Overzicht

De gamereleases van augustus

Veel indies

Geschreven door Jacco Peek op
Augustus staat vooral in het teken van hele interessante indiegames. Denk aan Road 96 en Twelve Minutes. Ook komt Sucker Punch met Ghost of Tsushima: Director’s Cut, dat een nieuw gebied aan de game toevoegt. En laten we vooral het unieke Psychonauts 2 niet vergeten. Dit zijn de gamereleases van augustus!

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP, hiermee spaar je coins, unlock je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer!

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl

Naraka Bladepoint

12 augustus – pc

Met Naraka Bladepoint lijkt ontwikkelaar 24 Entertainment een nieuwe niche binnen het battle royale-genre gevonden te hebben. In plaats van met moderne schietijzers, vechten spelers met pijl en boog en kortafstandswapens als zwaarden en speren en magie. Belangrijker is echter de focus op verticale gameplay: spelers klimmen, slingeren en rennen hoog door de levels om tegenstanders te snel af te zijn. Wie zich bijvoorbeeld in bomen slim positioneert, is dus in staat om anderen van boven in een hinderlaag te lokken. Dat concept is op Steam inmiddels een groot succes: met ruim 140.000 gelijktijdige spelers verscheen de bèta in de top tien meest gespeelde games.

Naraka

Road 96

16 augustus – Nintendo Switch en pc

In de indiestorm van afgelopen E3-periode sprong Road 96 er duidelijk uit. Deze ‘willekeurig gegenereerde’ roadtrip door het fictieve land Petria schotelt spelers talloze verschillende reizen naar de grens voor. De ene mondt uit in een bloedstollende vlucht voor de politie, de ander in een gezellig potje airhockey in een knus wegrestaurant. De verschillende scenario’s die ontwikkelaar Digixart in de eerste beelden toont wekken de indruk dat Road 96 even spannend als veelzijdig is. Hopelijk maakt de game deze hoge verwachtingen waar.

Road 96

Twelve Minutes

19 augustus – Xbox Series X en S, Xbox One en pc

De Portugese Luis Antonio zag zijn passieproject in de afgelopen jaren uitgroeien tot een van de meest geanticipeerde titels van 2021. Microsoft prees de game aan tussen haar blockbusters en acteurs Daisy Ridley, James McAvoy en Willem Dafoe kwamen aan boord om hun stemmen aan het project te verlenen. In al die tijd is de kern van Twelve Minutes echter niet veranderd: op een regenachtige avond bevinden een man en zijn vrouw zich in een tijdcyclus, waarbij een ‘agent’ aan de deur komt en het stel vermoordt. Spelers krijgen twaalf minuten om met verschillende middelen in huis dat te voorkomen. Met de kennis van vorige cycli komt de oplossing steeds dichterbij. Hopelijk wordt dat net zo spannend als het klinkt.

Twelve Minutes

Ghost of Tsushima: Director’s Cut

20 augustus – PlayStation 5 en PlayStation 4

In augustus komt Sucker Punch met een extra uitgebreide versie van haar geprezen samoeraigame. Naast exclusieve bonussen voor de PlayStation 5-versie, zoals lipsync voor Japanse stemmen, opties voor een 4K-resolutie en zestig frames per seconde en ondersteuning van de DualSense-controller, wordt de game ook uitgebreid met Iki Island. Dat is een volledig nieuw gebied, waar protagonist Jin wordt geconfronteerd met het verleden en nieuwe personages ontmoet. Oh, en ook aapjes die je een aai over de bol kunt geven.

Psychonauts 2

25 augustus – PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Een succesvolle crowdfundingcampagne en overname door Microsoft later is Tim Schafer eindelijk klaar om z’n volgende grote project met de wereld te delen: Psychonauts 2. Op basis van de eerste beelden en impressies kunnen we wel stellen dat de platformer nog vreemder en opvallender is dan het origineel. Wederom duikt Raz in de warrige breinen van mensen, waar hun problemen en andere gedachten zich manifesteren als de meest creatieve platformlevels en vijanden. Zoals je gewend bent is dat niet zonder een flinke knipoog en een ogenschijnlijk strakke besturing.

Psychonauts 2

No More Heroes 3

27 augustus – Nintendo Switch

Goichi Suda, beter bekend als Suda51, brengt eind augustus eindelijk zijn nieuwste creatie uit. Of wij daar wel helemaal klaar voor zijn is nog maar de vraag. In No More Heroes 3 gaan namelijk alle remmen los en organiseert Travis Touchdown een intergalactisch toernooi om vijandelijke aliens één voor één uit te roeien. De traditionele hack ’n slash-gameplay keert terug - evenals een geüpgradede Tech Glove met nieuwe, te upgraden vaardigheden – maar ook allerlei gekke twists die je waarschijnlijk niet ziet aankomen. Denk aan een turn-based rpg, een first-person horrorgame of zelfs klusjes als grasmaaien om voldoende punten voor eindbaasgevechten te verdienen.

No More Heroes 3

Overige releases

 • In Sound Mind (3 augustus, PS5, Series X, Switch en pc)
 • The Falconeer (5 augustus, PS5, PS4 en Switch)
 • Dodgeball Academia (5 augustus, PS4, Xbox One, Switch en pc)
 • Yonder: The Cloud Catcher Chronicles (5 augustus, Series X)
 • Godfall (10 augustus, PS4)
 • Hades (13 augustus, PS5, PS4, Series X, Xbox One)
 • Humankind (17 augustus, pc)
 • Tetris Effect Connected (18 augustus, PS4)
 • Rims Racing (19 augustus, PS5, PS4, Series X, Xbox One en pc)

 • Madden NFL 22 (PS5, PS4, Series X, Xbox One en pc)
 • I Expect You to Die 2 (24 augustus, PS4 en pc)
 • Aliens: Fireteam Elite (24 augustus, PS5, PS4, Series X, Xbox One en pc)
 • Hoa (24 augustus, PS5, PS4, Series X, Xbox One, Switch en pc)
 • Lone Echo 2 (24 augustus, pc
 • Sniper Ghost Warrior: Contracts 2 (24 augustus, PS5)
 • Hotel Life: A Resort Simulator (26 augustus, PS5, PS4, Series X, Xbox One, Switch en pc
 • KeyWe (31 augustus, PS5, PS4, Series X, Xbox One, Switch en pc)

Dit artikel delen:

Lees meer

Originele The Elder Scrolls-makers delen teaser The Wayward Realms Prototype van Super Mario Kart speelbaar gekregen
4

Reacties op: De gamereleases van augustus

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Markus88

  • 2 augustus 2021 15:04
  Is Humankind niet een hele grote gehypte game? Heb er zelf niks mee maar lees en zie er veel over overal?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  denver

  • 3 augustus 2021 15:09
  Het is een soort Civilization, heb ik begrepen. Kan dus wel heel erg interessant worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • didis

  • 2 augustus 2021 20:45
  31/8 New World?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Cocabeer

  • 3 augustus 2021 20:11
  Weer lekker hakken in Tsushima!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.