Overzicht

De gamereleases van juni 2020: The Last of Us: Part 2

De wereld versus Naughty Dog

Geschreven door Jacco Peek op
Juni staat in het teken van The Last of Us: Part 2, een van de grootste en laatste PlayStation 4-exclusives. Maar er staat meer op stapel, zoals de volledige versie van Valorant en de shooter Disintegration. Dit zijn de gamereleases van juni 2020!

Valorant

2 juni – pc

Na een gesloten bèta waar spelers enkel toegang tot kregen door bepaalde Twitch-streams te kijken, komt Valorant op 2 juni beschikbaar voor iedereen. De nieuwe titel van League of Legends-maker Riot Games is in feite een samensmelting van Counter-Strike en Overwatch, met shootergameplay die behoorlijk wat skills vergt en helden met handige vaardigheden. De basis van de 5v5-potjes is verder vrij simpel, waarbij spelers bommen moeten plaatsen of verdedigen, of het hele team moeten uitschakelen, om te winnen. Valorant vindt daarmee het wiel niet opnieuw uit, maar lijkt wel de potentie te bezitten om uit te groeien tot een sterke competitieve game.

Valorant

Tour de France 2020

4 juni – PlayStation 4 en Xbox One

De Tour de France mag dan wel uitgesteld zijn tot 29 augustus, op 4 juni kunnen we dankzij de officiële videogame toch op de racefiets stappen. Tour de France 2020 bevat dan ook alle 21 etappes uit de race en is uitgebreid met een aantal nieuwe features. Zo is er een eerstepersoonsperspectief om races van dichterbij te beleven, realistischere tijdritten, een nieuwe interface, een beter matchmakingsysteem voor online wedstrijden en slimmere tegenstanders. De game verschijnt eerst op consoles, dus pc-spelers moeten nog even geduld hebben.

Tour de France

Command & Conquer Remastered Collection

5 juni – pc

Begin juni keert een van de grootste strategiefranchises ooit terug: Command & Conquer. Ter ere van de vijfentwintigste verjaardag van de reeks verschijnt de Command & Conquer Remastered Collection, bestaande uit Command & Conquer: Tiberian Dawn, Command & Conquer: Red Alert en de drie uitbreidingspakketten Covert Ops, Counterstrike en The Aftermath. De collectie bevat verder alles wat je van een remaster verwacht, zoals een 4K-resolutie, een geremasterde soundtrack van componist Frank Klepacki, een verbeterde gebruikersinterface en een opnieuw ontworpen multiplayermodus. Tijd om het gouden tijdperk van strategiegames te herleven.

Command & Conquer Remastered Collection

Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics

5 juni – Switch

Vanaf 5 juni hebben we bordspellen op zakformaat dankzij Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics voor de Nintendo Switch. Denk aan klassiekers als dammen en schaken, maar ook spellen als tafelvoetbal en darten. Elk spel bevat een introductiefilmpje om de spelregels uit te leggen en alles is zowel lokaal als online speelbaar. Met de zogenaamde mozaïekstijl kan het speelveld worden uitgebreid door meerdere Nintendo Switch-consoles aan elkaar te koppelen. Afgaande op onze eerste indrukken is niet elk spel even goed uitgewerkt, dus wacht vooral het volledige oordeel even af voordat je kaas en worst in huis haalt.

Disintegration

16 juni – PlayStation 4, Xbox One en pc

Disintegration kreeg veel aandacht omdat Halo-ontwerper en -regisseur Marcus Lehto aan het roer van de game staat. Het gaat dan ook om een first-person shooter, die knalactie combineert met rts-elementen. Spelers vliegen al schietend door de lucht op een zogenaamde gravcycle terwijl ze manschappen bestaande uit mechs en soldaten aansturen. Beide factoren managen betreft de uitdaging voor spelers, en de uitwerking ervan bepaalt uiteindelijk of de game een succes wordt. Met een boeiend verhaal over ‘disintegratie’, het implanteren van hersenen in robots om te overleven, is Disintegration in ieder geval een game om in de gaten te houden.

Disintegration

The Last of Us: Part 2

19 juni – PlayStation 4

De verwachtingen rondom Naughty Dogs nieuwste game zijn uitzonderlijk hooggespannen. Na meerdere malen uitgesteld te zijn, verschijnt op 19 juni het vervolg op wat wordt gezien als een van de beste games ooit gemaakt. The Last of Us: Part 2 speelt zich vijf jaar na het eerste deel af en draait grotendeels om Ellie, al vingen we tijdens de trailers een glimp op van antiheld Joel. Waar het verhaal exact naartoe gaat is nog niet bekend - zolang je de spoilers hebt vermeden - maar het moge duidelijk zijn dat Ellie moet vechten als een beest om te overleven. Het spel bevat verder uitgebreidere stealth- en platformelementen en is de ’grootste’ game die Naughty Dog ooit heeft gemaakt. Niet dat we nog meer informatie nodig hadden dan de officiële aankondiging, want op 19 juni zitten we klaar voor The Last of Us: Part 2.

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated

23 juni – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

THQ Nordic heeft met de Nickelodeon-licentie toegang tot een hoop grote franchises. De eerste grote titel verschijnt op 23 juni en is een remake van de beste Spongebob-game ooit: Battle for Bikini Bottom. Bikinibroek is volledig opnieuw opgebouwd, bevat een nieuwe Horde Mode en content die is geschrapt uit het origineel. Verder zijn net als vroeger de spons zelf, Patrick en Sandy speelbaar en spring je door allerlei geinige platformmissies. De game wordt voor een iets zachter prijsje in de winkels gelegd en is daardoor de moeite waard om in de gaten te houden.

Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated

Pokémon Sword en Shield: The Isle of Armor

Juni – Switch

In plaats van een traditionele verbeterde versie van Pokémon Sword en Shield staat voor juni de eerste uitbreiding ooit voor een Pokémon-game gepland: The Isle of Armor. Dit zonnige nieuwe gebied in de Galar-regio biedt een verscheidenheid aan locaties, zoals stranden, bossen, duinen en grotten waar voorheen niet beschikbare pokémon rondwandelen. Verder kunnen spelers op het eiland de camera zoals in de Wild Area vrij besturen, andere spelers treffen en nieuwe Max Raid Battles houden, is er een nieuw verhaal dat draait om de legendarische pokémon Kubfu en worden er allerlei nieuwe items toegevoegd. Hoe groot de schaal van de dlc is en of het de moeite waard wordt om Sword en Shield weer op te pakken, merken we ergens in juni.

Ook verschijnen in juni: Carrion (1 juni, PS4, Xbox One en pc), The Outer Worlds (5, juni, Switch), The Elder Scrolls Online Greymoor (9 juni, PS4 en Xbox One), Isle of Spirits (10 juni, Xbox One en pc), Ancestors Legacy (11 juni, Switch), Desperados 3 (16 juni, PS4, Xbox One en pc), Burnout Paradise Remastered (19 juni, Switch), Ys: Memories of Celceta (19 juni, PS4), Assetto Corsa Competizione (23 juni, PS4 en Xbox One), Doom Eternal (23 juni, Switch), Fairy Tail (25 juni, PS4, Switch en pc), The Almost Gone (Switch en pc), Little Town Hero (26 juni, PS4).

Dit artikel delen:

Lees meer

Trouwseizoen is vandaag begonnen in Animal Crossing: New Horizons Adventuregame Summer in Mara komt op 16 juni uit
8

Reacties op: De gamereleases van juni 2020: The Last of Us: Part 2

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Burnedphoenix

  • 1 juni 2020 09:56
  De informatie bij Disintegration gaat over The Last of Us II.. ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaccoPeek

  • 1 juni 2020 10:27
  @Burnedphoenix Aangepast! Dankje :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Weerzinwekkend

  • 1 juni 2020 10:16
  Copy paste foutje denk ik :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Shinjite

  • 1 juni 2020 10:20
  Alleen the last of us heeft mijn interessen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aquemini

  • 1 juni 2020 11:21
  als ie niet 19 juni op de mat valt, wordt ik bozer dan boos. met de laptop op de bank werken bij het raam. Postbode…. I C U

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ravw

  • 1 juni 2020 13:24
  @Aquemini en dan nog het gore lef hebben om dan naar je te zwaaien en een geel briefje in de bus te gooien , je was niet thuis we komen morgen om 12 uur terug ….. ik heb het zelf al meerdere keren gehad , zelfs twee weken geleden nog. toen zelf geen briefje maar zag hem wegrijden dus ik ben er achteraan gegaan en heb die man aan gesproken of er een pakketjes was voor ….. en toen gaf hij het me … toch wel vreemd als je geen geel briefje inde bus doet en dan toch weg rijd met een pakketje terwijl je al bij het huisnummer bent geweest

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 1 juni 2020 14:07
  Mooi. 2 sterke titels deze maand. C&C en the last of us 2

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Derper

  • 2 juni 2020 11:01
  Ik mis de Sea of Thieves release op steam, 3 juni.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.