Overzicht

De gamereleases van juni

Ratchet & Clank: Rift Apart, Mario Golf: Super Rush en meer

Geschreven door Jacco Peek op
Juni wordt een drukke maand. Naast het feit dat E3 plaatsvindt, verschijnt er een flink aantal grote gamesreleases. Zo kunnen we aan de slag met Final Fantasy 7 Remake: Intergrade, Ratchet & Clank: Rift Apart en Mario Golf: Super Rush. Dit zijn de gamereleases van juni!

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP, hiermee spaar je coins, unlock je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer!

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl.

The Elder Scrolls Online: Blackwood

1 juni – pc

Juni is een grote maand voor The Elder Scrolls Online. Niet alleen verschijnt er op 15 juni een PlayStation 5- en Xbox Series X-versie; aan het begin van de maand wordt ook het Gates of Oblivion-verhaal hervat op pc (de consoleversie verschijnt op 8 juni). The Elder Scrolls Online: Blackwood voegt dan ook een volledig nieuwe regio toe, die dat volgens Zenimax Online Studios dertig uur aan content biedt. Zo kunnen spelers de stad Leyawiin uit The Elder Scrolls 4: Oblivion, Niben Forest en Blackwood Bog verkennen. Ook nieuw zijn de Companions: npc’s die met de speler meewandelen. Handig, voor als je geen vrienden hebt die ook de mmo spelen. 

Final Fantasy 7 Remake: Intergrade

10 juni – PlayStation 5 en PlayStation 4

Onder de noemer ‘Intergrade’ krijgt Final Fantasy 7 Remake een uitgebreidere versie voor PlayStation 5 en PlayStation 4. Daarin zijn niet alleen de graphics verbeterd , maar= kunnen spelers ook aan de slag met een nieuw hoofdstuk dat Yuffie uit het origineel volgt. Het speelbare personage is op een missie om materiaal te stelen van het kwaadaardige bedrijf Shinra en biedt nieuwe vaardigheden en aanvallen om mee te spelen. Ook moet het extra hoofdstuk min of meer de aanleiding zijn voor het volgende deel van de remake, dus is het een fijne zoethouder voor Part 2. Als klap op de vuurpijl kunnen bezitters van de remake op PlayStation 4 gratis upgraden naar een geüpgradede versie voor PlayStation 5.

Ratchet & Clank: Rift Apart

11 juni – PlayStation 5

Om haar PlayStation 5-aanbod te vergroten brengt Sony één van de meest iconische PlayStation-duo’s terug voor een nieuw avontuur. Ratchet & Clank: Rift Apart wordt gezien als een van de eerste échte ‘next-gen’-titels, vanwege het feit dat de game spelers regelmatig naadloos van de ene naar de andere dimensie verplaatst. Inhoudelijk moet Rift Apart de meest uitgebreide Ratchet-game tot nu toe worden, met grote planeten, een flinke hoeveelheid absurde wapens en ditmaal zelfs een nieuw speelbaar personage in de vorm van de schattige de stoere vrouwelijke Lombax Rivet. De verwachtingen voor de game zijn hooggespannen, maar afgaande op Insomniac Games’ meest recente titels kan Rift Apart bijna haast niet tegenvallen.

Gamestudio

11 juni – Nintendo Switch

Helaas voor Nintendo lijken de knutselpakketten van Labo niet helemaal van de grond te zijn gekomen. Om toch creativiteit onder een jonge doelgroep te stimuleren, brengt het in juni Gamestudio uit: een soort platform om eigen games te maken. De bedoeling is dat spelers hun eerste stappen maken op het gebied van programmeren en ontwerpen om zo eigen games te ontwikkelen. Hoewel het waarschijnlijk niet in de buurt komt van Dreams, hinten de beelden op een verrassend aantal mogelijkheden op het gebied van genres en grafische stijlen. Het enige wat het proces nog kan belemmeren is het delen van de games met anderen, want dat kan vooralsnog alleen met vrienden via een code, en niet via een eigen online pagina of iets dergelijks. 

Scarlet Nexus

25 juni – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Scarlet Nexus kent een intrigerende premisse, namelijk die van ‘brainpunk’. Daarbij zijn de breinen van mensen met elkaar verbonden via een netwerk, wat zowel een vloek als een zege is. Duidelijk voortbordurend op de Tales of-games betreft dit verder een snelle actie-rpg waarin spelers het opnemen tegen de zogenaamde Others, monsters die het hebben gemunt op de breinen van mensen. Daarbij gebruik je niet alleen wapens, maar ook van verschillende superkrachten die zich gedurende de game uitbreiden. Helemaal interessant is dat het verhaal vanuit twee perspectieven speelbaar is: dat van Yuito en dat van Kasane. Of dat een waardevolle toevoeging is, en of de game überhaupt genoeg variatie biedt in de wat eentonig ogende omgevingen, ondervinden we eind deze maand.

Scarlet Nexus

Mario Golf: Super Rush

25 juni – Nintendo Switch

Net op tijd voor de zomer zijn Mario en consorten vanaf 25 juni weer te vinden op de golfbaan. Nieuw in Mario Golf: Super Rush is onder andere Speed Golf, een modus waarin je zo snel mogelijk een hole moet voltooien en dus sprintend de golfbaan doorkruist. Ook keert de langverwachte carrièremodus terug, met verschillende uitdagingen en missies om met je Mii-personage te voltooien. Uiteraard is er ook ruimte voor een potje ‘gewoon’ golf, waarbij Super Rush net zoals World Tour voor de 3DS laat zien dat er een web aan systemen en opties schuilt achter elke slag. Gelukkig lijkt Nintendo vooral een relaxte multiplayergame te willen bieden, en dat is meer dan welkom!

Overige releases in juni

• Operation: Tango ( 1 juni, PS5, PS4, Series X en S, Xbox One en pc)

• Ghosts ‘n Goblins Resurrection (1 juni, PS4, Xbox One en pc)

Wreckfest (1 juni, PS5)

Tour de France 2021 (3 juni, PS4, Xbox One en pc)

Sniper: Ghost Warrior Contracts 2 (PS4, Series X en S, Xbox One en pc)

DC Super Hero Girls: Teen Power (4 juni, Switch)

Chivalry 2 (8 juni, PS5, PS4, Series X en S, Xbox One en pc)

Descenders (8 juni, Series X en S)

• Ninja Gaiden: Master Collection (10 juni, PS4, Xbox One, Switch en pc)

Guilty Gear: Strive (11 juni, PS5, PS4 en pc)

Metro Exodus (18 juni, PS5 en Series X en S)

 •  Hitman 3 (20 juni, Switch)

• Alex Kidd in Miracle World DX (24 juni, PS5, PS4, Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

• Legend of Mana Remastered (24 juni, PS4, Switch en pc)

• Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 (25 juni, Switch)

• Wonder Boy: Asha in Monster World (29 juni, pc)

Destroy All Humans! (29 juni, Switch)

• Disgea 6: Defiance of Destiny (29 juni, Switch)

• Warhammer Vermintide 2 Chaos Wastes (juni, PS4 en Xbox One)

Dit artikel delen:

Lees meer

Nvidia onthult RTX 3080 Ti en RTX 3070 Ti 'Nieuw Nintendo Switch-model wordt donderdag onthuld'
1

Reacties op: De gamereleases van juni

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  KLUUT

  • 2 juni 2021 00:49
  Mager

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.