Overzicht
releases

De gamereleases van mei 2020

Ports en kleine titels

Geschreven door Jacco Peek op
Dat de coronacrisis invloed heeft op de game-industrie bewijst de magere releaselijst van mei. Normaliter heeft mei nog wel een grote klapper in petto, maar deze maand moeten we het doen met kleinere titels als Minecraft Dungeons en Switch-remasters als Xenoblade Chronicles: Definitive Edition. Dit zijn de gamereleases van mei 2020.

Maneater

22 mei – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Tripwire Interactive en Blindside Interactive noemen Maneater een ShaRkPG. In deze openwereldgame beginnen spelers namelijk als babyhaai om die volledig uit te laten groeien tot een volwassen koelbloedige killer. Belangrijk is dus om andere beesten te blijven eten, de juiste verhouding voedingsstoffen binnen te krijgen en nieuwe vaardigheden te leren, zoals dat een echte rpg betaamt. Daarnaast is Maneater een game waarin je lekker kunt rondklooien. Je kunt mensen mee onderwater slepen, boven water springen en ze meters door de lucht meppen met je staart.

Maneater

The Wonderful 101 Remastered

22 mei – PlayStation 4, Switch en pc

Platinum Games komt in mei met een langverwachte port: The Wonderful 101. Het is de eerste titel die het bedrijf zelf uitgeeft, en dankzij een succesvolle Kickstarter-campagne komt de game naar een hoop platformen naast de Switch. Zoals de titel suggereert besturen spelers in de game niet één superheld, maar honderd andere helden die bepaalde formaties aan kunnen nemen door patronen op het scherm te tekenen. Dat resulteert in een anime-achtige chaos, die de game volledig omarmt met opzettelijk slechte lip sync, lachwekkende schurknamen en zoveel effecten op het scherm dat je geen idee hebt wat er gaande is.

Saints Row: The Third Remastered

22 mei – PlayStation 4, Xbox One en pc

Ooit was Saints Row een Grand Theft Auto-kloon, maar dat veranderde volledig met Saints Row: The Third. Die game zette in op pure fun met zoveel mogelijk gekkigheid, zoals de bekende paarse dildo, bizarre vijanden als ninja-bewakers en missies waarbij je van een paarhonderd meter hoogte in een vijandelijk zwembad duikt en alle gangleden opblaast met een raketwerper. Deze speeltuin keert terug voor de huidige consoles en pc, met verbeterde graphics en alle uitgebrachte dlc. Het is de vraag of de game niet is achterhaald in het sinds 2011 sterk veranderde gamelandschap.

Saints Row: The Third Remastered

Minecraft Dungeons

26 mei – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Na tweemaal uitgesteld te zijn verschijnt Mojangs dungeon crawler eindelijk in de digitale winkels. Minecraft Dungeons is zoals je zou vermoeden een laagdrempelige game in het genre, maar kent wel de juiste eigenschappen om wellicht ook de meer bedreven speler te interesseren. Denk aan opvallend mooie visuele effecten en muziek, vloeiende gevechten, semi-willekeurige werelden en een moeilijkheidsbalk die zelfs coöperatieve sessies vrij pittig kunnen maken. Het is de vraag of het spel in de endgame staande blijft, maar vooralsnog wekt Dungeons een goede indruk.

Minecraft Dungeons

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

29 mei – Switch

Xenoblad Chronicles is een van de meest geprezen jrpg’s van de afgelopen jaren. De game verscheen eerst voor de Wii in 2010, kreeg toen een knappe 3DS-port en verschijnt nu op de Switch. De trailers van de Definitive Edition onthullen al enkele fijne veranderingen, zoals een flinke grafische upgrade, overzichtelijkere menu’s en opnieuw opgenomen muziek. Voor degenen die het origineel hebben gespeeld is er daarnaast een nieuwe epiloog met Shulk en Melia, Future Connected, aanwezig. Deze versie lijkt een uitstekend moment om dit spel voor het eerst op te pakken.

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Xcom 2 Collection

29 mei – Switch

In mei brengt 2K hun grootste nog ontbrekende franchises naar de Switch: Bioshock: The Collection en Borderlands: The Legendary Collection. De interessantste is echter Xcom 2 Collection, aangezien de strategiegame uitermate geschikt is voor de Switch. Vier jaar geleden kreeg ontwikkelaar Firaxis games veel lof vanwege de bloedstollend spannende keuzes die spelers maken en de behoorlijk gevarieerde campagne van de game. De uitbreiding, War of the Chosen, voegde hier een aantal slimme spelmechanieken en verse helden aan toe. Dat volledige pakket, inclusief vier kleinere dlc’s, komt naar de Switch, dus het is een prachtig moment om Xcom 2 op te pakken.

Xcom 2

Dat waren de belangrijkste gamereleases van mei 2020. Ook verschijnen: John Wick Hex (5 mei, PS4, Xbox One en Switch), Void Bastards (7 mei, PS4), Star Wars Episode 1: Racer (PS4 en Switch), Those Who Remain (15 mei, PS4, Xbox One en pc), Dungeon of the Endless (15 mei, PS4 en Switch), The Elder Scrolls Online: Greymoor (18 mei, pc), Sword Art Online: Alicization Lycoris (22 mei - PS4, Xbox One en pc), Ninjala (27 mei, Switch), Shantae and the Seven Sins (28 mei, PS4, Xbox One, Switch, pc en iOS), Borderlands Legendary Collection (29 mei, Switch) en Bioshock: The Collection (29 mei, Switch).

Dit artikel delen:

Lees meer

Sommige schilderijen in Animal Crossing: New Horizons zijn bezeten PlayStation 5-onthulling is 'over een paar weken'
1

Reacties op: De gamereleases van mei 2020

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • rohirrimdwarf

    • 2 mei 2020 12:35
    Niets om naar uit te kijken in Mei dus. Is niet zo erg.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.