Overzicht

De gamereleases van februari 2021

Een fijne maand voor Switch-bezitters

Geschreven door Jacco Peek op
Februari is fijne maand voor Nintendo Switch-bezitters. Zo verschijnen Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, Bravely Default 2 en Persona 5 Strikers. Voor horrorfans staat Little Nightmares 2 te wachten en verder verschijnt Destruction All-Stars als PS Plus-game voor de Playstation 5. Dit zijn de gamereleases van februari 2021!

Destruction All-Stars

2 februari – PlayStation 5

Waarschijnlijk zag Sony in dat Destruction All-Stars de lanceerstrijd van andere PS5-games ging verliezen, dus werd de game uitgesteld naar 2021. Bovendien is de titel in februari (en maart) te downloaden als PlayStation Plus-game, dus krijgt Lucid Games Limiteds combat-racer een aardig steuntje in de rug. Het concept van de game ziet er in ieder geval interessant uit: in een arena richten spelers zoveel mogelijk schade aan door tegen elkaar te botsen. Verschillende hero’s, die op ieder moment uit de wagens kunnen springen om een nieuw voertuig te pakken of objecten te verzamelen, moeten met verschillende vaardigheden de nodige variatie aanbrengen.

Destruction AllStars

Werewolf The Apocalypse: Earthblood

4 februari – PlayStation 5, Xbox Series X en S, PlayStation 4, Xbox One en pc

Ontwikkelaar Cyancide kondigde Werewolf The Apocalypse: Earthblood al in 2017 aan en in februari komt de game eindelijk uit. In de actie-rpg nemen spelers de controle over de weerwolf Cahal, die vecht tegen een oliebedrijf dat ondanks de gevolgen voor de natuur de hele planeet leegpompt. Cahals verschillende vormen – mens, een wolf en Crionis-weerwolf – moeten een mix van verschillende gameplaystijlen opleveren. Zo is de kleinere wolf uitstekend voor sluiproutes die anders niet bereikbaar zijn, terwijl spelers als grote wolf flink wat schade aan kunnen richten. An sich weinig nieuws onder de zon, maar wellicht weet Werewolf The Apocalypse ons te verrassen.

Werewolf The Apocalypse: Earthblood

The Nioh Collection

5 februari – PlayStation 5

FromSoftware’s actie-rpg’s inspireerden talloze ontwikkelaars om vergelijkbare games te maken, maar weinig franchises kwamen zo goed uit de verf als Nioh. Team Ninja is dan ook geen onbekende op het gebied van actiegames en grijpt de nieuwe consolegeneratie aan om een remaster van beide delen als pakket uit te brengen op de PlayStation 5. The Nioh Collection bevat beide games, plus alle verschenen dlc en grafische upgrades als 120fps-ondersteuning, een 4K-resolutie en kortere laadtijden. Ook is de upgrade voor bezitters van de game volledig gratis - een ideaal scenario voor fans van de soulslike.

nioh 2

Little Nightmares 2

11 februari – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Little Nightmares is een gezegevierde horrorgame. Tarsier Studios bewees met de titel dat horror niet altijd hoeft te draaien om kogels sprokkelen en monsters van je afslaan. In plaats daarvan ben je piepklein en vlucht je voor volwassenen in zeer onheilspellende omgevingen. Het aankomende vervolg omarmt dat concept en breidt het uit met een bondgenoot; het bestuurbare jongetje Mono staat Six, hoofdpersoon uit het eerste deel, bij in een vlucht door donkere bossen en gevaarlijke steden. Samenwerken en terugvechten met enkele middelen moeten de formule daarbij iets opfrissen, al draait Little Nightmares 2 ongetwijfeld weer om lugubere omgevingen en angst voor alles wat groter is.

Little Nightmares 2

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

12 februari – Switch

Net als veel Wii U-games was Super Mario 3D World een kort leven beschoren. Dat is doodzonde, want het concept van een lineaire co-op-platformer werkt ontzettend goed onder de hoede van de creatieve meesterbreinen bij Nintendo. Daarom komt die game, met een hogere resolutie en iets hogere spelsnelheid, in z’n volledigheid naar de Switch. Daarmee gepaard gaat een bijzonder omvangrijk bonuslevel: Bowser’s Fury. In een open wereld, waarin letterlijk alles schattige kattenoortjes heeft, verzamelt Mario munten om uiteindelijk in een gigantische kat-Mario te veranderen en een net zo grote Bowser te bevechten. Of die strijd net zo spannend wordt als King Kong tegen Godzilla, en of Bowser’s Fury een tweede aankoop van de game rechtvaardigt, vinden we binnenkort uit.

mario 3d world bowsers fury

Persona 5 Strikers

23 februari – PlayStation 4, Switch en pc

In tegenstelling tot de meeste andere Persona-spin-offs neemt Persona 5 Strikers het verhaal uiterst serieus. De wijze waarop het wordt verteld, in bekende omgevingen en bekende personages met bijbehorende stemacteurs, voelt dan ook direct vertrouwd. Zelfs de musou-gevechten, grootschalige knokpartijen waarbij je tientallen vijanden op spectaculaire wijze een pak op de broek geeft, ademt Persona 5. Het is wel even afwachten of de gevechten voor Persona-fans boeiend genoeg blijven om het volledige verhaal van de Phantom Thieves te volgen, want erg diepgaand ziet het er nog niet uit. We zien uiteraard graag dat Persona 5 Strikers het tegendeel bewijst en dat de franchise voor de zoveelste keer onze harten steelt.

Persona 5 Strikers

Bravely Default 2

26 februari – Switch

Bravely Default begon als een mea culpa van Tomoya Asano, die vond dat Bravely Second: End Layer op de 3DS tekortschoot als volwaardig vervolg op de geliefde jrpg. Bravely Default 2 kent daarom een nieuw verhaal met nieuwe personages. Dit keer speelt de game zich af rondom vier uiteenlopende personages, die magische kristallen uit de handen van het kwaad dienen te houden. Grappig genoeg lijkt het vervolg, op basis van meerdere demo’s in de Nintendo eShop, verder maar weinig te sleutelen aan het fundament van de franchise. Het uitstekende Brave/Default-systeem, waarbij spelers punten sparen en ze op het juiste moment inzetten, keert grotendeels terug. De vraag is dus of de kleine aanpassingen, een nieuwe wereld en een nieuw verhaal de titel ‘Bravely Default 2’ wél waardig zijn.

In februari verschijnen ook: Control (2 februari, PS5 en Series X en S), Nuts (4 februari, Switch en pc), Haven (4 februari, PS4 en Switch), Project Winter (4 februari, Xbox One), Nioh 2 (5 februari, pc), Ys 9: Monstrum Nox (5 februari, PS4), Gal Gun Returns (12 februari, Switch en pc), Curse of the Dead Gods (23 februari, PS4, Xbox One, Switch en pc), Hellpoint (25 februari, Switch).

Dit artikel delen:

Lees meer

Servers van Battleborn officieel offline gehaald Super Nintendo World wordt exact nagemaakt in Minecraft
9

Reacties op: De gamereleases van februari 2021

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ollongren

  • 1 februari 2021 12:52
  Vraag me serieus af of je genoeg medespelers gaat vinden online voor destruction all stars. Waarom niet later uitbrengen als het aantal playstation5 spelers substantiëler is?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Omnikon

  • 1 februari 2021 15:10
  @Ollongren er zijn tegen de 5 miljoen ps5's verkocht, en iedere ps+ eigenaar krijgt deze cadeau… ik denk dat het wel goed komt met het aantal spelers…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  denver

  • 1 februari 2021 15:49
  @Omnikon Dat zijn zelfs cijfers van een maand geleden. Ik verwacht dat we richting het dubbele gaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ollongren

  • 1 februari 2021 17:30
  @Omnikon oké ik hoop het. Het lijkt goed in elkaar te zitten. :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 1 februari 2021 16:08
  Februari wordt weer een goedkope maand. Net als Januari. Misschien nog 1 of 2 dlc`s. Dat wordt weer 350 euro in de maand sparen.

  Sorry mensen. Maar de economie wordt niet ondersteund deze maand naast automatische afschrijvingen en boodschappen. Wel mijn bankrekening.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ollongren

  • 1 februari 2021 17:35
  @rohirrimdwarf geeft niks. Veel plezier met je dlc.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 1 februari 2021 22:21
  @Ollongren dank. Imperator dlc komt er aan op 16 feb. hop.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Cocabeer

  • 1 februari 2021 17:12
  Stiekem toch wel wat dope games. Mario, P5 strikers én Bravely Default 2.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  PietS.

  • 1 februari 2021 19:02
  Ghosts ‘n Goblins Resurrection komt deze maand ook uit! Mooi 3 games meepakken dus. :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.