondanks hardnekkige geruchten wist de onthulling van GTA: The Trilogy – Definitive Edition toch indruk te maken. Rockstar pakt niet alleen het uiterlijk van de game aan door personages van een cartooneske 3D-look te voorzien en het lichtsysteem op de schop te gooien, maar verbetert ook fundamentele gameplayelementen. De belangrijkste verbetering zit hem in het schieten, dat ongeveer net zoals in GTA 5 moet aanvoelen. Verder bieden de remasters vooral videogamegeschiedenis in een nieuw jasje – Grand Theft Auto 3, Vice City en San Andreas zijn nu eenmaal verouderde openwereldgames, al zal het geen straf zijn om ernaar terug te keren.

Op 19 november verschijnen overigens enkel de digitale versies van de games. De fysieke versies komen op 7 december beschikbaar.

 • Bekijk Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition voor PlayStation 5 op Game Mania
 • Bekijk Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition voor PlayStation 4 op Game Mania
 • Bekijk Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition voor Xbox Series X en S op Game Mania
 • Bekijk Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition voor Xbox One op Game Mania
 • Bekijk Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition voor Nintendo Switch op Game Mania

gta the trilogy

Shin Megami Tensei 5

12 november – Nintendo Switch

Hoewel spin-off-reeks Persona het wereldwijd veel beter doet, blijft Atlus nieuwe delen uitbrengen in de Shin Megami Tensei-reeks. Het vijfde deel belooft de meest grootschalige game uit de franchise te worden, waarin spelers als Nahobino zich begeven in een alternatief Tokio, waar engelen vechten tegen demonen. Het kenmerkende beurtelingse vechtsysteem keert terug, waarbij spelers monsters kunnen onderzoeken, ze scannen op zwaktes en ze zelfs kunnen overtuigen om zich aan te sluiten bij het team. Daarbij lijkt Shin Megami Tensei slechts subtiele wijzigingen door te voeren ten opzichte van voorgaande delen, maar dat betekent niet dat de game niet in de smaak gaat vallen bij jrpg-fans.

Shin Megami Tensei 5

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl

19 november – Nintendo Switch

Na jarenlang aandringen van fans besloot Game Freak de remakes van Pokémon Diamond en Pearl uit handen te geven. Het relatief onbekende ILCA lijkt vooralsnog dichtbij de originele DS-games te blijven, met een traditioneel isometrisch perspectief en een bijna regelrechte kopie van de spelwereld. Wel zijn aspecten als het vechtsysteem gemoderniseerd en bevindt zich een flink gangenstelsel onder de Sinnoh-regio met pokémon die voorheen niet te vangen waren. We wachten wel nog op de antwoorden op enkele belangrijke vragen. Wordt de National Dex bijvoorbeeld ondersteund en kunnen we content uit de verbeterde Platinum-versie verwachten?

Pokemon

Battlefield 2042

19 november - PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Electronic Arts en Dice stelden Battlefield 2042 op het laatste moment uit naar november. Op basis van de bèta is dat wellicht een goede zaak, want de game kon nog wel wat extra tijd gebruiken. Anderzijds is er genoeg om enthousiast van te worden: de zeven aanwezige maps zijn gigantisch, het klassensysteem is flexibeler dan ooit en de nieuwe versie van Levolution moet voor dynamischere veldslagen zorgen. Ook de moderne setting en de aanvullende Hazard Zone- en Battlefield Portal-modi doen liefhebbers voorzichtig hopen op een game van Battlefield 4-kaliber. 

battlefield 2042battlefield 2042

Final Fantasy 14: Endwalker

23 november – PlayStation 5, PlayStation 4 en pc

Met ruim 23 miljoen spelers is Final Fantasy 14 het meest succesvolle deel uit de franchise. Veel spelers steken dan ook niet onder stoelen of banken dat ze World of Warcraft hebben verlaten om Square Enix’ mmo, inclusief de uitbreidingen, te ontdekken. Endwalker, de vierde uitbreiding, belooft de huidige verhaallijn op spectaculaire wijze af te sluiten. Door bondgenoten te rekruteren in nieuwe gebieden als de stad Radz-at-Han en de nieuwe spelershub Old Sharlayan, proberen spelers weerstand te bieden tegen de ondergang die dreigt. Zoals gewoonlijk krijgt de game ook een sloot aan nieuwe content, zoals de Sage- en Reaper-klassen, nieuwe raids en een level cap van 90.

Final Fantasy 14: Endwalker

Overige releases

World War Z (2 november, Switch)

The Binding of Isaac: Repetance (4 november, Series X, Xbox One)

Just Dance 2022 (4 november – PS5, PS4, Series X, Xbox One, Switch)

Football Manager 2022 (9 november, Series X, Xbox One, pc)

The Elder Scrolls 5: Skyrim Anniversary Edition (PS5, PS4, Series X, Xbox One, pc)

Star Wars: Knights of the Old Republic (11 november, Switch)

Jurassic World: Evolution 2 (PS5, PS4, Series X, Xbox One, pc)

Sherlock Holmes: Chapter One (16 november, PS5, PS4, Series X, Xbox One, pc)

Star Wars Racer + Commando (16 november, Switch)

The Wild at Heart (16 november, PS4 en Switch)

Star Wars Jedi Knight Collection (16 november, Switch)

The Smurfs: Mission Vileaf (16 november, PS4, Xbox One, Switch, pc)

Icarus (20 november, pc)

Farming Simulator 22 (22 november, PS5, PS4, Series X, Xbox One, pc)

Asterix & Obelix: Slap Them All (25 november, PS4, Xbox One, pc)

Evil Genius 2: World Domination (30 november, PS5, PS4, Series X, Xbox One)

MXGP 2021 (30 november, PS5, PS4, Series X, Xbox One, pc)

Oddworld Soulstorm: Enhanced Edition (november, PS5, PS4, Series X, Xbox One, pc)

Dit artikel delen:

Lees meer

It Takes Two in november naar Xbox Game Pass Nvidia-lekker voorspelt drie nieuwe gpu's in komend kwartaal
2

Reacties op: De gamereleases van november

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • demieg81

  • 1 november 2021 18:30
  Erg benieuwd of Forza weer zo goed wordt als het vorige deel!

  ps. de Smurfen was op PC al uit op 26 oktober =D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 6 november 2021 00:53
  Grand Theft Auto The Trilogy Definitive Edition fysiek komt pas in December uit, toch ga ik San Andreas binnen halen via de Gamepass.

  Aankopen zijn

  Call of Duty Vanguard
  Forza Horizon 5
  Grand Theft Auto The Trilogy Definitive Edition fysiek volgende maand
  The Elder Scrolls Skyrim Anniversary Edition Ik haal alleen de upgrade
  The Smurfs Mission Vileaf budgetbak
  Oddworld Soulstorm Enhanced Edition Heel Misschien

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.