Overzicht
releases

De gamereleases van november 2018

2018 is nog niet voorbij!

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
We zitten alweer in de elfde maand van dit jaar en dat betekent dat we nog meer vette gamereleases krijgen. Met het koude weer en het ingaan van de wintertijd wordt men al snel aangemoedigd om lekker thuis te blijven en games te spelen. En met de titels van deze maand geldt dat alleen als extra motivatie. Wij hebben in ieder geval de gamereleases van deze maand weer even netjes op een rij gezet. Laat november maar komen!

2 november

Diablo 3: Eternal Collection - Nintendo Switch

De game is inmiddels zes jaar oud en na vele ports verschijnt de ultieme versie van Diablo 3 voor de Nintendo Switch. Voluit Diablo 3: Eternal Collection is een overzetting van de PlayStation 4- en Xbox One-versies, wat inhoudt dat ook de Reaper of Souls-dlc bij de game is inbegrepen. De game bevat uren aan content en lijkt ideaal voor op het kleine scherm vanwege de mogelijkheid om het in kleine sessies te spelen.

Niet dat er een tekort is aan content in de game, want na alle updates en uitbreidingen kun je tientallen tot honderden uren kwijt in de dungeon crawler. Beginners kunnen starten met het verhaal, maar Diablo 3-veteranen kunnen ook direct aan de slag met de Adventure-modus. Deze laatste modus geeft je een aantal Rifts met willekeurig gegenereerde dungeons waar spelers kunnen grinden voor loot en talloze vaardigheden kunnen uitproberen. Diablo 3: Eternal Collection is een hele fijne manier om Blizzards rpg te spelen, en wellicht essentieel als je de game nog niet hebt gespeeld.

Diablo 3

9 november

Tetris Effect - PlayStation 4

Tetris Effect bevat gelukkig de klassieke Tetris-gameplay waar de hele wereld van houdt, maar biedt vooral een audiovisueel spektakel voor puzzelaars. Dat is ook niet zo gek, want de studio verantwoordelijk voor Tetris Effect is Enhance Games van Tetsuya Mizuguchi, die bekendstaat om zijn werk aan klassieker Lumines en de stijlvolle shooters Rez en Child of Eden.

De exclusieve PS4-game kan met PlayStation VR gespeeld worden en bevat traditionele modi als Marathon, Ultra en Sprint en nieuwe speelwijzes die op een later moment worden onthuld. Nieuw is de Zone-mechaniek waarbij spelers de tijd kunnen stoppen om uit een moeilijke situatie te kunnen ontsnappen of extra punten te scoren. Het puzzelen vindt plaats in meer dan dertig unieke levels om een "wonderbaarlijke en emotionele reis door het universum" af te kunnen leveren. We zijn heel benieuwd.

Tetris Effect

13 november

Spyro Reignited Trilogy - PlayStation 4 en Xbox One

Ontwikkelaar Toys For Bob is met niets dan respect begonnen aan de remakes van Spyro, en het lijkt erop dat de Reignited Trilogy rechtdoet aan de originele games. De eerste drie titels zijn vanaf de grond af aan opgebouwd en zijn speelbaar in schitterend 4K en HDR. Ook stemacteur Tom Kenny, die zijn stem verleende aan de draak in het tweede en derde deel, keert terug. Omdat de games rechtstreeks zijn nagemaakt op basis van Naughty Dogs originele games, biedt het pakket feitelijk geen nieuwe levels en features. Hopelijk zijn ze dus vandaag de dag net zo goed speelbaar als we het ons herinneren.

Spyro

14 november

Fallout 76 - pc, Xbox One en PlayStation 4

Bethesda probeert iets nieuws met Fallout 76. In plaats van een bekende singleplayer-ervaring af te leveren aan fans van de serie, ligt de focus dit keer op een online multiplayer-ervaring. Spelers kunnen elkaar tegenkomen in de gamewereld en kiezen om samen verder op avontuur te gaan of met elkaar op de vuist te gaan. Hoewel niet iedereen op dezelfde servers speelt, wordt de progressie wel altijd meegenomen. De game speelt zich af in West-Virginia in een wereld die is verdeeld over zes regio’s en maar liefst vier keer zo groot is als Fallout 4.

Todd Howard van Bethesda heeft aangegeven dat de main quest van de verhaallijn draait om de mysterieuze verdwijning van de opzichter van Vault 76. Er worden geheime instructies achtergelaten voor de speler, die een transmissie ontvangt van de opzichter zodra de Vault verlaten wordt. Met de gegeven transmissie en geheime instructies wordt de basis gelegd voor de campagne. Deze verhaallijn eindigt met toegang tot atoombommen, die op bepaalde locaties worden afgevuurd waardoor meer waardevolle loot, maar ook moeilijke vijanden verschijnen.

Fallout 76

16 november

Pokémon Let's Go Pikachu! en Eevee! - Nintendo Switch

In Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee keren spelers terug naar een prachtige Kanto-regio om de eerste 150 pokémon te vangen. De games zijn een samensmelting van Pokémon Go en de traditionele rpg’s, waardoor ze zich meer richten op mainstream-Pokéfanaten. Gevechten met wilde pokémon maken plaats voor het fysiek gooien van pokéballs met de Joy-Con en de beestjes zijn nu zichtbaar in het gras. Ontwikkelaar Game Freak belooft daarnaast genoeg content te bieden voor ervaren spelers door online gevechten mogelijk te maken en in de vorm van Master Trainers pittige end-game content te leveren.

Hoewel Let’s Go Pikachu en Eevee in veel opzichten een remake zijn van Pokémon Yellow, voegt Game Freak een aantal nieuwe features aan de game toe. Zo kunnen spelers pokémon en spullen sturen van Pokémon Go naar Let’s Go, zijn Mega Evolutions en Alolan-vormen terug en kunnen spelers op verschillende manieren hun pokémon aankleden. Let’s Go Eevee en Pikachu hebben mogelijk grote implicaties voor de toekomst van de Pokémon-franchise, dus we houden de games scherp in de gaten.

Pokemon lets go!

20 november

Hitman 2 - pc, Xbox One en PlayStation 4

In mei vorig jaar maakte Square Enix bekend Hitman-ontwikkelaar IO Interactive in de verkoop te zetten. Een maand later kondigde de Zweedse studio aan te zijn overgenomen door Warner Bros., die gelukkig ook de intellectuele rechten van Hitman overnam. In plaats van een episodische release zoals bij de vorige titel, is gekozen voor een meer traditionele aanpak voor Hitman 2 met zes levels bij lancering. Hiernaast wordt dlc uitgebracht, waaronder het Legacy-pakket met elke locatie uit de eerste Hitman-game. Deze dlc is gratis voor iedereen die het vorige deel in hun bezit heeft.

Zoals gebruikelijk voor de Hitman-reeks zal dit vervolg meerdere sandbox-achtige levels bevatten waarin spelers op verschillende manieren hun doelwit kunnen omleggen. Tot nu toe zijn twee levels gedemonstreerd: de eerste vindt plaats in Miami tijdens een race-evenement, terwijl de tweede in Colombia afspeelt. Andere nieuwe locaties betreffen India, Nieuw-Zeeland, Vermont in de Verenigde Staten en het mysterieuze Isle of Sgàil. Naast een coöperatieve Sniper-modus bevat de game de een-tegen-een Ghost-modus waarin spelers gelijktijdig missies uitvoeren om elkaar te verslaan.

Hitman 2

Battlefield 5 - pc, Xbox One en PlayStation 4

Met Battlefield 5 gaat ontwikkelaar Dice terug naar de Tweede Wereldoorlog. Net als in Battlefield 1 bestaat de singleplayer-campagne uit verschillende War Stories die verhalen vanaf verschillende locaties in de wereld vertellen. Onder andere Noorwegen, het Franse platteland, de woestijn van Noord-Afrika en zelfs Rotterdam vormen het strijdtoneel in Battlefield V.

De nieuwe Grand Operations-modus biedt een strijd verdeeld over vier fases, die ‘dagen’ worden genoemd, met ieder eigen regels en map-ontwerpen. Dice wil vooral meer aandacht besteden aan realistische animaties in dit deel. Zo botsen soldaten nu tegen muurtjes als ze aan komen rennen, kunnen ze zichzelf snel op de grond werpen en glijden ze weg bij het stappen op een een stapeltje stenen. Een battle royale-modus volgt in maart 2019, waarvan alles behalve de naam (Firestorm) nog geheim is.

Battlefield 5

27 november

Darksiders 3 - pc, Xbox One en PlayStation 4

Het is een klein wonder dat Darksiders 3 deze maand verschijnt. Na het faillissement van THQ werd de serie in de ijskast gezet, totdat THQ Nordic de game een aantal jaar geleden oppikte en ontwikkelaar Gunfire games aan het werk zette. Na War en Death is het de beurt aan Fury om het op te nemen tegen de zeven dodelijke zonden in haar eigen game. Iedere zonde is heerser van een regio in de wereld, en het is aan de speler om te kiezen welk monster het eerste het loodje legt.

Net als Wars zwaard en Deaths zeisen is Fury’s zweep het sleutelvoorwerp van de game. Ze maakt met gemak brute combo’s, maar kan het object ook gebruiken om hogerop te komen of om te slingeren over afgronden. In die zin lijkt Darksiders erg op de vorige delen, want puzzelen en platformen zijn nog steeds vaste pilaren van de gameplay. Het enige kritiekpunt wat we tot nu toe hebben is dat Darksiders 3 het technisch niet haalt bij vergelijkbare titels als God of War en wellicht te weinig nieuws biedt. Hopelijk denken we hier 27 november anders over.

Darksiders 3

28 november

Artifact - pc, iOS en Android

Het is lang geleden sinds Valve een eigen game uitbracht, en Artifact is niet exact waar fans op hadden gehoopt. Toch is de kaartgame gebaseerd op Dota 2 geen titel om direct af te schrijven, want de mechanieken maken het een ogenschijnlijk unieke titel. Net als Dota 2 is het speelveld verdeeld in drie lanen, die ieder hun eigen rol spelen. Zo is de ene laan bedoeld om je tegenstander aan te vallen, terwijl de andere zijn bedoeld om je tegenstander te verdragen en jezelf te boosten. Het doel is om uiteindelijk de drie torens óf het Acient-wezen van de ander te verslaan.

Voor Dota 2-spelers is Artifact een feest van herkenning. Verschillende Heroes uit de game zijn in kaartvorm terug te vinden en bepalen welke spreuken een speler kan doen. De kunst is om niet alleen in te schatten welke van de vijf Heroes een tegenstander op het veld plaatst, maar ook de positie. Dit soort regels helpen de game te onderscheiden van andere kaartgames, en wellicht wordt Valves nieuwe project wederom een hit.

Artifact

November

Red Dead Online - Xbox One en PlayStation 4

We weten er nog vrij weinig over, maar ergens in november verschijnt Red Dead Online. Rockstar ziet de onlinecomponent van Red Dead Redemption 2 als een losstaande game en is van plan deze onafhankelijk te updaten. Red Dead Online legt net als GTA Online de focus op een mix van verhalende en coöperatieve gameplay met verschillende modi. Vermoedelijk kunnen spelers in bendes over de prairie trekken en het opnemen tegen anderen. Afgaande op de updates voor GTA Online brengt Rockstar in de toekomst exclusieve content uit voor de game, waar momenteel nog aan wordt gewerkt.

Red Dead Redemption 2

Ook deze maand: The Quiet Man (PS4, pc) - 1 november, Football Manager 2019 (Android, pc) - 2 november, Moonlighter (Switch) - 5 november, Déraciné (PS4) - 6 november, The Forest (PS4) - 6 november, Grip (Switch, PS4) - 6 november, Overkill’s The Walking Dead (Pc) - 8 november, Egress (pc) - 8 november, 11-11: Memories Retold (PS4, pc) - 9 november, Wordhunters (PS4) - 14 november, Trailblazers (Switch) - 15 november, Civilization 6 (Switch) - 16 november), Farming Simulator 19 (Xbox One, pc) - 20 november, Warframe (Switch) - 20 november, Ride 3 (Xbox One, PS4) - 30 november

Dit artikel delen:

Lees meer

Overal games spelen op de Microsoft Surface Go met de Xbox One-controller Eerste gratis dlc beschikbaar voor Assassin's Creed Odyssey
4

Reacties op: De gamereleases van november 2018

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 1 november 2018 14:23
  Fallout en Battlefield zijn wel verplichte kost voor mij. Eerst Fallout, kijken of ik me er langer zoet mee kan houden dan 4. Qua wereld gaat het denk ik meer richting deel 3, wat wel positief is.

  Wat vooral tegenviel in 4 is her armor systeem. Ik heb liever het oude. Perk systeem mag ook weer terug. En het basebuilden mogen ze van mij ook houden.

  Dan liever zoals in Skyrim, met wat mogelijkheden om zelf een kamp te bouwen, waar je zelf wilt. Maar dat mag wel een stuk beter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  D4rKy28

  • 1 november 2018 17:40
  Alleen DarkSiders 3 krijgt mijn geld, de rest is meer van been there done that etc etc.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Teknootje

  • 1 november 2018 18:51
  Darksiders 3 zeker. Misschien Hitman 2 nog als de reviews positief zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DevTrunks

  • 2 november 2018 15:47
  Pokemon, Diablo, Smash Bros.

  Mijn Switch mag hard aan 't werk zo te zien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.