Overzicht
Kirby

De gamereleases van maart

Met Gran Turismo 7 en Tiny Tina’s Wonderlands

Geschreven door Niels Arts op
Na een goedgevulde februari lijkt maart ook niet teleur te stellen wat betreft sterke gamereleases. GhostWire: Tokyo, Triangle Strategy, Gran Turismo 7 en Tiny Tina’s Wonderlands zijn slechts een paar van de veelbelovende games die op de planning staan. Dit zijn de gamereleases van maart 2022!

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP, hiermee spaar je coins, unlock je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer!

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl

Gran Turismo 7

4 maart – PlayStation 5 en PlayStation 4

Hoewel Gran Turismo Sport in 2017 verscheen en zeker niet als klein tussendoortje diende voor racefans, is het alweer negen jaar geleden sinds Gran Turismo 6 als laatste game in de hoofdreeks verscheen. Nu het zevende deel eindelijk uitkomt zijn de verwachtingen groot. Vooral op PlayStation 5 lijkt de game zowel grafisch als op gameplaygebied niet teleur te gaan stellen. Ondanks dat Gran Turismo 7 naast een multiplayermodus ook een singleplayercampagne biedt, vereist de racegame wel een constante internetconnectie om gespeeld te worden.

Bestel de game op Game Mania

Gran Turismo Sophy

Triangle Strategy

4 maart – Nintendo Switch

Triangle Strategy is een tactische rpg van Square Enix. Misschien wel meer dan andere games in het genre, richt Triangle Strategy op het vertellen van een episch verhaal over een politiek conflict tussen drie naties. Hoewel de diepgaande gevechten zeker aanwezig zijn, staat het verhaal dus centraal. De speler ervaart vanuit het oogpunt van Serenoa, het hoofdpersonage die net de heer van zijn huis is geworden, hoe de drie naties om schaarse bronnen aan zout en ijzer strijden. De gameplay is turn-based en vereist dat de speler bekend is met de personages, zodat ze in de juiste situaties ingezet kunnen worden. Triangle Strategy werkt met hoofdstukken, waarvan de eerste drie nu speelbaar zijn in een gratis demo. Geboekte progressie kan meegenomen worden naar de uiteindelijke game.

Bestel de game op Game Mania

Triangle Strategy

Grand Theft Auto 5

15 maart – PlayStation 5 en Xbox Series X en S

Het is moeilijk te geloven maar toch waar: negen jaar na de release van Grand Theft Auto 5 op PlayStation 3 en Xbox 360 staat de game deze maand opnieuw in de releaselijst. Ditmaal wordt een van de meest verkochte games ooit uitgebracht voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S, om met een nieuw likje verf ook een nieuwe generatie gamers aan te spreken. De current gen-versie belooft vooral grafisch stappen te zetten, maar laat spelers bijvoorbeeld ook sneller van personage switchen dankzij de snelle SSD's in de nieuwe consoles.

Bestel de game op Game Mania

GTA

Tunic

16 maart – Xbox One en pc

Het is lastig om Tunic niet schattig te vinden. Niet alleen door het hoofdpersonage in de vorm van een vosje waar spelers ongetwijfeld meteen verliefd op worden, maar ook door de kleurrijke omgevingen en leuke vijanden waar het vosje het tegenop moet nemen. De vergelijking met tweedimensionale Zelda-games is snel gemaakt dankzij de focus op verkenning, vechten, verzamelen en ontdekken. Onder het genot van de rustgevende soundtrack lijkt Tunic een zeer fijne game te worden.

Tunic

Mario Kart 8 Deluxe Booster Course Pass DLC - Wave 1

18 maart – Nintendo Switch

De aankondiging van Mario Kart 8 Deluxe-uitbreiding kwam voor velen als een verrassing, aangezien de Deluxe-versie van de Wii U-game inmiddels alweer bijna vijf jaar oud is en nog geen eerdere dlc had ontvangen. Nintendo kondigde tijdens een recente Nintendo Direct aan dat de zeer succesvolle game toch wel wordt uitgebreid, in de vorm van zes pakketten, elk bestaande uit acht tracks, uit eerdere Mario Kart-games. De dlc, die voor eind 2023 in totaal 48 parcoursen aan de game toevoegt, is als totaalpakket verkrijgbaar voor 24,99 euro. Als je lid bent van Nintendo Switch Online en het uitbreidingspakket voor die dienst ook hebt, dan ontvang je de Booster Course Pass zonder extra kosten.

Mario kart

Kirby en de Vergeten Wereld

25 maart – Nintendo Switch

Deze maand begint Kirby aan een nieuw 3D-avontuur in Kirby en de Vergeten Wereld. Op het gebied van leveldesign zitten er grote veranderingen aan te komen voor de Kirby-franchise, hoewel bekende gameplayelementen als zweven en het inslikken van vijanden om hun krachten te kopiëren terugkeren. Kirby verkent een nieuwe wereld in zijn zoektocht naar de Waddle Dees, die hij moet redden nadat ze gevangen zijn genomen door het Beast Pack. De game kan ook in co-op gespeeld worden, met als tweede speler het nieuwe personage Elfilin. Vooral opvallend is dat Kirby ditmaal zijn mond ook over erg grote objecten kan sluiten, zoals een complete auto!

Bestel de game op Game Mania

Kirby

Tiny Tina’s Wonderlands

25 maart – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Het valt al aan de grafische stijl van de game te zien: Tiny Tina’s Wonderlands is een spin-off van de Borderlands-games. De game speelt zich af in hetzelfde universum, maar biedt hierin wel een unieke setting waarin Tiny Tina als ‘Dungeon Master’ de controle heeft over een fantasiewereld. Het verhaal pakt meteen op na het einde van Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep, een uitbreiding van Borderlands 2. Spelers die deze uitbreiding voor het spelen van Tiny Tina’s Wonderlands nog willen ervaren, kunnen dit vrij gemakkelijk doen: ontwikkelaar Gearbox heeft die uitbreiding inmiddels ook als opzichzelfstaande game uitgegeven. 

Bestel de game op Game Mania

Ghostwire: Tokyo

25 maart – PlayStation 5 en pc

Het door Bethesda uitgegeven Ghostwire: Tokyo verschijnt richting het einde van de maand, maar zal bij velen hoog op het verlanglijstje staan. In de game gaat de speler vanuit een eerstepersoonsperspectief aan de slag als Akito, die erachter is gekomen dat zo goed als heel Tokio een verlaten stad is geworden. Een duistere kracht heeft ervoor gezorgd dat de bevolking is verdwenen en ‘Visitors’ ervoor in de plaats zijn gekomen. Aan Akito de taak om te ontdekken wat deze vijandige kracht precies inhoudt en om deze uit de stad te verdrijven. De game is ontwikkeld door Tango Gameworks, de studio achter de The Evil Within-spellen.

Bestel de game op Game Mania

Ghostwire: Tokyo

Overige releases

• Far: Changing Tides (1 maart, PS5, PS4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

• Shadow Warrior 3 (1 maart, PS4, Xbox One en pc)

• Elex 2 (1 maart, PS5, PS4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc)

• Babylon’s Fall (3 maart, PS5, PS4, pc)

• Have a Nice Death (pc)

• Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök (10 maart, PS5, PS4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc)

• Chocobo GP (10 maart, Switch)

• WWE 2K22 (11 maart, PS5, PS4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc)

• Five Nights at Freddy’s: Security Breach (15 maart, PS5, PS4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc)

• WRC 10 (17 maart, Switch)

• The Settlers (17 maart, pc)

• Persona 4 Arena Ultimax (17 maart, PS4, pc)

• Syberia: The World Before (18 maart, pc)

• Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin (18 maart, PS5, PS4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc)

• Rune Factory 5 (22 maart, Switch)

• King Arthur: Knight’s Tale (29 maart, pc)

• Death Stranding: Director’s Cut (30 maart, pc)

• Weird West (31 maart, PS4, Xbox One, pc)

Dit artikel delen:

Lees meer

Alice: Madness Returns staat na ruim vijf jaar weer op Steam Creative director World of Tanks ontslagen na uitspraken over Oekraïne
5

Reacties op: De gamereleases van maart

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Lavalera

  • 1 maart 2022 15:33
  Tiny Tina, Strangers of Paradise & Ghost Wire Tokyo heb ik allemaal al in de preorder staan. Die hebben mij met alle previews ed al genoeg overtuigd van een aankoop. Wordt een drukke maand nog zo. Gelukkig nu nog 2 weken om Horizon af te maken voor het maart geweld voor mij los barst.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Rutgie

  • 1 maart 2022 22:10
  Sinds tijden - ik kan me niet herinneren wanneer ik dat voor het laatst gedaan heb - weer eens een game gereserveerd. Vrijdag ploft hopelijk GT7 op de deurmat. Helaas nog wel voor de PS4. Geduld is ene schone zaak voor een PS5.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Snoop213

  • 1 maart 2022 23:26
  Gt7 Kirby the forgetten land, Mk8 booster pack en misschien eens Tina Tiny wonderland uit proberen een keer .

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 2 maart 2022 01:53
  Geweldige maand.

  Heb voor deze maand

  Elex 2
  Triangle Strategy
  Far Changing Tides
  Grand Theft Auto 5 zie nergens de Series X versie
  Assassins Creed Valhalla Dawn of Ragnarok
  Weird West

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baroness

  • 2 maart 2022 14:14
  Dit word een echte Switch maand voor mij

  Kirby en de Vergeten Wereld
  Mario Kart plus Dlc
  Chocobo GP (misschien)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.