Overzicht

De beste gameheadsets van 2020

Onze grote gameheadset round-up in drie prijsklasses

Geschreven door Sascha Meijer op
Welkom bij de grote Gamer.nl Gameheadset Round-Up! In dit overzicht beoordelen we niet alleen alle tot nu toe besproken headsets met een cijfer, maar we delen ze ook in verschillende prijsklassen en wijzen voor elke prijsklasse het beste model aan.

Om het beoordelen van zoveel gameheadsets in goede banen te leiden, hebben we gekozen voor het opstellen van een aantal beoordelingscriteria. Om het voor iedereen zo inzichtelijk mogelijk te houden, zijn zowel de individuele beoordelingscriteria als de uiteindelijke score van de verschillende headsets inzichtelijk. Mocht je vervolgens meer willen lezen over een van de headsets, kun je uiteraard een van de uitgebreide reviews raadplegen.

Beoordelingscriteria

Het grootste deel van de beoordelingscriteria spreekt hoogstwaarschijnlijk voor zich, maar om elke vorm van twijfel weg te nemen lichten we ze allemaal vluchtig even toe.

Comfort: Dit zegt iets over het draagcomfort van de headset. Is de bekleding van de schelpen zacht en gaat deze goed om met warmte? Hoe is de klemdruk? Kun je eenvoudig een aantal uur achter elkaar met deze headset op gamen? Allemaal vragen die worden gevangen binnen dit criterium.

Klankbalans: Dit criterium is wellicht wat abstracter. Het gaat hier om de algehele balans tussen de verschillende onderdelen van het frequentiespectrum. Een headset kan bijvoorbeeld veel bas laten horen, maar het is wel fijn als daar ook een acceptabele hoeveelheid definitie in de hogere frequentieregionen tegenover staat. Het gaat dan ook niet zozeer om hoe neutraal de headset klinkt, maar eerder om hoe goed de headset met zichzelf in balans is. Je kunt hier wat meer informatie over vinden in het achtergrondartikel ‘Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een gameheadset’.

Lokalisatie: Het is natuurlijk essentieel om te horen waar je in-game vijanden zich bevinden. Dat kan - zeker in snellere online shooters - een essentieel onderdeel van de gameplay zijn. Bij het lokaliseren van deze vijanden helpt het als de headset niet alleen een gebalanceerde frequentierespons heeft, het is ook erg belangrijk dat de stereo-ervaring van de headset goed op orde is. Sommige headsets klinken nou eenmaal wat smaller of troebeler als het aankomt op het lokaliseren van in-game gebeurtenissen.

Bouwkwaliteit: Hoe voelt de headset in gebruik? Is hij stevig en kan hij tegen een stootje? Zijn de kabels stevig en bekleed met stof, of dun en zijn de pluggen gammel?

Gebruiksgemak: Gebruiksgemak zegt niet alleen iets over de headset in praktische zin, ook de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de eventueel bijbehorende software worden binnen dit criterium beoordeeld. Hoe eenvoudig is het om de software te installeren? Is de software overzichtelijk? Is de kabel van de headset lang genoeg? Reageren de knoppen op de schelpen van de headset snel en goed?

Multi-inzetbaarheid: Natuurlijk is het belangrijk dat de headset goed presteert tijdens het gamen, maar is de headset ook aangenaam tijdens het luisteren van muziek of bij het kijken van een film?

Microfoonkwaliteit: Tot slot het meest overzichtelijke criterium; is jouw stemklank voor online medegamers helder en vol, of juist schel en dun?

Prijsklassen

Zoals gezegd delen we de headsets op in verschillende prijsklassen. Zo kun je nog eenvoudiger beoordelen wat de ideale headset voor jou is. We hebben gekozen voor drie prijsklassen en binnen deze prijsklassen de vijf beste gameheadsets aangewezen:

 • De beste gameheadsets onder de 100 euro
 • De beste gameheadsets tussen de 100 en de 175 euro
 • De beste gameheadsets duurder dan 175 euro

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Beste gameheadsets onder 100 euro
 3. Beste gameheadsets tussen 100 en 175 euro
 4. De beste gameheadsets duurder dan 175 euro

Dit artikel delen:

Lees meer

Streamers kunnen gelicenseerde muziek in Cyberpunk 2077 uitzetten Doom Eternal komt alleen nog digitaal naar de Switch
1

Reacties op: De beste gameheadsets van 2020

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • jaquesparblue

  • 20 november 2020 22:23
  Wel de 600Gen2 maar niet de 700Gen2? ok dan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.