Overzicht

De gamereleases van juli 2020

Ghost of Tsushima en Paper Mario

Geschreven door Jacco Peek op
Voor de maand juli is het aantal grote releases best indrukwekkend. Zo verschijnt Sony’s volgende grote exclusive, Ghost of Tsushima, en kunnen we ook Paper Mario: The Origami King verwachten. Ook staat F1 2020 voor de deur en kunnen pc-bezitters aan de slag met Death Stranding. Dit zijn de gamereleases van juli!

Trackmania

1 juli – pc

Ubisofts aankomende Trackmania-game betreft een remake van Trackmania Nations. Daarmee gaat het in sommige opzichten terug naar de roots van de serie, bijvoorbeeld met de focus op een actieve pc-community en het aanbieden van een gratis versie. De bedoeling is dat spelers Trackmania verder uitbouwen met een uitgebreide set mogelijkheden voor nieuwe racebanen, naast een solocampagne en uitgebreide competities. Want ook in het nieuwste deel geldt dat wie zijn auto tot op de millimeter nauwkeurig over de stuntbaan loodst als winnaar uit de bus komt.

trackmania

Marvel’s Iron Man VR

3 juli – PSVR

Marvel Games timmert momenteel flink aan de weg, en de eerstvolgende titel is Iron Man VR van ontwikkelaar Camouflaj. De vr-game laat spelers rondvliegen in het geavanceerde rode pak tijdens on-rails missies in de lucht. De gameplay bestaat daarom grotendeels uit vliegen, door met de Move-controllers Iron Mans armen de juiste kant op te richten en tegelijkertijd vijanden uit de lucht te schieten. Of het verhaal veel omhanden heeft moet nog maar blijken, maar we weten in ieder geval dat het personage Ghost daarin een rol speelt.

Iron Man VR

Deadly Premonition 2: Blessing in Disguise

10 juli – Switch

De aankondiging van Deadly Premonition 2 als Switch-exclusive was een verrassing, aangezien het vorige deel in 2010 voor de PlayStation 3 en Xbox 360 verscheen. Blessing in Disguise is zowel een opvolger als een voorloper van de horrorgame, met twee tijdlijnen. In het verleden verkennen spelers als Francis Morgan het dorpje Le Carré om achter de dader van een aantal brute moorden te komen, terwijl spelers in het heden met FBI-agent Aaliyah Davis een mogelijk gerelateerde zaak onderzoeken. Over het verhaal brengt Toybox verder niks naar buiten, dus dat blijft nog gehuld in mysterie. Zo hebben we het in deze serie ook graag!

Deadly Premonition 2

F1 2020

10 juli – PlayStation 4, Xbox One, Stadia en pc

Nu de Formule 1 langzaam weer op gang komt is de tijd rijp voor een nieuwe officiële videogame. Voor veel Nederlandse liefhebbers is het circuit van Zandvoort wellicht de belangrijkste toevoeging aan F1 2020, maar Codemasters heeft de franchise ook op andere punten verbeterd. Zo is er de mogelijkheid om een eigen team te managen, van sponsoren tot de kleur van de wagens. Ook zijn er bekende gezichten die interviews met je afnemen en moet een casual modus F1 nog toegankelijker maken voor nieuwe en jonge spelers.

F1 2020

Death Stranding

14 juli – pc

Iets meer dan een halfjaar na de release van Death Stranding voor PlayStation 4 komt de game naar pc. Wie Hideo Kojima’s laatste project heeft gevolgd, weet dat pakketjes bezorgen in een gevaarlijke wereld niet voor iedereen is. Wie het concept echter kan waarderen, staat een unieke ervaring te wachten.

Death Stranding

Rocket Arena

14 juli – PlayStation 4, Xbox One en pc

Final Strike Games komt met een nieuwe variant van het heroshootergenre. Vanuit het derdepersoonsperspectief vuren spelers raketten op elkaar af, die met allerlei neveneffecten invloed hebben op de gameplay. Zo houden explosies je in de lucht, zijn er raketten die buigen en raketten die anderen ver weg lanceren. Ook beschikt elk personage over unieke vaardigheden, die volgens de ontwikkelaar een extra strategische laag aanbrengen in de chaos. Het is de vraag of Rocket Arena’s twist boeiend genoeg is voor de gemiddelde Overwatch-liefhebber, maar het ziet er in ieder geval goed uit.

Ghost of Tsushima

17 juli – PlayStation 4

De grootste game van juli is Ghost of Tsushima, Sucker Punch Productions’ langverwachte openwereldgame. Spelers stappen in de schoenen van Jin Sakai, een van de laatste samoerai in het feodale Japan, en daarmee de laatste verdedigingslinie tegen de Mongolen. Jin is vrij letterlijk een eenmansleger, dat met stealth en enkele bondgenoten het eiland dient te beschermen. De gameplay doet denken aan die van Assassin’s Creed, maar getuigt dankzij diepgaandere mechanieken van meer finesse wat aspecten als zwaardvechten betreft. Hopelijk vermijdt Ghost of Tsushima de openwereldvalkuilen, maar anders hebben we in ieder geval een mooie game om naar te kijken.

Ghost of Tsushima

Paper Mario: The Origami King

17 juli – Switch

De andere grote klapper van juli is Paper Mario: The Origami King. Ditmaal is prinses Peach’ complete kasteel gestolen door Olly, de titulaire Origami King. Het verhaal ontvouwt zich in verschillende koninkrijken, die Mario en Olly’s zus Olivia trotseren om het kasteel – en Peach – te redden. Gevechten bestaan daarnaast uit draaipuzzels in ronde arena’s. Mario moet daarin Goomba’s en ander gespuis verplaatsen om zo slim aan te kunnen vallen en zonder papierscheuren uit de strijd te komen. Nintendo hint hier en daar zelfs naar de eerste openwereldelementen voor de franchise, maar dat staat nog niet zwart op wit.

Paper Mario: The Origami King

Destroy All Humans!

28 juli – PlayStation 4, Xbox One, Stadia en pc

De naam van Destroy All Humans! geeft veel weg over de insteek en toon van de game. Tijdens een alieninvasie in de jaren 50 besturen spelers de alien Crypto-137, die met zijn moderne wapentuig de mensheid probeert uit te roeien. In deze remake is het net zoals in het origineel vooral de bedoeling om rond te klooien in een open wereld door objecten op te pakken en rond te smijten, en rond te vliegen in een ufo. Hopelijk blijft de kenmerkende humor van Destroy All Humans! anno 2020 ook overeind.

Destroy All Humans

Skater XL

28 juli – PlayStation 4, Xbox One en pc

Het is inmiddels bekend dat EA werkt aan een nieuwe Skate-game, maar in de tussentijd kunnen skatefanaten terecht bij wat de spirituele opvolger wordt genoemd: Skater XL. Easy Day Studios zegt zelf terug te willen naar de essentie van skaten, dus verwacht geen scoresysteem zoals in Skate of Tony Hawk’s Pro Skater. In plaats daarvan richt het zich op de physics en een nieuwe besturing: een waarbij elke analoge stick een voet bestuurt. Met verschillende maps als een schoolcampus en Downtown Los Angeles lijkt Skater XL een prima zoethoudertje te worden.

skater xl

Ook verschijnen in juli: Catherine: Full Body (7 juli, Switch), Crosscode (9 juli, PS4, Xbox One en Switch), Nascar Heat 5 (10 juli, PS4, Xbox One en pc), The Great Perhaps (10 juli, PS4, Xbox One, Switch), Story of Seasons: Friends of Mineral Town (14 juli, Switch en pc), Kingdom Majestic (14 juli, PS4, Xbox One en Switch), Drake Hollow (17 juli, Xbox one en pc), Warhammer 40.000: Mechanicus (PS4, Xbox One en Switch), Rock of Ages 3: Make & Break (21 juli, PS4, Xbox One, Stadia, Switch en pc), Rogue Legacy 2 (23 juli, pc), Röki (23 juli, pc), Grounded (28 juli, early access, Xbox One en pc), Samurai Showdown Neo Geo Collection (28 juli, PS4 en Switch), Fairy Tail (31 juli, PS4, Switch, pc).

Dit artikel delen:

Lees meer

Paper Mario: The Origami King heeft een open wereld Actie-rpg Anima: Song from the Abyss aangekondigd
13

Reacties op: De gamereleases van juli 2020

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  warcryptic

  • 1 juli 2020 10:59
  Ik vind de omschrijving bij Rocket Arena echt matig, alsof er niet eens een simpele google search naar is gedaan:

  "Het is de vraag of Rocket Arena’s twist boeiend genoeg is voor de gemiddelde Overwatch-liefhebber, maar het ziet er in ieder geval goed uit."

  Als je een beetje zoekt kom je erachter dat Rocket Arena gebaseerd is op de gelijknamige mod uit Quake 3 Arena. Hierin was self-damage uitgeschakeld waardoor je met je rockets jezelf kon lanceren en een heel ander movement flow krijgt dan menige shooters.

  Om de claim te geven dat dit gericht is op puur de overwatch community vind ik enorm kort door de bocht bedacht en beperkt al meteen de aandacht die de game krijgt / gaat krijgen als je het daarop gaat baseren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  garciagarcia

  • 1 juli 2020 11:52
  @warcryptic Eens! Dit kan zomaar eens een sleeper hit worden. Ik dacht eerst dat deze game free to play zou zijn, maar de game gaat rond de EUR 30,- kosten en voor dat bedrag wil ik het wel proberen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaccoPeek

  • 1 juli 2020 12:58
  @warcryptic Ik snap wat je bedoelt, maar heb al best veel van deze game gezien en gelezen. Nergens heb ik gezien dat het gebaseerd is op Quake 3 Arena, maar ik geloof je best.

  Dat neemt niet weg dat je deze game best met Overwatch kan vergelijken, want helden, diens vaardigheden en de strategie die daarbij komt kijken heeft daar toch wat van weg.

  Verder is het niet negatief bedoeld, Rocket Arena lijkt me een hele leuke game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TommyVercetti

  • 1 juli 2020 11:11
  Mooie maand maar in augustus en september komen de echte toppers.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  garciagarcia

  • 1 juli 2020 11:55
  @TommyVercetti Ik heb enkel Ghost of Tsunami xD op mijn lijstje staan voor de komende maanden die ik enorm graag wil spelen. Welke games in augustus en september beschouw jij dan als de echte toppers?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  denver

  • 1 juli 2020 14:17
  Ik heb eigenlijk ook alleen Ghost of Sashimi op m'n lijstje staan voorlopig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paxopoxo

  • 1 juli 2020 15:30
  @garciagarcia Voor mij inderdaad ook alleen Ghost of Tsatsiki. Maar ik kijk wel met een schuin oog naar Trackmania.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TommyVercetti

  • 1 juli 2020 16:02
  @garciagarcia in augustus heb je de Mafia 1 remake en in september Crusader Kings 3.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Omnikon

  • 1 juli 2020 11:43
  Voorlopig nog even TLOU2 maar daarna even totaal iets anders met Iron man VR… de demo was al fantastisch

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JustRaine

  • 1 juli 2020 15:07
  Ik heb wel gehoord dat er een nieuwe trackmania uitkwam, maar ik wist niet dat hij gratis ging zijn. Opzich wel goed nieuws, nu maar hopen dat het weer een beetje gaat leven zoals vroeger met de trackmania nations tijd, maar daar heb ik eerlijk gezegd een hard hoofd in.

  Ga hem wel even proberen kijken of het wat is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 1 juli 2020 15:10
  Zin in Iron Man! Dat on-rails uit de beschrijving valt volgens mij wel mee? De demo suggereerde volgens mij dat er vrij bewogen/gevlogen kan worden binnen de levels? Of misschien een combinatie van de twee dat kan ook. Ik vond de demo iig al erg vet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Omnikon

  • 1 juli 2020 20:17
  @clandestine666 de vlieg-mechanics worden inderdaad in de demo uitgebreid tentoongesteld en het level daarna laat je ook vrij vliegen… ik neem aan dat on-rails hier meer bedoeld wordt als erg lineair, wat hij uiteraard wel is. Het wordt geen Spiderman met een grote open stad ofzo… alhoewel dat best een vet idee is…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Kate69x

  • 2 juli 2020 01:07
  Ik zal je gehoorzame meid zijn. Ik wacht hier op je —> www.meetchats.com

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.