Overzicht
Gamereleases

De gamereleases van januari 2018

Het moet nog op gang komen

Geschreven door Eline Oosterloo op
Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent meestal dat het niet bepaald spannend is in gameland. Veel grote releases komen rond de feestdagen en dan is er niet veel over voor het begin van het volgende jaar. Toch komen er wel een paar games uit die waarschijnlijk de moeite waard zijn.

16 januari

Street Fighter V: Arcade Edition - PS4, pc

De Arcade Edition is een nieuwe versie van Street Fighter 5 waarin alle extra personages van seizoen 1 en 2 zitten, alsmede twee nieuwe modi: arcade en extra battle. De arcademodus laat spelers zes verschillende paden bewandelen met unieke eindes. In Extra Battle kunnen mensen hun Fight Money uitgeven om challenges te spelen. Dit levert exclusieve outfits op. Verder bevat de game nieuwe V-trigger moves. Mensen die Street Fighter 5 al hebben kunnen gratis upgraden naar de Arcade Edition. De extra personages uit seizoen 1 en 2 vallen daar echter niet onder.

SFV

23 januari

Lost Sphear - PS4, pc, Switch

De speler ontwaakt als Kanata, een jongen die samen met zijn vrienden ontdekt dat plotseling grote delen van de wereld verdwenen zijn. Kanata blijkt een speciale kracht te hebben: de kracht om deze verloren gebieden en mensen te herstellen naar hun originele staat door deze te herenigen met gevoelens. Hoewel Lost Sphear veel elementen heeft overgenomen van de debuutgame van de studio, I am Setsuna, staat het verhaal van Lost Sphear daar los van. Tokyo RPG Factory probeert door middel van deze games nieuw leven te blazen in de jrpg-formule uit de jaren ’90, maar dan wel in een moderner jasje. Geniet van de nieuwe Vulcosuits en meer controle over personages tijdens gevechten.

Lost sphear

26 januari

Dragon Ball FighterZ - PS4, Xbox One, pc

Dragon Ball FighterZ wordt gemaakt door Arc System Works, verantwoordelijk voor de Blazblue- en Guily Gear-games. In de fighting game komen bekende personages voor uit de bekende Dragon Ball Z- en Dragon Ball Super-serie. Hoewel de game gebaseerd is op de manga en anime bevat het toch zijn eigen spin-off verhaal. Hier speelt Android 21, een nooit eerder vertoonde personage, een grote rol. Een Collectors-editie wordt ook beschikbaar gesteld tijdens launch. Die bevat uiteraard de game, maar een steelbook, artprints en een Goku-standbeeld van 18cm.

Dragon Ball fighterZ

Pokémon Crystal - 3DS

Het gaat hier om een Pokémon-game van de tweede generatie die wat leuke extra's biedt ten opzichte van Pokémon Gold en Silver. Zo kregen de vijandige pokémon in dit deel voor het eerst animaties en konden spelers voor het eerst op avontuur als vrouwelijk personage. Daarbij speelde Suicune, een van de legendarische honden van de tweede generatie een grotere rol dan in Pokémon Silver en Gold. Pokémon Crystal was de eerste Pokémon-game niet op een oudere versie van de Game Boy gespeeld kon worden dan Game Boy Color. De game komt in januari uit voor Virtual Console. Daarbij is ook een fysiek doosje verkrijgbaar van Pokémon Crystal met daarin een downloadcode voor de game.

Pokemon Crystal

Monster Hunter World - PS4, Xbox One

De volgende Monster Hunter-game van Capcom is in aantocht. Ook in deze titel stapt de speler in de schoenen van een Hunter die wordt opgedragen op grote monsters te jagen in de naam van de wetenschap. Anders dan in Japan heeft Monster Hunter door zijn hoge instapdrempel nooit echt voeten aan de grond gekregen in het westen. Monster Hunter: World moet hier verandering in brengen en daar horen de nodige aanpassingen bij, zoals het kunnen consumeren van herstellende dranken terwijl je beweegt, meer flitsende combo’s, gebieden die naadloos aan elkaar vastzitten en de mogelijkheid tot fast travel.

Monster Hunter World

30 januari

Dissidia Final Fantasy NT - PS4

In Dissidia Final Fantasy NT spelen twee teams van drie personages tegen elkaar, die regelrecht uit Final Fantasy-games komen uit zowel de hoofdserie als spin-offs. Zo komen Cloud en Sephiroth terug uit Final Fantasy 7 om in deze Dissidia-game het strijdveld onveilig te maken, maar zijn er ook recente personages zoals Noctis uit Final Fantasy 15 en Ramza uit Final Fantasy Tactics Advance aanwezig. Op deze manier kunnen Final Fantasy-fans genieten van hun favoriete helden in de vorm van een snelle, actievolle brawler, waarbij tactiek de sleutel is naar de overwinning. Geniet in deze game van een nieuw verhaal dat voortborduurt op die van Dissidia Final Fantasy voor PSP.

Dissidia FF NT

Deze maand verschijnen ook: Albert and Otto (10 januari – Xbox One), Digimon Story: Cyber Sleuth Hacker’s Memory (19 januari – PS4, Vita), The Inpatient (24 januari, PS VR), Railway Empire (26 januari - PS4, Xbox One, pc), Celeste (PS4, pc), GNOG (mobile, pc)

Dit artikel delen:

Lees meer

Need for Speed Payback krijgt gratis online roaming modus De uit de hand gelopen easter egg van Wolfenstein 2: The New Colossus
4

Reacties op: De gamereleases van januari 2018

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Lord Ganon

  • 1 januari 2018 13:35
  Komkommer tijd zo na de feestdagen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 1 januari 2018 14:22
  Gelukkig staan er 2 mooie titels voor februari op mijn lijstje waaronder civ 6 expansion.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 1 januari 2018 16:03
  Enkel Dragon Ball FighterZ heeft mijn interesse deze maand en de eerste expansie van Assassin's Creed Origins

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  AGxKiiNG

  • 2 januari 2018 14:19
  Erg veel zin in Monster Hunter World! Lijkt mij een toffe co-op game. Moet mijzelf alleen nog even verdiepen in de Beta-previews want ik heb geen PS4.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.