Overzicht
releases

De gamereleases van juli 2019

Fire Emblem: Three Houses, Wolfenstein: Youngblood en meer

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Het is juli, voor gamers vaak een uitstekend moment om aan de backlog te werken. Nu vinden we dat een prima plan, maar gelukkig verschijnt er voor wie wat nieuws wil spelen een handvol interessante games. Denk aan Fire Emblem: Three Houses, Wolfenstein: Youngblood en Dragon Quest Builders 2. Dit zijn de gamereleases van juli 2019!

2 juli - Final Fantasy 14: Shadowbringers – PS4 en pc

Final Fantasy 14 ontving al twee grote uitbreidingen en met Shadowbringers wordt de mmo alleen maar omvangrijker. Doorgewinterde spelers weten ongeveer wat ze kunnen verwachten: een nieuw verhaal van zo’n dertig uur, negen nieuwe dungeons, twee nieuwe klassen, een level-cap van 80 en een raid voor 8 en 24 spelers. Ook is er de nieuwe wereld First, die bestaat uit zes grote districten en de centraal gelegen stad Crystarium. Voor nieuwkomers bevat Shadowbringers een aantal prettige verfijningen, zoals de optie om dungeons met npc’s te betreden voor als je geen team bij elkaar kunt verzamelen.

Final fantasy 14

5 juli - Sea of Solitude - Pc, PS4 en Xbox One

De indiegame Sea of Solitude verschijnt 5 juli nadat ontwikkelaar Jo-Mei Games dit met een trailer bekendmaakte tijdens de E3-persconferentie van EA in 2018.

In Sea of Solitude verkent de vrouw Kay een ondergelopen stad om te achterhalen waarom zij in een monster is veranderd. Volgens creative director Cornelia Geppert is de game een metaforische autobiografie, waarin ze haar eigen angsten heeft verwerkt. Sea is Solitude is al in februari 2015 aangekondigd. Sea of Solitude verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Sea of Solitude

10 juli - Dr. Mario World – iOS en Android

Dr. Mario keert in juli terug, op iOS- en Android-apparaten. Hoewel sommigen wellicht liever een Switch-versie hadden gezien, lijkt de traditionele gameplay van Dr. Mario uiterst geschikt voor je mobiele telefoon. In feite is het een match-3-puzzelgame waarbij je de juiste capsules linkt aan drie verschillende kleuren virussen. World voegt een aantal nieuwe dingen toe aan de serie, met onder andere een speciale vaardigheid om bepaalde virussen te omzeilen en regenboogcapsules die bij elke kleur passen. We maken ons een beetje zorgen om de harten die je toegang geven tot werelden en met de tijd terugkeren, tenzij je een microtransactie doet. Los van dat ziet Dr. Mario World eruit als een lekkere mobiele game.

Dr Mario World

11 juli - Sky (iOS)

Thatgamecompany, bekend van onder andere Flower en Journey, brengt hun nieuwe game Sky (voorlopig) niet naar consoles, maar naar Apple TV, iPad en iPhone.

De game werd aangekondigd tijdens een Apple-evenement door hoofd van het bedrijf, Jenova Chen. In Sky vliegen spelers met een mysterieus, bemanteld figuur door de wolken om lichtjes te verzamelen van over de hele wereld. De game ondersteunt tevens online multiplayer tot acht spelers. Na een lange bèta-periode komt de game eindelijk officieel uit.

Sky

12 juli - Dragon Quest Builders 2 – PS4 en Nintendo Switch

De eerste Dragon Quest Builders is een bijzondere game, en niet alleen omdat Square Enix een PlayStation Vita-versie uitbracht. Het combineert het universum van Dragon Quest met uitgebreide bouwgameplay waarbij je de wereld verkent en met een grote hamer gebouwen uit de grond stampt. Het vervolg, dat is gebaseerd op Dragon Quest 2, lijkt het eerste deel vooral uit te breiden. De eilanden zijn gigantisch, er zijn meer quests en objecten maken is iets versimpeld. Dragon Quest Builders 2 wordt daarnaast een gezelligere game, want je kunt de game in online co-op spelen en samen bouwen. Eindelijk!

Dragon Quest Builders 2

19 juli - Marvel Ultimate Aliance 3: The Black Order - Switch

De Marvel-gekte bereikte eerder dit jaar een climax, dus het is de perfecte tijd om superhelden samen te brengen in Marvel Ultimate Aliance 3: The Black Order. En niet alleen de bekendste Avengers, maar ook minder bekende helden als Elektra, Spider-Gwen en Nightcrawler, die ieder lichte en zware aanvallen kunnen uitvoeren. Belangrijker zijn echter de vier vaardigheden die onder het genot van een overdaad aan visuele effecten bonussen kunnen opleveren als ze worden ingezet in de buurt van verwante personages, zoals een andere Defender. Ultimate Aliance 3 moet dan ook een dieper rpg-systeem krijgen dan voorheen, met veel customization-opties en constante progressie om endgame-missies te kunnen voltooien.

Marvel Ultimate Alliance 3

26 juli - Fire Emblem: Three Houses - Switch

Het is lang geleden dat een traditionele Fire Emblem-game uitkwam voor een console. Three Houses omarmt deze terugkeer dan ook door de vertrouwde structuur van de game wat te wijzigen en een kalender aan te houden voor grote gevechten. Als professor op een universiteit spendeer je namelijk de meeste dagen aan het trainen van studenten om aan het einde van elke maand een groot gevecht te voeren. Het idee hierachter is dat je elke lichting studenten kunt trainen naar aanleiding van het volgende gevecht en zo telkens je strategie aanpast. De truc is om te kiezen uit verschillende activiteiten die uiteenlopende gevolgen hebben voor de vaardigheden van elk individu.

Omdat tussen de lessen door rondloopt op de campus en elke student beter kan leren kennen, doet de game ons zelfs een beetje denken aan Persona. Studenten vragen je om advies, krijgen motivatie van persoonlijke gesprekken en ja, liefdesverhoudingen spelen ook een rol. Voor de pure strategen onder ons kun je het voorbereidende werk gelukkig grotendeels overslaan en rechtstreeks in de actie duiken. We weten nog niet veel over gevechten, behalve dat elk personage omringd wordt door een bataljon en dat net als in Shadows of Valentia de wapendriehoek grotendeels verdwenen is. Hoe dit in z’n werk gaat kunnen we eind juli uitvinden.

Fire Emblem Three Houses

26 juli - Wolfenstein: Youngblood – PS4, Xbox One, Switch en pc

Wolfenstein 2: The New Colossus werd met veel lof ontvangen, dus heeft Machine Games in een rap tempo een spin-off in elkaar geschroefd. Youngblood omschrijven als ‘een tussendeel’ doet de game echter tekort, want het is volgens de ontwikkelaar de grootste en langste Wolfenstein-game tot nu toe. Bovendien is het hele verhaal speelbaal in co-op, waarbij je in de schoenen stapt van Jess of Soph Blazkowicz, de tweelingdochters van B.J. Blazkowicz. In de alternatieve tijdlijn zijn de Verenigde Staten bevrijd van Nazi-Duitsland, maar vijftien jaar later vindt de tweeling het tijd om ook Frankrijk te bevrijden uit de greep van het regime.

Behalve deze coöperatieve insteek poogt Machine Games de gameplay boeiender te maken met verschillende nieuwe elementen. Sommige vijanden dragen pantser dat kwetsbaar is voor specifieke kogels, er ligt meer nadruk op gadgets en omgevingen zijn groter en gevuld met npc’s die je zo nu en dan vragen om een gunst. Al met al lijkt Youngblood ambitieuzer dan de meeste spin-offs en we zijn razend benieuwd hoe dit uitpakt.

Wolfenstein

Red Faction: Guerrilla Re-Mars-Terd (2 juli, Switch),Dream Daddy: Dadrector's Cut (2 juli, Switch),Stranger Things 3: The Game (4 juli, PS4, Xbox One, Switch, pc), Attack on Titan 2: Final Battle (5 juli, PS4, Xbox One, Switch, pc), SolSeraph (10 juli, PS4, Switch),God Eater 3 (14 juli, Switch), Lost Ember (19 juli, PS4, Xbox One, Switch, pc), Kill la Kill: IF (25 juli, PS4, Xbox One, pc), Wolfenstein: Cyberpilot (26 juli, PS4, pc), Beyond: Two Souls (27 juli, pc).

Dit artikel delen:

Lees meer

'Grand Theft Auto 6 speelt zich in Vice City en Rio de Janeiro af' Games Done Quick haalt drie miljoen dollar op voor goede doel
9

Reacties op: De gamereleases van juli 2019

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Fifa

  • 1 juli 2019 10:29
  De gamereleases van juli 2019.

  Waar is het artikel met De gamereleases van juni 2019?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MonsterCrab

  • 1 juli 2019 11:11
  @Fifa Goed opgelet! Die was er even tussendoor geglipt door alle pre-E3 gekte. Gaat niet meer gebeuren!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fifa

  • 1 juli 2019 11:17
  @MonsterCrab Jammer! Dan zal ik zelf even opzoeken welke games zijn uitgekomen in juni.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 1 juli 2019 10:46
  Oxygen Not Included \o/

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 1 juli 2019 12:02
  Weinig soeps deze maand…imho

  Trouwens , Final Fantasy 14 : shadowbringers komt niet op de xbox uit momenteel omdat Microsoft cross-play tegenhoud. ( Dat kun je zelf hier lezen : https://www.gamespot.com/articles/final-fantasy-14-boss-on-why-xbox-one-version-stil/1100-6468076/ )… Ik voorspel een complete meltdown vanuit het xbox kamp.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sander999

  • 1 juli 2019 18:02
  @casualkiller
  Kijk eens aan, dat is interessant. Waar zijn alle gillende Xbox fanboys nu die normaal gesproken vooraan staan om Sony te bashen omdat ze geen cross-play toestaan?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Cylob

  • 1 juli 2019 14:07
  Een Thatgamecompany game die niet op Playstation uitkomt voelt bijna aan als verraad…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 1 juli 2019 19:30
  @Cylob Van Sony want Sony geeft momenteel geen fuck om kleine studio's.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 1 juli 2019 15:04
  Komende maand genoeg tijd om backlog enigszins weg te werken. Ik wacht vooral op Outer Worlds

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.