Overzicht
Gamereleases

De gamereleases van december 2018

De laatste knallers van 2018!

Geschreven door Brian Artiles Govita op
Nu dat de meeste toppers van het najaar achter ons liggen werken we langzamerhand toe naar het eind van het jaar. Desondanks mag de maand december niet onderschat worden, want een aantal van deze laatste titels van het najaar kan zomaar eens onze top tien-lijstjes binnendringen. In dit overzicht hebben we de laatste gamereleases van 2018 voor je op een rijtje gezet.

4 december

Just Cause 4 - Xbox One, PlayStation 4 & pc

Wie knallend december in wil gaan is bij Just Cause 4 aan het juiste adres. Drie jaar na Just Cause 3 kruipen we wederom in de huid van Rico Rodriguez die op zoek is naar de waarheid achter zijn vaders betrokkenheid bij een particulier militair bedrijf genaamd The Black Hand. De gevaarlijke huurlingen van deze organisatie staan onder bevel van het gloednieuwe personage Gabriella Morales en bezorgen de onschuldige bewoners van het Zuid-Amerikaanse eilandje Solís een hoop ellende.

Niemand minder dan Rico Rodriguez voelt zich geroepen om het volk uit hun lijden te verlossen door korten metten te maken met deze gewelddadige huurlingen. Uiteraard gaat dit gepaard met misschien wel de meest explosieve actie van het jaar, want volgens Gamer.nl-redacteur Rick Bloemzaad staat Just Cause 4 garant voor ongelimiteerd vermaak. Lees hier onze preview van het actievolle spel

Assassin's Creed Odyssey: Story Arc 1 - Legacy of the First Blade - Xbox One, PlayStation 4 & pc

Precies twee maanden na de lancering van Assassin's Creed Odyssey staat de eerste uitbreiding voor de deur. Legacy of the First Blade is de eerste in een reeks uitbreidingen die uitgebracht worden voor Assassin's Creed Odyssey en vertelt het verhaal over de eerste assassin die gebruikmaakte van de Hidden Blade. In de uitbreiding wordt daarmee de historische basis gelegd, die uiteindelijk leidde naar het ontstaan van de Assassin Brotherhood.

Hoewel de onlangs uitgebrachte trailer weinig uit de doeken doet over nieuwe gameplaymechanieken en/of verhalende aspecten lijkt Legacy of the First Blade in elk geval de titel van het spel eer aan te doen. De assassin Darius lijkt prominent aanwezig te zijn in Legacy of the First Blade, wat voor liefhebbers van het verhaal zeer waarschijnlijk een hoop vragen rondom de Assassin Brotherhood zal beantwoorden.

Override: Mech City Brawl - Xbox One, PlayStation 4 & pc

Nog voordat we aan de slag kunnen met de brawler van Nintendo komt eerst de brawler Override: Mech City Brawl uit, waarin we met reusachtige robots steden onveilig maken door persoonlijke vetes uit te vechten. De robots kennen allemaal een unieke speelstijl, en speciale moves waarmee spelers hun tegenstanders kunnen vernederen. Bovendien bevat het spel een modus genaamd 'The Garage' wat inhoud dat spelers de robots naar hartenlust cosmetisch kunnen aanpassen.

De game bevat bij de lancering twaalf unieke robots en diverse arena's die gemodelleerd zijn naar daadwerkelijke steden en landen. Spelers kunnen het zowel offline als online uitvechten, maar ook alleen in de singleplayermodus.

7 december

Super Smash Bros. Ultimate - Nintendo Switch

De game waar de meeste Nintendo Switch-bezitters reikhalzend naar uitkijken in december is zonder meer Super Smash Bros. Ultimate. De jongste telg in de langlopende serie beloofd een weergaloze brawler te worden waarin we met maar liefst 74 iconische gamepersonages met elkaar op de vuist kunnen gaan. De vraag rijst meteen of het ooit beter wordt dan de ultieme versie van Super Smash Bros.

In grote lijnen verschilt Super Smash Bros. Ultimate niet bijster veel van zijn voorganger op Nintendo Wii U, maar dat mag de pret niet drukken. Een aantal gewiekste aanpassingen aan de gameplay en het audiovisuele aspect, alsook nieuw aangekondigde personages moeten van Super Smash Bros. Ultimate de topper van het najaar maken. Tel daarbij op dat we eindelijk een echte verhaalmodus krijgen in de vorm van World of Light. December lijkt wat dat betreft een bijzonder explosieve maand te worden. Lees hier de Gamer.nl-preview van Wout van Aken.

Super Smash Bros. Ultimate

PlayerUnknown's Battlegrounds - PlayStation 4

De onverwachte megasucces van 2017 komt ruim een jaar later eindelijk naar PlayStation 4. PlayerUnkown's Battlegrounds sloeg in het voorjaar van 2017 in als een bom en heeft een enorme impact gehad op de hedendaagse gaming-landschap. Sinds kort is versie 1.0 van het spel waaraan het battle royale-genre zijn populariteit te danken heeft gelanceerd op Xbox One en vanaf 7 december kunnen PlayStation-bezitters dan eindelijk aan de slag met de shooter. Veel veranderingen hoeven spelers niet te verwachten van de PlayStation 4-versie, maar wie de game nu digitaal reserveert krijgt een Nathan Drake skin en de rugtas van Ellie.

10 december

Guacamelee! 2 - Nintendo Switch

Guacamelee! 2 is al een tijdje uit op PlayStation 4, Xbox One en pc, maar vanaf 10 december kunnen ook Nintendo Switch-bezitters aan de slag met de platformer. Zoals de naam doet vermoeden is Guacamelee! 2 een metroidvania-titel waar een Mexicaans sausje overheen is gegoten en wie bekend is met het eerste deel weet dat ook Guacamelee! 2 weer vol zit met referenties naar hedendaagse popcultuur. Hoewel de game weinig vernieuwing met zich meebrengt ten opzichte van het origineel is Guacamelee! 2 nog steeds een erg goede platformer die geknipt is voor korte sessies onderweg op Nintendo Switch. Gamer.nl-redacteur Thijs Barnhard beloonde Guacamelee! 2 met een 7.5

11 december

Earth Defense Force 5 - PlayStation 4

Earth Defense Force 5 is al een tijdje uit in Japan, maar is vanaf 11 december ook in het westen verkrijgbaar. De reeks, die inmiddels vijftien jaar oud is, kon gedurende zijn bestaan op gemengde reacties rekenen, maar liefhebbers van de actievolle third-person shooter kunnen hun geluk hoogstwaarschijnlijk niet op met het vijfde deel in de reeks.

Als EDF-soldaat nemen spelers het op tegen aliens die nagenoeg op mensen lijken en hebben spelers de keuze uit een scala aan mogelijkheden om de mensachtige aliens een kopje kleiner te maken. Daarnaast bevat de game ruim honderd missies en meer dan duizend wapens om missies tot een geslaagd einde te brengen.

14 december

Borderlands 2 VR - PSVR

Het fantastische Borderlands 2 vindt zijn weg naar een andere virtuele realiteit. Borderlands 2 VR is Borderlands zoals je het nooit eerder hebt ervaren. De krankzinnige personages en post-apocalyptische omgevingen in Pandora zijn volledig in virtual reality te spelen met PlayStation VR. Net als The Elder Scrolls V: Skyrim is Borderlands 2 VR een volledige port, waarin spelers net als vanouds in de huid kruipen van een van de vier hoofdpersonages.

De grootste veranderingen die zijn doorgevoerd in deze versie van het spel zijn een nieuwe gameplaymechaniek, genaamd 'BAMF Time' en een volledig in-game menu in VR dat makkelijker te bedienen is. Bovendien is de game niet alleen speelbaar met een normale controller, maar ook met de Move-controllers. Met Borderlands 2 VR in het vooruitzicht hebben spelers wederom een reden om Pandora te verkennen, op zoek naar zeldzame loot.

18 december

Warhammer: Vermintide 2 - PlayStation 4

Warhammer: Vermintide 2 is al geruime tijd te spelen op Xbox One en pc, maar vanaf 18 december kunnen ook PlayStation 4-spelers aan de slag met de actievolle game. De first-person actiegame speelt zich af in het fantasierijke Warhammer-universum gedurende de 'End of Times' waarin spelers het coöperatief opnemen tegen de 'Chaos Army' en de 'Skaven'. Spelers hebben de keuze uit vijf verschillende personages, waarmee ze de game doorlopen en met dertien missies is er genoeg avontuur te beleven in Warhammer: Vermintide 2. Voor spelers die op zoek zijn naar meer actie is er ook nog de Shadows over Bögenhafen-uitbreiding.

Ook deze maand: Spyro Reignited Trilogy/Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (Xbox One & PlayStation 4) - 1 december, Gwent: The Witcher Card Game (Xbox One & PlayStation 4) - 4 december, Persona Dancing: Endless Night Collection (PlayStation 4 (VR) & PlayStation Vita) - 4 december, LEGO DC Super-Villains: Aquaman Movie Pack 1 (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch & pc) - 4 december, Battle Princess Madelyn (PlayStation 4, PlayStation Vita, Nintendo Wii U, Nintendo Switch, Xbox One & pc) - 6 december, Yo-Kai Watch 3 (Nintendo 3DS) - 7 september, Hello Neighbor: Hide & Seek (Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch & iOS) - 7 december, Kingdom: Two Crowns (Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4 & pc) - 11 december, Gungrave VR (PlayStation VR) - 11 december, Desert Child (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch & pc) - 11 december, Rally Racers (Xbox One, Nintendo Switch & pc) Nightshade (Nintendo Switch) - 20 december, Blacksea Odyssey (Nintendo Switch) - 24 december, Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends Complete Edition (Nintendo Switch) - 27 december

Dit artikel delen:

Lees meer

Komst van regisseurs bij The Game Awards wijst op mogelijke Avengers-onthulling BioWare komt in december met details over nieuwe Dragon Age-game
16

Reacties op: De gamereleases van december 2018

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • TheBigN93

  • 30 november 2018 11:13
  Komt maar 1 spel uit dus.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  rashura

  • 30 november 2018 11:31
  @TheBigN93 Welke? :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Gamegod

  • 30 november 2018 11:32
  @TheBigN93
  Ik zie Hello Kitty er nergens tussen staan :)

  Voor mij is de enige echte titel die mijn interesse wekt en ik gepreordered heb Smash.
  Neemt natuurlijk niet weg dat de rest van de titels interessant voor andere kunnen zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 30 november 2018 11:32
  Ik zal naast Super Smash Bros Ultimate ook de Sega Mega Drive Collection volgende week oppikken. Heb wel zin om voor de afwisseling deze klassiekers weer eens te spelen, en wat ik er van gezien heb ziet het er op portable mode fantastisch uit. Twijfel alleen uit een download versie of fisieke cardridge.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • macc

  • 30 november 2018 11:35
  X4 Foundations komt vandaag uit. Mochten dat soort space sims je ding zijn (vervolg op X3 Terran Conflict. niet X Rebirth)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Stijfsel

  • 30 november 2018 11:52
  EDF!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 30 november 2018 12:02
  EDF!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 30 november 2018 15:40
  Mijn portemonnee blijft gesloten voor de maand december. Niets interessants

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Markus88

  • 30 november 2018 15:43
  EDF!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Undefused

  • 30 november 2018 18:24
  Smash bros en guacamelee 2 zijn sowieso cool en the witcher card game lijkt me ook wel tof, maar nog steeds druk bezig met Dragon Quest dus deze maand wordt er (denk ik) niks gekocht. Oh ja Earth defence force gaat ook op de wishlist!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  rashura

  • 3 december 2018 17:06
  @Undefused Nice! Dragonquest 11 ben ik ook mee bezig ^^ erg leuk tot nu toe

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Oxymorphone

  • 30 november 2018 21:35
  Meh

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Red Dead Demon

  • 1 december 2018 04:51
  Gwent, the witchere card game moet Thronebreaker zijn

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 1 december 2018 18:06
  Niks aan, saaie maand. Tijd om m'n backlog een beetje op te schonen, en Borderlands 2 VR wacht ik ff mee om te kijken of de dlc later wordt toegevoegd, die heb ik nog niet gedaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaapGoose

  • 3 december 2018 11:50
  Smash!! :D en net van de Sint Monster Hunter GU voor de Switch gekregen, Pokémon Eevee, ARMS, en ik had Diablo 3, Warframe en Dark Souls nog….

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Heiny Reimes

  • 4 december 2018 17:38
  Niet onaardige toevoegingen:

  Everspace (Switch)
  Battle Princess Madelyn(Multiplatform)
  Monsterboy(multiplatform)
  Children of Morta (multiplatform)
  Sega Megadrive classics (Switch)
  Katamari (Switch)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.