Overzicht
Halo Infinite

De gamereleases van december

Halo Infinite-maand

Geschreven door Jacco Peek op
Het jaar loopt alweer ten einde en dat zien we duidelijk terug in de releases van december. De enige grote blockbustergame van de maand is Halo Infinite, aangevuld met een aantal interessante indiegames zoals Chorus, Solash Ash en The Gunk. Dit zijn de gamereleases van december 2021!

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP, hiermee spaar je coins, unlock je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer!

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl

Solar Ash

2 december – PlayStation 5, PlayStation 4 en pc

In 2016 kwam Heart Machine met Hyper Light Drifter, een ondergewaardeerde, Zelda-achtige indiegame met een melancholische sfeer. Spirituele opvolger Solar Ash is wat dat betreft een totaal andere game, die de prachtige pixelart verruilt voor driedimensionale graphics en inzet op de ‘flow’ van platformen. Als een vrouwelijke drifter ‘glijden’, springen en zweven spelers namelijk door de Ultravoid, dat planeten uit hun baan rukt en groteske monsters aantrekt. Verder roept de game vooral veel vragen op, zoals wie de goddelijke entiteiten in de wereld eigenlijk zijn en wat er überhaupt gaande is. Precies zoals we dat graag zien van een Heart Machine-game.

Solar Ash

Chorus

3 december – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Net als Solar Ash is Chorus een game om absoluut in de gaten te houden. Deze kleurrijke ruimteshooter werd onthuld als een van de eerste Xbox Series X-games en laat spelers los in een universum dat wordt onderdrukt door een perverse sekte. Als het personage Nara, dat beschikt over speciale krachten, vechten ze tegen ruimteschepen in vrij te verkennen sterrenstelsels en in tempels die zich niet houden aan gangbare natuurwetten. De snelle actie en kleurrijke graphics doen vermoeden dat Chorus een onverwachte hit kan worden.

Chorus

Final Fantasy 14: Endwalker

7 december – PlayStation 5, PlayStation 4 en pc

Met ruim 23 miljoen spelers is Final Fantasy 14 het meest succesvolle deel uit de franchise. Veel spelers steken dan ook niet onder stoelen of banken dat ze World of Warcraft hebben verlaten om Square Enix’ mmo, inclusief de uitbreidingen, te ontdekken. Endwalker, de vierde uitbreiding, belooft de huidige verhaallijn op spectaculaire wijze af te sluiten. Door bondgenoten te rekruteren in nieuwe gebieden als de stad Radz-at-Han en de nieuwe spelershub Old Sharlayan, proberen spelers weerstand te bieden tegen de ondergang die dreigt. Zoals gewoonlijk krijgt de game ook een sloot aan nieuwe content, zoals de Sage- en Reaper-klassen, nieuwe raids en een levelcap van 90.

Final Fantasy 14: Endwalker

Halo Infinite

8 december – Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Aangezien we eerder plotseling al aan de slag konden met de multiplayermodus van Halo Infinite, is het nu vooral wachten op de singleplayercampagne. Op basis van de eerste vier uur kunnen we stellen dat Infinite ambitieus is, met grote omgevingen die tal van zijactiviteiten bieden en leuke gadgets die Master Chief veelzijdiger maken dan ooit. Zeker in combinatie met het mysterieuze verhaal rondom de nieuwe AI genaamd The Weapon, en de verschrikkelijk soepele multiplayermodus, zou Halo Infinite zomaar de beste shooter van het najaar kunnen worden. Of het ook de grote comeback van de franchise wordt, moet echter nog blijken.

halo infinite

The Gunk

16 december – Xbox Series X, Xbox One en pc

Steamworld-makers Image & Form Games laten de tweedimensionale titels achter zich voor The Gunk. Daarin stuiten protagonisten Rani en Beck op een prachtige planeet die wordt geteisterd door een mysterieus goedje: gunk. Door middel van het wegzuigen van de zwarte drap herstelt het ecosysteem zich langzaam maar zeker en leren spelers meer over uitgestorven samenlevingen en de geschiedenis van de planeet. Hoewel platformen en vechten tegen monsters zeker onderdeel uitmaken van de gameplay, lijkt The Gunk vooral te draaien om de planeet zich zien herstellen, en de morele dilemma’s die bij de waardevolle natuur komen kijken.

Overige releases in december

 • Syberia: The World Before (10 december, pc)
 • Gear.Club Unlimited 2: Ultimate Edition (PS5, PS4, Series X, Xbox One, Switch, pc)
 • Among Us (14 december, PS5, PS4, Series X, Xbox One)
 • Alien Isolation (16 december, Android, iOS)
 • Alfred Hitchcock: Vertigo (16 december, pc)
 • Five Nights at Freddy’s Security Breach (16 december, PS5, PS4, pc)

Dit artikel delen:

Lees meer

Vandaag verschijnt er een nieuwe patch voor Battlefield 2042 Consoleversies van platformer Firegirl uitgesteld naar 2022
5

Reacties op: De gamereleases van december

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • MrGizMo

  • 1 december 2021 22:08
  "Overige releases in november"

  Dat gaan we niet meer redden ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 1 december 2021 22:25
  Halo Infinite had ik graag willen spelen, maar ik heb helaas geen Xbox One of XSeries. Mooie maand om door te ploeteren met m'n veel te grote backlog. Waarschijnlijk koop ik After the Fall, de nieuwe VR-game van het Nederlandse Vertigo Games en opvolger van Arizona Sunshine nog wel ff tussen neus en lippen door..:)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Markus88

  • 2 december 2021 13:32
  @clandestine666 dan speel je het op pc toch? :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hubert

  • 2 december 2021 08:41
  mis eigenlijk ook warzone in deze lijst. als is de game nieuw gaat de nieuwe map wel weer een complete andere ervaring bieden.. toch ook een behoorlijke update komende dagen :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 2 december 2021 08:49
  Wytchwood: 9 december
  Shovel Knight Pocket Dungeon: 13 december

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.