Overzicht
gamereleases

De gamereleases van december 2020

Cyberpunk 2077 en Immortals: Fenyx Rising

Geschreven door Jacco Peek op
December is voor veel mensen Cyberpunk 2077-maand. Na veelvoudig uitstel staat CD Projekt Reds openwereldgame klaar om uit de startblokken te schieten. Daarnaast verschijnt nóg een openwereldgame, namelijk Immortals: Fenyx Rising, en een aantal andere boeiende titels as Twin Mirror en Call of the Sea. Dit zijn de gamereleases van december 2020.

Twin Mirror

1 december – PlayStation 4, Xbox One en pc

Twin Mirror is in veel opzichten een bijzondere titel voor Dontnod. Zo verschijnt het zeer kort na Tell Me Why, is het de eerste game die de studio zelf uitgeeft en bestaat Twin Mirror niet uit losse episodes. Sterker nog, de game is sinds de aankondiging flink op de schop gegaan. Het is een misdaadthriller geworden die veel leent van Twin Peaks. Wat gameplay betreft zijn Dontnods iconische kenmerken weer sterk aanwezig, ware het nu met een volwassenere toon. Die toon kwam tijdens onze previewsessie uitstekend uit de verf.

twin mirror

Immortals: Fenyx Rising

3 december – PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, Stadia en pc

Het is eenvoudig om Immortals: Fenyx Rising (voorheen bekend als Gods & Monsters) weg te zetten als een Zelda-kloon. In feite is de game dat ook, maar wel een veelbelovende. Zo zit de game vol met puzzels waarin de wetten van de natuur de regels bepalen, kun je een Grieks-mythologische wereld verkennen en moeten allerlei vaardigheden en loot de gevechten boeiend houden. Of Immortals daadwerkelijk ook Breath of the Wild-waardig is blijkt op 3 december.

immortals fenyx rising

Haven

3 december – PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Een van de interessantste indiegames van dit jaar is Haven. In deze rpg stranden twee geliefden op een onbekende planeet waar ze materialen moeten verzamelen om een bestaan op te bouwen. De game is gemaakt om met je eigen geliefde te spelen. Omdat de bijbehorende wereld net zo mooi is als dat gegeven, is Haven een titel om in de gaten te houden.

Haven

Call of the Sea

8 december – Xbox Series X/S, Xbox One en pc

Out of the Blue Games werkt al een tijdje aan een bijzonder project voor Xbox en pc: Call of the Sea. Je speelt ene Norah, die in de jaren dertig een eiland bezoekt in de hoop haar vermiste man Henry vinden. De ontwikkelaar omschrijft de game als het tegenovergestelde van H.P. Lovecrafts werk: het terugvinden van je verstand, in plaats van dat verliezen. Verder biedt Call of the Sea vooral puzzels in de jungle van het eiland, zowel boven als onder water. Hoe die puzzels worden ingevuld houdt Out of the Blue, terecht, nog even geheim.

Call of the Sea

Cyberpunk 2077

10 december – PlayStation 4, Xbox One, Stadia en pc

In de afgelopen jaren heeft CD Projekt Red zich opgewerkt tot een van de meest vooraanstaande rpg-makers. Hoe langer Cyberpunk 2077 werd uitgesteld, hoe hoger de verwachtingen werden. Night City is niet per se groter dan bijvoorbeeld de wereld van The Witcher 3, maar vooral vele malen gedetailleerder, gevulder en gelaagder. Ook het aantal keuzes gedurende quests is uitgebreider. Denk aan de dialogen, maar ook de verscheidenheid aan speelstijlen die de game dankzij alle skills en lichaamsmodificaties moet bieden. Zet CD Projekt Red opnieuw een standaard voor het openwereldgenre? We komen er snel achter.

cyberpunk 2077

Medal of Honor: Above and Beyond

11 december – pc

Respawn Entertainment is van alle markten thuis. Na de Titanfall-games, Apex Legends en Star Wars Jedi: Fallen Order blaast het nu de Medal of Honor-franchise nieuw leven in. Above and Beyond is niet zomaar een nieuw deel, maar een virtual reality-game in de Tweede Wereldoorlog. Dat betekent Nazi-hoofdkwartieren bestormen, tanks besturen en in dit geval ook korte films bekijken die speciaal voor de game zijn gemaakt. Naast de campagne voegt Respawn ook interviews met veteranen en een multiplayermodus toe. Hoe die laatste werkt is nog niet helemaal duidelijk, maar we verwachten dat onze reflexen in virtual reality flink op de proef worden gesteld.

In December verschijnen ook: Spirit of the North: Enhanced Edition (1 december, PS5, PS4, Switch en pc), Empire of Sin (1 december, PS4, Xbox One en pc), Shiren the Wanderer: The Tower of Fortune and the Dice of Fate (2 december, Switch en pc), Sam & Max: Save the World Remastered (2 december, Switch en pc), Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack (3 december, Switch), John Wick Hex (4 december, Switch en Xbox One), Madden NFL 21 (4 december, PS5 en Series X/S), Fifa 21 (4 december, PS5 en Series X/S), Fire Emblem: Shadow Dragon & The Blade of Light (4 december Switch), Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age (4 december, Xbox One), Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise (4 december, Switch), Drawn to Life: Two Realms (7 december Switch en pc), Puyo Puyo Tetris 2 (8 december, PS5, Series X/S, PS4, Xbox One, Switch en pc), Destiny 2 (8 december, PS5 en Series X), Collection of Saga: Final Fantasy Legend (15 december, Switch), MXGP 2020 (16 december, PlayStation 4, Xbox One en pc).

Gamereleases van vorige maanden gemist, check de overzichten:

Dit artikel delen:

Lees meer

Call of Duty: Black Ops Cold War-patch verhoogt niveau van wapens sneller Meer informatie over derde seizoen Fall Guys tijdens The Game Awards
7

Reacties op: De gamereleases van december 2020

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • RR020

  • 1 december 2020 13:06
  Hoop dat de update voor de PS5 snel uitkomt voor Cyberpunk

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Catilora

  • 3 december 2020 05:51
  ❣️ Beoordeel mijn naakten - http://photo5732.e17.club

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  denver

  • 1 december 2020 14:34
  "Omdat de bijbehorende wereld net zo mooi is als dat gegeven, is Haven een titel om in de gaten te houden."

  We zullen 'm in de gaten houden, de komende 48 uur.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Agent 4125

  • 1 december 2020 16:18
  @denver Waarom nog eens nalezen als je ook alleen kunt knippen en plakken uit een oud artikel?

  Doom Eternal op 8 december op de Switch toevoegen was ook nèt teveel gevraagd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ryme

  • 1 december 2020 14:48
  Ik haal Cyberpunk 2077 wel uit de budgetbak, heb het idee dat de game veel te overhyped is geworden

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Heccer_NL

  • 1 december 2020 14:52
  @Ryme en een ander voordeel updates die er dan zijn. Speel je pc Dan nog de mods die je kan doen. Ik heb het geduld niet om te wachten. Dus donderdag de 10 maar is Corona test doen😂

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Phoenix_the_II

  • 1 december 2020 17:56
  > Gamereleases van vorige maanden gemist, check de overzichten:

  *propt games in 1 zin…*

  dat is een rommel, geen overzicht.

  Mag ik wat punctuatie? Een bullet point lijstje… Leest veel makkelijker.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.