Overzicht
Spiritfarer

De beste games op Netflix

‘Netflix en Speel’

Geschreven door Thomas Bunink op
Op Netflix zijn steeds meer games speelbaar: gratis op mobiele platforms, zonder microtransacties of advertenties. Dit zijn de beste games die je op Netflix kunt spelen.

Netflix stelt sinds november 2021 games beschikbaar via haar eigen streamingdienst. Niet op tv, maar voor mobiele apparaten op Android en iOS. De games zijn ‘gratis’ speelbaar voor iedereen met een Netflix-abonnement en kunnen op meerdere apparaten via je Netflix-profiel gespeeld worden. Je downloadt ze via de Netflix-app of de Netflix-gameswebsite.

Immortality

Sam Barlow, de maker van FMV-game Her Story, keerde vorig jaar terug met een nieuw FMV-project. Immortality vertelt het verhaal van de verdwenen Marissa Marcel, een filmster wiens drie films nooit zijn uitgekomen. Nadat deze waren gemaakt, verdween ze namelijk plotseling. Net als in Her Story zoekt de speler door oud beeldmateriaal om het verhaal op te graven. Wees wel gewaarschuwd, het spel bevat erg expliciete seksscènes, zelfmoord en (seksueel) geweld.

Erwin noemde Immortality ‘een game vol liefde voor film’:

“Een belangrijke reden waarom Immortality een van mijn favoriete games van het jaar is, is de manier waarop de game is gemaakt. Dat merk je vooral bij de oudste film van de drie: Ambrosio. Die is echt gefilmd zoals dat vroeger ook gebeurde, waardoor het aanvoelt als een film uit die tijd. Zelfs achter de schermen wordt dat doorgetrokken. Dat straalt zoveel liefde voor het medium film uit.”

Immortality1

Into the Breach

Strategiegame Into the Breach werd gemaakt door Subset Games, bekend van de indie-hit FTL: Faster Than Light. Into the Breach is een strategiespel waarin je controle hebt over krachtige mechs uit de toekomst. De game is bedoeld om de speler te verrassen, want in elk gevecht worden er willekeurig gegenereerde uitdagingen op het pad van de speler gegooid terwijl ze vechten om de mensheid te verdedigen tegen de Vek-aliens. En dat allemaal op een heerlijk overzichtelijk speelveld.

Spiritfarer

“Spiritfarer is een gezellig managementspel over doodgaan”, luidt de beschrijving van Spiritfarer, en dat is geen verkeerde beschrijving. Een Spiritfarer is namelijk een veerboot-bestuurder voor geesten. Aan jou de taak de geesten van je geestenvrienden te verzorgen en naar het hiernamaals te brengen. Denk aan het inrichten van hun huis, luisteren naar hun verhalen en zelfs hun favoriete gerechten koken.

Marcel gaf Spiritfarer een 9 in zijn review:

“Animal Crossing en Metroid is geen alledaagse combinatie, maar in Spiritfarer werkt het uitzonderlijk goed. Het managen van je eigen boot vol kleurrijke dieren gaat erg goed samen met het vrij verkennen van land en zee. De game behandelt bovendien op een mooie en lieve manier een zwaar onderwerp: de dood.”

Before your Eyes

Before Your Eyes is een bijzonder avonturenspel. Het gebruikt namelijk eye-trackingtechnologie om te reageren op je ogen. Je bestuurt in feite je personage door met je ogen te knipperen en te kijken naar de verschillende objecten in het spel. Je kan overigens wel kiezen om met je touchscreen te spelen als je de oog-tracking niet fijn vind.

Je volgt daarbij Benny Brynn, die recent is overleden. Net als in Spiritfarer zit je op een boot naar het hiernamaals, maar dit keer ben jij de passagier. De veerman merkt dat Benny bijzonder is, en brengt Benny naar de Gatekeeper om beoordeeld te worden. Ter voorbereiding vraagt de veerman om Benny’s levensverhaal om beslagen ten ijs te komen als het daadwerkelijke einde nabij is. Terwijl Benny zijn verhaal doet, leer je dus langzaam hoe zijn leven eruitzag.

Jacco gaf de game een 8 in zijn review:

“Before Your Eyes laat spelers op een indrukwekkende manier ervaren hoe het leven aan je voorbij kan flitsen.”

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Shredder voert iets in zijn schild, dus de Teenage Mutant Ninja Turtles kruipen weer uit het riool om hem te stoppen. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge is een beat ‘em up in jaren negentig-stijl, feitelijk een spiritueel vervolg op Turtles in Time. Het spel is verder gebaseerd op de Teenage Mutant Ninja Turtles animatieserie en klassieke vechtgames zoals Streets of Rage – en Shredder’s Revenge doet beide eer aan.

Wesley noemde Teenage Mutant Ninja Turtles vorig jaar ‘tijdloos en veilig vermaak’:

“Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge biedt tijdloos vermaak. Je ziet dat ontwikkelaar Tribute Games er met liefde aan heeft gewerkt. Dat levert tegelijk ook een veilige game met enkele gebreken op, waarbij de chaotische multiplayer het meeste roet in het eten gooit voor minder ervaren spelers. Los van dat is dit spel je tijd meer dan waard.”

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Eervolle vermeldingen

Er zijn uiteraard nog meer goede games op Netflix. Andere games die op Netflix beschikbaar zijn die we toch even willen noemen zijn het recent verschenen Valiant Hearts: Coming Home, Oxenfree, 12 Minutes en Reigns: Three Kingdoms. Abonnees van Netflix kunnen kijken in de Netflix-app of op de Netflix Games-website om de games te spelen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Iron Man-game is officieel in productie gegaan Kijk vandaag vanaf 08:00 naar de Elfstedentocht te fiets
2

Reacties op: De beste games op Netflix

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • fonsrutte

  • 8 februari 2023 08:32
  Interessant artikel.
  Ik game weinig op mijn mobiel en zit me al een tijdje af te vragen of de Netflix games een beetje te doen zijn. Ga er zeker een paar proberen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ichi

  • 8 februari 2023 13:15
  Into the Breah speelt heerlijk via Netflix op de Ipad, al eerder op de PC gespeeld, maar de Ipad maakt het zoveel malen fijner om het even snel op de bank of in bed te spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.