Overzicht
Final Fantasy 7

De gamereleases van april 2020

Prachtige remakes

Geschreven door Jacco Peek op
Na een fantastische maart staat april vooral in het teken van remakes, namelijk Resident Evil 3 en Final Fantasy 7. Doen deze veelbelovende nieuwe versies het origineel eer aan? Dit zijn de gamereleases van april 2020!

Resident Evil 3

3 april – PlayStation 4, Xbox One en pc

Iets meer dan een jaar na de geprezen remake van Resident Evil 2 komt Capcom met een heruitgave van het derde deel. Voortbouwend op het fundament van het origineel, wordt ook het avontuur van Jill Valentine verheven naar hedendaagse horrorstandaarden met een prachtig uiterlijk en een uitgebreidere spelwereld. Racoon City is namelijk grootser, met verschillende nieuwe locaties, zoals een riool en een fiks groter metrostation.

De grootste dreiging in de game komt van Nemesis, in feite de betere, gevaarlijkere versie van Mr. X. Het wezen kan in principe door alle ruimtes behalve safe rooms heen wandelen en valt zelfs met verschillend wapentuig aan. Gelukkig beschikt Jill ook over handige trucs, zoals een ontwijkmanoeuvre: de perfect dodge. Op het juiste moment ingezet vertraagt het de tijd, waarmee het makkelijker wordt om terug te slaan. Het ziet er naar uit dat Resident Evil 3 een zeer spannende game wordt, dus maak je borst maar nat.

Resident Evil 3

Final Fantasy 7 Remake

10 april – PlayStation 4

De legende rondom een Final Fantasy 7-remake werd langzaam een mythe, maar na jaren wachten verschijnt de game éindelijk. Althans, het eerste deel van deze fantastische rpg. Final Fantasy 7 Remake speelt zich namelijk volledig af in de stad Midgard, maar belooft wel veel meer content te bieden dan het origineel. Zo zijn er verschillende zijmissies die het achtergrondverhaal van Cloud en anderen uitdiepen en is de stad veel groter dan voorheen. Voor de remake is alles uiteraard voorzien van een prachtige grafische update, waarbij de haren van Cloud, Tifa, Barrett, Aeris en de andere helden die strijden tegen organisatie Shinra Inc. schitteren als nooit tevoren.

De grootste verandering is wellicht het vechtsysteem, dat nu min of meer in real-time is. Spelers hebben nog steeds de beschikking over bekende vaardigheden en kunnen deze selecteren wanneer de tijd is vertraagd, maar actief ontwijken en blokkeren is nu ook onderdeel van de gameplay. Voor de puristen is er echter een ouderwetse turn-based modus toegevoegd, dat speelt zoals het origineel. Vooralsnog lijkt Final Fantasy 7 Remake een zeer relevante en moderne overzetting van de game te worden, dus we kunnen niet wachten om het verhaal opnieuw te beleven.

Final Fantasy 7

Fallout 76: Wastelanders

7 april – PlayStation 4, Xbox One en pc

Fallout 76 kreeg uiteraard een hoop kritiek, maar in de tussentijd is de game flink veranderd. De grootste stap zet Bethesda in april met de gratis Wastelanders-uitbreiding. Wastelanders brengt namelijk npc’s terug naar de game, waarmee de bestaande verhaallijn direct anders aanvoelt. Er zijn verschillende personages terug te vinden in de wereld en in afgesloten ruimtes – waar je ze het meeste vindt – passen ze hun gedrag aan op eerdere keuzes.

Het dialoogsysteem uit eerdere delen keert ook terug. Ditmaal zijn antwoorden voluit geschreven zoals in Fallout 3 en New Vegas, in plaats van de verkorte antwoorden in Fallout 4. Spelers moeten in een nieuwe verhaallijn kiezen tussen de raiders en de settlers, kunnen romantische relaties bouwen en krijgen een reputatie. Hopelijk brengt Wastelanders Fallout 76 dichterbij de verwachtingen die spelers aanvankelijk hadden.

Fallout 76

Trials of Mana

24 april – PlayStation 4, Switch en pc

Secret of Mana is wereldwijd een fenomeen, maar het vervolg Trials of Mana – in Japan bekend als Seiken Densetsu 3 – was tot voor kort nooit in het Westen verschenen. Daarom verschijnt er, na de oorspronkelijke versie in het recent uitgebrachte Collection of Mana, tevens een volledige remake. De actie-rpg volgt drie helden die proberen de legendarische Mana Sword te pakken te krijgen om zo de God Beasts die de wereld willen vernietigen tegen te gaan. Gevechten vinden in real-time plaats en protagonist Duran beschikt over zwaardaanvallen en bekende speciale vaardigheden uit het origineel. Eind april moet blijken of Trials of Mana de SNES-game eer aan doet.

trials of mana

Predator: Hunting Grounds

24 april – PlayStation 4 en pc

In Predator: Hunting Grounds is het jagen of gejaagd worden. In deze multiplayertitel nemen spelers de controle over een soldaat, die samen met een team verschillende doelstellingen moet behalen. Denk aan een netwerk in de lucht krijgen door al knallend een vijandelijke basis binnen te dringen. Het boeiendste aspect aan de game is echter dat één speler de Predator belichaamt en op slinkse wijze andere spelers moet uitschakelen. Verschillende hulpmiddelen, zoals een hittesensor en tijdelijk onzichtbaar kunnen worden, maken het werk van het wezen een stuk eenvoudiger. Predator: Hunting Grounds ziet er uit als een leuke, asymmetrische multiplayergame die de spanning uit de films hopelijk goed over weet te brengen.

predator

Gears Tactics

28 april – Pc

Het Gears of War-universum is volgens fans uiterst geschikt voor andere genres dan cover-based shooters, en Gears Tactics moet eindelijk woord bij daad voegen. De turn-based strategiegame speelt zich aan het begin van de welbekende Locust-oorlog af, ruim twaalf jaar voor het originele spel op de Xbox 360. Gabe Diaz, vader van Gears 5-protagonist Kait Diaz, leidt een klopjacht op de Locust Ukkon, die een bedreiging vormt voor de overgebleven mensheid.

In de praktijk speelt Tactics als een typische strategiegame, met een team dat spelers volledig kunnen aansturen en samenstellen met uitrusting. Eindbaasgevechten zijn volgens ontwikkelaars Splash Damage en The Coalition een groot onderdeel van de gameplay en gevechten worden van zeer dichtbij weergegeven om het ouderwetse Gears of War-gevoel na te bootsen. Van de beloofde Xbox One-versie ontbreekt nog ieder spoor, maar eind april is de pc-versie in ieder geval beschikbaar.

Gears Tactics

Minecraft Dungeons

April – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Het ongekende succes van Minecraft heeft al talloze spin-offs teweeggebracht, van verhalende games met bekende YouTubers tot een augmented reality-game. In april voegt Minecraft-ontwikkelaar Mojang daar zelf een dungeon crawler aan toe, genaamd Minecraft Dungeons. De game zoekt een middenweg tussen zeer diepgaande titels als Diablo 3 en de toegankelijkheid van de franchise door een aantal systemen te versimpelen.

Zo zijn er geen klassen, maar bepalen items en enchantments de specialiteiten van spelers. Ook zijn er overzichtelijke Artifact-vaardigheden die spelers kunnen inzetten tijdens de willekeurig gegenereerde kerkers. Uiteraard is Dungeons gericht op co-op, met verschillende onlinemogelijkheden, gezamenlijke eindbaasgevechten en andere end-game content. Of Mojang ook de fanatiekere spelers weet te interesseren merken we in april.

Minecraft Dungeons

Ook verschijnen in april: Totally Reliable Delivery Service (1 april, PS4, Xbox One, Switch, pc), My Friend Pedro (2 april, PS4), Disaster Report 4: Summer Memories (7 april, PS4, Switch en pc), Space Engineers (11 april, Xbox One), Hellpoint (16 april, PS4, Xbox One, Switch, pc), Cloudpunk (23 april, pc), MotoGP 20 (23 april, PS4, Xbox One, Switch, Stadia en pc), Deliver Us the Moon (24 april, PS4, Xbox One, Switch en pc),Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - Road to Boruto (24 april, Switch), Sakura Wars (28 april, PS4), Moving Out (28 april, PS4, Xbox One, Switch en pc), Daymare: 1998 (28 april, PS4 en Xbox One).

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 10.00: Ron speelt games (thuis) Gamer maakt complete aarde op schaal na in Minecraft
1

Reacties op: De gamereleases van april 2020

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    dagmardg

    • 31 maart 2020 17:37
    Minecraft Dungeons en Final Fantasy 7 Remake natuurlijk❤❤❤

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.