Overzicht

De gamereleases van januari

Agent 47 keert terug

Geschreven door Jacco Peek op
In januari steken twee games met kop en schouders boven de rest uit: Hitman 3 en The Medium. Eerstgenoemde is het langverwachte slotstuk van de ‘World of Assassination’-trilogie en het andere spel is een horrorgame die goed gebruik lijkt te maken van de kracht van de Xbox Series X en S. Dit zijn de gamereleases van januari 2021!

Hitman 3

20 januari – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Het is opvallend dat we nog weinig weten over de grootste game van januari. IO Interactive houdt de details rondom dit laatste en ”meest persoonlijke” avontuur van Agent 47 graag geheim, en gezien de verwachtingen voor de game komt de studio daar goed mee weg. De eerste gameplaybeelden onthullen dat Hitman 3 vooral groter en complexer is, met grootschalige levels als een wolkenkrabber in Dubai en meer opties om doelwitten op creatieve manieren om te leggen. Echt vernieuwend is de optie om de game volledig in virtual reality vanuit het eerstepersoonsperspectief te spelen. De ontwikkelaar gaf eerder aan dat npc’s in de wereld zelfs anders op de speler reageren, bijvoorbeeld wanneer je ze op de schouder tikt. Hopelijk trapt Hitman 3 het jaar goed af.

hitman 3

Cyber Shadow

26 januari – Switch en pc

Na het ontwikkelen van Shovel Knight en bijbehorende uitbreidingen geeft Yacht Club Games nu haar eerste titel uit: Cyber Shadow. Deze 8-bit platformer van Mechanical Head Studios viel vooral op wegens de gelijkenissen met The Messenger, een andere retroplatformer met een ninja in de hoofdrol. In de ruïnes van de stad Mekacity springen en hakken spelers zich een weg door hordes robots en bevechten imposante eindbazen. Ook lijkt de game zich te richten op het upgraden van voorwerpen en ninjutsuvaardigheden, al is het niet helemaal duidelijk of het metroidvania-elementen bevat. De gameplay ziet er in ieder geval aantrekkelijk uit, toch zeker in combinatie met de door Jake Kaufman (Shovel Knight) geproduceerde soundtrack, waardoor Cyber Shadow wellicht een van de eerste parels van 2021 wordt.

cyber shadow

Olija

28 januari – PS4, Xbox One, Switch en pc

Een andere interessante platformer is Olija van Skeleton Crew Studio. In Olija speel je als een gestrande zeeman in het vreemde land Terraphage. Gewapend met een magische harpoen probeer je aan de zijde van het meisje Oljia te ontsnappen. Die harpoen staat daarbij centraal: het is mogelijk het voorwerp te gooien en jezelf erachteraan te slingeren, je af te zetten van de grond en de omgeving te gebruiken om grote sprongen te maken. Hoewel de platformgameplay er goed uitziet en duidelijk de boventoon voert, benadrukt de ontwikkelaar dat Olija een hoop elementen leent van klassieke adventuregames. Verwacht dus een zeemansverhaal, gebaseerd op Aziatische folklore.

Olija

The Medium

28 januari – Xbox Series X en S en pc

Hoewel de PlayStation 5 en Xbox Series X ‘beschikbaar’ zijn, verschijnen er nog maar weinig échte next-gen games. The Medium lijkt een uitzondering op die regel te zijn, want het concept dan de horrorgame vergt een grafische kracht die voorheen nog niet beschikbaar was op consoles. Als het titulaire medium reizen spelers namelijk af naar een verlaten, communistisch resort om een mysterie omtrent een andere dimensie op te lossen. Die dimensies verken je tegelijk: beide zijn constant in beeld en leveren volgens ontwikkelaar Bloober Team daarom interessante puzzels en confrontaties met duistere geesten op. De soundtrack is overigens een andere reden dat horrorfanaten uitkijken naar The Medium. Die wordt gecomponeerd door Silent Hill-componist Akira Yamaoka en Layers of Fear-componist Arkadiusz Reikowski.

The Medium

Sword of the Necromancer

28 januari – PS4, Xbox One, Switch en pc

Er verschijnen jaarlijks talloze dungeon crawlers, waarvan het gros weinig tot niets doet om het concept te vernieuwen. Sword of the Necromancer heeft mogelijk wel een leuke twist te pakken. Als het personage Tama beschik je namelijk over het Sword of the Necromancer, een zwaard dat anderen tot leven kan wekken. Daarmee is het dus niet alleen mogelijk om groepen monsters neer te sabelen, maar ook om ze weer tot leven te wekken en ze aan je zijde te laten vechten. Sword of the Necromancer kent daarnaast een roguelite-systeem, dat spelers elke ronde willekeurig gegenereerde wapens geeft en levelprogressie bijhoudt. Of dat genoeg is voor een verfrissende nieuwe dungeon crawler moet nog blijken, maar het is in ieder geval een game om in januari in de gaten te houden.

sword of the necromancer

In januari verschijnen ook: Werewolf: The Apocalypse – Heart of the Forest (7 januari, Switch), Blacksmith of the Sand Kingdom (7 januari, Xbox One, pc), Iris.Fall (8 januari, PS4, Xbox One, Switch), King Arthur: Knight’s Tale (12 januari, pc Early Access) Fire Nights at Freddy’s: Core Collection (12 januari, PS4, Xbox One, Switch), Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Collection (14 januari, PS4, Xbox One, Switch, pc), MXGP 2020 (14 januari, PS5), Rhythm Fighter ( 14 januari, Switch), Ride 4 (21 januari, PS5, Series X en S), Gravity Heroes (22 januari, PS4, Xbox One, Switch, pc), Redout: Space Assault (22 januari, PS4, Xbox One, Switch en pc), Stronghold: Warlords (26 januari, Switch en pc), Yakuza: The Remastered Collection (28 januari, Xbox One en pc), Heaven’s Vault (28 januari, Switch) en The Pedestrian (januari, PS4).

Dit artikel delen:

Lees meer

Ring Fit Adventure motiveert me om altijd te blijven bewegen De allerbeste wensen voor 2021!
5

Reacties op: De gamereleases van januari

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  DutchDice

  • 1 januari 2021 13:16
  Me Amiga maar weer aansluiten 😜

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 1 januari 2021 16:51
  @DutchDice 😂😂😂

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Phoenix_the_II

  • 1 januari 2021 17:16
  Atelier Ryza 2!!!!!!!!!!!!111oneone

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 2 januari 2021 02:29
  Oja Hitman! Lang genegeerd maar VR trekt me zo over de streep! Geen Moves geloof ik, dat klinkt ietwat als een gemis maar DualShock wurgen zal wel oké zijn hoop ik.. Sinds RE7 niks meer met de DS4 gedaan in VR.. Het voelt zo 2016 dan opeens.

  (Niet bijdehand over vingertracking beginnen iemand..Ik weet.)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DaFixer

  • 5 januari 2021 14:55
  Die Cyber Shadow lijkt mij zo tof, doet mij erg denken aan Ninja Gaiden die je op de Gameboy had.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.