Overzicht
Lego Star Wars-banner

De gamereleases van april

Met Lego Star Wars: The Skywalker Saga en Nintendo Switch Sports

Geschreven door Niels Arts op
Dit gamejaar begon sterk met veel grote releases in januari, februari en maart. In april halen we even de voet van het gaspedaal, hoewel games als Lego Star Wars: The Skywalker Saga en Nintendo Switch Sports er natuurlijk ook zeker mogen zijn. Dit zin de gamereleases van april.

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP, hiermee spaar je coins, unlock je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer!

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

5 april – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc

Een van de meest veelbelovende games van april verschijnt al aan het begin van de maand. Lego Star Wars: The Skywalker Saga belooft de ultieme Lego Star Wars-game te worden, waarin het verhaal uit alle hoofdfilms behandeld wordt. Daarnaast bevat de game een open wereld, die de speler in eigen volgorde kan verkennen. Iemand die eerst het verhaal van de derde film wil ervaren, om vervolgens verder te gaan met de zevende film, kan dit dus gewoon doen. Ook wat betreft personages pakt Lego Star Wars: The Skywalker Saga het grootser aan dan ooit tevoren. De game telt meer dan driehonderd speelbare personages, waarvan sommigen nog nooit eerder in een Lego Star Wars-game te zien waren.

Bestel de game op Game Mania voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch.
lego star wars

Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition

7 april – PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc

De oorspronkelijke Chrono Cross kwam in 1999 uit, waardoor het spel inmiddels wat verouderd is. Gelukkig brengt Square Enix deze maand een remaster uit, zodat fans deze klassieker eindelijk opnieuw kunnen ervaren – en nieuwkomers voor het eerst op avontuur kunnen gaan. In Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition hebben de 3D-modellen een upgrade naar HD gekregen, zijn er nieuwe illustraties toegevoegd, is de kwaliteit van de muziek verbeterd en bevat de game ook een groot aantal nieuwe features. Om deze redenen lijkt de remaster zeker de moeite waard te worden, maar voor wie nog niet overtuigd is: het spel kost slechts 19,99 euro!

Chrono cross

Star Wars: The Force Unleashed

20 april – Nintendo Switch

Star Wars: The Force Unleashed is de tweede Star Wars-game die voor april op de planning staat, hoewel deze titel natuurlijk al eens eerder is uitgekomen. Star Wars: The Force Unleashed verscheen immers voor het eerst al in 2009. Nu, dertien jaar later, wordt The Force Unleashed uitgebracht op de Nintendo Switch. In de game gaat men aan de slag als Starkiller, een geheime leerling van niemand minder dan Darth Vader. De speler krijgt de taak om Jedi op te sporen en te vernietigen, waar uiteraard de nodige lichtzwaardactie bij komt kijken.

MotoGP 22

21 april – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

De jaarlijkse release van de nieuwe MotoGP-game staat weer op stapel. MotoGP 22 probeert realistischer dan ooit te zijn, met nieuwe en uitdagendere races. Met meer dan honderdtwintig motorrijders, waarvan zeventig bekende motorrijders uit het verleden, biedt de game misschien wel de meest complete motorrace-ervaring tot dusver. De game bevat meer dan twintig officiële banen om op te racen, allemaal in detail nagemaakt. Voor de competitieve speler valt er in MotoGP 22 natuurlijk ook genoeg te doen. Zo zijn er talloze online events om aan mee te doen en voor allerbeste is er ook een esportstak.

Bestel hier de game op Game Mania voor Playstation 5 en Xbox Series S/X

King Arthur: Knight’s Tale

26 april – pc

King Arthur: Knight’s Tale is al meer dan een jaar op Steam speelbaar in early access, maar binnenkort krijgt de game eindelijk een volledige release. Hoewel de game ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X en S komt, is die releasedatum nog niet bekend. King Arthur: Knight’s Tale is een tactische rpg waarin de speler het opneemt tegen King Arthur als Sir Mordred, een voormalig zwarte ridder. Sir Mordred heeft King Arthur vermoord, maar met zijn laatste adem wist de koning Sir Mordred ook uit te schakelen. Nu zijn ze beiden dood, maar tevens allebei in leven. Aan de speler de taak om wat nog over is van King Arthur voorgoed uit te schakelen.

Zombie Army 4: Dead War

26 april – Nintendo Switch

Zombie Army 4: Dead War verscheen iets meer dan een jaar geleden al voor PlayStation 4, Xbox One en pc, maar een Switch-versie liet nog even op zich wachten. Eind april is het zover, want dan kunnen ook Switch-gamers met de game aan de slag. Zombie Army 4: Dead War is een brute actiegame waarin de speler het opneemt tegen een door Adolf Hitler bij elkaar geraapt zombieleger dat hongeriger is dan ooit tevoren. Gelukkig is de speler hier goed tegen opgewassen, met een groot arsenaal aan dodelijke wapens om het tegen de vijanden op te nemen. De game moet vermakelijke actie bieden met uitdagende eindbazen en leuk mapdesign.

Nintendo Switch Sports

29 april – Nintendo Switch

Heeft Nintendo Switch Sports eigenlijk wel een introductie nodig? Wie heeft er immers niet Wii Sports gespeeld? Dat is in feite wat Nintendo Switch Sports is: Wii Sports in een nieuw jasje, op een nieuwe console. Diverse geliefde sporten zijn weer van de partij in de vorm van tennis, bowlen, zwaardvechten, voetbal, badminton en volleybal. Ook heeft Nintendo al aangekondigd dit najaar kosteloos golf toe te voegen. Wordt Nintendo Switch Sports net zo’n hit als Wii Sports destijds was? De tijd zal het leren, al wordt deze game natuurlijk niet gratis bij de console geleverd, in tegenstelling tot Wii Sports. Hoe dan ook hebben we wel weer zin in een sportief uitstapje!

Bestel hier de game op Game Mania

Overige releases

• Super Cyborg (1 april, Xbox One en pc)

• Terrorbane (1 april, Switch en pc)

• MLB The Show 22 (5 april, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Switch)

• Outbreak: Contagious Memories (6 april, Xbox Series X en S, Xbox One en pc)

• Forgive Me Father (7 april, pc)

• Out There: Oceans of Time (7 april, pc)

• The House of the Dead: Remake (7 april, Switch)

13 Sentinels: Aegis Rim (12 april, PlayStation 4 en Switch)

• Road 96 (14 april, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

Tormented Souls (14 april, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

Neptunia x Senran Kagura: Ninja Wars (19 april, PlayStation 4, Switch en pc)

Chernobylite (21 april, PlayStation 5 en Xbox Series X en S)

• Ganryu 2: Hakuma Kojiro (22 april, PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc)

• The Serpent Rogue (26 april, PlayStation 5, Xbox Series X en S, Switch en pc)

 • The Stanley Parable: Ultra Deluxe (27 april, PS5, PS4, Series X en , Xbox One, Switch en pc)

• Tasomachi: Behind the Twilight (28 april, PlayStation 4, Switch en pc)

Dit artikel delen:

Lees meer

Chipbakker TSMC ziet vraag voor pc- en smartphone-chips dalen Mogelijkheid om screenshots via Xbox op Twitter te delen verdwijnt toch niet
10

Reacties op: De gamereleases van april

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ryme

  • 31 maart 2022 14:12
  The Stanley Parable: Ultra Deluxe komt op 27 april uit

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaccoPeek

  • 31 maart 2022 15:25
  @Ryme Dank, zetten we erbij!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Lavalera

  • 31 maart 2022 14:27
  Voor mij eindelijk weer een rustige maand. Alleen lego star wars lijkt me nog wel enigszins interressant en die ga ik niet day 1 halen .

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jorn6810

  • 31 maart 2022 14:53
  Dit wordt de eerste maand in 2022 waarin ik geen nieuwe game aanschaf. Heb nog genoeg liggen dus dat is ook geen enkel probleem!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  PietS.

  • 31 maart 2022 15:39
  @Jorn6810

  Dat geldt voor mij ook. Ik ben nu nog bezig met Kirby, daarna ga ik MM verder uitspelen, daarna ben ik van plan om Tunic en It Takes Two te spelen via GamePass en als ik dan nog gametijd over heb, dan ga ik beginnen aan Elden Ring.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Real13

  • 1 april 2022 14:49
  @PietS. Veel plezier met It Takes Two. Echt een pareltje!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Real13

  • 31 maart 2022 15:07
  Niets voor mij deze maand wat geen enkel probleem is want heb nog genoeg liggen. Momenteel bezig met Kirby en Tiny Tina.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 31 maart 2022 15:41
  Heb ook nog meer dan genoeg te spelen maar die Lego Star Wars gaat er meteen komen. Super veel zin in om met een maat weer door het verhaal heen te lopen :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Smallie

  • 31 maart 2022 18:37
  King Arthur:
  -Nu zijn ze beiden dood, maar tevens allebei in leven.-

  Wat?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snafu9

  • 4 april 2022 14:04
  Klopt het dat we nog geen review hebben gezien van LEGO Star Wars? De release is morgen maar nergens is nog een review te vinden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.