Overzicht

De gamereleases van april 2021

Het jaar komt op gang

Geschreven door Jacco Peek op
Waar maart behoorlijk tegenviel qua grote releases, lijkt het gamejaar in april enigszins op gang te kopen. Zo komt People Can Fly met Outriders, verschijnt de PlayStation 5-exclusive Returnal en kunnen we aan de slag met het langverwachte New Pokémon Snap. Dit zijn de gamereleases van april!

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP, hiermee spaar je coins, unlock je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer!

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl.

Outriders

1 april – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Stadia en pc

Gears of War: Judgement-ontwikkelaar People Can Fly onthulde Outriders als één van de eerste next-gen-games, maar had helaas iets meer tijd nodig om de co-op shooter te polijsten. Een paar maanden en een Game Pass-deal verder verschijnt Outriders op 1 april, om hopelijk in de voetsporen van Destiny en The Division te treden als de volgende grote (cover-based) lootshooter. De vier verschillende klassen voelen in ieder geval vertrouwd aan, ieder met superkrachten die vooral andere spelers versterken om meer schade aan te richten. Daar komt uiteraard een grind voor zeldzame wapens en armor bij kijken. Toch probeert Outriders zich ook te onderscheiden, met een duidelijk verhaal op de grimmige doch kleurrijke planeet Enoch en niet zozeer een focus op endgame content. 

outriders

Oddworld: Soulstorm

6 april – PlayStation 5, PlayStation 4 en pc

Ook Oddworld: Soulstorm werd vanwege de coronapandemie uitgesteld, maar verschijnt in april dan eindelijk. Interessant aan Soulstorm is dat het feitelijk de eerste game opvolgt en daarom een alternatief verhaal vertelt dat de revolutie van Abe en de andere tot slaaf gemaakte Mudokons volgt, waarmee een hoop bekende locaties terugkeren. Verwacht verder een fijne mix van puzzelen, platformen en sluipen, ditmaal in wat ontwikkelaar Oddworld Inhabitants ‘2,9D-omgevingen’ met verschillende lagen noemt. Of het eerste nieuwe deel in zestien jaar daadwerkelijk weet te overtuigen, merken we gauw genoeg.

Nier Replicant ver.1.22474487139

Nier: Automata groeide in 2017 langzaam uit tot een mainstream hit waar maar liefst vijf miljoen stuks van verkocht werden. Voortbouwend op dat succes biedt Square Enix die spelers de kans om het eerste deel, Nier Replicant, in een modern jasje te beleven – en veteranen de Japanse versie die nooit in het Westen is verschenen. Ontwikkelaar Toylogic noemt het dan ook een ‘geüpdatete versie’, die qua eigenschappen ergens tussen een remake en een remaster in hangt. Zo is het vechtsysteem op de schop gegaan, is het verhaal ‘verbeterd’ en zijn stemmen en de magische soundtrack opnieuw opgenomen. Nu er meer ogen op de franchise zijn gericht dan ooit, ontstijgt Nier Replicant wellicht eindelijk zijn tien jaar oude cultstatus.

Returnal

30 april – PlayStation 5

Het Finse Housemarque trapte de voorgaande generatie uitstekend af met de twin-stick shooter Resogun en brengt binnenkort een veel grootschaliger project uit. Returnal is namelijk een roguelike waarin spelers keer op keer neerstorten op een vijandelijke planeet en tussen gevaarlijke buitenaardse wezens moeten zien te ontsnappen. Het knalwerk daarbij doet sterk denken aan het eerdere werk van de ontwikkelaar, met exotische wapens, alternatieve vuurstanden en een wirwar van kleurrijke kogels en effecten. Wapens en vaardigheden zijn daarnaast elke ronde anders, waardoor spelers die sterven constant een nieuwe ervaring kunnen verwachten. Mede gezien het feit dat Returnal een van de weinige PlayStation 5-exclusives is, zijn we zeer benieuwd naar wat het te bieden heeft.

Returnal

New Pokémon Snap

30 april – Switch

Vrij onverwacht kondigden The Pokémon Company, Nintendo én Bandai Namco aan dat er zowaar een vervolg op Pokémon Snap verschijnt. Afgaande op onze eerste indrukken lijkt New Pokémon Snap met name de klassieke ervaring van pokémon fotograferen over te zetten naar moderne maatstaven, inclusief filters en een intern sociaal platform om foto’s te delen. Dat klinkt minder opwindend dan het wellicht is, want de prachtige animaties en boeiende gedragspatronen van de beestjes zelf moeten spelers het gevoel geven dat ze op een heuse safari zijn. Bovendien kennen omgevingen in de Lental-regio verschillende paden, met andere pokémon en nieuwe gebieden. Uiteraard houden we een flinke slag om de arm, maar alles wijst erop dat New Pokémon snap het vervolg wordt waarop we hebben gewacht. 

Overige releases

 • Star Wars Republic Commando (6 april, PS4 en Switch)
 • Cozy Grove (8 april, PS4 en Switch)
 • Before Your Eyes (8 april, pc)
 • Legend of Heroes (9 april, PS4, Switch en pc)
 • Knight Squad 2 (14 april, pc)
 • Saga Frontier Remastered (15 april, PS4, Switch en pc)
 • Quantum League (15 april, pc) 
 • MLB The Show 21 (16 april, PS5, PS4, Series X en S en Xbox One)
 • MotoGP 21 (22 april, PS5, PS4, Series X en S, Xbox One en pc)
 • Scourgebringer (22 april, PS4 en Vita)
 • Judgement (23 april, PS5 en Series X en S)
 • Terminator Resistance (30 april, PlayStation 5)

Dit artikel delen:

Lees meer

Speel dit weekend de open bèta van Knockout City Nieuwe Call of Duty: Warzone-map is jaren 80-versie van Verdansk
0

Reacties op: De gamereleases van april 2021

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.