Overzicht

De gamereleases van juli

F1 2021, Monster Hunter Stories 2 en Zelda: Skyward Sword HD

Geschreven door Jacco Peek op
Met name Nintendo Switch-bezitters staan in juli een leuke lijst aan games te wachten. Zo verschijnen Zelda: Skyward Sword HD en Monster Hunter Stories 2 en Pokémon Unite. Dat zijn echter niet de enige grote releases, want ook F1 2021, The Ascent en Microsoft Flight Simulator voor Xbox verschijnen deze maand. Dit zijn de releases van juli!

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

9 juli – Nintendo Switch

Na het succes van Monster Hunter Rise dit jaar volgt nóg een Monster Hunter-titel op de Switch: een nieuw deel in de Stories-reeks. In deze verhalende jrpg jagen spelers niet louter op monsters, maar moeten ze de beesten á la Pokémon verzamelen en opvoeden om beurtelingse gevechten mee te voeren. Dat was op de 3DS al een geslaagd concept, maar in Wings of Ruin wordt de formule toegepast op een nog veel grootschaligere wereld met spectaculairdere gevechten en een zeer aantrekkelijke artsyle. Met de demo in het achterhoofd kijken we daarom uit naar 9 juli.

Monster Hunter Stories 2

F1 2021

16 juli – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Nu Electronic Arts de volgende officiële F1-game uitgeeft, is de nieuwe editie extra interessant. Vergelijkbaar met andere jaarlijkse sportgames maken de verbeteringen vrijwel nooit een wereld van verschil, al biedt F1 2021 een aantal slimme toevoegingen. Zo speelt het in op de hype rondom Netflix-documentairereeks Drive to Survive met Braking Point, een verhalende carrièremodus die ook het leven buiten het circuit uitlicht. Ook is de reguliere carrièremodus speelbaar in co-op, waarbij je beiden een team kiest, en moet de interface een stuk overzichtelijker zijn dan vorige jaren. Vooralsnog is de angst dat EA de kern van de franchise aantast dus ongegrond.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

16 juli – Nintendo Switch

Skyward Sword wordt regelmatig bestempeld als ‘de slechtste Zelda-game’. De game is relatief lineair, neemt spelers bij de hand en wordt gekenmerkt door geavanceerde bewegingsbesturing waarvoor je destijds op de Wii een Motion Plus-controller moest aanschaffen. De remaster voor de game moet een aantal van die problemen oplossen, door bijvoorbeeld een knoppenbesturing te bieden en de tutorials aan te pakken, zodat nieuwe en terugkerende spelers beter kunnen genieten van het sfeervolle Skyloft en het relatief aanwezige verhaal. Hopelijk weet Skyward Sword HD dus wat van het negatieve sentiment weg te nemen, maar anders is een matige Zelda alsnog een goede game.

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Neo: The World Ends With You

27 juli – PlayStation 4 en Nintendo Switch

Het zijn mooie tijden voor fans van de Nintendo DS-culthit The World Ends With You. Niet alleen is er een anime in ontwikkeling, ook verschijnt er een vervolg in de vorm van Neo: The World Ends With You. De game lijkt een hoop eigenschappen met het origineel te delen: de spetterende stripboekstijl, het concept van de game - waarbij spelers in een alternatieve versie van Shibuya meedoen aan een soort Hunger Games - en Final Fantasy-veteraan Tetsuya Nomura aan boord als producer. De meest fundamentele verandering is eigenlijk de overgang van 2D naar 3D, waardoor spelers de wijk vrij kunnen verkennen en snelle knokpartijen met opzwepende muziek beleven. En dat lijkt voor alsnog prima uit te pakken.

Neo the world ends with you

Microsoft Flight Simulator

27 juli – Xbox Series X en S

Bijna een jaar na de pc-versie komt het fenomenale Microsoft Flight Simulator naar Xbox Series X en S. Hoewel we in tegenstelling tot vorig jaar niet per se meer veroordeeld zijn tot virtuele vakanties, is de gedachte om ook in de huiskamer lange vluchten te maken zeer aantrekkelijk. De game bevat dan ook alle complexe weersystemen en vliegtuigen uit de pc-versie, alsmede de verschillende World Updates die bepaalde landen een voorzien van een grafische update. Xbox-spelers kunnen daarom onder andere genieten van een extra gedetailleerd Nederland en België.

Microsoft Flight Simulator

The Ascent

29 juli – Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Microsoft gebruikte indiegame The Ascent vorig jaar als paradepaardje voor de Xbox Series X. De ‘coöperatieve actie-shooter-rpg’ moet namelijk een AAA-weergave van het genre worden, met een enorm rijke en gedetailleerde Cyberpunk-wereld voor een tot vier spelers. Spelers zoeken daarbij dekking tijdens vuurgevechten, kopen lichaamsdelen en moeten samenwerken om niet te verdrinken in de gevaren van de metropool waar de game zich afspeelt. Ontwikkelaar Iron Giant benadrukt in een presentatie voor Gamer.nl dat The Ascent draait om het narratief, en geen game is waarnaar je oneindig kunt terugkeren. Dat is met de hoeveelheid ‘games als een service’ tegenwoordig best prettig.

 • Bekijk The Ascent voor Xbox Series X en S op Game Mania
 • Bekijk The Ascent voor Xbox One op Game Mania

Pokémon Unite

Juli – Nintendo Switch

De onthulling van Pokémon Unite ging gepaard met een hoop ophef. Dat kwam deels door de verwachtingen voor de desbetreffende presentatie, en deels door het feit dat het Chinese bedrijf Tencent aan het roer staat van de free-to-play moba. In arena’s vecht je dan ook met teams van vijf pokémon tegen elkaar, waarbij elk monster vanzelf aanvallen leert en zelfs evolueert. Potjes win je zoals gebruikelijk in het genre door punten te veroveren op de map, waarbij elke pokémon een specifieke rol kan vervullen binnen het team. Een primeur voor de franchise is dat Unite cross-play en cross-progressie met de mobiele versie ondersteunt, wanneer die later dit jaar verschijnt.

• Blaster Master Zero (1 juli, Series X en Xbox One)

A Plague Tale: Innocence (6 juli, PS5, Series X en Switch)

• The Silver Case 2425 (6 juli, Switch), Ys IX: Monstrum Nox (6 juli, pc)

• Boomerang X (8 juli, Switch en pc)

• Sam & Max: This Time It’s Virtual (8 juli, pc)

• Ys IX: Monstrum Nox (9 juli, Switch)

• Little Witch Academia VR Broom Racing (15 juli, PSVR en pc)

• Blaster Master Zero 2 (15 juli, Series X en Xbox One)

• Lost at Sea (15 juli, PS5, Series X en pc)

• Space Jam: A New Legacy The Game (15 juli, Series X en Xbox One)

• Observer: System Redux (16 juli, PS4 en Xbox One)

• Cris Tales (20 juli, PS5, PS5, Series X, Xbox One, Switch en pc)

• Death’s Door (20 juli, Series X, Xbox One en pc)

• Orcs Must Die 3 (23 juli, PS4, Xbox One en pc)

• The Great Ace Attorney Chronicles (27 juli, PS4, Switch en pc)

• Tribes of Midgard (27 juli, PS5, PS4 en pc)

• Samurai Warriors 5 (27 juli, PS4, Xbox One, Switch en pc)

• The Forgotten City (28 juli, PS5, PS4, Series X, Xbox One, Switch, pc)

• Chernobylite (28 juli, pc)

• Blaster Master Zero 3 (29 juli, PS4, Xbox One, Switch en pc)

• Tetris Effect Connected (juli, PS4)

• Resident Evil Re: Verse (PS4, Xbox One en pc)

Dit artikel delen:

Lees meer

Acer rolt laptop-firmware uit om RTX 30-gpu's op te voeren Gigabyte onthult ssd-kaart met ruimte voor 32TB
2

Reacties op: De gamereleases van juli

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Monojaxx

  • 1 juli 2021 18:19
  Begrijp echt niet dat Zelda SS als een van de slechtste wordt gezien? Ik vind het zelfs een van de betere, vooral ook de moeilijkheidsgraad bij gevechten met bosses.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 2 juli 2021 01:04
  Haha piss off! SS is een leukere Zelda-game dan TP! There, i said it!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.