Overzicht
releases

De gamereleases van februari 2020

Een droommaand?

Geschreven door Jacco Peek op
Nu een groot aantal games is uitgesteld, zijn de eerste twee maanden van 2020 vrij leeg. In februari verschijnen een hoop kleinere games, naast de release van de bijzondere titel Dreams. Dit zijn de gamereleases van februari 2020!

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics

4 februari – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Afgelopen jaar verscheen de Netflix-serie The Dark Crystal: Age of Resistance, een zeer goed ontvangen prequel op de film The Dark Crystal uit 1982. Voortbouwend op de populariteit verschijnt begin februari The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics, een strategiegame waarin spelers met bekende personages de wereld van Thra verkennen. De game bevat zo’n tachtig missies, waarin je moet zien te overleven, verdwaalde vrienden opspoort en uiteindelijk de Gelfling-clans bij elkaar brengt. Spelers wijzen daarnaast elk personage een job toe die de vaardigheden en daarmee strategische voordelen bepaalt. Helaas oogt de game op veel vlakken wat ouderwets, maar wellicht dat de gameplay daarvoor compenseert. The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics verschijnt in ieder geval voor een zacht prijsje in de winkels.

Dark Crystal Age of Resistance Tactics

Zombie Army 4: Dead War

4 februari - PlayStation 4, Xbox One en pc

De Zombie Army-mod voor Sniper Elite V2 is in de afgelopen jaren een eigen leven gaan leiden. De op zichzelf staande delen die daarna volgden hebben een lekker hoog B-filmgehalte vanwege de lompe manier waarop spelers hordes Nazi-zombies nóg doder maken. Zombie Army 4: Dead War belooft het meest uitgebreide deel in de serie te worden, met grotere omgevingen, meerdere speelbare personages en een uitgebreide Horde-modus waarbij naarmate spelers progressie maken ze de spelwereld uitbreiden. Zombie Army 4: Dead War floreert net als de vorige delen als coöpgame, hoewel het spel ook solo speelbaar is. Een laatste, niet onbelangrijk detail is dat zombie-Hitler terugkeert uit de hel, dus je weet wat je te doen staat.

Dreams

14 februari – PlayStation 4

Soms is het lastig voor te stellen dat Dreams daadwerkelijk bestaat: een videogame waarmee je zelf videogames kunt maken. Sinds de release van de Early Access-versie zijn creatieve gamers aan de slag gegaan met grootse projecten, grappige ervaringen en eigen versies van bestaande games, soms zelfs met een trouwe schare fans. Op 14 februari komt de game dan eindelijk officieel uit voor de PlayStation 4, waarvoor ontwikkelaar Media Molecule een aantal nieuwe features heeft gepland. De belangrijkste hiervan zijn de verbeterde introductie en tutorials, zodat spelers beter op weg worden geholpen in de complexe titel. Dreams is daadwerkelijk een droomproject, maar vanaf 14 februari gaat die droom dus in vervulling.

Dreams

Snack World: The Dungeon Crawl Gold

14 februari – Switch

Snack World van Ni No Kuni-maker Level-5 verscheen in 2017 voor de 3DS in Japan en komt nu via de Nintendo Switch naar het Westen in de vorm van Snack World: The Dungeon Crawl Gold. Volgens de ontwikkelaar komen high-tech en fantasy samen in de wereld van de game, waarin spelers hun dorp moeten verdedigen tegen de tiran Sultan Vinegar. De stijl van Snack World is dan ook luchtiger dan menig dungeon crawler, met snoepautomaten en smartphones die spelers door willekeurige kerkers helpen. Verder zijn er tal van wapens met een bepaalde duurzaamheid te vinden en kan er zowel online als lokaal met maximaal drie andere spelers in co-op gespeeld worden. Het klinkt als een geinige dungeon crawler voor op de Switch.

Snack World

Bayonetta + Vanquish Remastered

18 februari – PlayStation 4 en Xbox One

Sommige remasters voelen als mosterd na de maaltijd, maar voor twee van PlatinumGames’ beste titels maken we graag een uitzondering. Bayonetta en Vanquish – beiden tien jaar oud – zijn namelijk misschien wel het ultieme duo in het actiegenre. Op 18 februari worden beide games gebundeld uitgebracht, naast enhanced-versies voor de Xbox One X. De remasters zijn speelbaar in 4K en 60fps, de ideale manier om deze moderne klassiekers te spelen. Verder krijgt de bundel nieuwe cover art, voor wie de fysieke versie in huis haalt.

Vanquish

Mega Man Zero/ZX Legacy Collection

25 februari – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Capcom timmert hard aan de weg om de Mega Man-serie in leven te houden. Niet alleen verscheen recent de Mega Man Legacy Collection, maar ook een goed ontvangen negende deel. In februari wordt die game weer opgevolgd met de volgende collectie platformklassiekers: Mega Man Zero/ZX Legacy Collection. De collectie bevat zes Mega Man Zero-games, die zich een paarhonderd jaar na Mega Man X afspelen, en de twee Mega Man ZX-games, die weer na Zero plaatsvinden. De verzameling is voorzien van een aantal fijne nieuwe features, zoals een rewind-functie en een bibliotheek met art en muziek uit de franchise.

mega man

One Punch Man: A Hero Nobody Knows

28 februari – PlayStation 4, Xbox One en pc

Er verscheen ooit een mobiele One Punch Man-game, maar binnenkort is de eerste échte game gebaseerd op de kale superheld een feit. Zoals veel animetitels uitgegeven door Bandai Namco is One Punch Man: A Hero Nobody Knows een driedimensionale arena brawler met bekende personages uit het universum. Los van de ongetwijfeld epische knokpartijen kent de game een grappige twist: protagonist Saitama is net zoals in de tv-serie altijd laat en kan daarom niet als eerste van het team ingezet kan worden. Omdat hij in-game ook letterlijk elke tegenstander in één klap verslaat – behalve wanneer hij tegenover een andere Saitama staat – moeten spelers tactisch omgaan met hun team en hem op het juiste moment inzetten.

Ook verschijnen in februari: Code: Realize ~Guardian of Rebirth~ (6 februari, Switch), Nom Nom Apocalypse (pc), Best Friend Forever (14 februari, PS4 en Switch), Darksiders: Genesis (14 februari, PS4, Xbox One en Switch), The Suicide of Rachel Foster (19 februari, pc), Devil May Cry 3 Special Edition (20 februari, Switch), Wasteland Remastered (25 februari, PS4, pc), Two Point Hospital (25 februari, PS4, Xbox One).

Dit artikel delen:

Lees meer

Fan maakt indrukwekkende trailer voor PlayStation 5-controller Animal Crossing: New Horizons bevat lokale multiplayer voor vier spelers
10

Reacties op: De gamereleases van februari 2020

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  HunterSeeker

  • 3 februari 2020 09:51
  Cool dat ze ook ingame Saitama laten winnen met 1 punch :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paxopoxo

  • 3 februari 2020 10:14
  Traag maandje voor mij met releases, staat niet echt iets tussen wat ik nou echt wil spelen. Prima maand voor de backlog dus haha.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Markus88

  • 3 februari 2020 12:22
  Heb de beta van one punch gespeeld en ging er in met hele lage verwachtingen. De game is echter best tof en heb mij er mee vermaakt. Het combo systeem was vrij eenvoudig en niet echt diep.. Ik zou er geen 60 euro voor neer leggen. Maar 30-45 zou ik er wel voor over hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MelvinChowder

  • 3 februari 2020 12:27
  De games waar ik op wacht mis ik hier in de lijst, namelijk Yakuza 5 en de release van Hunt: Showdown voor PS4?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaccoPeek

  • 29 maart 2020 13:11
  @MelvinChowder Ik zet ze erbij!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 3 februari 2020 12:39
  hearts of iron uitbreiding op 25 februari.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fordon_Greeman

  • 3 februari 2020 12:46
  vanquish was lekker stoer. Bayonetta ook.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • KingKamekTheGreat

  • 3 februari 2020 13:30
  Zombie Army 4 lijkt me wel lachen in co-op. Lekker zombies knallen met een paar vrienden en een biertje. Een beetje net als vroeger in Kino der Toten :)
  Verder is dit gewoon weer backlog-maand. Heb afgelopen vrijdag Cuphead op de kop getikt. Die was in de aanbieding in de eShop.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • tremere

  • 4 februari 2020 13:03
  En niet te vergeten de Yakuza Remastered Collection, met Yakuza, 3,4 en 5 :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • LoveRussia

  • 4 februari 2020 14:56
  Wasteland Remastered komt toch ook uit op de Xbox One?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.